Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Synoptyk

#181
Ми з приятелем (однокласником) в глибокому совку ходили по Арсеналу, як раз перед тим, як з нього зробили музей. В якийсь час Арсенал був тоді "бесхозний". Приятель знайшов старого (і майже не іржавого) довгого металевого ключа. Пам'ятаю тільки, що у кімнатах сірі дерев'яні бруси ...і загалом він з середини був сірим і багато пилюки.
#182
Воно не зовсім вивіска. Викидав старий мотлох. Побачив старий контейнер від аудіокасети з совєтсько-забугорним шансоном обклеєний смужкою від радянської консерви "Кілька".  Реставрував.
P.S.
Слід відзначити в совку "Кілька в томатному соусі" продавалася у двох варіантах: вузенька за 33 коп. та більш висока за 47 коп. Смачна та доречна закуска. Що тут скажеш? Епоха. Там в минулому все здавалось смачнішим. Пробував теперішню...враження таке... ніби хтось лопатою з підлоги позбирав щось та вкинув до консерви.
#183
Я зайшов за посиланням. Якщо все актуально зараз ...маякніть тут на форумі, або на скриньку.
#184
В мене 2+. Донор. Здаю по місцю роботи щоквартально.
#185
Художня / Re: Вибір 2004
30.11.2012 03:35:16
Зберіг.як згадку про Майдан. Може колись і стане у пригоді.
#186
Ніхто не забутий та ніщо не забуте.
#187
 Колись там була одна хатина, власником якої, був Іван. Принаймі його так всі називали та вважали неформальним доглядачем Зеленого Ока. В низині Зеленого Ока у ті давні часи були великі та відносно глибокі калюжі вкриті ряскою та автомобільними шинами, що абсолютно не заваджало множитись ропухам та тритонам. Калюжі постійно булькали метаном. Місця булькань можна було накрити кастрюльою, а потім піднести сірника. Тоді це було круто.
Мало кому вдавалося пройти не замочивши ніг "до середини Гримпенського трясовиння". Весною та осінню вся ця місцевість нагадувала декорації до оповідань Едгара По.
Загалом місцевість в низині зараз активно забудовується.
#188
Неподалік на схилах ще сьогодні можна побачити кволий відгомін рослинності з Юрського періоду.
#189
Зелене Око система двох озерець, а навіть скорше болот. Джерело заповняє верхнє
озерце та переливається у нижнє. Труба переливу прокладена під дорогою, що їх розділяє.
Колись озерця були заповнені по вінця. Колючки, карасі, п'явки ... В середині 70-х років минулого століття навіть знаходились ентузіасти, що чистили озерця та зариблювали.. Спекотними літніми днинами навколо озер розстелялися коци, ковдри і народ смажився на сонці. Приходили цілими родинами.
#190
Так.відзнимкував місця свого дитинства (без всяких там претензій на епохальність події). Тоді ми частенько бігали на Зелене Око, де бавились у "радянських індійців".
По дорозі навмисне сфотографував старенький та занедбаний пункт прийому склотари, що тоді слугував основним джерелом  моїх фінансових надходжень (12 коп. пляшка з під сітро. Головне тоді було відстояти чергу).
Колись не було ні металевих сходів, що введуть  на долину, ні навіть 9-ти поверхового будинку, збудованого над озерцями для радянської еліти (партійні функціонери та директори кінотеатрів).
#191
Світильники з старих кефірних пляшок!!!
Саме з тих пляшок з фольгованим корком??? Кефір, що тоді розливався
від довшого стояння розділявся на фракції: смачнющі драглі та сироватку.
Кажете Старий Ринок, 3 ?  Плюсанув.
P.S.
Це не теперішня емульгована фігня, що радше нагадує білу фарбу для дерев'яних парканів.
#192
Виклав декілька світлин з совєтської книги "В тени святого Юра" виданої "Издательство политической литератури" у Москві в 1971 році. По при всю тенденційність матеріалу (у ті часи в совку просто іншого нічого не могло бути) книга цікава розшифруванням (на 6-ій сторінці) абревіатури СС Галичина (Сичевие Стрельци). Пригадую...цікаво було спостерігати за розгубленим виразом обличчя викладачів "історії кпсс" або "марксистсько-ленінської етики та естетики"... коли показував їм книгу ("ось така от .ня любі малята" :D).
#193
Старенький будиночок за адресою вул. К.Левицького 126 готується до знесення.
#194
Початок забудови навпроти площі Липневої. Скоро там щось таки буде.
#195
Дякую. Там повна колекція за всі роки.
#197
Ось дві заставки на 20 та 21 річниці Незалежності.
P.S.
Навмисне зв'язався на 20-ту річницю  з "закордоном". Виявляється ці заставки "бачать" лише в Україні.
Тобто національні свята бачать лише ті, кого це стосується. Події "загальноцивілізаційного" рівня бачать усі.

#198
Трошки PAMMERа
P.S.
Останній планую віддраїїти під час відпуски цієї осені.
#199
WASILEWSKI
Знайшов у Львові тільки один. Поки що...
#200
Відмитий від бруду люк