Болгарське місто Несебир (Стародавня частина)

Автор bodyabighit, 05.12.2019 16:20:03

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

bodyabighit

Несебир, або Несебар (болг. Несебър) — місто, розташоване на південному сході Болгарії на Чорному морі між курортом Сонячний берег і містом Поморіє. Воно є центром громади (муніципалітету) Несебир Бургаської області.

Географія
Громада міста займає північну частину області Бургас. Стару і нову частину міста Несебир з'єднує перешийок довжиною 400 метрів. У громаді Несебир розташовано найбільшу туристичну агломерацію на болгарському узбережжі Чорного моря «Сонячний берег» (болг. «Слънчев бряг»). Тут працюють 200 готелів з більш ніж 200 000 місць, здається в оренду 630 приватних квартир з більш ніж 35.000 місць, діє близько 1000 підприємств громадського харчування.

Історія
Несебир є одним з найдавніших міст Європи. Вже в першому тисячолітті до н. е. тут існувало древнє фракійське поселення Месембрія. У 510 році до н. е. воно стало грецькою колонією. Греки побудували тут укріплення, агору, акрополь та інші споруди. Велика частина античного міста була знищена землетрусом і опинилася під водою. До нашого часу збереглися лише руїни фортечних стін і веж, побудованих з тесаного вапняку, а також фрагменти агори та декількох будівель. У 1 столітті до н. е. місто було захоплене Римською імперією. Потім Несебир став частиною Візантії. У 9 столітті місто було зайняте болгарами та отримало сучасну назву. Найбільшого розквіту Несебир досяг в 13-14 столітті в період Другого Болгарського царства. В цей період тут було побудовано близько 40 церков.

У 15 столітті Несебир упав під натиском османів. Турки зруйнували його стіни, а також численні архітектурні пам'ятники. У 18 – 19 ст. в історичному центрі були побудовані численні будівлі у стилі болгарського національного відродження.

Текст взятий з Вікіпедії та mandry.club







Руїни оборонного муру давнього міста







Стоянка таксі




Руїни Північно-західної базиліки


Туристичний паровозик






























Вулички Несебиру










Церква Христа Пантократора 14 століття


Площа Масамбрія


Церква Св. архангелів Михаїіла та Гавриїла










Церква св. Богородиці






Руїни сторожової вежі




Руїни Базиліки 6 століття


Територія на якій антена позначено на вікімапії як прикордонна застава
























Прогулюючись по набережній


Пам'ятник рибалки





Старий дерев'яний млин, символ міста.








Перешийок, який з'єднює стару частину міста з материком.








Морські пейзажі

289 Гості, 0 Користувачів