Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - ВЕДМЕДИК

#1
Доброго дня! У парку ім. І.Франка, з боку вул. Листопадового чину, внизу вулиці, відразу за входом в парк, є незрозуміла підземна інженерна споруда, верх якої ледь виступає над рівнем землі. Часто проходжу у тому місці парку і бачив, що по ходу руху вверх вулиці, на відстані біля 100 м. один від одного, є два входи у підземний об"єкт (один вхід - двері з листового заліза, другий - у вигляді якоїсь з/бет. плити. Для якогось господарського об"єкту по обслуговуванню парку він завеликий, та й для чого підземний? Цікаво, що це може бути?

P.S. Щось фото не можу прикріпити...
#2
Ви ведете мову про макетування старих патронів, ще й таких, які тільки-що з землі, ще вологі або мокрі. Тут я погоджуюсь, у переважній більшості випадків вони ніякої небезпеки для Вас чи оточуючих не представляють. Їх безпечно свердлити прямо на місці знахідки, щоб не мати у подальшому проблем з "дядями в сірих костюмах і одинаковому взутті". Я ж веду мову про більш серйозні предмети, особливо по ДСВ і по даний час. От їх я б категорично не радив свердлити, крутити, розбирати і т.д., і т.ін., навіть обговорювати не радив би... 
#3
А от цікаво, чи знаходив хто-небудь цікаві знахідки у Басівському лісі? Щось по військовій темі (крім снарядів і мін звичайно) чи монети цінні... Я ходив туди вже десятки разів, але нічого крім патронів, гільз, куль і осколків поки не піднімав (за винятком 3-х монет по 1 геллеру).
#4
Можу припустити, що відсутність останньої цифри в даті - це не брак штампу, а результат дії корозії. Один раз я з подібним стикався, на одній знайденій мною монеті теж не було цифри. Коли відчистив від окислів і роздивився через лупу, стало зрозуміло, що цифру "з"їла" ржа рівно по поверхні поля, залишився ледве замітний в лупу слід. Можливо і тут так само..., бо навряд чи на виробництві допустили б вихід в світ монет з таким браком.
#5
Дякую, буду знати. Воронки бачив, але по них не лазив.
#6
Дуже делікатна тема, як на мене. Якщо мова йде про макетування старих патронів ПСВ і ДСВ до стрілецької зброї, то на широкий загал це ще допустимо. А все решта, на мою думку, тут не мало б обговорюватись з цілого ряду причин. Наслідки можуть бути плачевними у всіх відношеннях...
#7
Дійсно, Басівський ліс простягається до Оброшино. І дійсно, ближче до нього в лісі на невеликій глибині (а деколи і на поверхні) є досить велика кількість розірваних горілих артгільз, донець і залишків снарядів. Правда цілі ВОПи (снаряди) попадались мені всього кілька разів, так що не можу сказати, що там їх багато. Скоріше ні. Цікаво було б глянути на тогочасні карти, де ж були самі склади? І чи тільки артилерійські? Бо залишки валяються на величезній території.
#8
Доброго дня. Я тут людина нова, тому не знаю, чи у потрібному розділі створив тему.
   Є на околицях Львова, біля с.Суховоля-Зимна Вода у напрямку на Городок, Басівський ліс. З розповідей місцевих знаю, що у часи ДСВ десь там знаходились німецькі артилерійські склади, які були взірвані чи то самими німцями при відступі, чи знищені Червоною армією при наступі. Бував у тому лісі не раз. Дійсно у землі то тут, то там безліч залишків горілих гільз, час від часу попадаються великі осколки снарядів, рвані стальні артгільзи і різні залізні залишки. От тільки де саме були ці склади. Залишків будівель нема ніде. Може хтось поділиться цікавою інформацією про це?