Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Topics - RedShift

#21
Дуже прошу хто може позичити налобний ліхтар на один вечір. (Може в когось є запасний). Але щось нормальне. Таке щоб в підвал за банками сходити - то в мене і самого є.
#22
Водонапірні колонки для паровозів  у нас в Червонограді  збереглося дві штуки (був ще й паровоз - але він бідолаха мав в собі дуже багато чорного металу - тому пішов спати!), то напевно вони ще з того часу як прокладалась колія Львів - Сокаль (1914 р.). Я на них не звертав уваги, а виявляється це вже досить рідкісна штука.

Є ще взагалі такі водонапірні вежі для води паровозам.
http://steampunker.ru/blog/2170.html

Одну з таких здається можна бачити на станції ім. Т. Шевченко. Там ще й паравоз на постаменті є.
#23
Я до смартів і близько не підходив = ціни захмарні (ну як для мене), тому приємним откровенієм стали китайскі Star. Аналоги Apple, HTC. З пересилкою обішлось 140$.
Star A5000 (2 SIM + TV + WiFi + GPS)
Юзаю і радуюсь!
Рекомендую!

А от Вам новини від фірми "Яблоко"
http://www.gzt.ru/topnews/hitech/255414.html
#24
7 закинутих чудес СРСР:
http://turistua.com/article/1363.htm
#25
Завтра йду собі прогуляюсь.
Якщо хтось має бажання Ю А ВЕЛКАМ.

Прохід точками:

0-смт.Гірник
1-шахта №4
2-шахта №6
3-об"єкт на якому зберігалась вибухівка всіх шахт
4-ще якийсь . об"єкт
5-колишнє сміттєзвалище
6-Кнайпа при дорозі (Флєшка+Приємна бесіда)

Довжина переходу 13-14 км.
#26
Синагоги Галичини та Буковини...
Смакуйте:
http://depositfiles.com/files/hzosov5i5
#27
Костел в першу чергу для Експлорера цікавий дуже екстраординарною табличкою на порталі.

Біля костелу їдкий, специфічний запах. Усередині (підглянули крізь шпарку)  такі ж бочки, як зліва від дзвіниці. Костел складом можна назвати лише умовно. Бо даху нема! Якщо там ті токсини є, то вони цілком доступні для організму! ))) Якщо нема, то, очевидно, якийсь грант від Євросоюзу видоїли місцеві "специ".
#28
У Львові я так думаю очевидно хочуть відкрити "ящик Пандори"?  ???

ЦитуватиНа розі вулиць Гнатюка-Наливайка у Львові, де планують збудувати готель з підземним паркінгом, кілька століть тому був цвинтар прокажених.

http://zik.com.ua/ua/news/2010/12/23/263425
#30
Переглядаючи Вікімапію зауважив "кола" очисних споруд в с. Добрячин.
Натхненний звітом про очисні споруди Полтви http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,652.0.html вирішив навідатись.

Рухаємся зі сторони села Добрячин.
Територія ділиться на дві частини: адміністрація та безпосередньо - "какахомішалки". Якщо на першу не потрапити, то пройшовши трохи далі сміло звертаємо наліво - тут нема ні вказівних ні попереджувальних знаків. І не дивно. Тут навіть працівників не видно. Повна автоматизація ;D. "Штин" такий шо можна дати дуба (раніше строку). Дуже було б цікаво подивитися як виглядає оператор установки "Гамнокачка-1". Проте людей так ми і не бачили. Так що ж ви хотіли? - XXI століття - ера компьютерів!

(Якщо з фасаду доступ в адміністративну частину перекритий - то позаду все "open").
- як воно завжди буває батарейки фотоапарата сідають у самий відповідальний момент...  :(

Обговорюйте тут:
http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,3627.0.html
#33
24.10.2010 в Червонограді на водосховищі 1-ої Червоноградської шахти відбулися змагання з дисципліни Match Race яхт класу 470. Я та mykolya. Я - в якості фотографа, mykolya - брав участь в самих змаганнях. Його екіпаж, до речі, зайняв перше місце. Приймали участь також екіпажі зі Львова, Городка, Луцька. Мене приємно здивувало, що у Червонограді є ентузіасти цього виду спорту.

(до слова, я приймав участь у збиранні самої яхти).  :D 
#34
Чи є на території Червонограда старі будинки довоєнних часів?
Існує постанова КабМіну про перелік пам"яток що знаходяться під охороною держави.
(перерив весь Інтернет і зараз не можу знайти - - - але ж я бачив: серія об"єктів в Червонограді у старій частині міста... - може хтось має цей перелік?)

Будинки, що навпроти "Міліції" зводилися у 50-х. Так що на думку спадає тільки добре відомі споруди:

  • костел Бернардинів (церква Св.Володимира)
  • костел о.Василіан (греко-католицький храм)
  • Палац Потоцьких
  • залишки ритуальної будівлі на старому цвинтарі
  • залишки старого муру (1938р.), що є складовою дороги біля церкви Св.Володимира
  • бруківка біля будинку Податкової адміністрації
... Все?

Виявляється, є ще один (ну я знайшов тільки його) будинок, довоєнного зведення, що знаходиться на території сучасної автобази, що на окружній дорозі.
Кажуть, тут колись був млин... хз  ???

Заглянувши в "100 років немиті вікна" - видно старі меблі (відлуння "Совка") і купа паперу на столах.("Секретні матеріали" )  ;D
#35
Це моя така давня мрія. Поїхати в таку собі "гібену мать" на кінець світу поїздом і з пивом.
Може якось можна було б організувати?
#36
Як видно з напису - це була ЕЛЕКТРОВНЯ - така собі електростанція. А в руках чувака - шуфля. Це напевно кидали вугілля в топку. Кажуть що то якийсь святий - покровитель такого роду об"єктів.
#38
Трагедія Гертруди Комаровської (Потоцької)
http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,3382.0.html

N 50° 18.753'
E 24° 29.660'


Нарешті вибрався. Субота, 30/10/2010, 11-30 ранку. Я на Автовокзалі у Червонограді. Купив квиток на Буський автобус до Нового Виткова. Я думав: ну хто там їздить в Радехівському напрямку по селам в суботу. Ще встигну батарейки купити для фотоапарата. Тут підхожу до "Еколана" - народу тьма! Навіть маючи квиток з місцем, я навіть не намагався протиснутись до свого місця. Добре що тут недалеко.

Приїхав. Запитав в місцевих де могила Мишуги. Виявилось, що поруч від дороги сільське кладовище. Могила співака значно виділяється поміж інших поховань. Білосніжна така собі усипальня, огороджена металічним парканом. Зразу видно - знатна особа. Поруч також розмістились могили нащадків та рідних. Їду далі. Центр селища, колишня єврейська частина поселення. Пам"ятник Мишузі. Зайшов в магазин - купив пива. Ну як тут без нього? Люду поки що мало. Щось не видно сільських "доброзичливих" облич? Напевно ще сплять... Потеплішало, йду без куртки. Жовтий GPS бовтається на грудях. Зустрічаю якогось хлопця, що ковиряється патиком в болоті біля дороги: "До костелу ще далеко?" - "Далеко!". Виявилось - 300м.

Костел з каплицею розташовані у такому собі мініліску. Є декілька старих дерев (не здивуюсь якщо вони ровесники будівель). Каплиця, звичайно в плачевному стані. Всередині крім цегли і дошок ніц нема. Довкола де-не-де розбита черепиця з даху. Вдалось на одній навіть розібрати слова: "...robow glinianych". Думаю перші літери першого слова "Wy". Напевне назва якогось заводу. З північної сторони з-під землі стерчать елементи фундаменту. З східної сторони не вдалося нічого оглянути - там на припоні пасся бичок. Ну він мене здається не впізнав і не підпускав до східної сторони каплиці.

Костел. Всередині якісь будівельні ліса. На підлозі купа мусору. Пролажу в якусь диру в стіні. Опиняюсь на вулиці з північної сторони. Тут якесь приміщення, але стін вже нема. Видно підвищення і елементи стін, що позаростали травою і кущами. Обійшовши костел зі сходу видно вхід у підвал. Не мав ліхтаря, та й чесно кажучи одному лізти якось було "не в прікол". Тому, думаю,  вилазку треба буде ще раз провести сюди. Тим більше, що з місцевими я в контакт не входив. А їх треба ще розпитати про "бувальщини". В лісопосадці за костелом є три смереки чи то ялини. Здоровенні. Одна з них така широка в стовбурі, що й не обхопити.

Нафотографувавшись, я вирішив випити своє пиво. Сів біля ставка, з північної сторони костелу. Відпочиваючи, я вглядувався в горизонт, де виднілося Сушно - рідна земля Гертруди. Я намагався уявити подумки ту зиму 1771 року та хронологію тих давніх подій. Чудово, що я все ж таки побував тут. Це було круто.

Трагедія Гертруди (Христини) Комаровської
Про костел та їнші історичні пам'ятки Виткова

Любителям Геокешинга:
http://www.geocaching.su/?pn=101&cid=9022
#39
Знайшов сайт де люди шукають могили своїх родичів, що полягли в роки 2-ї Світової війни. Деякі з поховань знаходяться на нашій території. Можна виступити в ролі "тімурівців" і заодно й самим описати довколишні поховання.

Список полеглих

Посилання на оригінал

що стосується могили Каган (Коган) Исаак Рафаилович( Рафаэлович):

в похоронці вказаний напрямок - захід 2 км, в документі - південь 2 км від села. В наведених картах зобразив кола з радіусами 4,6 та 3,4 км. Зона між ними - вірогідне місце розташування поховання. Як бачимо - старі Мадзярки не збігаються с сучасними Рудками. В напрямках Південь-Пд-Зх-Захід самі лише орні землі та 2-га Червоноградська шахта з величезним штучним насипом - териконом. Хм... варто спробувати.

(хто володіє Фотошопом - качайте мій PSD-файл, керуйте матовістю слоїв і побачите як карта 1936 року перетворюється у сучасну)
http://upload.com.ua/get/902045613/madziarki1.zip