Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Golem

#1561
Цитата: Bottlehunter від 20.03.2014 11:49:54
то дозволю собі не погодитися. Бути може все. Абсолютно все,

Погоджуюся, що статися може все що завгодно. Бути готовим до всього неможливо. Відповідно ліпше собі тим занадто не перейматися :)
#1562
Передивився сюжети, молодці. Майбутні телеведучі!

Мені теж подзвонила журналіст, але з Високого Замку. По тому ж питанню, бомбіки. Каже, що це зараз у всіх ЗМІ така тема :) Моя думка така: нема і не потрібно мати.

Бомбосховища задумувалися для того, щоб у випадку війни між двома ядерними державами персонал підприємства пересидів там найруйнівнішу фазу вибуху, вийшов і ще кілька днів продовжив працювати на оборонну промисловість. Цивільне населення в разі загрози атомного вибуху повинно було просто покинути міста і роззосередитися по країні, тоді проти них неефективно використовувати ядерну зброю.

Україна - не ядерна країна і стріляти по ній не будуть. Але у випадку загрози ядерного удару Україна все рівно не має чим відповідати. Тому нема сенсу продовжувати війну і тримати людей на підприємствах. У випадку загрози атомного удару нам потрібно здаватися. Відповідно, всі люди розбіжаться по лісах і горах. І відповідно запускати в Україну ядерну бомбу не буде мати сенсу бо це просто марнотратство, відповідно знову ж таки стріляти нема сенсу. :) І ніхто не буде цього робити, хіба що з вредності.

У випадку звичайної війни із застосуванням авіабомб і автоматів калашнікова, що сидіти в бомбосховищі, що в себе в підвалі - однакова ефективність. В підвалі навіть спокійніше, як на мене бо свій.

У випадку застосування хімічної зброї проти цивільного населення в містах, бомбосховища особливо не врятують нікого, бо фільтруючі елементи розраховані затримувати радіоактивні частинки з повітря, а не боротися з Зарином чи біологічними бацилами. До речі, фонити від фільтруючих еелментів  теж мало б порядно в разі чого :) Ну і навіть якщо б вони були нові, їх ресурс обмежений кількома днями. Так шо все сумно.

Всі ці бомбіки - це була ілюзія безпеки. Вони мають сенс для військових обєктів як ото під Цитаделлю чи командних пунктів. Коли персонал має в умовах війни функціонувати і віддавати прикази. І то вони всі з замкнутою системою рециркуляції повітря як було в бункері на Міжгірї. А не просто з баняками повними вугілля. Зрештою, в німеччині бомбіки переобладнують на житло, в Штатах їх просто ніхто в нові будинки не ставить.

У випадку реальної загрози війни можна або:
- Йти воювати
- Втікати у Польщу. Всього 100 км, година їзди. У випадку війни ми маємо статус біженця і віз не потрібно.
- Втікати в ліси, гори прихопивши побільше харчів.
- Лізти у свій підвал і труситися зі страху під час бомбардувань

Це моя думка яку я висловив журналісту. Має вийти в четверговому номері.
#1563
Я проплюсив. Взагалі мені було соромно, що в свій час я за хелп не взявся. Навіть в думках не було. Тому двічі "КУ" Батлхантеру.
#1564
Цитата: matepuhko від 12.03.2014 13:28:04
А можна приклад тестового завдання?

Вони вже є в цій темі на першій сторінці.
#1565
Цитата: matepuhko від 12.03.2014 11:49:38
Привіт, тема досі актуальна?

Так. Зараз шукаємо людей з великим досвідом роботи в алгоритмах обробки сигналів або хорошим знанням аналогової і мікропроцесорної техніки.
#1566
Цитата: rodiy від 11.03.2014 10:37:40
Але після того, як в мене вкрали тапочки позаминулого року, враження трохи зіпсувалися... і закралась думка, що наступний раз можуть вкрасти щось із шафки (наприклад телефон чи ключі від машини...)  >:(
Щось там воно не до кінця продумано. А точніше совдепією сильно попахує...

Совдепія ще та. А от кому твої тапочки знадобилися це цікаво :) Може їх хтось банально зі своїми пеерпутав. Я якось забув свої речі в душовій, то на наступний раз забрав їх в адміністратора. Все на місці.
#1567
Поділюся досвідом:

В мому старому доброму Пецлі розтягнулася гумка :( Так що вже ні на голові ні на касці він не тримався. Так як я його дуже люблю навіть незважаючи на те що він 2006 року і морально давним давно застарів, я вирішив замінити йому гумку. В наших магазинах на очі не попадалася, замовив на Амазоні Petzl SP:BAND replacement TIKKA/SAXO E43999

Вийшло 100 грн, можна було б п'ять китайських ліхтариків купити за ті гроші. Але чого не зробиш для улюбленого Пецля. Приїхала нова фірмова гумка, підходить ідеально :) Сподіваюся ще стільки ж прослужить. Зі штатів в Україну привіз знайомий, інакше б то вийшло по ціні нового ліхтарика :)
#1568
Погоджуюся про пошту. Мої коментарі жовтим
#1569
Цитата: Roy від 27.02.2014 01:05:43
Що цікаво, коли  в електричці,  ми піднімались до станції, буксувала одна, а може й більше колісних пар. Швидкість була не більше 10км/год. Помічник машиніста весь час бігав, що перевіряв. І як стало відомо, в електричці такого типу не має механізму піскоподачі під колеса.

Часто бував в тих місцях. Неодноразово бачив як чіпають додатковий локомотив який і витягує поїзди з Лавочного на перевал.
#1570
Плани / Re: Євромайдан
22.02.2014 23:27:23
Вітаю всіх з перемогою!

Пропоную з понеділка змінити чорну смужку на синьо-жовту. Дуже тішуся що з усього що відбувається.
#1571
Цілий, веселий і життєрадісний як завжди.
#1572
Якщо хтось буде їхати в Київ - можу позичити 2 рації, каску, лижну маску і всю решта спорягу шо маю.
#1573
Цитата: yegor_previr від 12.02.2014 11:08:51
А ще я не вирішив, в кого буду ночувати в ніч з неділі на понеділок)

На жаль в мене нема місця вдома :( Якщо хтось має змогу і бажання  - прихистіть, будь-ласка, в себе туриста в на одну ніч. Просто на неділю не було квитків на Київ.
#1574
Я теж люблю офісним лампам теардаун робити. Перегорівша нитка попалася лише двічі. Тим не менше лампи маю багато, завтра скажу скільки точно є
#1575
Підтримую ідею святкування на природі десь на початку травня. І, зізнатися, завжди сумував, що ДН Експлорера взимку і треба тулитися в приміщенні. Але не було зручної нагоди перенести.

Як варіант - ракетні шахти під Бродами Але можна І на Сірку, і на Арпада, і на Тараканів, і на Териконі собі побути :)Зрештою, то ж не остання річниця сподіваюся, всюди встигнемо :)
#1576
Колись так і було, давало лінк на Прикріплені теми. Там є вже більшість з тут описаного, Техніка безпеки, спорядження. Але я повністю підтримую ідею скопіювати це все в Допомогу. Заодно і журналістів буде куда посилати :)
#1577
Був цими вихідними в Карпатах: теплота. Снігу дуже мало. У Львові було -14, в Карпатах +2. А за цей тиждень сонця думаю то шо було - конкретно підтануло.

так от воно виглядало з Плаю.
#1578
Як випрямити пластикову пляшку. Забув в машині, вона замерзла, шо не влізлося - витиснулося через корок. Напевно коли вода під тиским то знижується її темпеартура замерзання.

#1579
Бош випустив давач тиску, температури і вологості в одному корпусі 2,5мм на 2,5мм з спільним інтерфейсом.

BME260

Тепер робити метеостанції ще простіше.
#1580
Цитата: bigfootgrey від 24.02.2012 12:12:36
Найбільші враження це коли -20 температура повітря) туман такий що сусідніх доріжок не видно))

Ризикнув скупнутися там сьогодні. Голову чи руку з води висунути нереально. Сильний вітер, обличчя тут же обмерзає і шкіра втрачає чутливість. Всі так і плавають, стараючись не висовуватися. Так само сильний вітер здуває весь туман, а з ним і тепле повітря, тому вдихаєш крижане повітря маленькими ковтками. Людей значно менше ніж зазвичай, всі тішаться екстремальному плаванню. В мене замерз шампунь поки лежав в машині, мусів в душі його відігрівати. Краї басейну і тумби перетворилися на крижані скульптури, дуже дивне видовище. так ніби ти на вершині Свидовця.