Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - onyx

#21
Є на Покутті  такий хутір, Комсомольськ, складається він з пари хатів, зі супутника відразу і не помітиш, на полях навколо вирощують соняшники



А цікавий він тим що поруч з ним знаходиться група досить цікавих печер.  Утворені вони були водами річки Гниляк, в долині якої і знаходяться. В кадастрі є 8 печер з цього району, загальна довжина яких складає більше 800м. Насправді думаю в кадастрі багато чого нема, бо дірок там багато, дуже багато.



Літом коли середня висота трави – по пояс, проводити пошукові роботи досить складно, можна запросто провалитись в якусь діру чи тріщину) 



Нажаль не знаю яка з печер як називається тому буду викладати просто фотографії, якщо хтось випадково впізнає що то є буду дуже вдячний за інформацію :)

  Хтось копав, діра дихає



Перша, підтоплена















Лізем в наступну











Якесь дивне болото тут, червоне :)



По мірі подальших досліджень буду доповнювати тему а наразі все)

Обговорення 

#24
Цитата: linuxoid від 26.03.2014 22:39:39
А підземні стартові позиції десь поблизу є?
N50°48'31,75" E24°42'25,24" двіна того ж полку
#25
Дозволю собі троха не погодитись з паном  Golemом
ЦитуватиУ випадку звичайної війни із застосуванням авіабомб і автоматів калашнікова, що сидіти в бомбосховищі, що в себе в підвалі - однакова ефективність. В підвалі навіть спокійніше, як на мене бо свій.
Підвали зазвичай не розраховані що на перекриття буде діяти ударна хвиля, герметизації ніякої, аварійних виходів майже завжди нема. Відповідно підвал це більше склеп ніж сховище.
Цитуватифільтруючі елементи розраховані затримувати радіоактивні частинки з повітря, а не боротися з Зарином чи біологічними бацилами
ФВУшки саме на це і розраховані. Взагалі замкнуту систему циркуляції ставлять на випадок пожежі наверху, і розрахована вона на пару годин роботи. З усіма іншими задачами цілком справляються баняки з вугіллям.
ЦитуватиДо речі, фонити від фільтруючих еелментів  теж мало б порядно в разі чого
З радіоактивним пилом борятся не ФВУшки а протипилові фільтри, які розташовані окремо і якомога далі від приміщень з людьми.
відповідно
ЦитуватиУ випадку застосування хімічної зброї проти цивільного населення в містах, бомбосховища особливо не врятують нікого
ще й як врятують, це все придумувалось за сср не просто так і система цивільної оборони в той час була в змозі впоратись зі соїми задачами
#26
Щось я туплю, комплекс може працювати без рлс? Хто ж тоді підсвічує ціль і наводить ракети? Мізок мізком, але не уявляю собі як стріляє сліпий мізок) Чи рлс просто віддалена на певну відстань від дивізіона. В такому випадку знищити її нічим не складніше. Взагалі комплекс звичайно дуже злий, навіть наші майже не модифіковані, але якщо буде задача знищити, знищать... хоча задача значно ускладниться якщо буде авіація, наприклад місцеві міги. В парадній роскрасці українських соколів майже кожен день зараз літають))
#27
Колись  викладав але посилання вже не працюють
http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=3471248 раджу почитати
#28
 ПНВ не забудьте взяти. ще непогано відкриває герми гранатомет, протитанковий, з кумулятивними боєприпасами, теж можете прихопити. Правда майте на увазі що всі подібні засоби зі 100% вірогідністю опиняться в ваших дупах коли вас зловить охорона ;)
#29
Таких бомбосховищ дуже багато по селах, мають вони специфічну назву, льох...
#30
Важко сказати, всі периметри я не обходив. Взагалі печера знаходиться на краю схила де гіпсовий пласт сильно покоцаний, шо сильно заважає просуванню, але те що далі під горбом досить добре збережена печерна система це точно. Тому думаю якщо серйозно за це взятись печеру можна значно продовжити
#32
 Покутянка, маючи 935 метрів довжини, є на даний момент найдовшою в Івано-Франківській області. Знаходиться вона неподалік від Ліска.
Вхід важко не помітити




Іноді  весною перед входом утворюється озерце, яке може простояти до пізньої осені



Печера весь цей час буде затоплена, і ніяка хімза не допоможе



Але рано чи пізно озерце висохне і можна подивитись що ж там всередині. На вході знаходиться великий зал, він же найбільший в печері



Далі йде лабіринт досить вузьких ходів





Невеличкі зали







Недалеко від входу гіпсова брила відкололась утворивши глибоку тріщину





Вода ще не всюди зійшла, частина лабіринту підтоплена









Доречі, ці печери були облазані і описані ще в 1874р труексплорером свого часу Адамом Кіркором. Крім того він ще й займався їх розкопками :)

Обговорення   

#33
Ага, є гіпси, Загірочко то самий край карстового масиву Галичина. Як там саме залягають гіпси хз, але карстові воронки присутні
#34
Ну Львів то таке, трохи жостко буде ;D а от Ходорів, точніше материнський блок Загірочко... можна було би при нагоді оглянути)
#35
GreenLION, ні, покищо в закарпацьких печерках не доводилось бувати
Le-i-3o
Цитуватиот чого внас гіпсу немає
ну впринципі є, правда мабуть найменше досліджуваний спелеологами, але як на мене є всі шанси знайти відкопати дірку)
#36
Нажаль нічого такого більше не знаю)
#38
 Ця печерка має і інші назви (Перехідна, Городенка, Юність)але як на мене Лисяче царство їй найбільше підходить.  Не дивлячись на те що більша частина печери затоплена, тут постійно проживають лисиці. Жодного разу з ними персонально не зустрічався, але свіжі сліди тут повсюди.
Знаходиться печера на правому березі річки Тіпячка, недалеко від Городенки. Залізти можна через дві дірки, які виходять до двох окремих частин, з яких складається Лисяче царство. Одна більш схожа на колодязь, з похилим спуском



а  інша на тріщину



Внизу вони з'єднані проходом



Лізем в першу частину



Без хімзи не пройти, рівень води відповідає рівню в Тіпячці і міняється впродовж року.



Далі – лабіринт





Галереї в основному вузькі, місцями приходиться присідати у воду щоб пройти



Зустрічаються невеликі зальчики, сухі  (обвальні) чи затоплені





Загалом, якщо вірити кадастру, печера має 520 метрів



Наявність води ускладнює просування, але додає особливої краси лабіринтам



Що недодає краси так це люди, які колись влаштували тут скотомогильник, тому  ближче до входу валяються гори кісток а по печері місцями плавають різні баночки з під ін'єкцій







Живуть тут не лише лисиці









В одному місці в гіпс вбиті два древніх цвяхи, цікаво для чого?



А ще, є місцева легенда, яка каже що колись по цій печері можна було дійти до Городенки




Обговорення   
#39
Цитата: Le-i-3o від 04.11.2013 22:26:25
Тобі як завжди мега плюса за влучні дописи про Ваші необїжджені красоти піземні, маю надію ще до вас до великого снігу попасти, як ти приймеш)
Звичайно, приїжжай, все хочу в Одаїв вернутись і полазити нормально, тільки от через відсутність бажаючих все не виходить)
Цитата: The Lone Digger від 04.11.2013 22:37:54
Яка мета вирощування? Чи вони самі вирощуються, без втручання Homo sp.?
Вирощують гомосапієнси, очевидно для їжі чи для полювання і подальшого використання в їжу. Територія обгороджена колючкою.