Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Golem

#3281
+ За детальний опис і гарні реалістичні фото. Щодо смороду то дуже індивідуально. Одним(наприклад мені) смердить мало, навіть в найбільшзагазованих колекторах. Комусь значно сильніше :) То таке, думаю як і боязнь висоти - зникає з часом само по собі. Особливо якшо зачастиш на спільні вилазки.

А адміністратори тут справді explorer, Romel і я, але це не применшує ролі Інкогніто на форумі і не думаю шо то має якесь значення. Хіба шо додаткові обовязки, відповідальність та головний біль.

ПС: в мене всьо відображається 1:1 як в ЖЖ.

#3282
Звіт з проходження цієї ділянки колектора тут
#3283
Але вхід був. Коржик бачив і розказував про нього.

До Експлорера: старі фото Львова з Полтвою є в мене(і думаю в тебе також) в значно кращій роздільній здатності. Може залити їх на ftp і поробити лінки з фоток? Шоб кому цікаво - міг скачати собі і милуватися найменшими деталями.
#3284
Маю два каремати. Один можу позичити.
#3285
Гм, бачу охочих багато. напевно частина добиратиметься маршруткою, а частина зі мноу на машині.
#3286
Відкривали їх. Обидві металеві плити піднялися легко, ніби почищені. Проте під ними суцільна земля :( Нічого. Шо, саме по собі, дивно. Адже люки просто так би не ставили.
#3287
ого :) Вони напевно поняли шо робітник не в стані говорити, тому вирішили го пустити так :) Старих знайомих бачили?

Ну і про звіт. Пишіть його в цій темі
#3288
Дякую за аналіз. Щодо якості самого носія повністю погоджуюся, ваші футболки на дотик більш щільні та чорніші. Можна буде колись попробувати зробити на такому ж носії як у вас. Подивитися як воно відібється на ціні, як сидітиме на людях. Бо, що дуже важливо, існуючі футболки сидять на людях так, ніби на них шиті; всі дуже задоволені.
#3289
Гарні фото. Така ностальгія зразу :) Молодці, файно злазили!
#3290
Привіт. Дякую за запрошення! Вже кілька років збираюсі у ваші катакомби та все якось мимо.

На нашому форумі єдиною мовою спілкування є Українська. Дивись правила форуму Відредагуй, будь-ласка, своє повідомлення. Інакше я буду змушений його видалити :(
#3291
Фото де я лізу до Люка я зацінив! І взагалі гарні фото, якраз наші одні одних доповнюють. Дивлюся в тебе вийшло багато таких, які не получилися в мене :)
#3292
Дякую. Ну ти, Тарас, мож взєти когось і піти поффтикати. Досить доступне місце. І ну зовсім не смердить ;)

Додам для тих хто там не був: реально, відчути всю магію львівських підземель можна саме в цьому колекторі. Бо він невеликий, схожий на підземний хід. Мало води, стара бруківка і ну дуже вже красиві притоки. І взагалі енергетика якась позитивна, напевно тому шо тудою ніхто не ходить, на відміну від досить популярної Полтви.

Так, вилазимо і ффтикаємо через люки. Ну і орієнтуємся відносним методом та по компасу, куда повертає, скільки пройшли. Вода там на 90 процентів каналізаційна. Джерельної майже нема. Але ше раз поффторюю, не смерділо ані грама :) Тіко фоткати заваджєло
#3293
16 жовтня 2004 року. Неактуально. Колектор вже здано.
#3294
І звіт заодно карще пишеться ;)

#3295


Якось жартома знайомі питали, чи зможу я у Львові всюди пройти під землею. Тоді я вагався з відповіддю. Зараз же ж знаю - так, тяжко, по слизькому схилу, але зможу. Цю впевненість мені дала ділянка Городоцька - Стефаника. Місце, віднайдення якого було давно очікуване і необхідне, місце, що заставляло битися частіше серця при одній згадці про нього. Дивно, але два колектори йдуть поруч на відстані якихось 200м (Шевченка ПОлтва і Стефаника) а зливаються аж біля Готелю Львів. Дається взнаки історична спадщина та природні русла струмків.





Вхід, як завжди, знаходився на найбільш видному, а отже і недосліджуваному місці: а саме на куті Університетської та Листопадового чину навпроти зупинки Маршруток. Віднайшов його YserL та Inkognito за шо свій зачот вже отримали. Нетяжкий люк, охайні сходи вниз. Попадаємо в досить просторий яйцеподібний тунель, широкі бортики дозволяють спокійно вдіти хімзу. Дехто, на превеликий жаль, її не має. Інші лінуються вдівати, про шо потім пошкодують :)





Йдемо спочатку проти течії, в сторону бібліотеки Стефаника. Спочатку здибаємо півметрову притоку зі сторони крушельницької, потім доходимо до досить потужного та шумного зливу з Дорошенка. Шо це саме то місце ми дізналися, піднявшись догори до Люка і зазирнувши у Дзюрку: перед нами був світлофор а над головою проносилися днища автівок. Досить цікаві відчуття.





Далі тунель троха опускається, стає овальний та зникають бортики. Але йти можна на увесь зріст. Доходимо до перехрестя з вулицею КОперника. Згори ллється небагато, але дуже красиво. Старовинна бруківка в білій плісняві, краплі води в усі сторони, спеціальна ніша для сильного потоку. Тут основна маса людей лишається чекати поки Фенріз та Чугайстур (найнижчі) підуть далі в сторону бібліотеки. Колектор низький, високим дуже незручно. Проте і вони швидко вертаються. За їх словами дійшли до стоку 3 тонких труб на стику трьох вулиць . І все. Далі ходу нема.





Тепер я знаю, що місток біля вулиць Каліча Гора та Глібовича не просто так - зі схилу витікав струмок і тік в сторону Городоцької. Ми ж вертаємся назад і прямуємо за течією в надії побачити щось грандіозне і нове. І це сталося! Злив Городоцької та Лепкого - надзвичайно красивий та незвичайний. Стрімка течія, бруківкове дно і повна відсутність бортиків роблять його неприступно-загадковим і чарівним. Проте майстерність екслорерівців не знає меж, тож ми прямуємо далі, в сторону центру міста. Тунель носить форму правильного склепіння, неглибокий, але досить швидкий. Завертає біля Сізо. Впирається в Полтву біля водопаду. Нічого вирізнябельного.



Вертаючись назад фоткаємся коло написів 1964 року, зроблених людьми, що штукатурили цей тунель. Честь і хвала цим роботягам, адже штукатурка і досі ніде не повідвалювалася!



Всі фото на Пікасі тут
#3296
Ya-ya, пройшли від Стефаника і аж до кута СІЗО-Фокстрот. Вже пю 100 грам(жеби зараза не чіпаласи) і пишу звіта.
#3297
+ чувак!

Я от задумався. А що як і справді раптом нігде інакше як в самій Лощині захований вхід в наступні бункери? Просто з метою конспірації його замурували і побілили, шоб він був схожий на всі інші кімнати?

Як цю версію можна перевірити? Кількома шляхами:

Перший - знайти такий самий обєкт(в союзі рідко будували шось унікальне, переважно подібні обєкти були розкидані по всій країні) і порівняти.
Другий - аналітично визначити найбільш ймовірні варіанти продовження і просто їх провірити. З високою ймовірністю температура стіни за якою є якісь бункери буде відрізнятися від решти. Наприклад на ній буде ну дуже багато води, або не буде взагалі. Якшо виникне така потреба, можу змайструвати досить чутливий термометр. Або банально віддовбати ломом кусок штукатурки.
#3298
Я точно буду, дощ здається також. Але нгіхто не пасує, всі йдемо. Рішатимемо на місці. Подивимся на мітки на стінах. Ну і принаймні коротка вилазка  до Городоцької(ну дуже хочеться її побачити) нічим нам не загрожує.
#3299
Супер! Досить проста на надійна штука. Колись з такими працював. Може бути тільки одна проблема - скручений резистор контрасту :) Ну і в даташитах часто рекомендують підсвітку включати напряму до напруги +5В. Вона тоді гріється як дурна і забезпечує робочий діапазон температур дисплею нижче нуля. То не є дуже добре для носимих пристроїів, батарея швидко сідатиме. Тому постав резистор. Нормально вже світиться при 20мА.
#3300
Гарно і цікаво написано. Одержав задоволення від читання. А також розширив свої знання і про техніку, і про історію, зокрема чому Озеро Наварія має таку чудернацьку форму.

До Єгора: якшо найдеш і заграбаєш книжку - обовязково дай почитати :)