Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - :-)

#401
Цитата: linuxoid від 27.08.2011 12:57:09
Скажу так: коли йдемо на базар ми обираємо поміж прилавків з однотипною продукцією те, що краще, чи, у всякому разі те, що нам більше подобається. Такі ж прилавки ті заводи. Чому наші прилавки покупці оминають? - в нас же такі інженери, такі розробки? - просто на іншому прилавку стоїть якісніша, дешевша і більш симпатична продукція, а нашу ніхто не купуватиме, бо вона неякісна, стара і дорога.
Чому раціоналізація якогось товару рідко доходить до масового виробництва? Писав про ментальність вище, тепер повертаємося і аналізуємо. Хоча, яке аналізуємо, відповідь наведена нижче.

Цитата: linuxoid від 27.08.2011 12:57:09
П.С. Про лінукс: я переконаний, що - бла-бла-бла -  його треба купувати).

Ви засмучуєш Бернарда, Мені і Френ. Але таки так, я ж не просив не капітанити щодо  холіварів лінухо- та віндоюзерів. Ага, всі умови не прописані детально.
Вчора порадили провести тест на наявність абстрактного мислення в населення. Я попросив методику. Відморозилися, сказали що це таки просто і сам можу розробити. Ну перші кроки роблю, хтось вже тест не пройшов. Тобто пройшов, але абстрактне мислення його не стосується. Ну це таке, нафіга на особистості переходити, вони ж вважають себе самодостатніми. ;D

Цитата: linuxoid від 27.08.2011 09:52:52
Всі радянські заводи потрібно було ще в 90-х пустити під бульдозери і на їх місці збудувати нові, як це зробили країни балтії і Східна Німеччина!
Про НДР-івські заводи я знаю, що їх законсервували, потім продали інвесторам ФРН-івским та забугорним. Більшість обладнання радянського вир-ва було вирізано через відсутність запчастин, бо ж розвал і тут відбувся, або просто зносилося. Дещо працює досі, замовляється на заводах пострадянського простору. Все ж таки не думаю, що прагматичні німці фуфло б собі брали, якби було щось краще на умовах відповідних. А ще були значні труднощі із східняками, які не так ревно ставилися до роботи, до обладнання і т.п.

А от про країни Балтії інформацією не володію. Гугл видав лише якісь статті про іноземних інвесторів та використання промислових потужностей для первинної обробки сировини із активним гробленням екології тих же самих країн Балтії. Як на мене не найкращий варіант розвитку/відновлення/реорганізації/реконструкції/оптимізації промисловості. Хоча я не економіст, їм видніше. ГГ.
Тому прошу пана навести конкретні приклади тих позитивних зношень бульдозерами та побудовою нових. Із передумовами та наслідками. Це вже із розряду аналітики, але гугл спрощує дану операцію. ;)
#402
Цитата: linuxoid від 27.08.2011 09:52:52
Всі радянські заводи потрібно було ще в 90-х пустити під бульдозери і на їх місці збудувати нові, як це зробили країни балтії і Східна Німеччина!
Не рівняйте себе до європейців. Ви не гірші і не кращі, ви просто інші. Тому для вас їхня модель розвитку не підходить. Для вас необхідна не краща, або гірша, а ІНША. А якщо вже так подобається їхня - змінюйте свою ментальність. Ставлення до роботи, сім'ї, різноманітних відносин та процесів. Але всьому тутешньому населенню.

Це як казати - "От класно тому юзеру лінукса, у нього немає вірусів, я теж хочу, щоб на моїй машині не було вірусів але у мене вінда і вона чудова". Сподіваюся зрозуміло висловився, і прошу не капітанити про віруси на лінух і антивіруси для вінди.

Цитата: linuxoid від 27.08.2011 09:52:52
Якби хоч один завод випускав щось путнє і новітнє... Толк з тих заводів один - то пофоткати їх і полазити по них, ось і все.
Для того щоб було щось путнє і новітнє, треба його розробити, випробувати, довести і впровадити у виробництво. Таке таки можливо - читай в моєму пості вище про франківських машинобудівників, і їхню продукцію. Для цього позиція має бути не "чи мені за це заплатять і скільки", а "є проблема, її треба вирішити оптимально".
#403
Цитата: US5WEO від 27.08.2011 00:33:56
2 - от другого питання не зрозумів) Я так розмію акумулятори він заряджає просто підміною клем на акумуляторах на клеми від зарядного пристрою. Думаю не відєднавши клем від контроллера акумулятор теж можна заряджати підєднавши паралельно йому зарядний пристрій.
В плані якщо таки ланцюг вчепити і покрутити собі так зраненьку хвилин надцять.
І так протягом тижня то заряд який прямує до повного теоретично можливо туди загнати.
#404
Дивлюся фото і вкурвлює. Якраз сьогодні із франківськими машинобудівниками розмовляв, люди на не найкращій базі матеріальній роблять речі які заставляють забугорні аналоги працювати ротом зворотньо-поступальними рухами. А щоь булдо б на нормальному обладнанні? "Просрали все полимерьі!.." - це не те, що описує повністю.

ЦитуватиL.: черговий приклад як тоталітарний режим паплюжив українську землю. добре що почали то виправляти
L.: коли почистять всі промислові паплюження, приймуться за житлові

Таки інколи незважаючи на самостійницькі (власне самостійницькі, а не всілякі там євро-євразійо-союзно-інтеграційні) погляди, стає стрьомно, коли дивишся як дохазяйнувалися. таки інтеграція відбувається чи то з Европою чи то з Евразією - товари всі тамтешні, мозки в більшості працюють там, фотоапарати теж тамтешні, ходють, фотодрочерствоють. (Останнє не конкретно на когось там, це так умовно назвемо стан населення.)

Цитата: zelja від 26.08.2011 13:04:10
Хммм інтересний обєкт, є дісно що по фотографувати , нам би туди  зройом заглянути  ;)
Додати чистоти землі українській, невільній СВОБОДній землі.

Ви будете лише фотографувати? Невже нічого не похєрите?


Цитата: Delit від 26.08.2011 13:59:12
Ту атмосферу, яка там нажаль не передати фотографіями))
Як же радісно передавати атмосферу розрухи. Ще й розрухи промисловості напевне таки дуже навіть дорогої вам країни. І промисловість успадкована та робоча була.

Цитата: Delit від 26.08.2011 13:59:12
Там на протязі дня проводились зйомки кліпу, і все було офіційно домовлено.
Молодці, ви ж такий співочий та ніжний та творчий народ. Один таякби академік називав це кардіоцентризмом, в плані голова під проводом серця. ГГ
#405
Цікавить:
1 - яким чином реалізовано кнопку "вкл.-вимк."? І що це за кнопка? Чи манетки? Чи може така радість як в електровозах? Тобто чи є там різні позиції і т.п.?
2 - чи можна заряджати акумулятор перевівши ровер "на нейтраль" чи то пак підняти заднє колесо - коли там буде встановлено двигун.

Акуми переніс би  в "трикутник" рами - краще буде із центром мас як на мене, вести його поруч із собою точно. Але треба придумати як їх розташувати, щоб вузько це все було. Контроллер на місці теперішньому акумуляторів, або десь спереду рульової колонки.
#406
Столовка ТЕЦ-1 - не був там вже зо 2 роки, але годували смачно і дешево. Принаймні оладки після гайок були саме тим і ще борщ і манна каша, ммммммм... не разом звичайно, але все ж. ;) В обід можливі черги із працівників ТЕЦ - вони позачергово.

В столовку ТЕЦ-1 вхід вільний, топто він поза територією. Якщо йти від податкової, то ліворуч прохідної.

Бістро "Смачні сезони", чи якось так, там їжачок намальований, тому так і ідентифікую, на відрізку Городоцької від Привокальної до біля Ельжбети. Комплекс (Перве+вторе+салатик+кампот) десь в 20-25 грн. вийде. Досить смачно.
#407
Цитата: linuxoid від 23.08.2011 09:41:57
Один охоронець дуже довго нам розказував наскільки класна наша Західна Україна, Львівська область і Львів зокрема та наша соло'їна мова (не можу не погодитись, таки ми кращі!) та те що на Сході живуть одні бандити та москалі. Цей охоронець справив на італійців, і на мене, дуже приємне враження.
На Сході таке ж саме бидло, і так само вважає що тут одні "бандери", палять червоні прапори, вбивають російськомвних і ходять зі свастикою. Якщо мозок дозволяє хоча б трохи абстрагуватися від термінів "москаль" і "бендера", тоді можна побачити, що о диво!!! - думки маргіналів однакові, за ознаками подібності бачимо що всі однакові невдахи, правіше, чи лівіше Дніпра, це таки значення немає. Але там речі як правило називають своїми іменами, на відміну від тут.
#408
Так на Донбасі борються із дігерством :(

Хтось шукав надійний радіопротектор недавно ;)

#409
Цитата: Цезар від 19.08.2011 17:18:11
Нові в цих широтах ліхтарики ціна + якість silva
Сільва то дуже крута фірма компасів для спортивного оріентування. Принаймні я їх так знав донедавна.
Чи є в когось цей девайс? А може в Робінзоні помацати дають?
Бо характеристики все більше притягують гроші мої в їхню касу. :)
#410
Цитата: Celso від 17.08.2011 01:30:47
Хард Самсунг, монік LG T710
Ні і ні. Якщо оперативка кінгстон, абощо, то я б подумав.
#411
Цитата: Celso від 15.08.2011 23:31:19
Пентіум 4 3000 Гц,775 сок, пам"ять 2 Гб, від Джефорс 7300 256 Мб, блок жив. 400 Вт, кардрід, хард 320 Гб, мон ЕлДжі,торг      1500 грн.
Який саме ХДД, ОЗП і монітор?
#412
if $69.84 per pair + пересилка, then buy. ;D
Тобто одна пара +, але якось оперативно щоб, доки я у Львові, ібо потім хз, хоча міг би і на картку гроші перекинути.
Таки да, таки той поєздатий мідланд. Чорного кольору. Ну зі срібним хай вже.
#413
Плани / Re: Луцьк - Львів
11.08.2011 17:18:55
Адназначна криївка і дім Легенд і ще багато таких цікавих і неповторних закладів.
#414
Цитата: inkognito від 04.08.2011 18:38:32
Я ось наприклад знаю із чим дуже ймовірно пов'язаний міф із алкоголем, а Ви? Раджу трохи форумів почитати, перед тим як відповідати тут.
Яко людина що читала багато форумів, раджу читати таки спеЦітературу, бо на форумах як правило ламери пишуть, або не ламери, а шарящі і або дуже просто пояснюють, як я тут дещо, для розуміння тими, хто не в курсі))
Так от, читайте спеЦітературу - вона врятує світ.

Апдейтед афтер модер: Ц там, завтик даруйте. Пофіксив.
#415
Цитата: Drusja від 04.08.2011 11:27:14
А це вже дуже погано, злі дядьки ховають сліди.
Думаю все значно простіше - баг в посиланнях. ;D

От про вибухи мирні в СРСР

От вибух в Донбасі російською, а це українською.

От про вибух в Харківській області з КОБівського сайту.

Тому всьо добре, а мені було влом гуглити. 8)
#416
Показав щойно людині яка те добро пускала. В плані, один із цехів.
Каже те що відстійники таки флотаційні ванни, а ті сітчасті циліндри сепарували збагачену пульпу після флотації.
Біле -  то кажися вапно.
#417
Цитата: Drusja від 04.08.2011 10:18:16
Жолоб з чорної плитки, хто вкурсі порадьте що в ньому було.

Цими жолобами транспортували пульпу, або шлам.
Що пульпа, що шлам є суспензією, тверда частина якої має як правило високу абразивну здатність (та й за низької зважаючи на швидкості рідини ефект той-же), відповідно шламо-/пульпопровід швидко зношується. Є кілька шляхів виходу із цієї ситуації:
- зниження швидкості транспортування матеріалу, яка призводить до заносу шламопроводу, тому не використовється в таких справах;
- зниження концентрації твердих частинок в суміші - економічно не вигідно;
- застосування матеріалів із вищою стійкістю до абразивного зносу - саме таким матеріалом є плитка там.
Але така плитка не любить ударів, тому із нею теж не все так добре як би здавалося.
#418
Цікава річ, статті позникали, з вікі і з КОБу. :-\
#419
*писав тут щось про калюжі потім подумав ну нах*

Цитата: javamdam від 03.08.2011 14:36:34
(коротше погано бути екологом, багато страшної інфи)
Власне, не адекватної, а безглуздої, нормально не обгрунтованої і страшної. Ібо страх мас заставляє чиновників виділяти багацько коштів на всілякоманітні "дослідження" і т.п. Тобто ця схема так виглядає назовні, а насправді все значно прибутковіше. ГГ.
Хоча я можу помилятися, це лише досвід. Мій і не лише.

А взагалі екологічні служби, з якими вже встиг попрацювати, це багато тем для розділу "Гумор".  :D


Гм, алкоголь, він же вимиває клітини, а клітини можуть бути неякісні, з радіонуклідами, тоді от можливо. ;D
#420
Цитата: Chuhaystur від 03.08.2011 00:47:00
ЦитуватиАктивоване вугілля опосля згодиться. Для виведення радіонуклідів. Принаймні ліквідаторам свого часу рекомендували
ага, а ше ліквідаторам рекомендували цинкові труни
(з дуже чорного гумору)
Раджу запастися, а то кажуть восени знову економічна криза