Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Bottlehunter

#1681
Цитувативід маркера на захід, а також на південь за заводом із виробництва H2SO4

То там, де катакомби? Де люди пропадають? ;D
#1682
Romchiсk, там твої дзигари лишилися на другому поверсі, пам'ятаєш? ;D ;D ;D Не хочеш забрати?
#1683
ЦитуватиВ новояворівську води по-коліна.а навколо фабрики там взагалі озеро

Я був там в сезон дощів - зайти можна було, як не зі сторони вокзалу, то з боку, що примикає до міста. Та й де хто видів, аби Експлорерів спиняли такі дрібниці, як перехід убрід по груди в холодній воді?  ;D  Жартую.
ПеЕс. Насправді люблю гуляти тими місцями, як ніде. Більше хіба в горах. Може то через вплив індустріальної музики Скрябіна (зимний бруд, чорний кайф, великі, як гори - ТЕХНОФАЙТ). А може просто місто таке притягуюче...
#1684
Цитувати.маю старі фотки кар"єру, якщо хочете то викладу якось..

Не те що хочем, а дуже-дуже хочем!!! Бажано в тему про Крокуючі екскаватори.

Маю надію, до кінця цього літа нарешті складем докупи пазл (тобто будемо мати фото і звіти з усіх місць) під назвою "ВО Сірка" , що складається з таких частин: Крокуючі екскаватори та кар'єр - Сірка біля Немирова - комбінат біля Шкла - Новороздільська Сірка - Рудник і закинуті споруди біля Журавно -  Споруди на західному березі Яворівського моря - Склади вибухівки біля Новояворівська.  Поправте мене, якщо щось забув або переплутав ;)
#1685
Та нє напевно, нунах. були там вже 100500 раз. хто знає, коли ми ще з Новояворівська виберемся
#1686
Придумав Alterнативний варіант продовження маршруту. З Новояворівська після вилазки маршруткою до санаторію в Шкло. Далі пішки попри Сірку і кар'єр, болотами до с. Ліс, яке мало би бути частково чи повністю закинуте. На Вікі видно також стару церкву, цікаво глянути, що від неї залишилося. Потім через Терновицю до траси, де і сядемо на маршрутку. Загалом біля 8 км виходить.

Треба буде запастися провізією і чаєм.

#1687
ЦитуватиЗалишилось пару хат села Ліс, які є біля південного борту кар"єру. Їх видно з монтажного майданчика.

Маю питання: село Ліс повністю закинуте? І про який монтажний майданчик йде мова?
На Вікі (http://wikimapia.org/#lat=49.9307661&lon=23.4867471&z=19&l=37&m=b) позначена церква, є вона і на старій карті. Ця церква збереглася?
#1688
ЦитуватиТо тіпа така незапальна орда в ...надцять чоловік приїде полазити по об'єктах? Круть...

Ті об'єкти легкодоступні, тому вилазку можна вважати пішим походом з елементами індастріалу :) А якщо що - скажем, що то така краєзнавча експедиція.
#1689
Пропонується у найближчу неділю, тобто 4 березня вибратися в Новояворівськ. Погуляти, оглянути тамтешню промзону. Зокрема спуститися на 2 і 3 поверхи закинутої Трикотажної фабрики (нагадаю, що доступ на фабриці є тільки до 1 і 4 поверху, нижче можна спуститися через дірки, де колись були конвеєри. Для того треба добрий шнурок.
Можна зайти на закинутий завод, на 100% поки не ідентифікований. За словами yanktank це був (чи мав бути) молокозавод. Ще там є закинута новобудова, правда влітку вона була обгороджена і, за словами місцевих хлопців, охоронялася.
Ось як виглядає місцевість на мапі:

http://wikimapia.org/#lat=49.9343451&lon=23.5789347&z=15&l=0&m=b

Відписуйтеся хто буде. Час вже розмерзатися :D

Збираємося на 9:30 біля Янівського цвинтаря, де зупиняються маршрутки.

Зі зрозумілих причин, новачків з собою цього разу брати не будемо. Прошу вибачення.




#1690
Пройтися треба. Я дуже люблю той Новояворівський край. Але навряд чи щось суттєве знайдемо: більшість сіл закопані під "териконами" роторного комплексу, частина була на місці кар'єру, ще частина - на місці сірчаного комбінату...
#1691
Після прогулянки Західним берегом Яворівського моря задумався: скільки ж то людей треба було переселити з насидженого місця, щоб запустити такого монстра радянської промисловості? Спало на думку накласти одна на одну стару польську карту і сучасний знімок з Вікімапії. Таким чином я побачив би старі села, яких зараз вже нема. Крім того, дуже хотілося з'ясувати походження кринички з останніх фото. Хотілося знати: збереглася вона на місці, де колись жили люди? Була заснована місцевими, які регулярно збиралися там, де колись жили? А може, існувала ще задовго до приходу нової влади та індустріалізації? Відразу впала в око оця позначка на перехресті п'яти доріг, на польській карті 1935 року. Вона ніби найбільше співпадала з місцем, де я надибав криничку. Згідно легенди карти, "krzy? lub figura relegijna" (Хрест або релігійна фігура).



Сам ніколи серйозно не мав справи з графічними редакторами, далі Пікаси і ПайнтНету в мене не заходило. Тому попросив Цезара допомогти, сяк-так пояснивши техзавдання. Цезар попросив допомоги в Друсі, і ось що в них вийшло:



Місце, де мала бути гіпотетична криничка трохи не співпало, бо (якщо я нічого не плутаю) мало би бути приблизно отут:



Вирішив зрештою накласти карти власноруч. Друся прив'язував їх одна до одної згідно координат, я ж придумав робити все візуально, накладаючи одна на одну основні дороги. І користуючись все тим же ПайнтНетом. Ось що вийшло в мене:



Місцевість (якщо звірятися з дорогами) співпадає майже ідеально. В око впадає добрий десяток сіл, які довелося стерти з лиця землі, щоб запустити Сірку і кар'єр. Але знак на польській карті все одно не ліг туди, куди я очікував. Що ж, коли доведеться прогулятися знову цими краями, обов'язково знову знайду криничку і відмічу її координати. Спробую знайти сліди людей, що колись тут жили. І, будьте певні, розповім про те, що бачив і знайшов.

#1692
Та конечно, після того як на всю країну показали, чим у Львові каналізація закрита, хтось точно получив по трусах. І правильно. Коли ми з Лінуксоїдом останній раз ходили, глибокий сніг навколо був моцно витоптаний. Тобто імовірно, що полчища цікавої школоти залазили подивитися що там таке.
#1693
Режисер (Агнєшка Голланнд) казала, що пробувала знімати в Полтві, але їй ся не сподобало, бо було темно і зле пахло. Крім того, через годину з роботи почали повертатися львів'яни і колектор стрімко почав наповнюватися. А підземелля в фільмі виглядають гарно, дуже схожі на нашу Річку. Якщо фільм буде в кінотеатрах, обов'язково піду.

А команда ТСН знімала сюжет в колекторі Стефаника-Городоцька. І проникли туди, відсунувши Стінгерові двері. Користуючись моментом, хочу звернтися до Водоканалу: Доколє???! (Розвиток теми тут )
#1694
Продаю монітор 15" ViewSonic VA503b (Детальніше тут). В нормальному робочому стані,  бракує тільки підставки (загубилася в процесі експлуатації).  250 грн.









#1696
Вихідні працюю, причому круглодобово. В понЕділок після 16 можу попрацювати.
#1697
Є ідеї де взяти шліфмашинку?
#1698
ЦитуватиНа превеликий жаль, вже вкотре і вкотре мусимо повідомляти про трагічний випадок, що трапився на території недобудованої поліклініки у Червонограді, прозваної у народі "Колізеєм". Цього разу із верхнього поверху споруди впала п'ятнадцятирічна учениця загальноосвітньої школи номер 9. Шансів вижити після падіння в неї, вочевидь, не було.

Взято з Червоноградського порталу.
Обов'язково подивіться відеосюжет місцевого каналу, що є на цій сторінці.
#1699
Чуваки, як там справи з Полтвочовеном? Я на наступний тиждень працюю до обіду, можу взяти участь у підземних підсобних роботах.
#1700
Чи знаєте ви, який жирнезний об'єкт мають біля свого Західного кордону сусіди-поляки? Мезеріцький укріпрайон (Mi?dzyrzecki Rejon Umocniony) - система ДОТів та підземних ходів, що їх з'єднують, з різними приправами у вигляді розгалужень, глибоких бункерів, шлюзів і навіть вузькоколійки. УР будувався німцями і вважався неприступним. На жаль, русскі того не знали і подолали лінію оборони за три дні.

Фрагмент УРу на мапі. На місцевості він простягається майже на 80 км.

Посилання на матеріали по темі. Загалом їх є дуже багато: читати - не перечитати.

Номер раз

Номер два

Ще одне, дуже інформативне

Практичні поради і враження людей, що там були