Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Golem

#2861
Оооо, дякую. Вчора був на вечорі Тернопільського Турклубу, теж розказували і показували фото з нового унікального району "Глобальний". Також запрошували на довгу мандрівку, хто хоче - може приєднатися.

ПС: Від мене +, бо теж печери люблю. Правда мало деталей, з ким лазили, які саме роботи проводили, власні враження ;)
#2862
Спустилися вчора в той каналізаційний люк. Досить простора кімнатка внизу, повністю зроблена з нештукатуреної червоної цегли. Є дві притоки. Одна(перше фото) з південної сторони будинку, вузька труба під кутом стікає вниз і долучається до іншого ходу, прямо над люком поруч з тим, в який ми залазили. Другий вхід вже тече в сторону городоцької, висота 30-40 см, при скруті можна було б проповзти. Ані випарів, ані великої кількості фекалій не помітили.

Місцева бабулька не мала ніц проти і активно брала участь у дослідженнях та обговоренні. Потім злазили ше в сусідній підвал поффтикали на скриню і стягнули троха агітлітеротури.

Так шо було досить цікаво. Зокрема побувати в колодцях такого типу.
#2863
Yo! Гарно злазили, перезнайомилися один з одним. Нічого аж такого особливого там нема, але рідне місто треба знати і шанувати :) Вертаючись до першоджерела. Все Ігор правильно описав, але колодязь вже зараз має глибину явно більшу 2м.

Уважно оглянувши все можна зробити такі висновки. Кімнатка, в якій колодязь, виглядає значно старшою за вхідну з башенкою. Зроблена з великого тесаного каменю. Колодязь колись мав кришку, є залишки від якогось металу зверху. Найімовірніше в старі часи коли не було водогону з того горба тік струмок і наповнював колодязь. А люди вже ту воду набирали і користувалися. Потім до криниці добудували цю будку, шоб не псувала вигляду палацу. Для чого замуровували вхід - невідомо. Цегла звичайна, не нова але і не дуже стара. Версій є кілька: проклали неподалік колектор, криниця перестала давати воду і стала непотрібна. До того часу вона вже була досить замулена, відповідно з появою водогону на неї забили і чистити ніхто не став. А замуровали шоб не смерділо і всяка нечисть не лазила. Може бути шо під час воєн туда скинули якісь трупи і засипали землею. Але то все версії. Може вояки замурували, шоб під цитадель підкоп не робили. Або будівничі колектора.

Ше на горбі зверху є німецький бомбік, але таким натовпом ломитися туда було нелогічно, тому пішли до Церкви Юра.

ПС: двері на ключі, за шо хлопцям велике дякую. Прохання замок не ламати, а чемно попросити ключ на форумі.
#2864
Як буш
Цитата: yar-79 від 29.11.2009 01:00:45
explorer по цій ссилці на Генштаб ніц не качає, може маш ще щось що не перекрили, бо дуже тре!

Як буш у Львові - можу переписати тобі.
#2865
Нема за шо, нам також було цікаво послухати ваші розповіді.

Дякую за пропозицію. Поїхати хочу, але для мене стільки днів - занадто велика розкіш :(
#2866
Живу біля Камянки, зранку тудою бігав. Хочу відзначити дуже високу точність і відповідність карти в цьому лісі.
#2867
Я нині дам троха. А свої чудо-лямпічки покишо прибережу, шкода.
#2868
Світлова зброя. Гарно сліпити нападника в темноті. А назагал я троха не розумію нашо стільки люменів. Давно користуюся відносно слабеньким пецлем. На далекі відстані маю гарносфокусований з звичайною лампочкою і для всіх практичних застосувань цього цілком досить. Одне світить під ноги, а інше далеко-далеко... Все рівно ті всі люмени страшно жруть батарею. А насправді людське око за 15-20 хв непогано пристосовується до темноти і аж так багато світла му не треба. Навіть навпаки, тільки сліпиш тих, хто поблизу.
#2869
Цитата: zelja від 26.11.2009 22:54:55
2 Голем чи ти міг би склепати регулятор яскравості ?

Міг би, але вона вам не потрібна. Ітак завжди на максимумі світитимете :) можна просто кнопку яка підключатиме всі або половину.
#2870
і то добре. Вдень через клас проходить 30 людей.
#2871
Кілька разів їздиу тудов і не зав. Що ж, дякую за лінк. На наступний раз завітаю. Також лінк гарний приклад того, як повинні писатися звіти: з детальним описом шо і де, як туда попасти, фотками.
#2872
Гуд, гарна ідея. А то на всіх компуторах всіх кафедр всього політеху? Чи в якомусь одному класі?
#2873
Ого. От шо значить цікавий обєкт і вільні вихідні!
#2874
гм. В нашому кліматичному поясі таких морозів не буває, шоб треба було ше чимось користуватися. Хіба турист в шортах футболці поперся в гори, але звідки тоді в нього чудо-мішочок? Поки йдеш - грієшся, змерз - броцик на плечі і пішов далі :) А на кемпінгу розпалив вогень і грієшсі.

Спочатку був подумав використати його для сушки взуття-одягу, але хто го там буде постійно мнути?
#2875
Гуд. В суботу Я також буду!
#2876
Нині витєгнув. Навіть незважаючи на невеликий дощик - шнурок був такий же. як і до закидання. Значить ніякого підвищення рівня не було. Та й логічно, яка то має бути станція і які резервуари, шоб так різко заповнити 2,5м трубу. Це може зробити тільки природа в сильний дощ. Думаю так було раніше, коли йшла тонка труба, Дарк Вінд розказував шо памятає ше коли вона була на поверхні. Так шо можна тудов ходити.
#2877
Цікаво, якби на Експлорері дозволити повну свободу слова: всі можуть писати шо хочуть, куда хочуть і як хочуть. За скільки б часу сайт перетворився на звалище правди?
#2878
Ага, пьєнькне! Дякую йому також, давно задавався питанням шо то таке і тепер знаю! Але як же добротно зроблено! І чомусь в стилі Львівгазу :)
#2879
І від мене. Гарно зїздили, знатиму ше одне місце в горах :)
#2880
Минуло пять років, можна побавитися в ностальгія, згадати як то було. Пропоную тут викладати свої мемуари на етму оранжевої революції.

---

Я в вересні-жовтні не хотів голосувати взагалі, бо вважав шо Ющенко такий же підерас як і янукович. Спокійно пережив перший тур. Не пішов і на другий. Але от коли в понеділок вранці оголосили шо Янукович переміг, причому з відривом і навіть у західних областях - то було як мокрими трусами по пиці. В мені кипіла образа. Думаю не тільки в мені.

За кілька годин по радіо Люкс почали давати дуже толкові поради куда йти, шо робити, розказувати ситуацію. Пішли в центр, там мітинг. Вперше крикнув Ю!-Щен!-Ко!. Було питання: що робити далі, не хотілося йти на вуздечку у якоїсь партії? Виступив Олійник, голова штабу. Сказав шо від імені Ющенка просить всіх у Київ. Це було як наказ. Вернулися в гуртягу, закупилися продуктами. Продавець сказала: "Шо, в Київ?" і на мовчазний погляд додала "Всі беруть те саме". В понеділок ясно шо нікуди ми не попали, не було толком автобусів, на дорогах стояли їжаки, поїзди не ходили.

У вівторок пішли під штаб біля Грушевського. Вже хтось му повісив оранжеву стрічку. Тут купа таких самих як ми, складають якісь списки, холодно, нічого не ясно. Простояли допісля обіду. Тут до мене подзвонили з роботи і сказали шо організовано їдуть 2 машинами. Одна з них Таврія, хто їздив зі мною знає, як там ззаду 3 чоловікам.

Перше враження від майдану в середу зранку - величезне підняття духу, ейфорія, щастя. Всі люди об`єднані одною метою, всі позитивно відносяться один до одного, привітні, ввічливі. Ніхто не знає шо буде далі, всі в очікуванні. Виконуємо все, шо кажуть керівники. Ходимо колонами взад-вперед. Зустрічаю знайомих з якими чекав автобуса - вони в той день також добралися. На Майдан ходимо як на роботу.

В четвер ввечері стався перелом - суд визнав вибори сфальсифікованими. Тут я зрозумів, шо ціль досягнута, здачі ми ше не дали, але принаймні труси з лиця зняли. Стало легше. Але в Києві ми порбули до суботи, назначення пеервиборів; шоб остаточно впевнитися в перемозі. Замість слів навчилися говорити гаслами "Кидалов Пірдахуй", "Схід і Захід Разом", "Міліція з народом" і тому подібне.

Вертаючись назад було сумно і одночасно радісно. Адже розумів, шо був свідком та учасником справді історичної події, і шо ітак всі вони бандити. Але то, шо ми пережили і відчували тут - назавжди залишиться в генах. І я не жалкуватиму за жодною хвилиною проведеною тут незалежно від майбутнього країни. Ловлю себе на думці, як я відійшов від роботи та буденності, переключився на зовсім інші задачі, відпочив краще ніж будь-коли на відпустці. І то головне, бо в житті треба отримувати кайф.