Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Forest

#1
Клас! Оригінальний тризуб, зроблений Січовими Стрільцями в 1934 році, простояв всю радянську епоху. До речі, як розповідав знайомий дядько зі Сколе, в РА були спеціалісти, що спеціально боролися з символікою на скелях буквально до 60-х років, яка там дивом з'являлася. Наприклад, колись на Кам'янецькому водоспаді був витесаний великий тризуб, який взривали вибухівкою цілі 2 дні. Після вибуху водоспад став менший на декілька метрів, яким ми бачимо його зараз. Логічно припустити, що цей тризуб, як і той, що на фото вище - авторство бійців УСС, про що каже напис нижче.
#2
Браво! Гарний репортажик! З нетерпінням чекатиму на наступні!
#3
Не претендую на істину, але здається що розгадка проста, - це пограбована скіфська могила (у центрі, кругла, від кургану залишився лише "фундамент") - великий ескаватор (або можливо людей вручну, тачками) викопував землю з могили і зсипав її по два боки від стежок з кургану. Зсипав купками одна коло одної, що утворювали насипні "полоски" для того, щоб мародери могли прочесати грунт з кожного ковша (або тачки). Екскаватор працював з трьох точок (зміна відбувалася з причини того, що ковш вже не діставав до трави для насипу і треба було переїжджати). Очевидно, що щось знайшли, бо третя точка ще не до кінця була обсипана, мабуть викопали і потреби продовжувати не було. Овальність насипу полосок пояснюється досяжністю та розвороту крану з ковшом.
#4
Цитуватице пестициди. багато тон невикористаних протермінованих пестицидів.
Не хочу образити, але це хоже на відведення уваги від прадивих фактів. У попредній сторінці були описані деталі захоронення. Вартість такої процесії близько 50 тис. грн або більше. Пестициди так не хоронять, їх просто закопують у бочках або зкидають у бетонні ями. Принаймні в Україні.

Та і логіка якось не грає - навіщо везти пестициди, які застосовувалися лише на рівнинах аж в Карпати, при чому на територію нацпарку?

P.S. Щойно погуглив - немає таких програм як "докорінне покращення земель".
#5
Краса неземна :) Цікаво як там з можливістю офіційних екскурсій?

Ще одна у Львові є на Ломоносова. Працює ще з часів бабці-Австрії. Її особливістю є прекрасний інтер'єр, виконаний з темного дерева з оздобленими перилами, гвинтовими сходами (якщо не зняли), дерев'яними барильєфами, латунними приборами ітд. Цікаво, чи там ще щось залишилось...
#6
Цитата: Golem від 18.01.2010 17:22:52

Моя особиста думка відома всім - виробництво в Україні неможливе. Є Китай, що випускає якісніше та краще.
За совка могли, а тепер ні? Мені здається, що м'які ЛАЗи з комфорними бамбетлями 70-х були якісніші за якісь там сюнь-хіао чи це якісь дирчики з пластмаси, що їздять не більше 20-30 тис км і не підлягають ремонту. Але то не до теми, за що наперед сорі.
#7
Гарно, аж захотілося туди :)

Особливо торкнула передостання фотка, настільки символічна! Пряме віддзеркалення долі працівників ЛАЗу, по яких потопталися, коли свідомо розвалили свого часу одних з найбільших заводів Європи. Без натяжки претендує на фото року!
#8
Додам свою лепту:

Захоронення лежать на глибині до двох метрів. Далі вони накриті якимось поглинаючим матеріалом (це бачив один місцевий, який охрестив їх "свинцевими матами"), потім земля  з галькою, потім грубий імпортний поліетилен (шкода маркування не збереглося) вражаючого розміру, без швів. На поліетилен насипано близько 30 см привезеного для цього піску, далі ще один поліетилен, далі земля з галькою, яку бачив Golem, десь 0,5-1 метр глибини.  

Захоронення здійснювались наприкінці минулого року. Для цього підібрали негожі дні, працювали вночі. Територію охороняли приватні особи, було багато техніки, освітлення тощо. Цікаво, що найвищий шар (грунт з галькою) чомусь досипався кілька місяців згодом. Як бачимо, на фото топікстартера, там вже виросла трава, натомість на фото гугла (серпень 2009) її ще немає. Приблизна вартість проекту - понад 100 тисяч доларів, окрім вирубки лісу була прокладена рівна дорога, збудована система дренажу, використані гідроізоляційні матеріали.

Як і у всіх великих проектах, не обійшлося і без community relations - місцевим сказали, що сколівський чи то стрийський олігарх будує звалище, буцімто це прибуткова справа. Після проведення всіх робіт були запущені чутки про те, що олігарху заборонили будувати звалище, бо це територія національного парку "Сколівські Бескиди". При тому ж поруч, буквально в 500 метрах від зображеного місця, не переставало працювати звалище, яке не перестає працювати і дотепер. Як не дивно, місцеві в схильні вірити в легенду, в яку вірять дотепер :)

Щодо матеріалу внизу - однозначно це заборонені відходи, ймовірно гудрони. Судячи з місця розташування - мабуть з Європи, звідти до кордону 200 км. Уся дренажна та гідроізоляційна система робилася для того, щоби хімія не потрапила в стічні води. Тобто не захищала воду від матеріалу а його від води. Об'єкт знаходиться на водороздільному підвищенні, але, на жаль і там є декілька джерел, що формують потічок, який тече через село і впадає в Стрий. Зверху з гори теж є кілька висихаючих джерел.

Проба з колодязя нічого не дасть, це дренаж, через який проходить вода з-над целофану.

Думаю, такі речі потрібно давати в пресу, навряд чи хтось один зможе щось вдіяти.