Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Rufus

#101
+1, бажано на вихідні.
#102
На 16-18 листопада 2012 року заплановані нічні екскурсії Львовом. В липневих заходах взяло участь 6 тис. осіб. Програма заходів знаходиться тут. Для участі в екскурсіях потрібна реєстрація. Минулого року дехто з форумчан відвідував Личаків вночі і підвали Домініканського монастиря. Так що підписуймося :-)
#103
Ласкаво просимо всіх, хто хоче більше довідатися про цих тварин.

Місце проведення: озеро за Центром творчості дітей та юнацтва Галичини, вул. А. Вахнянина, 29. Ось тут

Дата проведення: 10 вересня 2012 року.
Початок о 19:30, закінчення о 21:30.
Відбудеться екскурсія парком і розмова про кажанів нашого міста. Протягом екскурсії відбудеться спостереження за кажанами з допомогою спеціального ультразвукового детектора.
Деталі тут і тут

#104
Цитувати8 липня 2012 року в ботанічному саді Львівського національного університету імені Івана Франка по вул Кирила та Мефодія, 4 з 14-00 до 18-00  відбудеться день відкритих дверей. Запрошуємо усіх бажаючих. Вхід вільний.
Джерело

А ще кажуть (газета "Експрес" 5.07.12-12.07.12 (тижневик)), що презентуватимуть відвідувачам стилізований будиночок для комах і проведуть екскурсію в зоологічному музеї біологічного факультету ЛНУ ім. Івана Франка.


#105
Вчора, 04.07.12, я, Rufus, перебував тут з 20:30 до 00:15. Смерділо просто немилосердно, на тверду 9. Хотілося лишити вміст шлунку в найближчих  кущах.
#106
Вітаю!!! Всього тобі самого найкращого. Радості, достатку і наснаги.  :)
#107
Не почулося. Ботанічний сад кілька разів на рік проводить День відкритих дверей. Отут є програма заходів на 2012 рік. Хто прогавив свій шанс в неділю, матиме ще можливість потрапити в Ботсад. :-)
#108
Найщиріші вітання!!!! Міцного здоров"я, вірних друзів, цікавих знахідок, успіхів в бізнесі!!!! :)
#109
Вхід на вул. Саксаганського. Фоткав ввечері телефоном. Частина люку зірвана і криво поставлена на місце.

#110
Після довгих пошуків виявив в себе лишень кілька фоток з околиць штолень. Місцини там дуже гарні. Багато слідів кабанів.   

Вхід в штольню Лабіринтова.


Плямиста саламандра.




Кажуть, воно їстівне.




#111
Був я в тих штольнях. Правда, лише в двох (Стаціонар і Лабіринтова). Третю (Затоплена) досить важко знайти в лісі, все заростає. На вході до штольні Стаціонар - грати, всередині досить просторо, під ногами трішки болота. в деяких місцях сталися обвали, але пролізти можна. Вхід в штольню Лабіринтова неподалік першої штольні. Всередину можна потрапити на колінах, або на животі. Всередині дуже просторо, кілька залів. В одному місці стеля обвалилася і утворився невеликий лаз на поверхню. Третя штольня сильно затоплена, гумовці не підійдуть. На жаль, нам не вдалося її знайти. Фото викладу пізніше. Треба їх трохи пошукати.

Деяка інформація:

"Штольні біля с. Глибоке (Ужгородський р-н)
Розташування: Штольні знаходяться на 2 км північніше від с. Глибоке, у пагорбистій місцевості, вкритій в основному буковим лісом. У минулому тут видобували залізну руду. Оскільки історичні та місцеві назви не відомі, для зручності, трьом найбільшим штольням дано назви: Стаціонар, Лабірин¬това, Затоплена. Підпорядкування: Штольні підпорядковані Ужгородському держлісгоспу. Па базі однієї з них (Стаціонар) у 1990 р. утворено зоологічну пам'ятку природи місцевого значення ,,Лилики", з метою охорони місць осе¬лення рідкісних видів кажанів.

Стаціонар
Вхід у штольню розташований на обривистому березі пересихаючого струмка (Коор¬динати: N 48°33.7'; Е 22°25.37'; 180 м н.р.м.). На вході облаштовано металеву решітку, яка не зачиняється. Штольня починається зручним для проходження злегка звивистим горизонтальним коридором довжиною 50 м, який закінчується обвальною залою 6x4 м. Від зали відходять 2 короткі сліпі відгалуження. У північно-західній частині зали є субвертикальне звуження, за яким штольня продовжується 42 м дугоподібним кори¬дором, який поступово понижується до непрохідної щілини. Загальна довжина што¬льні 98 м. По долівці обох частин штольні протікає слабкий струмок. Температура нейтральної зони —7-8°С, відносна вологість — 98%.

Лабіринтова
Основний вхід у штольню знаходиться на відстані 150 м від попередньої, у ярі глибиною біля 10 м на рівні входу (координати: N 48°33.73', Е 22°25.27', 180 м н.р.м.). Другий, дуже вузький субвертикальний вхід розташований у лійці, у 60 м на пд.-зах. від першого. Загальна довжина ходів складає понад 300 м. Штольня представляє собою двоповерховий лабіринт складної будови, що замикається у кільце. Висота і ширина варіюють від десятків сантиметрів до кількох метрів. Підлога у багатьох місцях завалена кам'яними брилами чи вкрита дрібнозернистою глиною. Штольня відносно суха, водостоків нема. Температура повітря 7-8°С. Місцями зустрічаються кістки великої рогатої худоби, на нижньому ярусі є кілька покинутих гнізд борсуків.

Затоплена
Вхід до штольні знаходиться на підніжжі західного схилу гори, у долині потічка (координати: N 48°33.93', Е 22°25.42', висота входу 175 м над р. м.). Перші 35 м штольні спрямовані на захід. Далі, трохи повернувши праворуч, 222-метровий відрізок іде по прямій до кінця штольні. За 5 м до кінця основного ходу є бокове відгалуження дов¬жиною 45 м, спрямоване на північ. Загальна довжина штольні — 302 м. Форма ходу прямокутна, висота до 2 м, ширина близько 1,5 м. По всій довжині штольні протікає струмок в напрямку до виходу: в дальній частині слабкий, ледь помітний, у ближній від входу частині (перші 40 м) вода, акумулюючись, піднімається до рівня 1-1,2 м."
Джерело
#112
Болотяна черепаха. Досить рідкісний вид.
#113
ЦитуватиВспишка може його розбудити?

Може, тому будь обережний.
#114
Цитата: Rufus від 20.02.2012 14:47:02
Цитуватина відкритий балкон залетів кажан, переживаю чи не замерзне.

Подзвони мені :) Номер написав в ОП.

To YserL: На фото теж вухань, але важко сказати який саме, бо погано видно.
#115
Продовжуємо мандрівку церковними підвалами.

Церква Трійці, вул. Тершаківців,50 (навпроти "Євроготелю", район університету ветеринарної медицини). Частина підвалу належить церкві, а інша частина - ветеринарному університету. В церковній частині паламар зробив майстерню, де ремонтує різні церковні речі і виготовляє свічки. Та частина підвалу, що належить ветеринарці, була передана церковній громаді, але досі ключі є лише в працівників університету. Влітку робітники університету активно вивозили вантажівками університетські речі. Тому їхня частина майже порожня. Колись в будівлі, що примикає до храму був монастир сестер сакраменток. В університетській частині підвалу є поховання, кажуть, що монашок. В церковній частині є 4 надгробні камені з тих поховань, що були знищені. 

Фотографії церковної частини підвалу.












"Апарат" для виготовлення свічок.




Душові кабінки залишилися з радянських часів.


А це вже та частина підвалу, що належить ветеринарному університету.


Вухань австрійський.


















Якийсь генералісімус :)






                                                                                                                                                                         

Наступний підвал - у церкві Покрови Пресвятої Богородиці, вул. Личаківська, 175.

Зі слів отця-настоятеля, під самим храмом підвалів немає. Тому він зводив мене в напівпідвальне приміщення, яке знаходиться перед головним входом до церкви. Вікна цього приміщення (закриті дошками) видно зі сторони Личаківської і зі сторони площі, де стояв танк. Цей напівпідвал знаходиться якраз під сходами, що ведуть до храму. Всередині проводяться ремонтні роботи.











Мінірозкопки проводили робітники, для вивчення фундаменту.












#116
Цитуватина відкритий балкон залетів кажан, переживаю чи не замерзне.

Подзвони мені :) Номер написав в ОП.
#117
Хороший сайт. Я там від літа сиджу. Дійсно допомагає, якщо займатися.  :) 
#118
Весела була прогулянка. Дякую Roy-кові за компанію.
Підвал №1
Коридори відносно чисті, але підвальні приміщення мешканців просто захаращені сміттям і різного роду непотребом. Плюшкін помер, але діло його живе :) І ще одне. Несправна каналізація додає екстриму. Ніколи не знаєш коли і звідки на тебе почне капати щось ріденьке, або ще гірше - плюхнеться щось густеньке :)











Купа вугілля. Ще з тих часів, коли ним опалювали будинок.








Двері в таємну кімнату :)


Зал засідань і злягань :)








                                                                                                                                                                         

Підвал №2 ("в одній відомій, високій будівлі проспекту Свободи")











Підвальні сталактити




Переплетіння кабелів. Без 100 грам не розібратися.












До Полтви рукою подати. Точніше ногою ступити :)




#119
 :)



В Ашані


Оригінальний комплімент :)

#120
Продовжуємо мандрівку церковними підвалами :)
Церква Преображення Господнього, вул. Краківська, 21. Гарний, чистий і просторий підвал. Раніше використовувався для вирощування грибів (зі слів паламаря - глив). В буремних 90-хх то діло згорнули, а підвал почистили. Тепер в ньому зберігаються деякі церковні речі, а в одному з закутків невеличка майстерня для церковних потреб.

Вхід з вулиці Л. Українки.











Оригінальні світильники












Початок славнозвісного підземного ходу від церкви, попід вулицею Корнякта, до будинків за кінопалацом.





Колись тунель освітлювався


Кінець тунелю. Двері закриті на колодку. За дверима - підвал будинку.





Вентиляційний отвір в стелі.








Підлога з цеглин


Надворі, місце, де пролягає підземний хід, можна впізнати по ринві, що відхиляється від прямої.



Наступний підвал - під ц. Матері Божої Неустанної Помочі (колишній костел Марії Сніжної) на вул. Сніжній,2.  Не підвал, а якесь розчарування :'(  Пояснюю. Причина-1: розміри підвалу - ну дуже вже маленькі. Причина-2:  неоднаразово і від багатьох людей (зокрема від паламаря цього храму) я чув про існування підземного ходу кудись під центр міста. На жаль, тунелю виявити не вдалося. Але деякі ознаки вказують на те, що в цьому підвалі є якісь таємниці. Зокрема, невідповідність цегляної кладки в деяких місцях і шар будівельного сміття під ногами, явно щось приховують.

Вхід знаходиться в захристії.


З протилежного боку, в дуже малій кімнатці, стоїть міні котел.






Попередні відвідувачі користувалися свічками...


або електрикою.  :)
















Попередні відвідувачі були палкими курцями. Дві пачки верховини підтверджують.