Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Artalp

#1
Всім привіт! Продаю карабіни овали, петлі анкерні (різновидні), вертлюхи для собак. Не Китай! Сфера застосування: промальп, альпінізм, спорт туризм, арбористика. Продавець перевірений, мій товариш!
Кого цікавить пишіть дам контакт. Ось фото лотів!














#2
Ну щож, знакова подія на хребті гори Ключ відбулась, чому знакова розповім пізніше. І все як і очікувалося під керівництвом і проводом Юрія Михайловича Касьяна.
Ранок суботи 7.45 поляна вище водоспаду Кам'янка, а там табір УСА (Українська спелеологічний Асоціація) і мороз... Постукати в палатку невийшло тому просто заповзаєм і знайомемось, делегація форумівців у кількості двох чоловік прибула))! Вийшли ми з табора ближче 9.00, споряджені системами і навісним... Чим вище піднімалось сонце, а з ним і ми у напрямку місця призначення, ставало все тепліше. Дорогою я спілкувався з Юрієм Михайловичем і запитував багато цікавого. Про печеру Крубера Абхазія, про печери хребта г. Ключ, про підземний світ, безпеку і керованість у різних ситуаціях. Юрій  виявився приємним співрозмовником і залюбки відповідав моїй цікавості. Ця подія знакова, як вище згадувалося, тому що це друга експедиція УСА  на ключ і неостання. Місце, по своїй суті унікальне, і може  стати хорошим тренувальним табором для спелеологів різного професійного рівня, так як є багато різних печер з різною складністю проходження, зазначив Юрій Касьян.
Ось ми добралися місця призначення, по дорозі оглянувши ще декілька цікавих ділянок, від табору це ~45 хв. ходьби. На горі серед дерев у скельному масиві розташовані дві печери "Трьох кажанів" і "Семи кажанів", про самі печери трохи згодом.
Для нас усе почалось із освоєння спелеотехніки проходження вертикальних  печер (спуск, підйом) по перилу. Доречі УСА промаркувала при вході назви деяких печер і  є вкручені шлямбури і вуха з штампом УСА, для організації перил. Потренувавшись з годину-другу  на дереві під пильним наглядом нашого вчителя  Юрія  Касьяна, ми почали готуватись до спуску в єдину вільну, на той момент, печеру "Трьох кажанів", так як в двох інших відбувалось тренування і відпрацювання техніки рятівних робіт командами з Харкова, Одеси, Києва. Ось ми і на дні печери! Враження переповнюють. Розмовляю з Юрієм про методику орієнтування в печерах, техніку проходження різних ділянок. Михайло мій товариш виявився більш уважним і знайшов трьох жителів печери, кажанів, тих самих в честь яких була названа печера!)  жумаримо, вибераюсь з печери на поверхню. Юрій Михайлович вітає нас з першим досвідом проходження вертикальної печери! Доречі хочу відмітити високий фізичний рівень нашого вчителя, нечасто зустрінеш таке, наступного року Касьяну виповниться 60 років. Знову вже самостійний спуск в ту ж печеру, потім звільнилася "Семи кажанів"  і ми з Мішою полізли туди. Щоб бути корисними ми погодились зняти навісні перила з обох печер, це також хороший досвід.
День пролетів моментально, залишивши за собою тільки хороші позитивні враження! Записати якусь  якісну фото-відео зйомку невдалось, мало часу... Але ось деякі фото даної події додам внизу.
Кого цікавлять подібні вилазки в пошуку нових і проходженню відкритих печер хребта г. Ключ пишіть, час від часу вибираємось. З радістю поділемось знаннями що маємо. Вдячні форуму, а також автору  Le-i-3o за висвітлення  даної теми! Всім успіхів!




























#4
Всім  привіт! Пропонує організувати вилазку в суботу на 5 грудня, як і попередньо планували. Думаю що полазити по хребту ключа і відвідати ANTRUM всім буде цікаво. З спорядження на групу маю шнури, карабіни.
Виїздити зранку (час погодимо) маршрут Дрогобич Стрий і т.д.
#5
Дякую! Буду з другом. Більше підходить варіант прибути в суботу. Виїздимо з Дрогобича через Стрий. Є місця в машині... Пишіть можемо підібрати. Маю ще декілька питань, якось би зконтактувати з автором.
#6
Крутяк молодці! Зібратися хорошою компанією і чкурнути до печер!