Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - T.a.Z.z.Z

#21
Підтримую думку про перенесення, 2 дня вже ця штука вибиває, нормально не дає сторінки полистати.
#22
Цитата: Le-i-3o від 12.07.2012 15:50:48
Давай називати речі своїми іменами: на території Миколаївського району кількість печер наразі відомих на пальцях руки можна перерахувати, хоча теоретична можливість їх існування існує і пошуки проводятся. Все про що ти говориш це Гроти чи рукотворні чи природні, але гроти.
Вибачаюсь, я поки що не знаю різниці між гротами та печерами, тому для мене все печери, іншим разом виправлюсь.
#23
Після першої моєї чистки(Лимонна кислота + кухонний дротик) вирішив створити тему
Гільзи свої "вбив", тобто вони стали блискучі, але вбив надписи на дні((

Отже: Хто чим і як ?
#24
В нас тільки та печера з неандертальцем є це я точно знаю, і хлопець якраз про неї говорить, а які розписи хз))
Доречі можу показати невеличку печеру з вирізами, як мені казали монастир 13 століття, й заодно на криївку зайти можна)
#25
Та це хлопець про грот "Прийма" говорить, там неандертальця на другому поверсі знайшли)
#26
Цитата: yar-79 від 01.07.2012 00:12:51
Криївки шукати аською-це невдячне заняття.
Та місце я точно знав, думав хоч щось вилізе, а там розкопано вже(
Цитата: stinger від 01.07.2012 14:17:08
Аська сама по собі нормальний апарат, але одразу вимагати від неї купи трофеїв не варто, тут все залежить від людини, від настрою, до пошуку з МД взагалі треба відноситись філософськи, інколи трапляються цікаві знахідки в самих несподіваних місцях, а інколи взагалі ніц не трапляється)
Та я й багато не хотів, хоча б одну норм гільзу, а то якийсь огризок кусок, але я не розчарувався, ще більше є інтересу)
І взагалі дякую за поради, на цьому тижні декілька раз надіюсь вийду))
#27
Багато переглянув, особливо австрійок, і знайшов один "двір" зниклий і корчму, а так більше нічого цікавого в околицях міста, будем шукати криївки і щось по війні, а також хочу по козаччині пройтись знаю місце, де шабля вилізла, головне б час був.
Я так поняв копати все крім першої позначки там де чорний метал ?
Терпіння є просто після бродіння по горах і корчах сил мало лишається)
Дякую за побажання)
#28
Та вже просто дістало фігню шукати, за 4 години чого тільки не вилізло, копав майже все, були і просто металеві пластини, були і фари, дротів на кілограма 3, а кришок від пива чорт би їх побрав)
Так в дописі про дот, хтось написав що хоч гільз можна накопати, а там ппц, дуже важко йти по лісі, ледве ті позиції найшли, а там тільки дроти одні, журбинка((
Сигнал на той огризок гільзи на шкалі був на першому, як чорнота, і як відрізнити?)

Трошки про те місце:
За легендою одного старого дядьки там була криївка УПА, я точно знав місце де і навіть був там давніше. Ми вирішили піти ще туди пройтись, і виявилось, що її вже хтось розкопав ямку таку 1x3 і 1.5 в глубину, а збоку валялася ржава лопати і ще якейсь жалізо, було дуже жаль що нас випередили((
І ще той самий дядько сказав що закопав кулемета під грушку посеред поля, вище над позиціями, ми теж вирішили пройтись, і такаж історія, там грушка всередині і кругом багато корчів і пару дерев, такий ніби круг, а в середині все перерито, ото тоже був облом((
Той старий росказав ще одному дядьку, який в свою чергу понарозказував і туди 1/10 Миколаєва зводив, хоча я йому казав що він Валєра)
#29
От купив собі ще зимою ACE-250, не було часу якось ним користуватись і тут випала можливість з ще одним, таким як і я, піти погуляти з МД.
Пішли ми на Дот який описується тут http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,1222.msg23833.html#msg23833 і ще заді нього декілька дотів та складів, хоча боїв не було думали хоч декілька гільз знайдем, але після 4-годинної ходьби по ГУСТОМУ лісі і полях знайшли купу всякого непотребу і один обламок гільзи, нажаль фото немає

От питання для "профі": Як ту аську настроїти, щоб не шукала лайна всякого, я вже поставив вибраний дискрім без тих всяких чорних металів/кришок/фольги/ 5 центів і всеодно пищить на всяку єрись
#30
Дуже тобі дякую, вже 3 роки мучило питання що за 2 печерки, а то шанці)
#31
Дуже дякую, а ще там позначки немає прямокутник з хрестом і ще там де такий ніби водна міна
#32
В картах трошки шарю, але не дуже, стара австрійська 1923 року, те що відмітив кружками розясніть що це.
Чорні хрести з білими кругами я так поняв церкви, а решту хз, і ще до деяких назв на австрійках були приставки наприклад Folm і буква D. Назва, зацікавило бо на декількох мапах є, а не інших немає, колись бачив що ця буква д повністю писало, але знайти не можу

#33
Дякую і на тому, мене цікавило саме походження, бо по місцевих легендах це було за часів козаччини зроблено, що як на мене малоймовірно
#34
Добро, я тоді візьму в нього номерок і передам тобі.

Щодо природних знаю що є одна між дорогою Стільсько - Дуброва і дорогою Ілів - Старий Розділ, цей дядько давніше показував те місце.

Якщо знаєш якусь інфу про виступ породи і печеру біля Розвадова, розкажи будь добрий, був там теж багато разів і завжди цікавило що то таке.
#35
Дійсно ці ліси багаті на виступи породи і т.д
Один знайомий дядько ще минулого року ходив з картою і відзначав усі печери(як рукотворні так і  природні) і виступи, якщо потрібно буде можу телефончик дати.

А щодо валів і кераміки: бігав по тих лісах разів зо 100, але чого схожого не бачив, тільки над Стільськом.
#36
В народі "синяк", ящо при розломі чи при натиску синіє то він. Він зовсім не отруйний, їсти можна, просто потрібно 2 рази зварити бо гірчить він.
#37
Частенька ситуація) В нас таке було, на Маківці
#38
Напевне бум копати, нехай ще трошки тепло прийде. а ще той дядько казав що кулемета заховав недалеко, буде і для МД робота)
#39
По його словам було 2 поверхи, між першим і другим колоди були деревяні, обвалився перший, другий міг частково обвалитись, але по усьому периметру западини немає пустоти
#40
Цитата: Yuriy від 05.04.2012 15:23:55
А учасник подій, на карті може тицьнути хочаб приблизне місце?
Кажу ж приблизно є де

Я вже там був, вана на схилі знаходиться, западини там великі є 2, в одну патик 1м влазить, але не як в пустоту,  дир різних в схилі багато теж такий патик влазить, грунт там з каменями, копати важко буде. Можна було попробувати металодетектором, може щось всередині лишилось, але ще раз глибина ппц.