Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - petryxa

#1
Художня / Re: Метро 2033
19.02.2010 15:44:36
знаєш, до прочитання цієї книги абсолютно не цікавився московським метрополітеном...
#2
Художня / Re: Метро 2033
19.02.2010 11:27:59
оце нещодавно закінчив читати книгу... спочатку майже не звернув увагу на згадуване там Метро-2, аж поки не натрапив на відео http://www.youtube.com/watch?v=xh6XB1FrlbQ  виявляється воно таки існує, та ще й в таких масштабах...
#3
ось недавно натрапив на інет-магазин http://radioprofi.com/ , рацій і аксесуарів до них - до кольору, до вибору... і ціни приємно здивували...  :)
#4
про які саме стандарти ти говориш?
так, обмеження були введені, також і через те, що в тому діапазоні працюють багато структур - міліція, швидка, таксі і т.д. колись (по словам старшого покоління  :)) отримати дозвіл на роботу в тому діапазоні великою проблемою не було, а зараз це перетворилося на тупе заробляння грошей.
використовую рацію досить рідко, переважно поза містом, з мінімальною можливістю попадання на чийсь(зареєстрований) канал.
якщо ж турбує лише потужність в 5 Вт, то не проблема знайти радіостанцію з регульованою потужністю (в тій самій th-k4at в характеристиках пише, що є можливість виставляння або 1Вт, або 5 Вт)
для вільного використання(без реєстрації в укрчастотнагляді) дозволені радіостанції до 1 Вт(можливо таки до 2) і які працюють в чітко визначеному діапазоні... але такі радіостанції є доооосить слабенькими.
те що я писав в своїх постах - моя суб"єктивна думка  :)  чим користуватися - кожен вирішує сам  :)
#5
Цитата: YserL від 17.12.2009 14:26:55
В принципі kenwood TH-K4AT коштує в районі 110$, а мідленди акела купив 2 за 200uah з зарядним (20$ за кордоном). А TH-K4AT не підпадає під ліцензію?


купував свій кенвуд за 65 уо http://airsoft.com.ua/forum/viewtopic.php?f=137&t=17680 доречі, ціна на сьогоднішній день така сама.
так, під ліцензування підпадає...  :( але якщо ти не збираєшся носитися з ввімкненою рацією цілий день по місту і висіти в ефірі - нічого страшного не буде  ;)
#6
вставлю і я свої "5 копійок" в розмову...
одразу скажу, якщо є можливість заплатити на кілька грн більше - я б радив купувати щось із сімейства кенвудів.
роки два назад купили на клуб рації топком (частота 446Мн здається, потужність 0.5(1?)Вт), використовувались в Карпатах для зв"язку між першим і замикаючим, коли група дуже сильно розтягувалась. Що можна сказати, лише при ідеальних умовах видавали заявлені в х-ках параметри. А так - то повне Ге...
особисто я зараз використовую рацію kenwood th-k4at(діапазон 400 - 470Мн, потужність 5Вт) - особливо якихось нарікань немає. Не раз переконувався, що якість зв"язку краща ніж в Моторол чи Мідлендів, час роботи також більший.
якщо ж зупинятися на Мідлендах - то радив би щось з серії GXT - 850(950).
#7
я думаю, перед тим як організовувати щось своє варто подивитись, що виходить в інших... на їхні "косяки", позитивні моменти і т.д. тим паче, що якраз 18.10 на Сихівській ТЕЦ планується страйкбольна гра по мотивам Сталкера. Детальніше тут  http://airsoft.com.ua/forum/viewtopic.php?f=3&t=31193
#8
чесно кажу, я в новому районі ще не був  :( , то ходили хлопці з нашого клубу... ну, фотографії були б кращими, якщо б робились норм фотоапаратом, а так - то простенька цифрова мильничка і,скоріш за все, режим авто...  :) попасти в той район можна лише в складі робочої експедиції, групи туди не будуть водитися ще ой як довго...
#9
доречі, Млинки нещодавно подолали 40-ка кілометровий рубіж  :D новий район, названий "Глобальним", подарував печері вже більше 12 км... і це ще не кінець - роботи тривають ;) ось трохи фотографій з січневої експедиції  http://picasaweb.google.ru/tourclub.foto/20090110#
#10
досить цікава стаття про тестування батарейок при кімнатній і мінусовій температурі  http://www.fcenter.ru/online.shtml?articles/hardware/tower/25880
мо комусь буде цікаво прочитати
#11
були там минулого року, заїжджали по дорозі на Мігію... вражень залишились повні штані... після побаченого ракетного комплексу і особливо розповіді екскурсовода (полковника, який служив у тій частині) настільки стало на душі якось ... важко підібрати культурне виражовування...  за наших політиків, які, вибачте за слово, ПРОСРАЛИ то все...
так що, якщо є такі хто роздумує їхати чи ні - я б радив поїхати подивитись  ;)
доречі, росіяни дуже сильно "пінились" коли дізналися, що в нас відкривається такий музей (з вільним доступом для всіх) - адже їхні діючі ракетні частини ідентичні до тієї в якій знаходиться музей  :)