Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Topics - Drusja

#21
Може хто знає де у Львові можна купити кисневий балон 40л.

Типу такий:



І заодно де його можна заправити?
#22
Залишився безпровідний вело-комп'ютер KELLYS-KCC-16WL 2011 року від викраденого Magellen-а, а датчик з магнітом пішов разом з велосипедом.

Може в когось завалявся такий датчик - з радістю куплю, бо шкода, що без діла валятись буде.

#23
Шукаю задню планку SPDIF з тюльпаном (RCA) і оптичним виходом. Може в когось завалялась, або знаєте де можна купити.

#24
Маю чотири планки пам'яті формфактору DDR3-1333 по 2Гб кожна.
Три штуки Samsung  і один Kingston.
Всі тестовані і повністю робочі.

Міняю на такого ж об'єму планки але формфактору DDR2-800 не нижче!

#25
У суботу 12 травня 2012 року я і Цезар вирішили трохи розім'яти кості і прокататись на велосипедах по околицях Брюхович.

Спочатку ми вирішили оглянути пагорб біля Свідків Єгови та навколишній ліс, а далі об'їхавши Духовну симінарію УГКЦ потрапили на колишнє футбольне поле з красивими краєвидами на невелике відслонення (сорі за якість - фото з телефона)



Далі попрямували до джерела і звідти вже заїхали на територію залізничної лікарні яка колись була піонерським табором "Супутник"



Так гарно виглядає лише та частина яка знаходиться ближче до дороги, решту будівель в доволі закинутому стані але видно що за ними наглядають



За будинками повернули праворуч і побачили нещасну водонапірну з зігнившою драбиною.



та "Брюховицький зелений театр" (накрита сцена з підсобними приміщеннями та лавками просто неба, від яких, крім бетонних основ, вже майже нічого не залишилось)







За яким дорога вела далі в ліс,



але туди нам їхати не хотілось і ми попрямували оглядати будівлі.







На території знаходиться пам'ятник героям Великої Вітчизняної Війни - екіпажу бомбардувальника, який загинув при виконанні бойового завдання над цією територією.



Оглянувши табір проїхали попри симпатичний ставок



за ставком знаходився доволі великий басейн



і тут вже майже виїхали за територію, як нам свистить охоронець і запитує що ми тут забули. Ну ми спокійно відповіли, що просто катаємось, на що почули "Ця територія під охороною. Тут не можна кататись. Їдьте звідси. Щоб я вас тут більше не бачив".
Сваритись настрою у нас зовсім не було, а тим більше доказувати комусь, що тут немає жодних попереджувальних знаків, огорожі і що можемо спокійно тут залишатись. Тому поїхали собі далі, тим більше, що дивитись там вже було нічого.

Попрямували лісовою грунтовкою, аби роздивитись цей ліс з середини. По дорозі зустріли двох жінок, які сказали, що виїдемо на хутір Кульонія, давно про нього чув але ніколи не бував там.
Їдемо далі звернувши трохи праворуч і впираємось в дачі, можливо це і був той хутір. Проїхали в кінець цих занедбаних дач і спустились в яр до невеличкого потічка по якому виїхали до цивілізації.



І яке було наше здивування коли ця цивілізація виявилась Малими Грибовичами. На що нас наштовхнули гідранти з централізованою водою і наступне звертання до Яндекс карти яка орієнтуючись по базових станціях сказала що ми у Грибовичах але Великих.



Далі попрямували до Чорної гори



і пори неї через переїзд поїхали до початку Гряди, звідти звернули на птахоферму. Далі фото вже немає так як розрядився телефон.

Оглянувши птахоферму, побачили на місці заїзду охоронця і вирішили їхати в протилежну сторону тим більше, що нам туди і треба було.
Дорога пролягала через ліс і невдовзі вийшла на городи. Спускатись до основної траси не хотілось і ми поїхали далі лісом аж поки не виїхали на Гамулець, звідки вже привичною дорогою поїхали додому. По дорозі звернули на чебуреки, для втамування нестерпного голоду, і тікаючи від дощу швиденько рванули домів.

Загалом вийшло не так вже й багато, 25км по велоспідометру, але задоволення - вагон.
Маршрут приблизно прикинутий постфактум.



Всі фото на пікасі
#26
Побував там у 2010 і цього року ще раз, та й вирішив дописати на форум - оскільки теми присвяченої цьому замку не знайшов.

Замок був побудований 11-12ст. на вершині гори, вулканічного походження, у м. Хуст Закарпатської області для захисту кордону та соляних шляхів їз Солотвина. 
Але не судилося йому дійти вцілілим до наших днів. Загинув замок не від ворожих наступів, а від звичайного удару блискавки яка потрапила у пороховий склад, а пізніше під час бурі пошкодилась остання уціліла вежа і населення почало розбирати його на будівельний матеріал.

Стаття на Вікі

План замку



У 2010 замок майже не проглядався з поміж зарослі кущів та дерев, повсюди було море сміття згарищ та пляшок - жалюгідне явище.



Цього року його помітно розчистили ззовні, частково поприбирали, але й далі на руїнах немає жодної таблички з інформацією для відвідувачів.





З руїн відкриваються чудові краєвиди на Хуст





та на ріку Тису





Посередині руїн заховався тріанг.



Кого зацікавило, добирання до Хуста доволі просте - це або "потягом" "Львів - Солотвино" - загальний в районі 20грн. плацкарт приблизно 50грн. і купе 100 або автобусом зі Львова чи з Ужгорода та Мукачева. Ну своїм Транспортом мабуть найзручніший спосіб + підїхати можна нагору до самого замку.

Всі фото на пікасі - 2010 і 2012

P.S. Як на мене заради одного замку туди не варто їхати, краще зачепивши заодно "Долину нарцисів" або й інші цікаві місця.
#27
Продаю передні і задні гальма Shimano Acera V-Brake BR-M422 чорного кольору.

Користовані один раз у спокійній велопрогулянці, після чого продав велосипед, а гальма зняв і залишив собі, от вони і лежать у мене з кінця літа. Стан ідеальний, не покоцані, колодки як нові - ледь почали притиратись, повна комплектація, болти, пильники, інструкція, коробка (правда лише одна бо другу викинув).

Ціна 80 грн. за пару.
#28
Samsung M2 Portable 500Gb USB 2.0

PartNumber      HX-M500UAB/GO
SerialNumber    E2DNJ10b503120
Розміри           111 x 18 x 82 мм
Вага                155 гр.
Колір               Чорний
Формфактор    2.5"

Deshevshe      
Rozetka   
   
Придбаний був у серпні минулого року на ТДБ, гарантія ще два роки і 3 місяці. Користувався ним буквально пару раз – залив фільми бо не було куди подіти. Стан відмінний - не покоцаний, не потертий, без бадів і глюків – короче ніц му не бракує. В комплекті коробка, кабель USB, інструкція.

Продаю - бо маю WD-шку терабайтову а цей просто лежить в хаті без діла.

Ціна 500грн.
#29
У неділю 29 квітня, Львівська федерація історичного фехтування та реконструкції, запрошує на безкоштовну екскурсію по музеях Львова - "Львів Стародавній".
Збір на 11.00 год. біля входу в Ратушу. Екскурсію буде проводити Олександр Олешко, науковий співробітник Львівського Історичного Музею, відділу зброї «Музей-Арсенал».

Запрошуємо всіх бажаючих приєднатись до дійства.
#30
Сайт найбільшого інтернет-магазину України Rozetka.UA недоступний.

Як стало відомо AIN.UA, наразі у хостингову компанію Mirohost прийшли представники податкової інспекції з метою вилучити сервери інтернет-магазина.

Як пише watcher.com.ua, ТОВ "Розетка.уа" звинувачують в ухиленні від сплати податків на суму близько 8 мільйонів гривень.

Джерело "Українська правда"

і тут
#31
Отже 11.04.2012 відбувся похід у Астрономічну обсерваторію - велике ДЯКУЮ Sunkatalano за організацію ну і звичайно + у карму.

Зібралось нас аж 6 чоловік - Sunkatalano, Dima_Bear, Ростислав, SANECKA, Я і Женя, та й попрямували на вул. Кирила і Мефодія 8 безпосередньо в обсерваторію.
На жаль з погодою нам не повезло, все було затягнуто хмарами і порозглядати небесні тіла нам не вдалось.

Думаю більш детальніше про вилазку розповість організатор дійства, а від мене на останок ще кілька фото.

Безпосередньо самі телескопи:



Сюди вставляється світлочутлива пластинка:


Регулятор швидкості повертання телескопа і ручка заведення механізму:


Ручка за допомогою якої повертається купол:


Система для відкриття вікна у куполі:


Безпосередньо сам механізм повороту телескопа (чиста механіка - нічого електричного):


Фотокарта видимої півкулі місяця:


І стовбчик з точними координатами обсерваторії:


Всі фото на Пікасі
#32
Надумав взяти собі дві штуки, одну додому і одну на офіс, бо по декілька годин сидіти на одному місці вельме некомфортно, особливо у теплу пору року.
Річ аналогічна автомобільним накидкам, але призначена для табуретки чи крісла.

Знайшов у Тернополі продавця який відправляє їх по 40 грн. за штуку + доставка або можна самому махнути електриною.
Кого цікавить - приєднуйтесь.
#34
Потрібна материнська плата з процесором за недорого. Intel або AMD значення не має частота бажано десь в районі 1 - 1,5ГГц. Або обміняю на якийсь еквівалент ваші пропозиції...
#35
На розгляд Верховної Ради України подано законопроект, покликаний викорінити заняття сексом у "місіонерській" позиції. Про це 22 березня повідомила газета "Голос України". Ця ініціатива, на думку її авторів, на ряду з забороною абортів та штрафу за бездітність, повинна вирішити проблему низької народжуваності в Україні.

http://uareview.com/misionerska-poza/
#36
Сьогодні вночі, на вулиці Сар'яна, з міжквартирного коридору 3-го поверху, який закривається на ключ, невідома сволота вкрала ровер Magellan Draco. Най цікавіше, що взяли перший який під руку попався, бо стояло там два ровери.

Величезне прохання хто десь його побачить - дайте знати.
тел. 093-57-87-511

На фото він без багажника, рожок-дзеркал і болотників.
#37
Знайшли в соцмережі ось таке відео, на правду мало схоже але тим не менше, хто що скаже?

http://vkontakte.ru/video19808051_107785438

P.S. Не знав куди краще запостити, тому якщо що виправте мене.
#38
Дореволюційна гідроелектростанція на Уралі

http://ivanko-74.livejournal.com/20882.html
#39
Так як не знайшов окремої теми про цей водоспад, то вирішив створити нову.

Шипіт (Шипот)  — мальовничий водоспад в Українських Карпатах, на північних схилах гірського масиву Полонина Боржава при підніжжі гори Гемби. Розташований у глибокій ущелині річки Пилипець (притока Репинки, басейн Тиси), у межах Міжгірського району Закарпатської області, приблизно за 10 км від залізничної станції Воловець, за 6 км від села Пилипець на території заказника місцевого значення «Водоспад Шипіт». Водоспад Шипіт вважається одним із найгарніших місць Карпат та однією з візитівок Закарпаття. Невелика річка, що бере свій початок на полонині Боржава, кидає тут каскадами свої води з 14-метрової висоти. Особливо гарним Шипіт буває після дощів, коли гуркіт від падаючої води можна почути за десятки, а то й сотні метрів від самого водоспаду.

Вікіпедія
Вікімапія
GPS координати: N48°39?16?, E23°16?16?

Побували ми там у серпні 2010 року. Змучені (спечені) триденним походом по палючому сонці Боржави, з с. Лисочова через полонину Кук і по хребту до Високого Верху, а далі справа оминули метеостанцію "Плай" і не зовсім вдало спустились вночі у с. Гукливе, переночували на вирубці під страшенною зливою, але переповнені емоціями все ж таки вирішили дістатися водоспаду.
Піймали якусь маршрутку до Подобовця, а далі швиденько на водоспад щоб встигнути на мукачівську електрину до Львова.
Багато описувати не буду так як про водоспад повно інформації на всіх туристичних сайтах, лише додам кілька фото.

#40
Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати проголосували за заборону на продаж алкоголю у місті.

"Зважаючи на те, що в Україні алкоголізм серед дітей на першому місці у світі, ми виріши заборонити продаж алкоголю не лише у малих архітектурних формах, але і в супермаркетах та інших місцях, де продається ця отрута", - заявив голова фракції ВО "Свобода" Руслан Кошулинський.

За словами депутатів міськради, заборона на продаж алкоголю поширюється на усі торгові точки, крім ресторанів, барів, кафе та клубів. Навіть на літніх майданчиках відтепер буде заборонено продавати пиво.

Джерело