Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - :-)

#501
Місто в якому робили комбайни називається Ясинувата.
#502
ска. на вихідні б би.
#503
Пустив скупу сльозу. Одне із місць моєї трудової слави, але я тоді на фотоапарат ще не заробив. :(
Тільки в пана в описі якісь такі слова фігурують. Дивні. Вказав би відразу кафедру.

Мітсубісі - навіть студентам політеху  приходить на думку що із Японського і не із напівзатопленого, а якого в якості репарацій нагребти могли. А байки вам заради раманціки розповідали.

"Ревізійне віконце" називається просто - лючок, а ще є неукраїномовне слово "гляделка".
В українській техтермінології бойлерами прийнято називати теплообмінники. Вони стоять в турбінному відділенні, між ТГ-2 і 3, чи 4, я вже непригадую. один із 3-х мені пощастило ремонтувати.
І там вид на котельне відділення, але видно лише комірки ТП. Бо котли це котли, котли це дуже чарівно і романтично, нєхєр їх бойлерами називати.

Цитата: Машиніст від 04.04.2011 19:22:54
Я не впевнений, що в експлуатації стара техніка набагато краща. Бо час свою справу робить все одно. У нас на Дарницькій ТЕЦ в Києві мав змогу відчути це по повній :-)

А Львівська ТЕЦ чисто газомазутна чи на вугіллі ?
ТЕЦ-1 працює геть чисто на газі. І на перегарі машиністів. ;)
Мазутне господарство як для такого об'єкту непогане, але давно похєрене.
Хоча якщо піднятися на n-ну поділку в старій котельні, де стоять котли 1,2,3,4, (які продукували пару для ще тоді поршневих машин, і з яких 2 перероблені на водогрійні 1 на склад, інший просто похєрений), то в бункерах там ще можливо знайти вугілля. Бункер сирого вугілля , там молоткові млини стояли, тому бункерів із пилом не було. КБМ на той час якщо і придумали то не на належному рівні функціювало воно. А ще купи голубиного посліду, від голуб`ятні пана Івана, достатньо крутого зварника. Та й мужик він нормальний, але це таке, я вже на особистості переходжу, ностальгія...
О, а ще там поєздатий сад, на території ВРП.

І ніфіга із нульової відмітки не вивозять, тому там бардак. хоча може щось і помінялося, але навряд.

Цитата: Машиніст від 04.04.2011 19:22:54
Я не впевнений, що в експлуатації стара техніка набагато краща. Бо час свою справу робить все одно. У нас на Дарницькій ТЕЦ в Києві мав змогу відчути це по повній :-)
Дарницька ж не така вже й стара. Ну та, немає блочних щитів, бігаєш там, кончєно, але буває і гірше.:-)
Чув там у вас із перепускним вікном не зійшлося.
А вона взагалі як із вугіллям? Дружить? Чи таки потрапила під заборону? Склад з космосу видно але дим лише від газу бачив. Бо Черкаська і Чернігівська і Краматорська, точно вугіллям палять.
#504
Досвід організації виготовлення ідентифікаційних відзнак каже, що спочатку треба проект, а потім можна і до "Юлії" сходити і до сусідів - пошукати де дешевше. Ще було кілька контор у Львові, але внаслідок кризи закрилися. Як хтось щось про то знає, то кажіть.

А так то думаю якщо штук 15-20, то в районі 9-16 грн./штука буде. Це розміром 3-4*8-10 см наприклад.
Там ж і кольорову гаму враховувати треба і точність виконання. Кароч, проект в студію, буде видно.

Цитата: Alter від 04.04.2011 10:25:16
Надіюсь вони не вручну хрестиком шиють? ;D
А парніша астряк. Притаманно механікам. ГГ.
#505
Сусіди вишивають, давайте проект, скажу ціну.
#506
Навідатися у старий військомат варто.
#507
Це "До". За трохи часу буде "Після". ;)
#508
Цитата: swordlord від 10.03.2011 10:29:35
Цитата: :-) від 10.03.2011 10:03:55
Пан swordlord певно трохи захопився тематикою мілітарною, розумію, також свого часу такі помилки робив.
Ага сплю і бачу, що в спецодязі (він в нас тепер мілітарія  ;D)  одним строєм крокують військові сили світу. Я пропонував спецодяг, а хтось кричав шо і в бунесовому комку нормально.
Я не зовсім точно висловився, зараз спробую виправити ситуацію із розумінням. Мілітаризм => Формалізація => Форми, ксіви, звання, нагороди, структурні підрозділи, іерархія і т.п. Хороша річ, розташовує все "згідно списку". Люблю порядок. Але в даному випадку всьо має бути як в камуфляжі - непальоно.

О, ідея, на хімзу логотип всім балоном набити, там де треба хімзу, там вже як спалять то морозитися треба на тематику іншу. ;D І щоб флюорисцентна, зелененьким. І коли кієвскі дігЄра нас зустрінуть на притоках Полтви, або й в себе там десь, вони будуть в глибокому захопленні. ;)

Цитата: inkognito від 10.03.2011 12:00:42
а може то замовити аляганські капелюшки із логотипом експлорера?  :)
будуть гарно дивитись разом із спецформою  :)
І ще чашки. Але такі поєздаті, прозорі, як на ХАЕС були. ;)

Якщо буде форма, то я вимагатиму ще й каску із коногоном. І щоб обов'язково, всьо у нас буде як на заводі, із дотриманням вимог техніки безпеки, нарядами-допусками і т.п. ;D ;D ;D
А ваще - вьйо в Пласт, там форма є і треба порядок наводити. Бугага.



Цитата: AHD від 10.03.2011 15:58:54
Цитата: zelja від 10.03.2011 08:45:33
форма ацтой- :P :P :P :P
цілком згідний
Форма річ хороша але там де вона справді потрібна.

Цитата: AHD від 10.03.2011 15:58:54
але якшо вже говорити про однакове вбрання, то думю, шо орієнтуватися на форму OUTPOST або красивий камуфляж, може навіть і міський
Аутпост - це про це? Ну тоді без чорних бобіків не обійтися. :-\

Цитата: AHD від 10.03.2011 15:58:54
красивий камуфляж, може навіть і міський
3,14. :o

Lesyk подав ідею - наклею завтра на свою каску. ?):-)
#509
В Штурмі бачив комбєзи хороші. Хороші там ті що не мілтеківські.
240 грн. кажися, але то десь місяць тому бачив.

Головне не брати одяг пошиття "ГЕЛІКОН", бо фуфло, гудзики не защібаються, а перешивати ой як влом, хоча 15 хв справи. Хоча "ГЕЛІКОН" певно накрився вже - бачив приміщення їхнє продавали.

Є непогані комбєзи грн за 180-200, сірі з помаранчевим. Помаранчевого значно менше і воно більше естетично має функцію ніж для покращення помітності. Багато кишеньок, достатньо зручнол розташовані підійшло б під ліхтарі, засоби зв'язку, акуми, рукавиці та ін.
Кольорова гама десь така:

Але то комбез повністю і легкий.


Моє ставлення до якогось встановленого типу одягу загалом позитивне, але щодо форуму - ні. Пан swordlord певно трохи захопився тематикою мілітарною, розумію, також свого часу такі помилки робив. Як показує досвід, в місцях населених, або просто із людьми інколи треба розбрестися по місцевостями і на всі питання відповідати: "нічогонероблюгуляюахтототамтакінезнаювпершечуюіващеянемєснийічьовидоменедомахалися", а от те що всі однаково вдягнуті може місцевого інспектора Катанью підштовхнути до думки, же неправду говорите. Тому якомога матрацно-ламерськи - так на мороз падати легше. До того ж результату можуть і шеврони призвести.

Хатя да, оце було б круто, всі такі ідуть рівним строєм в ногу по місту, розшиті шевронами приналежності, з мендальками на грудях (ще й таке з'явиться), із нашивками які визначають спеціалізацію (ну там піротехнік, спеціаліст по користуванню ломом, спеціаліст по світлотехніці, спеціаліст по засобах зв'язку, спеціаліст по непальоному пересуванню і т.д. ), в касках (вимагаю собі білу!!!!!!!!!111111), а тут всілякі ТП обступають зі словами "Ой, пацани, а ви з експлорера? Ой, а зводіть нас в лощину." І це ще добре, якщо вони попросять викрутити лампочку, а то ж і просто так доведеться водити. ;)
#510
Нажаль саме на ці дні буду не у Львові :-[, тому є 1 вакантне місце. (Ставте пиво моєму начальнику) ;)
Перемістіть мене в наступну 5-ку. (І так далі, доки у мене вийде ;D)
#511
А новими речами там барижать?
#512
Розмір - на 48-50-й. L кажися.
Чорна - :-)
Світло-зелена - :-)
Помаранчева (помаранчева, бть, а не просто жовто-гаряча) - :-)

О, нарив випадково кантору.Аірлайн. Там кажуть можуть кілька зразків виконати, але дорожче. Це відносна величина, тому треба дзвонити.
#513

Російська вікіпедія каже:
ЦитуватиAAAA — типоразмер батареек.

При отсутствии в продаже можно получить в результате разбора щелочной батареи 6LR61 (PP3). Из её солевого аналога 6F22, а также из советских аналогов — «Крона» подобные элементы получить нельзя, поскольку там используются элементы галетного типа.
[править] Технические характеристики

    * Длина — 42,5 мм, диаметр — 8,3 мм.
    * Напряжение — 1,5 В.
    * Ёмкость — 625 мАч.
#514
Цитата: T.a.Z.z.Z від 14.12.2010 18:26:34
Якщо не помилаюсь тут були з вами пластуни Тарас і Петро Садові
Та що там малі Садові, там сам ТТ є. :) ТТ крутий. 8) Але йому б номерок 15 , тоді все було б ок.  ;)

Якось не сподівався, що яхтами можна оце по таких невеликих водоймах. Але "хворі морем", вони такі.

Про подію на сторінці ЧМ/ЧХ.
#515
Повеселив роторний снігоприбирач на ДТ-75. Такі агрегати, як правило встановлювали на більш швидкохідну колісну техніку.
#516
Цитата: T.a.Z.z.Z від 22.11.2010 20:04:24
Сьогодні знову туди лазили, купили wd-40, як хтось вже тут казав то галіма буржуйська фігня, наляпали її почекали пів години почали пробувати шось робити нічорта не виходить.
Я знову правий, як банально. :-\

Але бачу там троха інакше треба. ВеДешка так і не дотекла туди куди мала б. Треба спочатку за допомогою хоча би цвяха поколупати довкола, здерти іржу, яка відносно легко вилучається і не дає реагенту (читай солярі-оливі-ВД) дістатися до місця призначення (слюсарі для того використовують дротяну щітку, шила і тому подібну хню). Зачистити надоть, одним словом. Тоді вже реагентом мастити. Якщо не йде, кілька раз вгребти молотком-чимось іншим.
Ще є варіант - валити кувалдою по трубі, яка надягнута на ручку. Але згідно вимог ОП, такі речі заборонені, треба щоб все гарно трималося. Ну і шуму дофіга, особливо якщо не виходить

Також відгвинтити ото що без ручки можна спробувати за допомогою ключа ріжкового, або газового,або розвідного відповідних типорозмірів, особисто надаю перевагу в таких справах ключам накидним - можна вхєрячити ногами, важкими предметами, труби застосовувати для подовження важеля простіше, бо ключ не злітає.  Як міряти розмір потрібного ключа думаю знаєте. гг. Там десь діапазон 22-27.

Цитата: T.a.Z.z.Z від 22.11.2010 20:04:24
Я вже не знаю що робити, всі мої плани зруйновані :'(.
ЩО ж мені робити

О жахи!
Напоїть Зелю з Роєм і запустіть туди - до ранку всьо буде доступне і похєрене.
Можна ще взяти мене і Лесика, но не поїти. ;D

P.S. Повеселила ваша уніформа. :)
#517
Там термопара.
Це ж котельня там автоматична наразі кажися стоїть. Відповідно згідно режимної карти тре працювати.
Та й якщо раптом не автоматична, то пан оператор котелоагрегату дивиться чи достатньо він палить чи недостатньо.
#518
Або соляру. Або масло машинне, таке як для швейних машинок. Рідке і світле - для авто воно трохи не те, принаймні не пробував ним.
Ну ще можна бензином, але обережно щоб не бабахнуло там від випарів.

На різьбові з'єднання його ллють, Ввам відповідно туди де відбуватиметься тертя.

А ВДшка це галіма буржуйська туфта, да))
Тобто відсутній сенс таку дорогу річ лити туди, якщо це не планується використовувати постійно.
#519
Білка няшна. :)
#520
Цитата: Roy від 16.11.2010 03:16:23
Є комлекти аптечок, протигазів, фільтрів та інших допоміжних штукенцій, але чомусь в адмін споруді.
То не адмінспоруда, то таксать виробничо-побутовий корпус. Там роздягалки.
Адміністративною там є та висока будівля. вестибюлем якої ми пройшли на територію.
Як на кабінет інженера ОП/ЦО якось тіснувато там.
Можливо в часі реорганізації перенесено. Наразі загадка все ж.
Невже працівники цього підприємства мали такі мізерні шанси на порятунок в разі всіляких конфліктів?
Хоча й справді - кому знадобиться обладнання для опестицидження полів внаслідок війни ядерної.
Хоча можна розчини дегазаційні-дезактиваційні розпилювати. ГГ.

До zelja: