Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Lenard

#1
Цікавий аркоподібний тунель на розритій вул. Городоцька № 20
#2
Лом і молот — головна дігерська емблема !!!  ;D ;D
#3
якщо це одразу біля дороги


так це саме те місце яке ти описав  там скоріше не було тої рівної  площадки як і хреста, а був просто біля дороги   невеличкий горбик  подовгастої форми значно вужчий чим зарас.   Спробую приблизно (адже  форму горба змінили насипом землі)  пояснити де на тій площадці зарас  знаходиться вхід, звичайно щоб сказати більш точніше потрібно бути там на місці. По довжині -це якщо поділити ту площадку пополам то 2 метра правіше половини (стояти спиною до джерела), по ширині це відміряти 0.5м від  хреста в сторону джерела. На перетині цих двох  точок знаходиться вхід.  Вхід ішов в сторону джерел.

Як   і в будь якій іншій справі завжди слід бути обережним - відносно міцності стін з яких зроблений хід    на мою думку такі ходи будували  не на рік чи два, а на сотні років тому їх робили  міцними в тому числі   стійкими до води яка я думаю на момент будування там також була адже джерело старе. Ну а якщо все ж слід буде робити якісь   підпори для стін - то навколо багато дерев...

В будь  якому випадку   спочатку слід розкопати хід а вже потім в залежності від ситуації думати як далі діяти.  На рахунок того як копати як замітив стінгер зверху на площадці хрест тому копати   погано   хіба в ночі, а якщо робити підкоп під площадку то існує імовірність обвалу тієї пложадки.
#4
Памятаю ще коли я був менший  то мій батько розповідав мені про якийсь підземний хід в тому районі,  отож коли я сьогодні був  у нього то розпитав його.  Він  повністю підтвердив слова сусіда про наявність на Високому Замку підземного ходу  навпроти джерела.
Причому описав розміщення перших кімнат:  як тільки залізаєш попадаєш в першу кімнату направо є вхід в іншу кімнату з якої і ведуть сходи вниз далі він не ліз  бо там була вода. Думаю що вода спочатку попадає в той хід а вже потім витікає через джерело.


Отож панове інформація що на Високому Замку  є піджемний хід навпроти джерела 100 % достовірна адже підтверджена двома різними людьми, я і сам памятаю той вхід,  але  нажаль туди  не лазив.

    ЗБИРАЄМ КОМАНДУ ДЛЯ РОЗКОПОК !
#5
Я  скоріше  жив  в тому районі  і    часто гуляв на Високого Замку, то окрім тої кімнати яку досліджував stinger знаю ще одне цікаве місце.  Там неподалік є джерело  так ось практично  навпроти цього джерела (трішки правіше) через дорогу був хід під землю. Я пам’ятаю цей хід нажаль сам я туди не лазив але мій сусід розповідав що коли був молодший то  залізав туди з друзями   і бачили там сходи  які ішли вниз, ними вони спустились  і дойшли до участку тунелю який був затоплений водою тому дальше іти не змогли.
   Можливо це і є той славнозвісний підземний хід до Онуфріевського монастиря. Нажаль   коли по усьому Високому Замку  почали ставити хрести то недалеко    також поставили одного а сам вхід  засипали. При  великому бажанні    можна  розкопати,  але  там постійно  тиняються  багато людей які набирають воду з джерела.