Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - goom

#141
Вирішив почати з низу в верх. Пробрався в підвал. З середини стан палацу видався жалюгідним. Від часу деревянні перекриття між поверхами пообвалювались і весь цей будівельний мотлох опинився в підвалі. Більша частина кімнат підвалу не придатна для проходу. З уцілілих фрагментів плитки можна припустити, що свого часу тут була кухня.
#142
Фасад і довколо палацу.
#143
В суботу попросила мене моя сестра супроводжувати групу школярів в якості піонер вожатого. Поїздка відбулась по Золотій підкові львівщини - маршрут який налічує три замка в Львівської області. Золочівський, Олеський, Підгорецький. Відвідини останнього викликали в моїй голові деякі асоціації. І згадав собі я, що в с Підгірці Стрийського району також є якась історична будівля. Недільний ранок і магія чисел (10.10.10р) сьгоднішнього  дня кликали в дорогу. Перша згадка про село датована 1467р і тісно переплітається з палацом.Першим власником палацу або мисливського замку був князь Юзеф Алєксандр Яблоновський. Далі він багато раз міняв своїх власників останніми були два брати Юліан Якуб та Юзеф Франтішек Бруницькі. За час своєї історії замок пережив багато добудов і пожежу в роки першої світової війни. При обох її бічних фасадах добудували нові крила, чим надали до того симетричній будівлі характер асиметрії. Менше всього змін пережив головний південний фасад.При новому крилі східного фасаду з'явилися дві кутові вежі: нижча, циліндрична, південно-східна, та значно більш висока, прямокутна північно-східна. Ще одна вежа, кругла в плані, прикрашала північний бік західного крила.
Коли в 1939р в село ступила червона армія палац передали школі інтернат для дітей з вадами зору. Після війни інтернат переїхав в нову будівлю,а в палац вселилась сільска рада. Опісля, господарем був місцевий рибгосп.
Це в плані історії, а тепер про мою подорож. Щоб скоротити шлях на декілька км. прийшлось перетнути р Стрий через ж/д міст.
#144
Знайшов на просторах інтернету http://www.hurtom.com/torrents/forum/viewtopic.php?t=17099
#145
А в нас ше все попереду, ми теж там  будем.
#146
за браком мінімальної кількості учасників поїздку переносим до кращих часів.
#147
Просив би всіх, хто має бажання остаточно їхати дати про себе знати до вечора суботи. Чекатиму всіх в неділю  о 8 13 на станції Стрий біля фонтанчика з водою.
#148
Гриби є!!!! Але + до 10 км пішки.
#149
Львівяни добираються  мукачівською до Стрия, якщо вона зупиняється на станціїї Стинава ( треба Вам уточнити ) то я підсідая до Вас. Від станції до монастиря приблизно 4-5 км, шипшина 3 км. Якщо мукачівська не зупиняється в Стинаві, то зустрічаємся в Стрию о 8 15, далі маршруткою (4гр.) і 3 км пішки. Шипшина багата на вітамін С(в 6 раз більше чим в лимоні) . Зібрати, висушити, зимою заварювати як чай для профілактики ГРЗ. Глід для тих в кого проблеми з тиском ( понижує тиск). Калина- корисна для травлення.
#150
Ягоди збирає кожен собі, монастир не діючий.
#151
Пропоную в неділю 10.10.10р поїхати на зоготівлю ягід шипшини, глоду , калини. З продовженням відвідин скельного монастиря в с Розгірче. Бонусом до поїздки безкоштовне розпиття мінеральної води типу Нафтуся, колишня торгова марка Розгірчанська. Поїздка на один день. Більше інформації про монастир тут http://www.pysana.com/rozgirche.htm.
#152
Додам від себе. Гриби ми не шукали, тільки те, що за ногу кусало.
#153
Якщо автор не заперечує трохи додам. Болехів вважався найбільшим базром по продажу коней на цілу Зх Україну, хто хотів доброго коня всі їхали в Болехів, свого роду як Чернівці і Хмельницьк сьгодні. Дорога яка зєднує Львівську і Ів.Франківську обл. проходить практично через центр місто, тому в центрі дуже багато пелюки. За радянських часів пробували будувати обїзну дорогу, але з приходом незалежності все зупинилось, так і залишилась шутрована і з купою ям. Як їхати з сторони Долини десь через через 3 км від початку міста, в будний день , в ніздрі лоскоче запах тухлих яєць - то працює шкір завод. Болехівський ДОК був відомий на весь СССР через якість своїх матеріалів, а ше не один газда вибудував собі хату.
#154
Плани / Re: Поїздка
19.09.2010 21:51:25
Туда і назад ))).
#155
Плани / Поїздка
19.09.2010 21:35:30
Пропоную на 25.09 (субота) поїздку в Карпати, а саме почнемо тут http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,1907.0.html , з невеликим продовженням, після заберемося на гору Комарницький, де в 1 СВ велись бої за гору. Можна походити з м.д. По мірі зголошення бажаючих сформуєм загін і вперед.
#156
А може і диск в тебе є ?
#157
Фільм про Львів. Премєра переносилась декілька раз, послідня інформація 23.09 в кінотеатрі Копернік о 18 00. Знаю шо на книжковому форумі продавався диск з фільмом. Більше інформації про фільм http://www.zaxid.net/article/60685/
#158
Десь в на початку двохтисячних в місяці лютому, стояла аномально тепла погода. Товариш ішов в обхід по шлейфам газопроводу, перескочив через міліоративний канал, втратив рівновагу і вчепився рукою за траву, а в той час там сиділа гадюка яка його і вжалила. До цивілізації було не далеко, такшо все закінчилось добре.  протиотруту носити не обовязково, але як себе поводити в таких випадках потрібно знати.
#160
Цікавий ресур з німецькими картами і аерозйомкою тих часів. http://www.wwii-photos-maps.com/