Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - karlsson

#1
А давайте викладати і баяни всім відомі об'єкти також? Просто, щоб зібрати паззл повністю.

Цирк. Городоцька, 83.


Міські залізничні квиткові каси. Гнатюка, 20


Ще файні літерки по вул. Руській:


ЮТ, теж вул. Руська:

Цитата: Roy від 16.10.2010 23:36:59Ну і взагалі, є ще пару закладів на кшталт "Криниченьки" та "Пінгвіна" (з незмінними молочними коктейлями) на проспекті Свободи, які мають збережений радянський інтерєр.
Екстер'єр теж цілком відповідний:

«Пінгвін»


«Продукти»


«Криниченька»



#2
Цитата: Roy від 01.02.2011 21:22:42
Цитата: Golem від 01.02.2011 21:03:13
це у Львові такий дворик?
Знаходиться цей чудо-дворик на вулиці Льва, здається під другим номером :)
Саме так. Вул. Лева, 2.
Брама, якщо зачинена, відкривається ззовні легко (тіки тихенько, бо мешканці вже навіть вдень не дуже радіють численним сітіексплорерам).

Цитата: Hulihanka від 31.01.2011 23:27:21З цікавого маю хіба цей дворик
Hulihanka, класно зроблені світлини. Сьогодні вночі там був.
Портрети дивляться на тебе з усіх боків темряви і пильнують. Жартую.
Але щось є у тому дворику трохи недобре та хворе, нє? Але цікаве, без заперечень.
Може, сонячним вечором, десь у вересні, коли вже дозрів виноград, все це виглядає просто як теплий затишний смуток за минулим.
#3
Приймайте до кумпанії :)

На розі Курбаса та Тиктора:

Там і зараз якісь копіювально-канцелярські штуки. До речі, на фасаді збереглася дуже симпатична реклама бакалії (австрійських часів?) польською, німецькою та ідиш. Але наразі нас цікавить тільки совєтська спадщина, то їдемо далі.

Гнатюка, 11. Перший Український театр для дітей та юнацтва. Заходимо в браму, і одразу маємо таке:

Неохайно наляпаний трафарет, що псує непоганий загалом шрифт і добре пророблену графічну композицію — теж характерна риса епохи. Порівняємо з чепурною табличкою вище. Ясно, перша — ексклюзив, єдиний екземпляр, а «телефони-автомати» — конвеєрна штамповка.

А цей екземпляр знайдено у дворі Театральної, 23, у підвалі:

(Такий гарний підвал, чого не закрили?)

Наочний приклад поступової деградації радянського дизайну: літерки файні (модний тренд сезону весна-літо'73!), але текст — через розбивку — читається важко. Тобто людина не дуже розуміла, що саме вона малює. Месідж попередження треба усвідомити якнайскоріше (відповідно, художнику — донести найлаконічніше). І ще крапку забув.

Але як дбайливо прикрашено «Внимание» :)

Не знаю, чи зрозуміло, що тут таке:

Це все, що наразі залишилося від дєдушкі Лєніна по вул. Маєра Балабана. Адресу не занотував, але там ще всім відома цілодобова автомийка, де за п'ятірку роверам повертають людський вигляд.

Вул. Шведська, кут вул. Шевченка.

Зверніть увагу на серйозну роботу. Люди, по-перше, знали як треба, а по-друге — могли. Це вам не дешеві трафаретні бляшанки 70-х, тут навіть літерки рельєфні. Є деякі недоліки, але це, imho, саме той совок, який варто дбайливо зберігати. Ну файна ж табличка, нє? ;)