Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Maksym Tkachenko

#1
Цитата: LUNAR_LIGHT від 29.06.2019 15:18:52Всім привіт. Шукаю компанію однодумців які скучили за рідним ЛАЗом.
В планах: Пройтись по території, піднятись на дах та спуститись в бомбосховище.

на коли плануєш ? (можна в приват)
#3
трохи неоднозначне відео, але цікаво подивитись на автобуси :
#4

Відкритка 1975 року. Музей збудовано в 1974 році за проектом архітекторів Олександра Гуковича і Алли Сімбірцевої.
#5

Зліва крайній будиночок це і є той будинок , залишки якого я скидав раніше, це і є "підземна щитова" (впевнений на 99.9% що це саме він) Фото зроблено колишньою мешканкою району в березні 1967 року. Парк заклали в 1959-1963 рр. Трохи правіше вулиця Зелена (її не видно, але є ще одне фото з того ж місця де видно будинки) фото зроблено з вулиці Липова Алея
#6
Моє шануваннячко ! Ганно, я в захваті від Вашої знахідки , це неймовірно круто ! Дякую Вам за Вашу наполегливість та історичний інтерес. Неодноразово чув про євреїв в Полтві, але більше сприймав ці чутки і новини як якусь міську легенду. Ця тема дійсно варта уваги, Ви молодчинка. З дозволу залишу тут посилання на інтерв'ю
https://zaxid.net/meni_spershu_zdalosya_shho_tse_vigadana_istoriya_n1525923
#7
Цитата: Bottlehunter від 02.08.2021 20:43:09
Як чистять сміття з малих приток, все руками чи є якась механізація?
І в чому полягає праця водолаза в каналізації?
також цікавить це питання , якщо можна детальніше про те, як очищають
#8
Був сьогодні там, з будівлі тхне сирістю, всі видимі входи закриті, вікна забиті. Не знаю чи є там зараз робоча сигналізація , але зі середини будівлі було чути звук схожий на  будильник чи то сигналізація і цей звук був постійно, поки я був на території. Додам трохи фото :












Всередину не залазив
#9
Ви дарма запалили таблички з назвою навчального закладу, в googl'i пробиваєш - вибиває точну адресу, дивишся по google maps - об'єкт залочений )) Раніше тут був дитячий садок, зараз - знаходиться в приватній власності ТзОВ "Росанбуд" У червні 2016 р. товариство з обмеженою відповідальністю "Росанбуд" звернулося з позовом до Міжшкільного навчально-виробничого комбінату трудового навчання та професійної орієнтації учнів, Львівської міської ради, Управління освіти Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради про усунення перешкод у користуванні майном шляхом виселення Міжшкільного навчально-виробничого комбінату трудового навчання та професійної орієнтації учнів та про зобов'язання видати розпорядчий документ про виселення.  На підставі рішення  виконавчого комітету Галицької районної ради народних депутатів м. Львова від 31.12.1992 №487, у зв'язку з ліквідацією дошкільної установи №107, приміщення разом з основними засобами було передано МНВК Галицького району. На підставі даного рішення Львівським бюро технічної інвентаризації 17.11.1994 р. приміщення на вул. ***** було зареєстровано за МНВК Галицького району на праві державної власності. 20.12.1994 р. керівник МНВК Галицького району м. Львова на підставі договору купівлі-продажу відчужив на користь Мушкета І.Р. (ОСОБА 6)
Після цього ця будівля неодноразово перепродувалась :
1) 20.12.1994 р. укладений договір купівлі-продажу між Міжшкільним навчально-виробничим комбінатом  Галицького району та ОСОБА 6 ;
2) 06.06.2007 р. укладений договір купівлі-продажу між ОСОБА 6 та ТзОВ "Панорама ЛТД" ;
3) 17.07.2007 р. укладений договір купівлі-продажу між ТзОВ "Панорама ЛТД" та ТзОВ "Росан-Інвест". 26.11.2007 року ЛМР звернулась з позовною заявою визнати недійсним договір купівлі-продажу нежитлового приміщення, який був укладений 20.12.1994 р.
Минулого року Москаленко обіцяв мешканцям відновити садок .
#10
Усім вітання зі святом ! Мав нагоду сьогодні відвідати Снопківський парк, як писав раніше , "щитову" розрили. Тепер фото










Ось так виглядає на даний момент. Зверху , особливо влітку, ви вже не побачите де воно знаходиться, і знизу також вже не побачите. Якщо хтось має бажання пройтись Снопківським парком і околицями, зголошуйтеся в приватні повідомлення, знаю всі місця , які описані на форумі.
#11
2012-2013рр. їздили на збори з футбольною командою , в 2012р. жили в перших двох колибах табору "Старт". В 2013 жили в корпусі неподалік, казали, що стан колиб аварійний і з 13року там вже не селили дітей. "Гірський потік" якщо я правильно розумію, розташований за колибами, вже майже 10 років стоїть закинутий, якщо не більше
#13


На Google Maps цей перелив води aka мітлосховище aka гараж має Г-подібну форму. Але, коли я там був, кінець тунелю був замурований цеглою, тобто повороту на право вглиб тунелю не було, а за цеглою була земля. Хтось може ще був всередині ?
#14


Стадіон "Дружба" . Фото 1980-х років
#15
Будинок на вул. В.Стуса













#16


Житловий будинок в парку зі сторони вул. В.Стуса. Цей будиночок мене дуже цікавить, можливо, хтось знає коли був збудований і що в ньому було. Бо на скільки я розумію, цей будинок, спочатку не будувався як житловий.



Ретро-машинки на місці тільки з іншого боку. На жаль, не вдалось зробити кращих і детальніших фото, оскільки на території були люди і злий собака😬



Житловий будинок зі сторони вул. Липова Алея (це той, біля якого туалет). І цей будиночок також мене цікавить, може є в когось якась інформація ? Бо спочатку він не був житловим + цікавить, як перед ним втулили туалет ?? Буду вдячний за будь-яку, навіть найменшу і приблизну інформацію, бо тривалі пошуки інформації не дають результату.



Недобудована електрична підстанція на місці.



Вид на табло. Кодись взимку, коли ще зими були сніжні і морозні, ми спускалися на санчатах з під самого табло, правда охочих було мало, не всі набиралися сміливості, оскільки схил там крутий. Зараз все позаростало деревами і кущами



Позаду мене табло, вид на вул. Кримська



Територія колишнього базару зараз виглядає так. Місцеві кажуть, що скоро, або не зовсім скоро, на цьому місці виросте черговий Авалон. Посилання на статтю :
https://wz.lviv.ua/article/398043-bahatopoverkhivky-rozchavliat-lypovu-aleiu



Позаду поле, влітку цю недобудову вже не видно



Колись був перелив води, потім гараж, а зараз засипали землею, навіть не скажеш, що там колись, щось було



Центральна алея зі сторони вул. Липова Алея в сторону стадіону





Тай таке ©





Цікаво, наскільки законно мешканці будинку зайняли таку велику територію парку🤔



дорога до вул. Кримська біля верхнього озера





Озеро. Колись в цьому озері знайшли відрізану голову чоловіка в пакеті



Паспорт об'єкту, ділянка біля озера огороджена для майбутнього будівництва
UPD: тема ще буде доповнюватись та редагуватись .
#17
Не хочу створювати окрему тему, тому доповню цю



Нижні поля. Вагончик. 17 травня 2017р.



Це ж місце, замість вагончика будівля без вікон і дверей. Колись тут сидів охоронець, але будівництво припинили, охороняти нічого. У 2017 році ФК "Карпати" хотіли збудувати тут сучасні тренувальні поля, але мешканці вул. Кримська і місцеві активісти бути категорично проти будь-якого будівництва, оскільки, ФК не мало жодних дозволів на проведення будь-яких робіт. Тому роботи припинили. Хоча, якщо розібратись, то майже всіх у мешканців вул. Кримська також проблеми з документами або їх відсутність, бо всі будинки збудовані в парковій зоні Але в своєму оці колоду, але то таке. Це вже зовсім інша історія ..



Те ж місце зверху, біля штучного поля.
Посиланні на статті про ситуацію навколо полів і клубу "Карпати"
https://www.google.com/amp/s/zaxid.net/fk_karpati_provodit_u_snopkivskomu_parku_nezakonni_budivelni_roboti_n1425943/amp
https://www.google.com/amp/s/zaxid.net/fk_karpati_zupiniv_budivelni_roboti_u_snopkivskomu_parku_n1427389/amp



Паспорт об'єкту



Ще мешканців дуже обурило, що спочатку планували одне поле, а потім вирішили най буде два. В результаті - жодного







На даний момент ніякі роботи не проводяться, поле заростає бур'янами. Колись тут було 5 воріт і пісок з тирсою. Також свої тренування проводили школа ФК "Карпати", а кожного вечора сюди приходили мешканці прилеглих до парку вулиць пограти у футбол. Зараз тут вигулюють собак. imxo, краще б тут облаштували дійсно хороші поля і облагородили територію . to be continued ..
#18
На цьому місці був одноповерховий житловий будинок, була одна кімната, невеликих розмірів, жила там одна сім'я, згодом цей будинок розібрали на цеглу. А те, що залишилось, типу був підвал/погреб. За яких обставин цей будинок розібрали, коли він був збудований, на жаль, не вдалось дізнатись.
#19
У 2018 році Голова зборів учасників ТзОВ ВТП "Бодекс" (основний вид діяльності підприємства - будівництво житлових і нежитлових будівель) Артемович В.І., звернувся до Садового А.І. з проханням розглянути на сесії ЛМР питання про прийняття в комунальну власність територіальної громади міста Львова об'єкт незавершеного будівництва, що знаходиться за адресою вул. Кримська. Свого часу, а саме 30 грудня 2003 року ТзОВ ВТП "Бодекс" викупило у ВАТ "Львівобленерго" об'єкт незавершеного будівництва - електропідстанцію 110/10/6 кВ "Львів-30", яка знаходиться за адресою м. Львів, вул. Кримська. Ціна вказаного об'єкту за договором купівлі-продажу становила на той час 400 000, 00грн.
Лінк на статтю : http://www.kulemet.com/u-snopkivskoho-parku-zyavyvsya-sche-odyn-zahysnyk/

#20
https://galinfo.com.ua/news/lvivyany_prosyat_shchob_u_snopkivskomu_parku_vidnovyly_zruynovanyy_elektropidstantsiieyu_dytyachyy_maydanchyk_131262.html
Посилання на статтю в якій вказано, що це, все-таки, мала бути електрична підстанція (але то не точно)
У 2003 році цю будівлю придбала фірма "Бодекс", яка займається будівництвом і яка у 2012році мала фінансувати розроблення детального плану парку і вул. Кримської. Чи зараз цей недобуд перебуває у приватній власності цієї фірми - не відомо.