Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - goom

#1
Наверху облаштоване місце для верхового, людини яка направляє (закидує, складує) верхні кінці труб при спуско підіймальних операціях. Верховий працює на усіх типах бурильних станків, тільки тепер ці містки більш облаштовані, захищені від вітру і опадів. Сучасні бурові верстати облаштовуються верхніми приводами. Тобто механізм який крутить сверло, долото розташований вгорі, при бурінні, сверлінні своєю вагою прискорює процес, типу дриль з перфоратором.
На фото станки з нижніми приводами і невеликою вантажопідіймальністю, максимальна глибина буріння до 3 км.
#2
Олд скул :). Укргазвидобування, суттєво оновило парк бурових верстатів, за останні роки. Таких динозаврів мало залишилось.
#3
Буровим станком можна бурити і газ нафту, різниці нема. Конкретна з теми, розміщена на газовому родовищі. ;)
#4
Там нових два китайських бурових верстати, свіжа фарба, сучасний підхід, виглядають круто. Discovery зараз переживає не найкращі часи(, на даний час проводять кап.ремонт станка для БК Горизонти.
До геоології ні, скоріше до розробки - експлуатації. Якщо маєш питання, пиши в приват, радий буду допомогти.

#5
Летня №79, трохи далі в сторону Дрогобича, з права ще одна бурова. Скоріше за все на територію не пустять.
#8
Чоловіче! Респект за труди.
#9
Ще можна заскочити в с. Корчин на водоспад Гуркало.  ;) По дорозі.
#10
Розпорядок дня в незалежній Україні відзначився введенням трудотерапії. Кафель на пєцах дійсно фражає. Також цікава бронзова фурнітура на вікнах, якщо звернули увагу.
#11
Коли я відвідав це місце, зустрів там сторожа. Який пояснив, що в закладу є власник, який його навідує, і має великі плани по розбудові.
#12
Як зазначалось, це колись був панський маєток потім школа рільництва яку перенесли на окраєну міста і переназвали сільськогосподарський технікум (тепер коледж). А з приміщень зробили лікарню для душевно хворих. Але основними клієнтами були страдаючі на алкоголізм і нарко залежність. На початку 90-х заклад функціонував, але кількість діючих корпусів зменшувалась. Згодом докину пару своїх фото. :)
#13
Сопутка ;)
#14
Гори. Позиції зима-весна 1915р. Антураж - кусок гілки в якому застрягла куля. Довго морочила голову)
#15
Дзвоник, на розораних позиціях РІА. Метал -якийсь сплав(можливо цинк з чимось). По ободу напис, частково зміг розібрати Слався і Бог. Активне використання мін. добрив зализали решту написа. Розмір - приблизно 1,5 пачки сигарет.
#16
Цікавить бюджет поїздки, дорога проживання і сувеніри :)?
#17
Перепости повідомлення на Райберті. Можливо там хтось допоможе.
#18
І цікаве з останнього виходу. Ножни на манліхер і в радусі 20 м унтер в важкому стані.
#19
Особо їм уваги не дав, після легкої  чистки відправились в утиль. :'(
#20
Вдалось вирватись на деякий час від щоденної рутини.  ;)