Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Topics - RedShift

#61
Відкриваю цю тему за для того, щоб до всіх донести наступну інформацію...

Недалеко від палацу є костел. Можливо, є сенс дослідити на предмет знаходження між ними підземного переходу і таке інше. Ходять чутки, що палац скоро закриють на концессію і прогулятись територією буде неможливо. Тому треба поспішати з вилазкою!

КООРДИНАТИ (WGS84)
N 50° 27.914'
E 24° 24.172'

Перша згадка про поселення Тартаків відноситься до 1426. Власниками Тартакова довгий час були польські магнати Потоцькі. У XVII столітті Казимир Потоцький зробив Тартаків своєю головною резиденцією. Він побудував тут оборонний замок, на руїнах якого у другій половині XIX століття його нащадки звели свій палац.

Двоповерховий головний будинок садиби зведено в стилі французького необароко. При будівництві південно-західних стін палацу частково були використані фрагменти будівель старого замку.

Історія цього палацу примітна тим, що в 1840 році в ньому бував Леопольд фон Захер-Мазох, більш відомий як родоначальник мазохізму. У своєму щоденнику він описав велич і красу родового гнізда Потоцьких, а також згадав про примару старого польського шляхтича, нібито живе в стінах цього палацу. Читати всі витяги з цього щоденника ви можете ТУТ.

За часів СРСР в приміщенні палацу розташовувалася школа, завдяки чому будівля була збережена. Зберігся навіть родовий герб Потоцьких на фронтоні палацу. На жаль, в середині 90-х років у будинку виникла пожежа, яка практично повністю знищив внутрішні стіни та перекриття. З тих пір палац стоїть покинутий і поступово руйнується.

Ще одним вартим уваги об'єктом у Тартакові є костел св. Архангела Михаїла. Побудований він був на початку XVII століття. Історія костелу пов'язана з образом Непорочного Зачаття Діви Марії, який вважається чудотворним. Образ з'явився у храмі в 1764 р., а з 9 по 24 березня 1765 нібито почав плакати кривавими сльозами. У 1777 р. ікону визнали чудотворною, а в 1779 р. урочисто перемістили в спеціально підготовлений вівтар. Згодом її сліди загубилися, і сьогодні в  костелі знаходиться лише копія чудотворного образу.
#62
До Вашого перегляду пропонується фотозвіт з вилазки на ріку Солокію 25.03.2009р. в районі селища Острів, що по трасі Червоноград - Белз.
На фото зображено старі мости, перший - 1927 року зведення, другий - 1914 року. Також можете бачити фотографію на якій я любязно вказую бобрам де вони допустили огріхи в роботі по зведенню плотини!  :)
Також, на мою думку, цікавим є фото де зображено віз з кіньми, що переправляється через ріку. І не віриться, що в цей самий час переживає бум генна інженерія та нанотехнології, а НАСА плануює колонізацію Місяця в 2020 році!
#63
Пропоную писати звіти з відвідин річок нашого регіону і не тільки, -  у різній місцевості.
Різноманітні краєвиди відкриваються на шляху водного потоку. Ми, здебільшого, бачим уже ріки повні води, цікаво, якою є річка у своєму зародку, в гирлі. Історичні фото також будуть цікавими.

Ось Вам мій фотозвіт про виток р. Західний Буг - річки мого дитинства (м. Червоноград).

КООРДИНАТИ (WGS84)
N 49° 52.287'
E 25° 5.766'

""Тут бере свій початок Західний Буг, і, подолавши тисячі кілометрів на північний-захід, Віслою вливає свої води в Балтійське море"