Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Bottlehunter

#1421
На 4 буду біля Пивнички. Приходьте.
#1422
Сьогодні утеплювали квартири в моєму будинку. Відповідно, вихід на дах був вільним  :D Вул. Вигін, 3

"Арсен" на Зеленій



Вид на Зелену



Вдалині - ТЕЦ-1



Зверху якось незвично чисто, телевізійні антени, жмути кабелів. Витяжки накриті металевими сітками. Відразу з'явилася ідея переночувати тут влітку.





Вид на Високий Замок



"Барвінок" на Дунайській

#1423
...Чую крізь сон - хтось волає на весь голос. Думаю - ну всьо, проспав роботу і шеф прийшов мене за ногу стягати з ліжка. А нє, я в поїзді, а за вікном Чернівці. О, класно, пригоди починаються!

На пероні нас з Христиною вже чекала решта представників банди. Хто виспаний, а хто не дуже, Альтер, наприклад, пів ночі займався тим, що кидав відколупані від стіни шматки штукатурки (чи що там під руку попадалося) в хроплящого як бульдозер на нижній полиці сусіда. За давньою традицією всі обійнялися, голосно заспівали перший куплет "Тілько ві Львові", поправили наплічники і вирушили дивитися, що ж тут такого цікавого є, в тих ваших Чернівцях.

А подивитися справді було на що. Навіть вулички на окраїнах мають оригінальні старі будинки, нехай і трохи облуплені. Всюди бруківка, гарно постелена. А що вже говорити про центр міста! Ну але про все по порядку.



Перший вхід до МетрА виявився закритим. Вуличками ми вийшли на лісистий пагорб, після короткої наради було вирішено провести розвідку боєм. В розвідку зголосилися йти найкращі представники Експлорера, цвіт галицької молоді - Alter i Xaolas. Кількадесят хвилин напруженого чекання, і над буковинськими пагорбами прозвучало їхнє переможне і захекане "Знайшли! Знайшли, курча мать, то метро!!!"



Вхід являє собою круглу дзюру з гостинно відкритими гратами. Всі взялися взувати бахіли, ми з Христиною бахіл не мали, тому тільки сумно подивилися на потічок на дні, побажали всім удачі та пішли оглядати центр. До речі, дві жіночки, що пліткували неподалік, на хлопців з рюкзаками і явним наміром влізти всередину не звернули жодної уваги. Напевно, тут частенько нарід гуляє  :)



Ще раз переконався, як добре німецький камуфляж маскує на місцевості



Ліпнина, що зображує мисливця з собакою і невпольованою дичиною на стіні одного з будинків



Вуличні малюнки





Кілька люків до колекції







В центрі було дуже гарно. І безлюдно. Ми поснідали, випили смачної кави, прогулялися вуличками, позазирали в дворики, під'їзди, магазинчики. Дещо придбали собі на згадку.



Ще в центрі є алея слави, де увіковічнені видатні уродженці міста. І звичайно ж там є він, той що крила одягає та всім допомагає
;)



Чернівці по-справжньому мультикультурне місто. Російською і українською розмовляє приблизно рівна кількість людей, в книгарнях є окремі полиці з румунською літературою, а на вулицях можна зустріти ще негрів та азіатів. Про циган вже не згадую, бо де їх нема?



Міська ратуша в тумані.



Отак в центрі виглядають під'їзди





Львівський розмальований лев у дворику. І ще один лев, на масивних дерев'яних дверях під'їзду.







Міський парк дуже старий, ровесник нашого Стрийського. Восени там по-особливому гарно і спокійно.





А от скульптури у дусі "дєвушкі с вєслом" не дуже його прикрашають





Йдемо до єврейського цвинтаря. Знову вузькі вулички, двоповерхові будинки, виноград, бруківка.



Християнське і єврейське кладовище стоять одне навпроти іншого, через дорогу. Що на одному, що на другому є на що подивитися, вражаючі і монументальні місця. Напишу про них в темі про цвинтарі західного регіону дещо пізніше. Тут тільки одна фотка, що мені дуже сподобалася.



Несподівано по дорозі назад знайшли колектор. Дренажка в Чернівцях не є повністю закрита під землею, на відміну від Львова. Все стікає потічками в одну річечку і далі кудись тече. Очевидно, в Прут. Значить, можна досліджувати підземелля методом "знизу доверху" - просто йти потічком вгору по течії і повертати в усі можливі для пролазу дірки.

Жолоби для дощівки





Цей колектор, висотою більше 1,5 м. йде в сторону міста. Ми з Xaolas'ом пройшли біля 30 м., далі квадратний хід переходить в напівкруглий, замулений, висотою біля 50 см. Вода стікає зверху з вузької труби. І щурики там теж були, але як нас побачили, то так тікали, що тільки п'яти блимали  ;D То вам не вгодовані полтвяні щурі, ті не тікають, а тільки глипають спідлоба так, що одразу виникає бажання перейти на інший бік.











Ця накрита залізобетонна коробка йде під залізничною колією. Довжина біля 50 м., вище і нижче - звичайний рівчак, в який і стікає дощовий колектор.













І останньою цікавинкою, що ми побачили в цей день, став довідковий автомат на вокзалі. Принцип дії дуже простий - тиснеш на кнопку, отримуєш результат. Enjoy!





Наразі все. Дякую всім за приємну компанію! До нових зустрічей.

Всі фото з Чернівців
#1424
http://www.belhotel.by/

Сайт з інфою по готелях та всіх видах громадського транспорту в Білорусії.
#1425
В найближчу неділю, 11 листопада, від 16:00 до 17:00 будемо збирати теплі речі, взуття та продукти біля пабу Лемберг, вул. Чайковського, 18. Приносьте, хто чим багатий, повідомте знайомих та родичів. Якщо нема можливості, можемо під'їхати ввечері просто під хату, тільки відпишіться куди їхати.

#1426
Моцно! Пізніше і своїх копійок докину...
#1427
І як? Бачили щось варте уваги?
#1428
Ось таку цеглину привіз в суботу з Чернівців. Знайшов її взагалі-то Рой, а я тільки не полінувався підняти і покласти в рюкзак. Клеймо "Malbania" (завод Ziegelwerk "Malbania", Bochner & Schmiel, Чернівці) Ймовірно 1-ше десятиліття 20-го століття. Цікава тим, що має маленький розмір, приблизно 18,5 х 9 см. Якщо когось зацікавила, можливий обмін на квас або цукерки "Бджілка" 8)



Ось як вона виглядає у порівнянні зі стандартною цеглиною. Фото з Форуму цегли, дуже інформативний ресурс, до речі.

#1429
Наближається холодна зима і особливо важко буде її пережити тим, хто неспроможний про себе подбати. Маю на увазі безпритульних та соціально незахищених людей. Є у Львові громадська організація "Оселя", яка підтримує тих, хто опинився в скрутній життєвій ситуації. Давайте разом допоможемо добрій справі!

Сьогодні зв'язувався "Оселею", наразі найбільше потребують теплого зимового одягу та взуття - жіночого, чоловічого та дитячого. Також підійдуть крупи, чай, цукор.

Думаю, в кожного вдома є речі, які носити вже ніхто не буде. Так от, не будьте скупими, поскладайте все в пакет (бажано щоб чисте було) і віддайте на добре діло. Зберемо все в купку, потім передамо до "Оселі".

Дуже прошу - не будьте байдужими. Наша допомога - це чиєсь врятоване життя і светрик, що буде збирати пилюку в шафі, а потім потрапить на смітник, зігріє комусь душу. Зробіть перепост в соціальних мережах, попитайте допомоги в знайомих та родичів.

Місце збору речей уточнимо пізніше, я ще не придумав. Може хтось має ідеї? Хотілося би за тиждень вже передати нашу допомогу за адресою. Всі питання і пропозиції прошу дописувати нижче.
#1430
Думаю бажаючих багато буде, я в тому числі. Але якби ти написав коли збираєшся їхати і чим, було би взагалі супер :)
#1431
Розпорядок роботи деяких закладів в Криму такий дивний...



#1432
Є два об'єкти, які я дійсно хтів би побачити в своєму житті: Арал і Байконурський космодром. Ось погляньте як він виглядає з космосу:

http://wikimapia.org/#lat=45.8488366&lon=63.2936096&z=10&l=1&m=b

100 км з кінця в кінець, пустеля, сила-силенна закинутих пускових установок та військових частин. Казахстан, курча, крутий в тому відношенні...
#1433
Плани / Re: Лощина 4.11.2012
02.11.2012 15:38:33
Там не треба бахіл. Головне - перейти затоплену ділянку. Для цього можна обійтися двома сміттєвими пакетами, а дві пари бахіл на всіх  - вистачить цілком.
#1434
Цих вихідних, а саме 3 та 4 листопада у Львові на вул. Коперника 40А (палац Сапігів) пройде дуже цікавий захід - виставка масштабних моделей. Вхід вільний. Планую обов'язково навідатися туди в неділю.

Цитата з novyny.lviv.ua:

ЦитуватиВиставка приурочена до двох визначних подій в історії Львова. Понад сто років тому Львів став першим, в нашому краї, місцем об`єднання людей, які займалися теорією, конструюванням, винахідництвом у галузях авіації та повітроплавання, та просто аматорів техніки. 26 жовтня 1909 року у Львові було зареєстровано Галицьке авіаційно-технічне товариство «Авіата». А 6 листопада 1909 року була створена Авіаційна спілка студентів Львівської Політехніки. Зокрема, зусиллям спілки, було відкрито кафедру аеродинаміки у Львівській Політехніці. На той час вона стала другою у Європі кафедрою аеродинаміки після французької, яка була започаткована в університеті Сорбонни.

«Lviv Scale Models Fest» – неприбутковий захід, організований з ініціативи львівських моделістів, львівського інтернет-ресурсу A-Z-models.com.ua та Галицького історико-технічного товариства (ГАІТЕТ) за підтримки Академії Сухопутних військ України, Львівської міської ради та міського голови Львова.

Виставка-конкурс відбудеться у приміщенні ЛОО Українського товариства охорони пам`яток історії та культури (колишній палац Сапіги) за адресою вул. Коперніка, 40а.







Фото: Ольга Швед
#1435
Плани / Re: Лощина 4.11.2012
01.11.2012 12:21:31
Затоплений вхід є доступний. Був там кілька тижнів тому. Треба тільки мати в чому перейти затоплену ділянку, далі - сухо.
#1436
Плани / Re: Лощина 4.11.2012
01.11.2012 10:39:12
Вилазка в Лощину - гарна нагода для новачків познайомитися між собою та відвідати один з найлегендарніших об'єктів. Я напевне підійду, якщо плани не зміняться.
#1437
У евреев две столицы -
Тель-Авив и Черновицы


Ми з Христиною їдемо точно, сьогодні взяли квитки. Правда, в купейний вагон, в славетний 668 поїзд. Є ще кілька квитків в загальному вагоні і кілька купейних, з добиранням назад проблем нема. Зустрінемося в суботу о 1-й ночі на вокзалі  ;) Синоптики обіцяють потепління і ясну погоду, прогулянка має бути люкс (перша кляса).

І ще: хтось знає де точно знаходиться вхід в Метро? Хтось з місцевих з нами буде?

До речі, дізнався, що в Чернівцях є великий єврейський цвинтар, хотів би його відвідати.

#1438
Плани / Re: Хеловін 2012
31.10.2012 11:24:31
В Пивничці завершуються приготування і прикрашання залів гарбузиками та іншою атрибутикою. Все починається сьогодні на 7 годину. Будуть конкурси і таке інше, а тим, хто прийде в хеловінському костюмі, - бокал вина як подарунок від закладу.

#1439
Рой, ти мене якраз випередив)))

Фкантактє є група "Цікаві та загадкові місця Чернівців" - http://vk.com/interestchernivtsi  Судячи з альбомів, мегоіндастріалу там не знайдеш, зате місто дуже гарне. Думаю, скучати не будемо.

Може нас читає хто з Чернівців, порадьте щось цікаве!!!
#1440
Xaolas, спитайся (якщо маєш в кого) що в тих Чернівцях ще цікавого є. Метро - маленький об'єкт і легкопрохідний. Можливо, якийсь аналог Полтви чи Рудки або апетитний закинутий завод.