Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Marshall Kross

#1
Цитата: Golem від 03.11.2009 22:08:45
- Вихідна напруга перетворювача 250В замість 400В. Як наслідок стабілітрон V4 не відривається, стірлка в контрольному режимі(трикутник) не відхиляється.
Моя стрілка якраз в початку межі чорного сектору  :) все як за регламентом ТО.
Як кажуть у нас на Україні "пороблено"  ;D Міряю напругу на контактах СБМ-20 і маю 256 В, міряю в блоці (кому не зрозуміло річ йде про зелену коробку ;D) на ногах конденсатора С12 що якраз стоїть на виході перетворювача і маю результат у 396В  :o кажу ж "пороблено" ))
Ймовірно моєму С13 пощастило мабуть більше ніж твоєму) Думку гадаю чи замінити його все ж таки на новий чи ні...а селеновий випрямляч котрий V7 заміню обов'язково на імпортний 1N4007
Хто ще з власників ДП-5В щось може додати чи зауважити ?  :)
#2
ЦитуватиВ дп-5 краще ореєнтуватися на звук, він гарно щьолкає, стрілочний індикатор є дуже тормознутим через кондюки які довго заряджаються, а так досить чутливий девайс, хоч і простий, адже частоту імпульсів дає не те що в середині, а СБМка-20, а вона що в дп-5, що в Террі, рахує однаково ;D
Тільки Терра коштує під 3 тисячі гривень) Я бачив десь на просторі інтернету що люди перероблювали ДП-5В, замість стрілочного індикатора встановлювали цифровий, але тут як кажуть палиця двох кінців, потім цілий геморой щоб відкалібрувати цифровий міліамперметр.
#3
ЦитуватиВітаю, то просто ППЦ! Де дістав? Такого не може бути практично, бо усі ДП-ххх ми вже давно вигрібли!!!  :)
Дякую друже :) Де дістав там ще ціла купа є  :) Ось тут дивіться http://aukro.ua/dozimetr-dp-5v-i2221609402.html
Ціна всього 170 грн. !!НЕ РЕКЛАМА!! це най менша ціна що я знайшов.
ЦитуватиПросто чудо, а як знаєш, що 100% справний?
Я звірявся з контрольними показниками що приведені у регламенті ТО,  які знимаються за допомогою контрольного "Б-8" розташованого на поворотній частині зонду, та по напругам, які також приведені у таблиці регламенту ТО,   усе ОК!
ЦитуватиЯк він "повністю справний" (див. вище), то якого чорта його тестити в польових умовах?  :D Змотайся на ЧАЕС, там точно потестиш...Хоча ХЗ, ДП-5В, його хфеноменальна чутливість просто вражає, тим більше, що він тру паше, із схрону, повірений мабуть  :) Вото добра порада: як тільки стрілка піде троха направо, замотуйся у простиню та тихо повзи у сторону кладовища (шоб паніку не сіяти в маси у котрих ДП-5В не є)
У мене чомусь виникає дивне бажання його перевірити, хоча ти прав якщо стрілка буде упевнено рухатись в праву сторону а ноги будуть світитеся як годинник з люмінофором то треба тікати як можна далі)) Хоча в дечому я не згодний, людина замотана в біле простирадло з протигазом на голові неквапливо рухаючись до кладовища виглядатиме якось мені здаеться трохи підозріло  ;D
#4
Нещодавно став щасливим власником дозиметру ДП-5В Пристрій новий, зі складського запасу, в доброму стані, пристрій повністю справний, усі показники у нормі :) Тепер треба його випробувати у польових умовах, треба тільки поміркувати де саме)