Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Topics - Wolff

#1
Цього літа ледве вирвавши відпустку на 2 тижні. Довго не думаючи рванув на рідні моря. Коблево було вибрано чисто випадково то ж швидко зібравши речі і заливши повний бак бензини рушив на південь.
За три дня леження на піску та купання в морі - почало тягнути на пошуки чогось цікавого (в стилі експловера).
Перейшовши весь куротр на самій крайній точці де вже небуло будов на схилі виднілась якась невелика недобудова.
Ну що ж краще  хоть щось  ніж закинуті старі деревяні будки.

Табличка на заборі .. Небезпечна зона , вхід заборонений.. вже означала що декілька кіломертів походеньок не були марними.

Кілька секунд і вже Я на територіїї комплексу.
Саме цікавіше що сама споруда є набагато більшою ніж здавалось і має декілька корпусів.

Тож рушаємо  в середину.

Природа зробила просто шикарний вхід ( шкода фото не передає повної краси).






Будова давно закинута але походити всеодно цікаво.





#2
Продам новий Карабін DMM Phantom Screwgate
Модель: Phantom Screwgate
Артикул: A312
Країна : Великобританія
Матеріал: алюміньевый сплав
Размір мм: 54 x 94
Мах нагрузка продольна (kN): 24
Max нагрузка поперечна (kN): 9
Max нагрузка з відкритом фіксатором  (kN): 9
Ширина розкриття мм.: 15

ціна 200 гр.





free photos
#3
Подурую починаючому експлореру або ветерану досліднику.
Стан на 4.  замки фатекси цілі.










#4
Книги Автостопом по світу А Кротов
3 тома  Ціна 100 гр. за 3 книжки.
Класні книжки як проїхати по світу з мінімальними витратами ))))


#5
Подарю малотиражний комплект листівок 
до 200-річчя Львівської політехніки.





#6
13 жовтня. 2018 р  У Львові відкрили перший в Україні Будинок воїна.
На честь відкриття була представлена приватна мілітарна колекція доброволеця Володимир Правосудов на позивний "Штур". Історики кажуть, що серед приватних вона чи не найбільша в Україні.
Представлені зразки уніформи різних періодів боротьби за українську незалежність, представлені види озброєння також різних періодів - і Перша світова війна, і Друга світова війна, і ті види, які застосовуються сьогодні під час російсько-української війни.
Всі фотографії можна переглянути за посиланням.https://www.flickr.com/photos/142194937@N06/albums/72157701090959871
















#7
Позичу на 1 день. Сирену або ревуна  на квест - гру. Потрібен досить потужний - піщалки в лісі не чути (.
Можна 12 вольт або ручний.



image hosting


#8
Скільки  років проходив повз цю камяницю по вул. Стефаника 10 -та не звертав на неї уваги.
Але почувши розповідь одного дідуся який колись жив поруч - що це колись був досить популярне місце відпочинку у минулі роки. Вирішив навідатить до неї для більш досконалого огляду.
Пошук інформації про  будинкок  дав настільку не звичну та цікаву історію -що мало яка камяниця може похвалитись тою кількістю подій та перевтілень які  в ній трапились.

Трохи історії

Дім у стилі історизму. У 1911—1912 роках за проектом Альфреда Захаревича театральну залу і вестибюль на першому поверсі перебудовано і прикрашено фресками Фелікса Вигживальського, рельєфами Зигмунта Курчинського. Тут на початку XX ст. збиралось літературно-художнє товариство «Hades», очолюване Корнелем Макушинським. 1912 року тут працював танцювальний салон «Tabarin», а від 1913 року давав спектаклі «Малий театр».
Водночас на другому поверсі будинку починає діяти українська «Академічна громада»Львова .
З початком Першої світової війни (1914–1918 рр.) багато театрів Львова припиняютьсвою діяльність в тому числі і «Малий театр».
Після Листопадових подій і проголошення ЗНР у Львові та початком Українсько-польської війни 1918 р. по при загальне завмирання театрального та розважального життя у Львові, починає діяти «Театр водевілів».
У міжвоєнний період 20–30 рр. ХХ ст. у театральний споруді містився польськомовний літературний театр «UL» («Вулик»), також використовувалось як однойменний кінотеатр.
У 1931 р. був заснований Український театр «Цвіркун» .
В кінці 30-х рр. і до другої світової війни ХХ ст. тут діяли Учительська крайова спілка та фабрика фортепіано Міхала Шкельського.
У радянський період дане приміщення вже не використовується як театральний заклад, а від 50-х рр. ХХ ст. тут діє клуб дозвілля від тресту «Львівгаз» обкому комунальних працівників. Від цього часу серед львів'ян за цим бу-динком закріпилась його народна назва «Газ».
В 1960–1980 рр. – Будинок культури будівельни-ків (Клуб будівельників), у цей же період і відкривається новий вхід до Будинку культури за адресою вул. Стефаника, 16а.
Стіни прилеглих будинків прикрашають дві великі мозаїки: «Львівські будівельники» та «Не забудьте пом'янути» з портретом Тараса Шевченка.
В період з 60–90 рр. ХХ ст. тут діяли такі самодіяльні і напівпрофесійні колективи танцю та інші мистецькі колективи.
У 90-х роках ХХ ст. у зв'язку відсутністю фінансування діяльність клубу майже припиняється. Його приміщення орендують під нічний клуб«Газ». Керівництво нічного клубу приводить при-міщення театральної споруди в стан повного занепаду.
За ініціативи соліста Львівського національного театру опери і балету ім. С. Крушельницької, народного артиста України Олега Петрика (молодшого) та його батька Олега Петрика тут роз-
почато ремонтні роботи по створенню Академіїтанцю. З 2000 років відремонтованих приміченихі облаштованих під балетні зали починають діяти балетні студії.
У осені 2014 р. розпочинає роботу профе-сійний театру-танцю «Прем'єра»
#9
Катаючись новою трамвайною лінією ,що відкрили на Сихів  - чисто випадково примітив закинуй будинок який дав себе запримітити тільки тим , що в зимовий період його не закриває листовий покрив дерев та кущів.
Видно ,що була пожежа ( швидше вже після того як будинок став не житловий).


Починаю з підвалів. Якщо чесно то є де походити. Тільки з ліхтарем бо темновато і під ногами багато не потребу.




#10
Сьогодні після обіду сидівши у центрі  в кафе та чекаючи колег випадково літаючи по теренах інтернету потрапив на сайт Міської Ради де була розміщена афіша про аукціон нерухомості міста.
Один о обьєктів  - а саме, не жилий будинок по вул. Руській 6 мене тут же зацікавив).
Так як мав годину часу і дощик перестав накрапати  - вирішив глянути на нього.
5 хвилин і ось Я на місці. Від вулиці будинок доглянутий і жилий -той треба попасти в середину. Кодовий замок пройдено за 5 секунд. Підїзд як кажуть ,, економ,, класу ).



Перебігшись поверхами завертаю в коридор який веде у подвіря

#11
Після шуму з вилазкою на дах театру, вирішив попасти в службові приміщення та підвали).
Попасти діло не хитре ( трохи артистизму і наглості і ось я вже в середині. Проскакуючи прохідну звернув увагу ,що фасад оперного просто нашпігований камерами спостереження(! Про це свідчив монітор охорони на якому в он - лайн режимі було видно всі сторони фасаду театру та навколишня територія. Камер нарахував аж 16 шт (не слабо  :))+ були камери в парадних коридорах і основних залах. Це різко змінило плани - тож через службові сходи рушив  до низу.
Підвальні приміщення довгі і своєрідні. Всі двері на замках то ж не гаючи часу рушив шукати далі , щоб зануритись глибше в світ культури))).



Так є прохід - дую туда

Опа! це щитова ...