Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - RottenDeath

#101
Я не в смислі того, що він загинув в бою або ще щось таке, я в плані того, що він десь там залишився, власне тому що книга не закінчена.
#102
Під час провалу було видно, що хід повністю вкладений цеглою та камінням, сам хід досить серйозних розмірів. Не впевнений, що там можна було їхати каретою, чи фірою - кому що, але людина в повний зріст могла пройти. Останній раз той самий хід трішки було видно коли насипали холм під памятним хрестом УСС. Це було в 90х, потім я з ЧГ поїхав назавжди..
#103
Мій колєга з Червонограда постійно організовує байдарочні сплави Західним Бугом. Про них дуже часто пишуть на zaxid.net
#104
Якщо мова їде про ДОТ який знаходиться в середині ями-половини коло колишньої Шахти 2 Велико Мостівська, то на початку 90х, ми з колєгами там мили артилерійський порох "в трубочках" дуже було зручно, бо ДОТ був розташований на середині "озера" і при наявності звичайного сита, або кавалку фіранки можна було взяти пісок з під ДОТа і намити порох. Цей ДОТ був підірваний в 50х-60х роках, і з розповідей мого батька і двох дядьків, там дуже багато що було. Дід, який сприймав участь в підриві, казав, що туди звалити дуже багато "речей" з решти ДОТів до підриву. На гільзи і осколки від різних снарядів і мін ніхто навіть не дивився.

Стосовно, Шахти 2 Червоноградська, почитайте Я. Гашека "пригоди Швейка" і ви зрозумієте,  що насправді десь там він і загинув... між Червоноградом, Борятином та Сокалем. Під час Першої Світової,  там проходили серйозні бої.  Коло котельні цієї шахти під час шкільної практики, я знайшов заіржавілий револьвер, блище до ЗД колії пару нерозірваних снарядів.

Між Червоноградом і Гірником, відразу коло ЗД колії (до маленького ЗД моста від Червонограда)  було місце яке називали "розбитий ешелон" там під час Другої Світової хтось пускав поїзда під відкос, кулі, пільги, гудзики, і всяка амуніція просто виразили з під землі після дощу,  або коли сходив сніг.  Майже як на горі Макіївки в Карпатах, там я знайшов кожух від Ф1
#106
Ось пара фотографій з вилазки в підвалі під Замковою Город в Ужгороді.









#107
Мумія полковника Жевутського раніше знаходилась в музеї атеїзму який з 90х відновлено як храм/церкву/монастир Св. Юра(?). Колись під час провалу грунтів, а таке в ЧГ буває часто, власне коло цього музею було можна зайти до того ходу, про який тут так багато написано. Дійсно, хід є, що найменше від старого цвинтаря коло ДЮСШ Шахтар (не знаю як тепер називається,  дуже давно не живу в Україні) до монастиря, церкви Св. Володимира (доречі, тут розташовувалися НКВД, Гестапо, КУБ, а потім Червоноградський туристичний клуб), до будинку Застави ( розібрали в 1989-92 роках)і далі до палацу Потоцьких. Так само,  з будиночку старої міліції в строрну кінотеатра на Старому Місті