Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Alter

#501
Там сині кашкети відразу тебе приймуть. Тож або домовляйся із начальником вокзалу, або там нічого не світить, то факт. Основним аргументом буде незасраність вокзалу до євро і всяка решта лабуда.
#502
ЦитуватиТа, попри його шляхетні наміри, щодо безпеки технології утилізації наразі є суттєві сумніви.

А в чому ж, власне, полягає причина недовіри?
#503
Про те як московські діггери приїхали по Мінську пошастати.
Детальніше тут ,тут і ще тут.



Короч все списали на п'янку.
#504
Чув історію про тестинг автобусівської бляхи в нас в політесі (бляха китайська і йшла на кузови). Всі допустимі норми по вмісту шкідливих домішок були перевищені в 5-10 і більше разів.

P.S.Ото часто їжджу в центр на беушному MANі (тож велика махіна). йому вже років з 10, а їздить набагато краще ніж наші нові, я вже не говорю про якість внутрішньої обробки. Нашої через цей час просто би не стало. Хоча мож то німаки такі акуратні.
#505
Цитата: Максим Вінський від 10.02.2012 00:32:36
мені для дизайну потрібно, а не для використання по призначенню. Шроти пропонують в зборці і працюючі за великі гроші.

А, ну тоді то зовсім інша річ :)  Якщо треба дешево і багато, то є сенс прокататись про селах і попитати вуйків-трактористів, де можна знайти начинку до ХТЗ, Т-150, К-700, КРАЗів, УРАЛів. Якщо то буде поближче до гір з лісом, то та техніка там постійно їздить, інше питання чи місцевий нарід за копійки погодиться щось віддати ???

А якщо по суті, то Вам, я думаю, підійде двигун  ЗМЗ-51
.

На вісім баняків, об'єм 4.25л, ставився на вельми відомі вантажівки ГАЗ-53, тобто із поширеністю проблем не виникає. Ото пошарився щойно по "Вашому магазині", то сходу наткнувся на пропозиції, де його більш-менш робочим продають за 1000 грн, а вбитим - за 600. То по ходу зі  всім навісним. Дешевше думаю вже не вийде, хоча якщо і то задорого, тоді удачі Вам у пошуках ;)
#506
Як можна говорити про речі, які навіть не названі? Це таке саме якщо б я сказав, що шукаю начинку до свого системника :)
#507
Гумор / Re: Смішне Відео
09.02.2012 14:42:38
Проблеми із запаковуванням у маршрутки у Львові ніщо у порівнянні із ОТИМ.



І ще одне про львівське Євро від незнаю якої команди КВН.

#508
Шановний пан напевно забув конкретизувати марку двигуна.
#509
Враховуючи те, що позиція тої точки відносно координат різних фоток фактично одна і та сама, то напевно таки баг фотоапарату. Доречі, вітер тоді на горі який був?
#510
З галузі секретних розробок радянської доби - "Ментальний мікроскоп".
#511
А в планах ось таке, лиш з перемичками. То мож краще не тролити а пропонувати якісь реальні речі із їх логічним обгрунтуванням?
#512
Цитата: linuxoid від 30.01.2012 21:51:55
А баласт давати будете? Наскільки я розумію, в Полтві течія буде серйозна і можуть виникати хвилі, можна перевернутись.

А оператори чим не баласт?))) А якщо серйозно, то тут мова взагалі йде про те щоб то все пузом не зарилось при спуску на воду. Та і в разі чого завжди можна щось кудись прикрутити  ;).

Ось цікавий варіант виготовлення плавзасобу із плоских частин. Тут вам і ніс буде, і схили. і все що завгодно.
http://www.vodnyimir.ru/Lodka_iz_penoplasta.html

#513
...свого часу мою ідею з каркасом із прутка забракували. Але тут його власне і нетреба. Де в Полтві є місця, де можна так на повороті довбанутись, щоб те все порозліталось? Щось я не пригадую таких крім "порогів" та місця злиття двох колекторів під вул. Чорновола. Хоча замість каркасу можна використати алюмінієвий кутник, яким можна посклепувати усі з'єднання, або у критичних місцях посилити конструкцію. Тим більше треба брати до уваги, що лодка має бути розбірною, тому у випадку із зварними трубами ще і з муфтами бавитись треба буде. Короч по ходу буде видно.
#514
Малось на увазі з німаковських складів  :P.
#515
Цитата: dragonfly635 від 30.01.2012 00:50:09
Якби вживу подивитись, бо вже навчений купівлею ножів по інтернету.

Ножі дійсно класні. Хотів собі такого взяти, але мені він затовстий. Короч якщо візьмеш справжнього німця - точно не пожалкуєш.
#516
є декіька тез щодо зміни форми кораблика та його управління.

1. Ну не дає мені спокою те звуження на носі і все тут! Воно доцільне лиш за умови відносного руху корабля щодо води. А так як корабель буде плисти за течією, то і відносного руху ніякого не буде. Та і Ускладнює то технологію виготовлення та зменшує вантажопідйомність. Думаю що принцип носової частини БТРа буде тут доцільним. Та і стійкість кращою буде.



2. Якось же ж треба буде керувати тим агрегатом в процесі спуску, так? Так. Варіантів є декілька.
    а) весла - якось по тупому, та і незручно ними махати буде. Хоча і можливою.
    б) кидаємо ззаду якийсь вантаж а-ля каменюка (у воду), чіпаємо шнурок від нього до центру корми, і будемо мати більш-менш якесь регулювання швидкості (воно буде волочитись зозаду), та стабілізацію щодо розворотів на місці.
    в) є одна ідейка по схрещенню перших двох варіантів із утворенням простої системи із двох важелів, прикріплених по обидва борти. Принцип дії такий же самий як і в управлінні санками - тягнеш один на себе, кінець його шкрябає об дно коллектора, відбувається поворот. Якщо ж за обидва тягнути, то виходить тормоз. Потім намалюю як то приблизно виглядає.
#518
Цитата: zaq від 27.01.2012 12:43:51
Дана мікросхема (ULN2003) складається з серії електронних ключів з захисними діодами на виході. Я так розумію, що дана мікросхема використовується для керування (вкл./викл) крокових двигунів. Діоди захищають ключі від самоіндукції, яка з'являється в обмотках двигуна.
Отож, дану мікросхему можна замінити іншими ключами, головне правильно підібрати параметри ключів (струм, напруга, T, швид. перемикання,...) і після ключів поставити захисні діоди, які не будуть пропускати досить солідний струм самоіндукції.

Це все дуже круто, але мій рівень електронщика дозволяє лиш дроти паяти та розібратись де що. Заміну мікросхеми на аналог особисто я не стягну, так як треба в тому розбиратись, а зараз для того трохи часу нема, але бажання зашаманити щось рухоме наявне) Тож юзаю готові схеми з нету відповідно зі всіма вказаними там елементми. Їх і шукаю.
#519
Нарив досить інформативний сайт, де розказано як робити купу цікавих речей в послідовності від "А" до "Я"

Зокрема тут пропонується виготовлення сонячної батареї із пластикової пляшки, листа міді та кухонної солі. Наскільки воно реально хз, але концептуальних ідей там уйма!
http://www.culibin.net/solnechnyj-element-svoimi-rukami-iz-podruchnyx-materialov/#more-159

#520
О, і ще електронщикам прохання\питання. Шукаю мікросхему ULN2003. Кажуть що в тих же ж принтерах водиться. А може і не водитись. Якщо хто знає що то за звір (бо я не дуже-то в тих дротах і січу), порадьте будь ласка найближчі аналоги. Хоча в ідеалі було б файно надибати саме її.