Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Synoptyk

#81
Ось вигляд з вул.Тобілевича на буд. Федьковича 14.
Колись Федьковича це була вул. Кентшинського (Ketrzynskiego)
Назва збереглась ... Як совок (з його НКВД, МГБ, КГБ) таке прогавив?
Це мабуть якщо не чудо то точно диво. Старенький вахтер мене навіть пустив на подвір'я та люб'язно дозволив фотографувати. Дякую.
Рідкісна риса для вахтерів, чергових, охоронців... тощо.
P.S.
Очевидно мова йде про
Войцех Кентшинський (пол. Wojciech K?trzy?ski *11 липня 1838 у Гіжицьку — †15 січня 1918 у Львові) — польський історик, багатолітній директор Народної бібліотеки ім. Оссолінських у Львові.

#82
Цитата: YserL від 01.08.2013 09:18:30
Тут якраз планують зістиковувати сктару трубу із металопластиковою. Відповідно кран мінятиметься також.

Подивіться на з'єднання труби (відпайка в сторону) та засувки. Ніякої зварки ...ніяких фланців ...раструбне з'єднання зачеканено мабуть свинцем і простояло чорт зна скільки років під землею. Симфонія... :) Львівводоканал нервово палить осторонь з погано прихованою заздрістю.
#83
Ремонт на вул.Шевченка. Наживо можна побачити засувку з довжелезним штоком, закінчення якого буде на дорозі у металевому лючку з кришкою (якщо повезе) та написом "ВОДА" або "VODA" :)
#84
Цитата: gribkoff777 від 30.07.2013 20:44:04
свіжі майданчики і зелене повітря  ;D - це ясно, тут більше мова про те, що у Неті гуляє неправдива інфа про забудову - ніби має бути будинок о 100500 поверхах і типу "Свобода" то все пропхала тощо.  :)

Все це робиться за діючої влади. Мене якось мало обходить чи брав колишній мер міста Куйбіда кайло у руки для руйнації будинків на площі Міцкевича чи "пропихає" теперішня міська влада (більшість якої складається з ...) забудови у історичній частині міста для мене важливо ...це все робиться і робилося за їхньої мовчазної згоди. Це вони ставлять свої підписи під дозволами та приймають на сесіях ухвали. Якщо ти як громадянин (даруйте за насточортілий пафос) проти ...тоді подавай у відставку...
Скільки  шт. подало? Про жодного не чув.

Повторюсь ще раз все будь-яка забудова в історичній частині  Львова, всіма тими пацанами з "авторитетних архітетектурних контор" буде оформлена бездоганно. Їм скажи "фас" та дай трохи "зелені" і так само бездоганно за "діючим законодавством" вони Вам оформлять заасфальтовану стоянку для авто на місці
пл. Ринок. Потім будуть писати мемуари та спогади "як вони не давали красти".

Страшний сон та жах будь-якого постсовкового чиновника (будь-якої орієнтації) це коли спочатку відкрито обговорюється суперечливі та спірні для мешканців Міста питання і у разі необхідності проводиться міський референдум. Зауважте ...навіть обговорюючи забудову на Озаркевича ...ніхто з моїх співробітників навіть і не знав про неї (мабуть тільки мені одному "не повезло" з співробітниками ).
Стосовно навіть абсолютно реального проекта...є різні версії. Все як завжди "втіхаря", швиденько, а потім "ну блін не збираєтьсь же ви цю забудови підривати". Або "ну що Ви збираєтесь кожне питання у Місті вирішувати референдумом???" Або "референдум це так дорого...за ці гроші можна ..." Краще давайте все залишиться як є.

#85
Цитата: gribkoff777 від 30.07.2013 14:36:12
Ложь, пендрьож і провокація. Дім ось так виглядатиме: https://pp.vk.me/c409620/v409620452/3223/z4Q63pBvLc4.jpg

Виглядати буде так як вони його збудують. Просто поставлять перед фактом нікого не питаючи.
#86
Цікаво те що, все що забудовується на 100 % відповідає чинному законодавству. Земля ...дозволи ...усьо чотко.
За винятком одного дозволу чи експертизи на предмет чи як воно там  "чи порушує будівля архітектурно-історичне обличчя міста".
Це вже питання сумління та фаховості тих людей (архітекторів, істориків, археологів ...і іншої продажної чиновницької шушари) які на такі забудови дають добро.  До екологів, які понадозволяли встановлення МАФІв у сквериках. В мене до них питання, а не до забудовників. Як би  вони не продавались то їх би і не купляли.
Є речі які не можливо прописати у законах. Одні вважають, що ця забудова недоречна у цьому місці, а інші вважають що нічого
страшного.  Все на рівні "уяви певного посадовця про вічне та прекрасне". Її (уяву) руками не помацаєш.

А так  абсолютно законно можна збудувати автомобільну стоянку на площі Ринок. Вся та пацанва, що годується навколо забудов усе оформить на 100 % законно та правильно. А знищений архітектурний ансамбль міста "руками не помацаєш".

P.S.
Цікаво читати у пресі сентенції свободівців про те "як вони не дають красти меру та як вони, щось там таки виборюють"
#87
На початку вул. Кн.Романа (між шевською майстернею та будівлею радіоцентра, збудованої як тепер відомо завдяки книзі ANNO DOMINI на стр.90  в 1912 р.) на металевій рамі вхідних дверей (тепер зачинених) лроглядаються два ключі, що перетинаються навхрест, німецьке слово Bewacht (en) - охороняємо та англійське SECURI (TY) -  безпека, надійність. Під ключами можна розгледіти є ще декілька літер, як здогад або версія німецьке durch - через.
Щось на кшталт "охороняємо безпечно".
В кого які версії ...хтось щось подібне ще десь бачив у місті? До якого часу належить шильда?
І те що бентежить ...чому напис двомовний?
#88
Дякую за небайдужість та лінки.
На одного власника книги у цифрі побільшало. :)
#89
Дякую. Правда я с торрентами не на "ти". За той час  що ходив по крамницях, багато людей і зокрема продавців казали "ми самі цю книжку з радістю придбали б"... "ми самі її шукаємо".  Воно спрацювало...сам себе переконав що в Ін-ті її немає.
#90
Ви не повірите.але вони існують.
Так...сьогодні...  блукаючи  Містом у поки що безнадійній спробі
прив'язати ДРУГУ СВІТЛИНУ з НАХТІГАЛЕМ десь біля 16:00 у Краківському передмісті (сподіваюсь для науки це буде важливо) я їх побачив...І не один якийсь там недолугий екземпляр, а цілий табун...косяк... радше навіть фасад.
Я про "прямі хвильки", факт існування яких, до останнього часу заперечувався деякими дослідниками з відверто ортодоксальними поглядами на сучасність. ;D


#91
Розрізати та псувати палітурку звісно я не збираюсь. Але доведеться класти та щільно притискати до поверхні сканера кожну сторінку...Якщо книжка нова тоді одноразово таку процедуру витримає...якщо Ви є поціновувач книг і  для Вас стан книги не на останньому місці ...тоді мабуть правильно "очкуєте".
Кажу як воно є... Посмикаюсь ще трохи по крамницях та базарах.

P.S. В якому форматі книжка...сторінки книги в А4 чи в А3 ? І ще... а який все ж таки наклад був даної книги?

P.P.S.
Якщо все буде на марно і раптом книжка у Вас "лежить собі та нехай і лежить" розгляньте варіант...
Я купую у Вас книгу по ринковій ціні... сканую і потім після сканування безкоштовно повертаю ії Вам.

Виявляється є навіть сайт http://leopoli.ho.ua/ присвячений даній темі.

#92
Вчора проходячи повз книжкарів біля пам'ятника Федорову І., натрапив на цю ж книжку видану
у 1970 році українською.  Там трохи більше "викривальних" світлин і цікаво те що розшифрування СС Галичини на "(Сичевие Стрельци) там немає.
#93
<A href="http://www.aptekagal.com.ua/show_article.php?year=2008&month=18&num=23">
Літературна агенція "Піраміда" разом з групою львівських авторів – відомим українським перекладачем Андрієм Содоморою, молодим науковцем-латиністом Маркіяном Домбровським та знаним книжковим дизайнером і художником Андрієм Кісем – подарувала нещодавно українському читачеві унікальне літературно-мистецьке видання Anno Domini Латинські написи Львова. </A>

Хочу придбати цю книжку...В крамницях її немає. Може хтось позичити (повернення звісно гарантую) на короткий термін з метою оцифрування? Оцифровану копію зобов'язуюсь викласти на форумі.
#94
Буб на обідній перерві у тому місці зробив декілька світлин та пробігся трохи далі і зробив світлини з археологічного розкопу в районі вул. І.Федорова. Там теж натрапили на якийсь фундамент чи мур. Якщо вважаєте за потрібне - зможу викласти.
#96
Початок будівництва на вул. Маєра Балабана. В районі склодзеркального заводу...
#97
Ось "альтернатива" хвилькам з вул.Б.Хмельницького. :)
#98
Недалеко від Краківського ринку...
#99
"Одним із найцікавіших експонатів у Золочівському замку є камені з зашифрованими написами. Написи, датовані кінцем XIV — початком XV століття, поки що не відчитані. Камені привезли у 2000 році з околиці Золочева — села Новосілки. Припускають, що написи могли бути зроблені тамплієрами, яким також міг належати замок, руїни якого збереглися в околицях Новосілок."

Я декілька раз про них чув. Маєте фото?
#100
Ось фаховий переклад.

Шановний пане .....
Ваш годинник – це типовий контрольний годинник, використовуваний охороною під час контрольних обходів. Багато таких годинників було виготовлено у (Філлінгені-) Швеннінгені на таких фірмах як Buerk, Jundes або Benzing. Додаткову інформацію про ці годинники ви можете отримати на веб-сторінці: www.kontrolluhren.de, зокрема, вас можуть зацікавити статті про переносні контрольні годинники  для охорони.
З дружніми вітаннями,
Йоганнес Граф

P.S.
Прохання до Пляшкомисливця (як до засновника даної теми) обов'язково донести цей текст до працівників музею.
Воно не так шкода часу, як шкода часу витраченого на марно. :)