Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - inkognito

#1021
Цитата: Drusja від 12.05.2011 19:52:03
і я дві візьму. В якому районі і як знайти\зв'язатись? Ціна та сама?

у таких випадках пробують дописувати в приват (ОП), але тссс...ти нікому  :)
#1023
Цитата: Alter від 08.05.2011 21:31:37
потребую пояснень, як ті фонаріки заретіли в наші широти, а також темпи пришвидшення (вітер не канає)

    Ну могли залетіти елементарно просто - наприклад, десь недавно була акція (гугліт), же коло Оперного увечері їх масово запускали. А те, що із повітряними масами зверху твориться одному Богу відомо. І Льоні Космосу. Хоча тут особисто у Китайські Ліхтарики не вірю  :-\
#1024
ЦитуватиА якже тоді бути зі зміною траєкторії? На оптичне заломлення променів внаслідок зміни оптичниз властивостей по висоті не схоже.

Ти це спостерігав одноразово чи декілька раз підряд? Себто в тому ж місці, приблизно в той же час (чи через рівний проміжок часу від моменту останнього спостереження?), зміни "курсу" були хаотичні чи повторювались(звісно, за умов декількох спостережень?). Дякую!

ЦитуватиЧорний фантом на дорозі. бууу.

Вчора став свідком непояснюваного явища.
На ділянці дороги Підгайці - Оброшино - Лапаївка в обідній час я з товаришем їхав у сторону Львова.
Товариш категорично не вживає алкоголю, я за кермом тому також не пив.
Намагаючись обігнати вантажівку бачу, що назустріч їде жовтого кольору маршрутка, думаю що проскочу, але зненацька з-за неї вискакує чорна машина, також на обгон, друг каже припиняти обгон, я також його припиняю. Далі картина наступна. Їдемо ми далі за вантажівкою, нас проїжає маршрутка і чорна машина не проїжає!!! Вона зникла! На ділянці дороги, де немає ні одного повороту. Інтервал часу в декілька секунд.
Ми з товаришем обоє були шоковані.
Але ж глюкнути обох не могло
Отака от містика.

То часом не та машина була? А за кермом кучерявий чувак (на Збоїщах живе). Він воно так часто любит пожартувати си на дорозі :)


#1025
Цитата: Alter від 08.05.2011 11:58:01


Подивіться з 23хв 40сек. Реально зацікавило. Даких штук дійсно в небі дуже багато.

Офіційна версія каже ось що.

Головні продукти згорання палива вуглеводня - вуглекислота і водяна пара. Конденсаційний слід від літака є коротким хмарним шлейфом, сконденсованим в основному з атмосферної вологи, а також у меншій мірі з вологи, що міститься у вихлопах двигунів літака. У верхніх шарах атмосфери відсутні пилові частки, і навіть досягши температури нижче за точку роси, атмосферна волога залишається в газоподібному стані, тобто прозорою і нерозсіюючою світло. Проліт літака у верхніх шарах атмосфери викликає появу величезної кількості центрів конденсації, в ролі яких виступають частки, викинуті з камер згорання двигунів, на яких відбувається миттєва конденсація пари і осідання вологи з навколишнього повітря у вигляді крапель і кристалів льоду. Ці маленькі водні крапельки і крижані кристали і формують слід.

Але прикол в тому, що такі сліди зерігаються протягом декількох хвилин. Але насправді більшість - висять по пів дня.

П.С. Соррі, якщо трохи не по темі, просто незнав куди помістити.


    Поглянув. Цікаво під пиво, а також джурналістам, котрим не є вже чого дописувати (соррі, показувати). Розприскування яковсь хіріні, що має купу алюміню в собі(так, для спраки, Земля (йно її кора) складається на 49,5% із О2, на 25,8% із Si, і йопт на 7,57 із люменя, вже аж потому джелізо, кальцій, натрій... wiki)
    У відео чомусь ніхто не згадав, про те, що хоч літаки літають високо (9-11 км пасажиські здається), погодні умови там кардинально можуть відрізнятись від тих, що є на поверхні в ту чи іншу сторону. Себто це означає, що інверсний слід може довго залишатись у небі (без руху повітряних мас) і, навпаки дуже швидко розсмоктатись за наявності відповідних на те (протилежних) умов. То варто у синоптиків спитатись. (а що то за літак із таким коротким вихлопом? конкретна модель, паливо, дата та час зйомки? може у вихлопі взагалі води не мало бути?)
#1026
    Хм? Панство не читало, же там початок Пд-Зх кулєктора?Або скажімо-так, його проміжна точка перед майбутньою експансією на Стрйську та Психів? Десь у нас про це вже дописувалось.

    З.І. А де песик мля?  :)
#1027
Цитата: Romchick від 05.05.2011 16:46:55
Може варто перенести прибирання на вихідні. Більше людей зможе прийти.
Шалено слушна ідея!
#1028
На жаль, завтра на роботі від раня до вечора...  :(
#1029
смію ще раз дякувати RoMeL'ю за цей чудовий звіт!!!

Цитуватидуже цікаво як одяг а особливо шузи набрали пилюки. міряв їх? шкода такі недешеві шузи викидувати потім через те що вони фонять...

Гадаю, шузи в порядку.

Ось мої питання:

1) Н20 - по тобі реально скільки вийшло на добу? Спосіб очищення - набрати --> відстояти --> фільтр (люб два рази через різні фільтри) --> кип'ятіння? Чи якось простіше?
2) Про GPS YserL вже питав. Гарно би пасував якийсь простий GPS-трекер, що пише координати, скажімо, через кожних 5-хв. Чи у залежності від швидкості
3) Газ - тобі було достатньо? Направду цікавить мене як визначити кілько бальонів із газом тра на писок/добу? Звісно, виходячи із твого досвіду та міркувань.
4) Їсти - стало тобі без проблем, без дискомфорту? Печінка тріски мабуть файно (не дуже люблю), а що ти на рахунок сала (хоча розумію, що можливо ти його так само любиш як я печінку тріски). Зрештою, жерти захочеться = посмакуєш і тим, чого раніше просто не виносив  :)
#1030
ЦитуватиЄ різновид вар"яціїї, що називається радіоаматорство (я сам на це хворію ;)). Вони проводять зв"язки з собі подібними на різних частотах - від 1.8МГц до 24ГГц. Одною із різновидністю вар"яції є проведення зв"зків через Місяць, використовуючи його як пасивний ретранслятор. При таких зв"язках використовуються або тарілки, або антенні решітки. Скоріше всього там і  живе такий фанат EME - QSO, як це  у нас зветься.
П.С. До речі, я не єдиний радіоаматор на Експлорері  ::).

 Давно знаємо і усіма кінцівками підтримуємо. Було б гарно колись написати звіт із Вашої станції. А паралельно звук записати! Було б гарно, цікаво та пізнавально!
Цитувати
Скоріше всього там і  живе такий фанат EME - QSO, як це  у нас зветься.
Може й так, але як на мене фото вказують на  як мінімум кустарне виробництво тарілок
#1031
Dark_Stream Ви - спеціаліст у галузі метеоритів? Кому потрібен Copy&Paste з Вікі?
З.І. У нас є правило - цитуєш когось, давай посилання на джерело.
#1032
ЦитуватиЩо тут каментувать? У вуйка з-під файного міста Тернополя ТАРІЛКОМАНІЯ... Або в нього ALF жиє, з Мельмаком онлайн постійно.

 Може той чувак із "молодої каманди" Льоні-Космоса? Повний пакет НТВ? Мож кард-шарінгом займається у промисловому маштабі?  :)
 Дякую, гарні та цікаві фото!
 У фокусі тарілки стоїт якась матьора головка, а над нею  НЕX фігня, що схожа на тактичний ліхтарик. Шо воно є?
 До-речі, велика тарілка куди дивиться? Зафіксована жорстко землі чи має якийсь привід(обертання, догори/вниз)?
#1033
 Я просто гет не маю чого додати. Супер - із нетерпінням чекатиму продовження!
#1034
Цитуватиа я думаю що не метеорит, бо вусьо, що є в космусі, потрапляючи на землю має  хочаб трішки підвищений радіяційний фон

гадаю не факт, поясни чому власне ти так мислиш?
#1035
Плани / Re: Чорнобиль!!!
27.04.2011 23:07:52
// слів не є - із нетерпінням чекатиму звіту та фото!!!
#1036
   Хоч я і не спеціаліст у джелізній (урановій ітд ітп) руді, але сьогодні тримаючи цю цяцьку у руках мої дупа відчуття сказали,  що рудою джелізовою цей суб'єкт бути не може. Насамперед через масу, покриття і тру-правдивий металевий блиск. Не буває руди такої концентрації ІМХО, взагалі на око чистий метал (а властиво сплав).

ЦитуватиТакож одразу подумав, що то залізна руда. На метеорит ІМХО не схоже ще й тому, що має досить гострі краї, котрі при падінні і нагріванні в атмосфері мали б нагріватися і плавитися або обгоряти.
Також думав про це, але то все залежить багацько від чого про що, ми НЕспеціалісти у даній галузі правдиво судити не можемо. Як варіант - чому це не може бути осколком більшого метеориту, що розколовся вже десь у атмосфері? Таким чином "обгоріти" він би встиг, оплавитись - ні.
#1037
 Мої вітання дядьку Stinger!!! Всього Тобі найкращого та побільше!
#1038
Цитата: zelja від 21.04.2011 22:46:52
труба від швабри рішає  ;D
100-пудово, але не рішає питань гаффтентичності. А Гаффтентичність то наше все!
#1039
Цитата: box10 від 21.04.2011 00:50:33
Це запал, запали/ їх частини звичайно заповненюються ІНІЙІЮЮЧОЮ ВИБУХОВОЮ РЕЧОВИНОЮ, яка призначена для детонації більш інертних вибухових речовин.  Особливість ІНІЙІЮЮЧИХ ВИБУХОВИХ РЕЧОВИН - чутливість до ударів, термічного впливу, електричного струму тощо.
Крім цього, це може квалифікуватися як боєприпас або вибухова речовина. Далі, думаю, здогадуєтесь...

ІНІЙ(морозна шняга)-І(and)-ЮЮ(you-you)-ЧОЮ(не файне закінчення). Я розгадав таємний шифр десятої скриньки! Може таки мало бути ІНІЦІЮЮЧА ВР?  :) :) :)
#1040
Цитата: linuxoid від 21.04.2011 19:56:17
Років десять тому би і сам, коли взнав що це таке, бахнув, зараз, знаючи до яких наслідків ця штука може привести, набагато веселіше було в річку кинути - він так ефектно булькнув.

І це було коректне рішення!