Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Topics - RedShift

#41
Я переселився в Червоноград. Скучно тут без Експлорера.
Тому я вирішив вчора зробити локальну таку штуку зі зібрання історичних документів подій та фотографій Піівнічної Львівщини. Може щось з того і вийде!!!
http://geohistory.in.ua
Проте Експлорер та його мешканці назавжди залишається для мене авторитетним джерелом.
Навіки Ваш, RedShift!
#42
Цього літа пощастило після Говерли забратися на Везувій. Єдиний діючий вулкан континентальної Європи. Являється одним з найбільш небезпечних. Тому за ним дуже ведеться ретельне спостереження. Люди вже добре забули останнє виверження 1944 року і тому сміливо зводять оселі на схилах гори.

Під'їзжаємо максимально близько до вершини - "такий собі бамперний туризм". Потім - коли дороги вже немає, оплачуємо сходження - 6,50 євро. З 1880 року на Везувій можна було піднятися на маятниковому фунікулері, який складавсяз двох великих вагонів та парової машини.  Та в 1944 році він був зруйнований. В 1953 році на східному схилі був збудований крісельний підйомник, але землетрус 1980 року досить його поламав, що вже й не стали його відновлювати. Тому зараз можна тільки залізти на гору пішки по облаштованій для цього доріжці.

Підніматися доведеться метрів з 800, що забере у Вас хвилин з 20. А далі - кратер згаслого вулкана. Навколо кратеру також веде пішохідна доріжка з оглядовими майданчиками, вздовж якої розташовані сувенірні лавки. Також можна бачити якесь сейсмологічне обладнання та залишки крісельного підйомника.

#43
Колись їх було купа, а тепер їх немає.
В салонах продажу мобільних телефонів кажуть що в них цей товар "не пішов" тому вони від нього відмовились.
А мені треба капец! Хочу бігати по лісі вранці. А ДЖПС в руці не хочеться тримати - то тре на плече чохол на липучці!
Де взЄть?
#44
Прочитавши нещодавно інформацію від G-H тут Троянів вал в Бессарабії я згадав, що десь вже таке бачив. В статті вказується, що і на території Львівської області також зустрічаються такі утворення, цікаво де?
А потім згадав, що бачив вже щось схоже біля села Борове, Сокальського р-ну, наразі немаю фото, але на вихідних спробую ще раз туди сходити. Та скоріш за все я помиляюсь, бо довжина таких валів тягнеться на кілометри. А хтось таке бачив у нас на Львівщині?
#46
Цей радар приймав участь в програмах NASA - OZMA, SETI. METI. По нашому - ППР - пошук позаземного розуму. Тільки три об'єкта можуть надсилати подібного роду сигнали. Євпаторіский радар, радіотелескоп в Аресібо, Пуерто-Ріко і ще один в обсерваторії Голдстоун, Каліфорнія, США.

В липні 1999 і 2003 ронів за допомогою РТ-70 були відправлені повідомлення позаземним цивілізаціям («Cosmic Call»). В 2006—2007 активно проводились наукові експеременти в рамках проектів ПулКОН і LFVN.

ДЛЯ ТЕХ КТО В ТАНКЕ - набирайте в Гугле "НЦУИКС"!!!.

#47
Побував на вершині Говерли 27/03/2010. Вражень просто вагон. Навіть вночі снились гори. Снігу було по горло. Приїхали поїздом в Ворохту, потім автобусами. Підїйом від автобусів зайняв 5 годин з усілякими туалетами та привалами. Погода не підвела - сонячно, вітру майже не було. Одним словом - повний закан! На спуску - то вже сідаешь на п'яту точку і вперед поки штани цілі - 3 години ходу. Дуже радий, що не брав із собою фотоапарат, а то б всю подорож дивився б у видошукач. Так що фото мого товариша. Наступного разу піду на Петрос літом, для порівняння.

До зустрічі на вершині!  ;)

Трек сходження тут: http://upload.com.ua/get/901502364/

Ще розповіли про прикольний ресурс: www.risk.ru, вивчаю! 

А тепер моя фотосесія  ;D  :
#48
Я тут опублікував наступний матеріал:
http://neocaching.ru/node/233
Хотілося би взнати думку львів'ян, щодо історії свого міста.

Хтось може про це щось знає. Офіційні сайти цих фірм не згадують про такі події.


#49
Плани / Говерляна - 2010
16.03.2010 18:23:44
Може зберемося усі на Говерлу в рамках щорічної "Говерляни", яка відбудеться 27-28.03.2010.
Про подію написано туво: http://karpaty-tour.org.ua/?p=233

#50
Давайте спробуєм. Читав, що вже на сайті люди стрибали. Але, можливо, ще є такі що не стрибали.
Я дуже хочу порахувати ці кляті "3 секунди"!

Хто вже стрибав, може залишити інфу про те де записатися на інструктаж і т.д.
"Будем жить!"
#51
Тут викладаємо карти про стан екології та радіаційний фон.

Збірка карт про забруднення території України.
http://img194.imageshack.us/img194/2860/q01t.jpg

Екологічна ситуація та стан питних вод в Україні
http://white-pr.com.ua/files/ECO_BigMAP.jpg
#52
Цитата: Golem від 10.03.2010 04:23:38
Зразу по ходу виникло питання. Чи впливає різна температура повітря на різних шарах на точність?

Ну і про GPS.

Один мій знайомий час від часу бере свій ЖПС, йде на Високий Замок, висота та координати якого відомі з вікіпедії, і так перевіряє його точність. Само собою шо реальна висота там невідомо яка, адже це штучний насип, може осідати. Теж стосується координат, місце досить обємне, +- скакатимуть покази. Тобто до чого я веду. Чи є у Львові точка, куда можна було б принести GPS приймач, поставити його на визначене місце і подивитися на точність, при певній кількості супутників. Ну і, звісно, порівняти точність приладів від різних виробників.

Як тільки змінюються параметри середовища розповсюдження хвилі (температура, густина, склад) - швидкість хвилі зміниться. Але моя така думка, що якщо точність і зростає то на таку малу величину, що практичного значення вона немає.
А на рахунок яка модель краща. - то та в якої чутливіший приймач і скільки каналів-спутників паралельно "слухає". Хоча яким він не був би крутим - "скакати" координати будуть ПАЛЮБЕ.
Є навіть такій прикол для перевірки GPS:
- кладеш його на підвіконник і залишаєш на годину "писати" трек подорожі. Якщо в результаті отримуешь в треку "разброс" в   місті - до 30 метрів, в полі - до 10 метрів. То є гуд. Якщо ж більше то хреновий GPS.  
#53
Особисто мене зацікавив колодязь, що на площі Старий Ринок.

Археологічні дослідження пл. Старий Ринок.
http://www.franko.lviv.ua/faculty/webhistory/byz/2004_07/terskyj.pdf

Ще деякі цікаві документи з досліджень Кафедри археології та історії Стародавнього Світу НУ ім.Франка
http://www.franko.lviv.ua/faculty/webhistory/byz/2004_07/
#54
Хто ще там не побував приєднуйтесь.
Я 100% йду якщо погода дасть.

Основна ціль - підземні стартові позиції SS4 під Корчином.
Також, пройдемом через базування ракетного полку під Бендюгою.

(сподіваюсь цей похід не піде врозріз з зустріччю "Гості з Одеси")  :-\
#55
Може і нам таке організувати, але хто ж це оцінить?

У світі Геокешінга є таке чудо як CITO.
Cache In, Trash Out; буквально "Кешам – ТАК, сміттю – НІ" (по-українськи буде вимовлятися як "ціто" з наголосом на перший склад). Геокешерська екологічна зустріч. Проводиться щорічно весною во багатьох країнах світу.

P.S. А після прибирання - нормальна забава з лікеро-горілчаними напоями. Так бы мовити: Otium post negotium.  ;)
#56
Хто цікавиться дипломатією, політикою, психологією можливо буде цікаво ознайомитися з наступною грою - "Дипломатія".
Після того, як я на неї випадково натрапив 3 роки тому, я вже ні разу більше не сідав за шахи, а про компьютерні ігри взагалі забув!
Словом, це гра "великих обіцянок и великих ударів в спину". По ній є ліги, турніри, словом все майже як у FIDE :)
Я так зафанатів грою, що навіть виступив на офіційному чемпіонаті світу з Дипломатії через переписку електр. поштою. Виступав за збірну Росії. Ми, доречі, зайняли 7 місце з 25 країн.
У нас, нажаль, "Діпло" не популярне. Хоча мені вдалося ще одну людину підключити зі Львова. - Згодом він навіть поїхав в Москву на face-to-face турнір. Загалом в Україні ДиплоГравців тільки.4 людини!!!!

По цій грі є цілі ліги. Але не в нас!
Якщо є бажаючі, то можете грати у нас.
http://diplomail.ru/web
або на "сайті-монстрі"
http://www.stabbeurfou.org

Також думаю слід почати ознайомлення з книжки Річарда Шарпа -"Біблії" по грі "Дипломатія", в перекладі моїх російських гравців-друзів.
#57
Восени, в 1648 році, цим шляхом проходив Б. Хмельницький зі своїм військом.

N 49° 51.537'
E 25° 0.100'

Ботанічний пам'ятник природи місцевого значення. Розташований по дорозі з с. Сасів на с. Колтів Золочівського району Львівської області. Природо-заповідний фонд України. Охороняється законом. Пам'ятник природи знаходиться у відомстві Державного підприємства "Золочівське ДЛГП « Галсільліс »"."
Липа старше 400 років здоровенна - обхватити її зможуть з 5 чоловік.
Кажуть, сам Богдан Хмельницький відпочивав під нею, коли брав Підгорецький замок.
Доречі, ще одна "Липа Хмельницького" знаходиться в Тернопільській області, на краю с. Денисів Козівського району.
#58
Прошу сюди писати посилання на стародавні гравюри та літографії.

(думаю не варто аплоадити в архів самі фотографії - засирати місце у хостера, також зберігаеться авторське право джерела, а також відсутність зображень фотографій у самій темі пришвидшує роботу форума і його читабельність)


#59
У книжці Бориса Мельника "Вулицями старовинного Львова", на стр. 218 зображена фотографія поїзджої частини "десь у Львові". Підпис до фотографії наступний:

"Міст без ріки мало де можна побачити. Колись він був перекинутий через Полтву. Річку взяли в тунель, а міст залишився".

Хто може ідентифікувати місце, що зображене на фотці? . Я щось не можу впізнати пейзаж?
Можливо, хтось знає ще псевдо-мости через Полтву, чи інші ріки?  
#60
Пропоную поїхати на ПОТЯЗІ в суботу 06.03.2010!!!
Я ще не їздив. Хотілося б з компанією та пивом!!! :)