eXplorer.lviv.ua

Звіти => Інженерні Споруди => Тема розпочата: Golem від 23.01.2009 12:02:25

Назва: Будівлі за Податковою
Відправлено: Golem від 23.01.2009 12:02:25
Шо таке Індастріал? Це закинуті людьми промислові або житлові споруди, які за довгий час були частково поглинуті природою, освоєні та перероблені нею, змінені та тарнсформовані з штучного обєкта в природний. Саме в цьому і є та мігічна та притягальна сила індастріалу. У спогляданні впорядкованого хаосу(тобто природи) на прозорому дослідному склі, яким є очищений від будь-чого природнього стерильний залізобетон. На цьому фоні природа проглядається у зовсім інших формах, ніж зазвичай її можна спостерігати в горах чи у лісі. На перший погляд вона і непомітна. Але її присутність є очевидною, бо вона додає красу. Якшо зараз глянути на ці колись потворні каркаси, то побачим красу. Саме руйнування, що завдані прородою, додають особливого шарму і, власне, індастріалу цим колись монструватим будівлям. Лазити по діючим заводам чи будинкам, які ше є в процесі будівництва, зовсім не цікаво саме через відсутність впливу природи.

(http://i047.radikal.ru/0806/db/e0edd4d1f1df.jpg) (http://www.radikal.ru)

У спогляданні впорядкованого хаосу(тобто природи) на прозорому дослідному склі, яким є очищений від будь-чого природного стерильний залізобетон. На цьому фоні природа проглядається у зовсім інших формах, ніж зазвичай її можна спостерігати в горах чи у лісі. На перший погляд вона і непомітна. Але її присутність є очевидною, бо вона додає красу. Якщо зараз глянути на ці колись потворні каркаси, то побачимо красу. Саме руйнування, що завдані природою, додають особливого шарму і, власне, індастріалу цим колись монструватим будівлям. Лазити по діючим заводам чи будинкам, які ще є в процесі будівництва, зовсім не цікаво саме через відсутність впливу природи.

Найвідомішими і найдоступнішими об'єктами Львова є кругла споруда прямо за податковою і недобудований корпус католицького університету трохи збоку від податкової. Почали з першої. Кругла будівля, що нагадує язичницький жертовник своєю внутрішньою випуклістю і пустотою, дуже гарно збереглася. Майже ніде не видно сміття, на стінах є мармурова плитка. Всередині круглого залу мокро та лунко. Зверху через отвір в стелі падає трохи світла. Над цим всім висить незрозуміла металева конструкція. На рівні другого поверху є балкони.

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/258/1523/034e4b877e1b) (http://www.radikal.ru)

Обходимо весь перший і другий поверхи, заходимо в кожен коридорчик і виїмку, все досліджуємо і аж після цього вйо нагору. До загадкового отвору. Попри стіну, там де мала бути колись сцена, вгору йде драбина. Досить непогано збереглася, можна ще буде нею дітей водити. Залазимо нагору. Вся стеля вкрита металевою сіткою з арматури та труб. Можна легко нею пересуватися. Є поручні. Доходимо до центрального отвору-вікна. Воно трохи піднімається над дахом у вигляді маленької вежі, такі часто ставлять на куполи церков. Є чотири вікна на чотири сторони світу.

З бетонної стелі над нами постійно капає вода. За багато років вона поутворювала сталактити і сталагміти, що їм позаздрить будь-яка печера. Всі вони мають біло-жовтуватий відтінок і красиво блищать. Сталактити переважно тонкі і довгі. Натомість сталагміти грубі і овальні, стеляться по землі як медузи, утворюючи різні химерні візерунки та сягаючи навіть 10 см у висоту. Один гарний "сталактит" був напівштучного походження. Вода постійно стікала по товстій металевій трубі і повністю вкрила її кількасантиметровою кіркою відкладень. За рахунок цього утворився кількаметровий в довжину і товщиною з ногу "сталактит".

Спускаємося вниз у підвали. Вони мають багато відгалужень і ходів, хоча й не дуже довгих, проте цікавих. Є багато різних кранів, комунікацій, переходів. Одна і єдина з дверей виявилася закритою. Пролізши під нею я побачив що це є електрокімната. Було спеціальне підвищення для трансформаторів, збереглися чотири шафи з електроустаткуванням. За рахунок тяжкості добирання все збереглося в хорошому стані.

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/258/1523/PA110030)

Одним словом є де полазити, особливо якщо піднятися наверх. Оглянувши всі "красоти" йдемо до другого будинку. Сюди найкраще заходити зі сторони Стрийської паралельно залізниці. Одразу ж попадаєш на другий поверх, де немає собак. Взагалі ж то охороняти тут нема що, якби хтось не відгородив собі кілька кімнат і не зробив з них складу будматеріалів. От собаки його й стережуть.

Якщо перша будівля справляла враження своєю формою, впорядкованістю та незвичністю, то ця - своїм тру індастріалом. Величезні площі як в довжину, так і простір вверх. Купа заліза, бетону та цегли. Багато переходів, проходів і провалів. Дійсно є де полазити. Правда пересуваємось обережно. під нами досить непевна підлога, та й історій нам порозказували про ями, прикриті картоном, куди можна звалитися, навіть стоячи на другому поверсі і дивлячись вниз захоплює дух. Скільки висоти. А ще ліфтові шахти вверх, вертикальні цегляні стіни по 30 метрів заввишки і добру сотню завширшки. Без жодного отвору чи виступу. Залізні балки, по яких можна перейти на іншу сторону провалля.

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/258/1523/PA110025)

Підіймаємося на третій поверх, той що з зовнішніми великими бетонними ребрами, які видно на фотографіях. Це - один з найбільш мальовничих поверхів. Бетонні ребра, через які можна дивитися на Львів. Каскад з кількох десятків арок, які йдуть одна за одною як в старовинному середньовічному замку. Центральна площа що внизу, з висоти виглядає як атомний ректор всередині, такий як по телевізору показують. Знаходимо гарні сходи і підіймаємося ще вище - на останній поверх. Тут досить чисто, видно що "туристи" не часто ходять. Та й будівельного сміття небагато. Це, напевно, був технічний поверх, де вставляли стержні в реактор і слідкували за температурою всередині. Принаймні залізні балки над ним і багато дрібних кімнаток наштовхують на таку думку.

Ще трохи - і ми на даху. Саме те що ми і чекали. Одразу ж біжимо дивитися на круглу будівлю зверху. мучить питання - чи це вертолітний майданчик, а чи щось недобудоване, а чи може оглядовий телескоп хотіли ставити. Насправді все набагато простіше. Верх будівлі своєю формою нагадує тарілку. Похилу по краях з впадиною по центру, З якої виступає вже згадувана міні вежа. Весь дах покритий бітумом. Тобто призначення даху було одне - збирати воду і постачати її в водопровідну систему будинку. Тому на горі так багато труб. Так що не тільки Європейці дбали про екологію і використовували екологічно чисту воду.

З високого даху простягається чудовий краєвид на передвечірній Львів. Видно Високий замок, зелень Стрийського парку, Куполи церков на Сихові, Науковій, Любінській. Багато різних водонапірних веж і будинків. І все це теж колись через багато років стане індастріалом. Або, хоча б пам'яткою архітектури. На самому даху поріс грубезний шар моху, давши тим самим поживу для дерев. Берези, обліпиха, всякі кущі поросли по краю будівлі, обгородивши дах живою загорожею. А посередині пусто і рівно. Дуже затишно та комфортно. Нам обом з Богданом приходить одночасно думка, що тут прикольно прийти восени, з пивом і закускою. І помедитувати зверху на жовтий Львів, не будучи стривоженим сторонніми людьми, шумом транспорту чи іншими незручностями.

Трохи збоку від даху, ближче до краю, стоїть одинока будівля. Входи на рівні пояса, певно колись планувалися сходи. Привабила вона нас своєю незвичністю і нетиповістю. Плюс всередині ми побачили купу різного мотлоху, що різко контрастувало з чистотою і стерильністю в інших приміщеннях. На підлозі валялися всякі ручки, поламане дитяче піаніно, папери, косметички, пачки від презервативів, дошки, каміння, лялька та ще купа всього. Біля стіни ближчої до входу з двох боків на акуратно поскладаних картонних коробках стояли два мотоциклетних шоломи. Правда дещо менші, ніж завжди, якісь, певно, дитячі. Було зрозуміло, що їх хтось поставив тут навмисне. Кімната дуже нагадувала зону з DOOM-у, коли на постаменті в закинутій кімнаті далеко вгорі лежить маленький червоний череп, який потрібно взяти.Ну що ж, треба подивитися шо воно таке. Тому й полізли ми всередину. Обдивившись все навколо ми з Богданом піідйши до шоломів і тут сталося шось не то .

Темнота, шум - і я вишу на ліктях, а під ногами землі не чую. Розумію, шо підлога під нами провалилася. Перша думка- де Богдан. Але чую його голос знизу (а там мінімум 4 метри) і він каже шо всьо нормально. Хух, аж від серця відлягло. Мені повезло більше. Я був ближче до краю і як падав лівов руков там де лікоть і аж до суглоба сперся на один край, а правов - на інший. Як то в мене так вийшло я сам не знаю. Але спасибі рефлексам, якими наділила нас матінка природа  . Зразу ж спускаємся до Богдана. З ним дійсно все в порядку, він виходить до нас сам, ознак шоку не видно. Каже шо здавалося йому ніби летить пять хвилин, все було дуже повільно. І приземлився він теж дійсно щасливо сракою на рюкзак. Тим більше щасливо шо зразу збоку були штирі арматури.

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/258/1523/PA110023)

Обслідуємо уважно місце. Виявляється - шо все це було зроблено спеціально. Над ямою постелений картон. під ним - тонкі деревяні планки, шоб не прогинався і не видавав. На картон насипано бетоно-піску, шоб він нічим не відрізнявся від підлоги. Мало того, шо падати 4 метри, так ці уроди ще й спеціально закопали під ямою арматурні штирі. Шоб в сраку і нирки залазили. Ростик каже, шо Хуліганка була впала за дуже подібних умов. Тільки на сходах, так шо було без приманки. І тепер він точно розуміє, шо це так само було підстроєно, напевно тими ж людьми. Так само був арматурний штирь, картон і пісок. Знешкоджуємо другу пастку, про себе думаємо нехороші речі про тих, хто то тут зробив і шо б ми їм за це зробили.

Потім сіли, поїли на даху чорного хліба з салом, яке завжди з собою носить Богдан. Обговорили, розказали, поділилися враженнями. Усе ж таки гарне тут місце, дуже затишне. Вже в сутінках спускаємося вниз. Задоволені пригодами і тим, що все добре скінчилося. Тішимося, що досить легко здобули такий цінний і корисний досвід, шкодуємо, що ніхто не взяв фотоапарат. Правда питання, чи є сенс сюди йти вдруге - хіба щоб повести когось, показати і йому ці чудеса і красоти. Все таки для себе найбільш гострі відчуття переживаєш, коли досліджуєш об'єкт сам, без провідника і попередніх знань. Тоді кожний крок - це досягнення, за поворотом - невідомість, а кожне нове відкриття - особливе. А з провідником, який тут вже був, все виглядає просто, безпечно і банально. Зникає та перчинка, яка надає тому всьому екстріму гостроти.

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/258/1523/PA110029)

Було нас четверо: Bigdan, Extremal, Пінгвін і я, Golem. Всім дякую за компанію. Сподіваюся ше не на один спільний похід.

-----

Ще пару фото тут (https://photos.app.goo.gl/RwkDaVJsbfX7TmXF7)

Якшо кургла будівля за Податковою не охороняється зовсім - то університет Так! Один раз там на нас натрапила міліція. Як я потім дізнався - вони роблять обхід в суботу до обіду. Майте на увазі. Пастки робить Бомж, шо мешкає нагорі. Особливо відома є на сходах якшо підніматися з 2 поверху нагору. Пролетіти можна кілька прольотів. В неї часто попадаються. Знайома дівчина там собі серйозно зламала ногу. Руйнувати пастки нема сенсу - бомж їх всіх швиденько відновлює. Ше багато є в підвалах, але там рідко хто лазить.
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Romchick від 23.01.2009 19:58:41
Цитата: Golem від 23.01.2009 12:02:25
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/258/1545/PA110025)

Суперкласне фото! Ці арки і ребра роблять цю недобудову, напевно, найкрасивішою в місті.
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Golem від 26.01.2009 12:09:20
Шо є то є. Треба ше буде туда весною вибратися. Думаю з даху буде карсивий вид на Львів.
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Monter від 26.01.2009 13:01:48
Це мала бути нова будівля театру ПрикВО, тепер ЗОК. Будували його солдати стройбату, які жили у лівій частині будівлі на першому поверсі. 
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Korgyk від 23.04.2009 07:18:25
Тепер там всьо загородили парканом і помалу ,будівлю розвалюють. Хто знає шо то тепер буде. Ну і звичайно ті хто були можуть тішитися шо вони там були, а хто ні той най кусає лікті :)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/258/2594/items%5C.1240460228%5C.b)
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: inkognito від 23.04.2009 10:56:18
    Тра обов'язково сходити поки остаточно не розвалили. Думаю місцеві за фляшку дозволять провести недовгу фотосесію.
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Golem від 23.04.2009 11:02:05
Та, ідйсно шкода. був там тричі :) Якшо підете - вваажйте на пастки! Найтиповіші - на даху і сходах які до нього ведуть.
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: zelja від 23.04.2009 17:20:05
а якого типу пастки?
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: inkognito від 23.04.2009 17:29:42
   ти зверху цей пост почитай = там навіть фотка пастки є, робота локального бомжа як писалось...
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: zelja від 23.04.2009 17:35:59
ага точно сенкс.то коли йдем?
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: inkognito від 23.04.2009 17:42:06
я б суботу зраня не проти піти, якщо звісно погода добра буде. А потому можна і на Цитадельку сходити
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: zelja від 25.04.2009 22:46:23
Злазили нормально.був я і negative_creep, inkognito незміг прийти,в 6:00 зустрілися біля податкової і пішли шукати вхід поміж загорожі обійшли і знайшли такі ворота, які були закриті,ми пролізли під ними і пішли на об*єкт

Піднялися на другий поверх подивилися шо дочого і хочем підніматисяф наверх а там замурований вхід
і тут negative_creep замітив сторожа,ми підійшли пробували нормально поговорити але нічого з того не получилося,він хотів на нас спустити собак то й ми і скоренько до воріт і на вихід.
Дальше курс на цитадель зайшли зі сторони Парку культури,полазили пофотографували,і ще інтересно в одній із будівель ведуться якісь роботи може реставрація може роблять скалад?

Всі фото з вилазки тут (http://photo.qip.ru/users/d108.qipru/150050055/)
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Golem від 27.04.2009 15:30:30
Шо цікаво, розбирають навіть в неділю. Вже справилися з недобудовами анвколо, скоро повинні приступати до основної частини. Цікаво як вони то будуть робити...

Ось пару фоток. Так як податкова - то була будівля де засідав вищий менеджмент Союзу, то і захист повинен був бути відповідний. Все навклоло так і всіяне вентшахтами :)
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: inkognito від 27.04.2009 16:03:31
    По словам одного із знайомих (працював декілька років тому у податковій) під нею власне є здорове підземне сховище де складують конфіскат, мабуть переобладнане із бомбіка...
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: YserL від 10.06.2009 20:56:30
Сьогодні був у податковій. Вирішив полазити навколо руїни. Дестрой йде в повному темпі. Із техніки кліщі, перфоратор, ескаватор. Десь за 3 тижні з будівлі ніц не залишиться. Периметр огороджений парканом. В одному місці можна продізти, відірвані листи. Бачив якихось 2 дітей на самому даху, юні дігери. Правда лазити по споруді, коли її бомблять екстремальне заняття. Мложливо фірмі "Промисловий демонтаж" вдасця відкопати тунель, котрий веде за місто. Чув за нього від декількох людей. Також підозрілий склад (частину його займає гуртівня, папір маєстро по 30 грн:) недалеко від будівлі і кругла будівля, зара там кафе.
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: inkognito від 10.06.2009 22:21:26
"расстрелять"!!! навіщо ж вони так?
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Dexter від 10.06.2009 23:06:12
Це все через велику подію в 2012 році...не можуть ж депутати допустити щоб посеред міста.та ще й біля самої податкової стояв такий дестрой=(Я б їм радив спочатку дороги зробити нормальні апотім до решти братися.а то готелів купа зато їдеш до них як по накидній дорозі.
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Golem від 11.06.2009 09:21:09
Тааааа, обєкта дійсно шкода. Як і вежі цитаделі (http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,430.0.html). Зато хто встиг там полазити - матиме шо розказувати нащадкам. От побудують якийсь матьорий готель на тому місці і через 10 років всі забудуть шо там стояло. Тоді показуєш фотки старої будівлі, розказуєш як там лазив, в пастки попаадвся, менти брали :) І народу буде цікаво, ніхто не віритиме. :)

На рахунок тих малих. Досить толкові пацани (якшо то ті, але 99% шо так). Вони живуть недалеко і там гуляють. Всьо облазили, всі пастки знають. Казали шо найбільше їх саме в підвалі(ну бо темно). Але шо ніяких ходів далі вони ніколи не бачили. Хіба шо вони якось спеціально закриті. Але не вірю. На цьому місці колись був спортивний майданчик товариства Сокіл, які можуть бути підземні ходи на пустирі!

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/258/3806/PA110021)
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Dexter від 11.06.2009 22:32:29
я деж вже тих лопаків бачив.похожі бігають по заводу іскра.коли там пейнбол грають.
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Stinger від 11.06.2009 22:50:58
був сьодні там, дивився дестрой, покатався, полазтв трохи, нафоткав))) ось трохи фоток викладаю сюди:

1) об'єкт в тому стані що я сьодні побачів
2) також він
3) ну і з різних боків
4) -||-
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Stinger від 11.06.2009 22:56:20
1) руйнація
2) теж
3) на майданчику з'являється залізна тварюка
4) і лізе жерти! :o
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Dexter від 11.06.2009 23:00:31
А в середину пробував залазити??? :P
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Stinger від 11.06.2009 23:02:38
1) залізна тварюка жере залізобітон
2) далі жере
3) залізобетон жалісно стогне та осипається
4) вид зі сторони податкової
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Stinger від 11.06.2009 23:05:34
ні, там купа робочіх, три машини з кліщами, 2 екскаватори, та один бульдозер, а ще собаки під самим забором бігали, явно були голодні, та й я був на ровері ::)
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Stinger від 11.06.2009 23:11:18
далі вирішив полазити по круглій будівлі кінотеатру-клубу за податковою

1) бачів там ось такі веселі ВШ, мабуть саме там зберігають конфіскат ;D
2) ось вона, будівля!
3) осипається помалу, хоч і така привітна
4) вид з середини на дестрой №1
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Stinger від 11.06.2009 23:16:00
1) справжній кінотеатр міг би бути
2) просторий зал
3) з даху льє
4) дробина на гору та місце під екран
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Stinger від 11.06.2009 23:21:10
1) залізна споруда на горі з містками та переходами
2) заворожує
3) з верху добре робити гарні знімки
4) там мали сидіти люди, розважатися, а там течє вода...
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Stinger від 11.06.2009 23:24:57
1) місток під самим дахом
2) ось вона, золота середина! чи залізна...
3) сталагміти
4) дуже гарні))) ::)
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Stinger від 11.06.2009 23:29:21
1) дах течє...
2) висота! страшно! :o
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: zelja від 11.06.2009 23:38:21
ХМ Всетаки не все ровалили :)
але і попасти туди зараз тяжко :-\
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: inkognito від 12.06.2009 10:18:10
Цитувати1) бачів там ось такі веселі ВШ, мабуть саме там зберігають конфіскат  :)

 Про конфіскат то не прикол, недавно там тримали один із наших конфіскованих вантажів - а то майже 20 тонн. Про ВШ із твого фото ніц не знаю, я ж мав наувазі вентиляцію котру можна побатичи на стоянці машин навпроти головного входу в податкову.
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Golem від 12.06.2009 10:20:43
Піднімався наверх - молодець! Правда класні сталактити і сталагміти? ;)
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Stinger від 12.06.2009 12:55:43
Так, сталактити і сталагміти супер! але там так лило всюди! я поки пофоткав, весь мокрий був ))) а ще з початку було троха моторошно, боявся що там все прогнивше, та може обвалитися, але коли походив і впевнився що все надійно, то аж почав бігати ;) такє враження, як під куполом цирку...
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Stinger від 12.06.2009 14:56:53
Цитата: inkognito від 12.06.2009 10:18:10
Цитувати1) бачів там ось такі веселі ВШ, мабуть саме там зберігають конфіскат  :)

 Про конфіскат то не прикол, недавно там тримали один із наших конфіскованих вантажів - а то майже 20 тонн. Про ВШ із твого фото ніц не знаю, я ж мав наувазі вентиляцію котру можна побатичи на стоянці машин навпроти головного входу в податкову.

та я не приколююсь, колись, року так в 2003-2004-му я зі знайомим художником часто там халтуряв, оформлювали до свят різні конхференц, актові зали, столові, фоє, то довелося як технічному персоналу там троха побродити по -1 поверсі, під виглядом пошуків туалету ::) то бачів там кілька технічних ліфтів, які йдуть тільки під землю до -4 поверху, що там не знаю, але дуже багато навколо столової та актового залу різних котелень, коридорів, кімнат, дуступ в більщість закрит, а в деякі можна було зайти. і що вразило, що кілька кімнат були в такому стані, як кімнати в лощині, зовсім занедбані та засмічені, мабуті їх і не використовують. а на рахунок ВШ на стоянці, то бачів їх, але то мабуть дуже глибоко, так як з -1 поверху туди ніякі ніби ходи не вели... хоча хто зна, там все дуже заплутано і легко можна заблукати, тай по внутрішніх коридорах майже ніхто не ходить...
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Hulihanka від 12.06.2009 22:34:31
ого, таки дійсно взялися за справу...хм, якось воно вже там так органічно, стільки років жило, нікому не заважало, а потім взяли і розвалили..
навіть не помітила, шо її вже почали валити

ЦитуватиЗнайома дівчина там собі серйозно зламала ногу
Цитувати

не скажу, шо мене туди тягне.. особливо, якшо врахувати, шо стрибати на 1 нозі, тікаючи від собак, не дуже практично))
але шось в мене до цієї будівлі є. було. Ше ми з нею не поквиталися. І бомж той залишився бездомним...
амінь
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Dexter від 12.06.2009 23:32:02
Еххххх був там сьогодні.шкода.гарний обєкт був=(


Еммммм був і в тій круглій будівлі , всю невстиг облазити але увага припала на замуровані ходи чи то в підвал чи кудись інакше.хтось знє куди вони ведуть?І чому їх замурували? :P
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: SOC від 13.06.2009 00:23:05
Пастки робить бомж чи охорона? Хоча на вигляд і розумово вони 1:1. Років 5 тому наткнувся на антуражного галичанина з топірцем.
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Golem від 27.07.2009 18:08:29
Їхав через Вінницю - виявляється в них в центрі є дуже подібна споруда до тої круглої шо в нас за Податковою, але добудована. Як це не дивно - але така як зараз у Львові - вона значно цікавіша і загадковіша :) Я б так і лишив. А в них там банальна Філармонія
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: inkognito від 27.07.2009 18:29:41
   йой, та й направду як у Львові...забрати ще б трамвайні колії та прибудову коло входу в Податкову - 99% спутав би із Львовом  :)
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: YserL від 07.09.2009 23:15:23
Сьогодні був у податковій, із  величної будівлі залишилася тільки одна колона і купа цегли. Шкода такий будинок(
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: treyser від 24.01.2010 03:07:24
я вибачаюсь якщо питання тупе,або написана відповідь в попередніх повідомленнях,але..
це правдащо цих будівель більше немає ??
я тиждень тому збирався туди,але поступила інформація що їх немає вже трошки давненько...
невже це так ?(
я там ще не був .. :-[
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Stinger від 24.01.2010 03:57:21
ну останній раз я там був коли розбирали першу будівлю, ближчу до парку, а по другій за податковою лазив (фото того всього на другій сторінці теми з самого верху) як там зараз є, наразі не знаю...
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: YserL від 24.01.2010 11:03:33
Круглої будівлі ніхто рухати не буде, а от поруч залшився тільки котлован із рештками цегли/піску який вивозять.
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Stinger від 18.02.2010 16:22:09
Одже 14 лютого на 11.00 зібралась наша чесна компанія в складі Зелі, Пасі, Остіка, Санечки, Данусі, Белки, Лесика, Сталкера, Ростислава, Смайла та мене під податковою. Одразу ж познайомившись  розпили за зустріч пляшку вина, та попрямували до  круглої будівлі. Снігу навалило дуже багато, тому дехто добирався туди на чотирьох) Побродивши по свій будівлі дослідили підвали та нафоткались на залізних фермах під стелею. В підвалі ще залишились закриті на колодку одні двері, одже маємо на меті ще одну вилазку. Через деякий час до нас приєднався Рой зі штативом. Обдивившись все навколо зрозуміли що вхід до кінорубки є з будівлі податкової, одже не підберешся туди. Отримавши масу задоволення та порадившись, вирішили відвідати верхній дойчляндський бомбік в парку Франека. По дорозі нажаль від нас від'єдналися Дануся і Сталкер, в них були заплановані інщі справи, а ми зробили набіг на місцевий супермаркет з цілю придбання святкових принад та попрямували далі. Інсталились в бомбік дуже швидко, пролітаючи по льодовій гірці прямо в цільовий отвір входу. Далі було свято, яке відображають фотографії наших учасників) Скоро до нас ще приєдналися Інкогніто та Юзер, та допомогли досвяткувати. Насвяткувавшись, відвідали ще нижній бомбік, та нікого не зустрівши пішли в магазин "Солдат удачі" що на Лесі Українки, де Рой троха прибарахлився а ми влаштувати фотосесію зі зброєю. Далі вирішили троха розходитись, Інкогніто з Юзером пішли по справах, я, Санічка та Смайл - до дому, а самі стійкі пішли ще досвятковувати під високий замок.

Зі всього роблю висновок що свято вдалося на славу, всі отримали массу задоволення та вражень.
Шановні учасники, викладуйте сюди фотки з вилазки, бо я не знімав...
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Golem від 18.02.2010 16:27:58
Гуд, молодці. Якшо маєте на увазі ті залізні двері шо ведуть до щитової - тоя там був. Можна пролізти попід них, є добряча щілина. Всередині пусте електрообладнання і більше нічого.
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Belka від 18.02.2010 18:32:00
Файно відсвяткували день Валентина :)
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Roy від 18.02.2010 22:57:36
Так, прогулянка в цей день виявилася вдалою! Так і сталося, любов проявлялася до індастріалу, діггу, сталку.а також до такий речей, я вино, пиво та горілка. І причому все зразу і в великій кількості та в одинь день звісно :). От так от...
А кругла будівля дуже цікава зсередини. Дуже хороший об'єкт для реалізації різних фотозадумів. Чого тільки вартує дах будівлі! Гріх було таку красу не клацнути.  
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: SANECKA від 19.02.2010 01:05:05
Докину і від себе пару фото.Мумію собаки вирішив не виставляти.Певно бідолаха відчувала смерть раз так далеко залізла :'(.
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: SANECKA від 19.02.2010 01:06:49
Ще декілька.
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: STALKER від 20.02.2010 19:25:37
Ось і мої кілька фото
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: STALKER від 20.02.2010 19:28:45
І ще три
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Helena_linda від 13.09.2010 13:58:41
а для чого призначалась ця кругла будівля, що це мало бути?
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: inkognito від 13.09.2010 14:04:19
Театр, зал для вистав/показу фільмів/виступу народних колективів тощо.
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Блондинка в кедах від 06.12.2012 14:52:39
З ностальгією згадую дитинство. Ті часи, як ми дружньою компанією, безстрашно лазили по тому іржавому залізяччю.
Лазили... М"яко сказано... Хованки, доганялки, козаки-розбійники... Носились як ненормальні.  :)
Аж мурашки по шкірі, коли згадую, як чуть не провалилась в шахту ліфта. Невеличка ніша зовсім не відрізнялась від інших виходів з загального коридору на балкон. Та ще й якась "добра душа" закрила отвір в підлозі чи то картоном чи то іншою якоюсь заразою. Вчасно зловили за шкірку.
Ходила легенда про підземні ходи, привидів та скарби податківців... Ми не знайшли нічого :D
А що зараз там? Хтось бував?
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Lesyk від 06.12.2012 15:11:15
Цитата: Блондинка в кедах від 06.12.2012 14:52:39
А що зараз там? Хтось бував?

Цитата: :-)
Холодно, лід, сніг, туман, -3*С
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Alter від 06.12.2012 16:00:18
Перегнивше листя часів листопаду, мотлох в підвалах, темнота та сирість в основних приміщеннях (підвал чомусь сухий, видно фундамент добротний), патрони 5,45х39 під сходами, на криші снайперка, в схроні ковбаса, бинти, фляшка горілки і ПМ, а в катакомбах податківці проводять надсекретні та заборонені досліди над Бютжетом.

Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Roy від 06.12.2012 16:36:21
Цитата: Блондинка в кедах від 06.12.2012 14:52:39
Та ще й якась "добра душа" закрила отвір в підлозі чи то картоном чи то іншою якоюсь заразою. Вчасно зловили за шкірку.

Такі замасковані діри були ще в будівлі поряд, яку знесли. То справа рук бомжа, чи то сторожа, вже не пригадую.
Мав чоловік таку "симпатію" до людей, і так оригінально її проявляв. :)
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: gribkoff777 від 10.12.2012 13:01:45
ті картонки - спецом якась сволоч ставила, щоб хтось "мізками порозкинув"  >:(
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Prizrak від 12.12.2012 22:19:01
Податкова і все що навколо набудоване мало бути Обкомом Партії України у Львівській обл.
Будова почалась чи на прикінці 70х чи на початку 80х. Будували зеки, вся територія навколо була загороджена парканом у кілька рядів і колючкою, по периметру стояли вишки з охороною, солдати з автоматами. Жив я там не далеко добре памятаю ту будову.
Потім все закинули і довго все стояло поки не взялися добудовувати і зробили податкову.
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: ІНТРОВЕРТ 997 від 03.02.2015 21:15:30
Чи не змінилась по цій будівлі ситуація .
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Stinger від 03.02.2015 22:42:45
Цитата: ІНТРОВЕРТ 997 від 03.02.2015 21:15:30
Чи не змінилась по цій будівлі ситуація .

в жовтні там були, все без змін...
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: DeZer від 03.02.2015 23:12:06
Цитата: inkognito від 13.09.2010 14:04:19
Театр, зал для вистав/показу фільмів/виступу народних колективів тощо.
Ось тобі на, розчарували мене, я думав шо то має бути вертолітна площадка для пана президента(
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: RomanLion від 04.10.2015 13:32:29
Цей комплекс будівель почали будувати в кінці 70-х. За Горбачова все заморозили. Де зараз податкова мав бути Обком комуністичної партії Львівської області, кругла споруда театр ПрикВО, споруду що ближче де стрийського парку і яку вже розібрали мав бути багаторівневий гараж обкому партії. Ще один будинок за театром це будинок офіцерів, в 85 році на станцію Персенківка прибували цілі ешелони з імпортною сантехнікою, плиткою,меблями, шикарним оздобленням для обкому партії. Через кілька років все це безбожно крали з майбутньої будівлі обкому партії,виносили все унітази,плитку,сантехніку,оздоблення,меблі...і дійсно там в податкові є в низ ще 5 поверхів зроблено це для того щоб комуністи під час ядерного удару мали де працювати)
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: bodyabighit від 22.01.2016 01:25:12
Закину і я декілька фото
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: bodyabighit від 22.01.2016 01:26:16
і ще дві
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: John від 11.09.2018 15:09:23
УКУ купив довгобуд біля львівської податкової за ₴10 млн
https://zaxid.net/uku_kupiv_dovgobud_bilya_lvivskoyi_podatkovoyi_za_10_mln_n1465420
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: YserL від 11.09.2018 16:03:52
Завдяки коментарю Prizrak, пояснює те що люди через наявність таких заходів безпеки для того щоб засуджені не втікли, сприймали його як супер секретний обєкт, що породило чутки. Спецоб'єкти будували просто під стандартним ангаром, звідки тихо вивозили породу, і ніхто нічого не бачив.:
Цитата: Prizrak від 12.12.2012 22:19:01
Податкова і все що навколо набудоване мало бути Обкомом Партії України у Львівській обл.
Будова почалась чи на прикінці 70х чи на початку 80х. Будували зеки, вся територія навколо була загороджена парканом у кілька рядів і колючкою, по периметру стояли вишки з охороною, солдати з автоматами. Жив я там не далеко добре памятаю ту будову.
Потім все закинули і довго все стояло поки не взялися добудовувати і зробили податкову.
Назва: Re: Будівлі за Податковою
Відправлено: Golem від 11.09.2018 16:29:18
Мої рекомендації - хто там ше не був то не втратьте свого шансу