Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Le-i-3o

#521
Не знав до чого привязати цю тему, тому кидаю сюди.

Наскільки знаю не один я стикався з ситуацією, що у горах при виході на якийсь маршрут вас від населеного пункту супроводжує чотирьохлапий друг, собака, який з вами проходить весь маршрут, навіть функцію охоронця деколи виконує вночі) за символічну винагороду у формі підгодівлі.

Чи хтось стикався колись з такими провідниками, пишіть цікаво які вони чотирьох лапі провідники)

Нас от на боржаві супроводжував ось такий дружок
#522
На цих вихідних побував на Говерлі, враження просто супер, контраст зелених і білих кольорів просто вражає, Чорногора  мов розписана якимсь художником білими фарбами, +25 і 2 метри снігу місцями :). словами ці враження не описати, нафіть фото не передадуть всього побаченого, маршрут починмвсч з Лазещини, в неї прибули вночі, в день взяли Петрус, переначували на перемичці між Говерлою і Петрусом, і на другий день взяли Говерлу, спустились на Заросляк і На  Ворохту, там почекали 9 годин на Раховоза і додому. Їздили в двох з дівчиною Вона в горах ніколи не була переживав що вклякне під Петрусом проте вона щей мене вставила задавала такий темп що не встигав за нею :)

Далі декілька фото Говерли, І Чорногори яку можна побачити з неї, Петрус і водопад на Пруті:
#523
Ні, не знаю з чого роблядь ці лампи але точно не плафон, він насправді дуже крихкий, це гіпс який сильно обезводнений якщо його нагріти то отримаємо білий порошок Гіпс, от правда мабуть не той яким всі користуємось, точно не памятаю.

А ці соляні підсвічники чи лампи, це мабуть щось інше.
#524
Плафони

Плафонами називають кристалічні утворення які мають властивість заломлювати світло, це гіпсовий кристал зазвичай не маленького розміру жовто-коричневого кольору(ржавого), таке забарвлення сприцинене присутністю у ньому Феруму, чи його оксиду. Нажаль найбільші плафони були знищені за часів коли у печеру був вільний доступ. Кажуть що якщо ліхтарем посвітити у дуже великий плафон і різко вимкнути джерело світла(ліхтар) то він і далі буде світитись.

Ось деякі з них:

#525
ок як знайду вікно у поїздках, попередньо повідомлю і домовимось про оптимальний для всіх час, булаб можливість копавди кожних вихідних десь, але в приорітеті стоять поїздки в Атлантиду
#526
Загорівся ідеєю покопати там, озброївшись геологічною картою регіону, вивчивши місцевість можна булоб провести обгрунтовану копку в потрібному напрямку. Як можна туди добиратись, дуже хотів би туди попасти, чи неплануются вилазки у майбутньому?
#527
Судячи по опису і світлинах це подібно на початок якоїсь ситеми. Зрадістю глянув би на цю дірку з середини. А що там за порода? Чим закінчуєтся цей зал, є сипуха чи якась глиняна пробка? І чи є інформація наскільки давно вода покинула дірку, і чому?
#528
Ось Ше декілька гарних преставників геліктитів:
#529
Така ситуація спостерігається на всіх потягах у яких є загальні вагони..Львів-Солотвино наприклад: рівно рік назад добирались до Тячева квитки правда були у касі проте у вагоні стати не було де, на вході провідника немає..вартість квитка до Тячева у загальному вагоні 20 грн. в той час у Самборі можна сісти на поїзд за 100 грн за двох і заїхати до Солотвино.

Роки три назад їхав поїздом Львів-Київ тоді він був 660, тей що їде через Волинь до Києва за 14 годин, за 13,75 по студентському брав квитки у загальний вагон.назад теж ним їхав провідник дуже розчарувалася коли я заходив у вагон з квитком.

Два роки назад до Лазощини Рахівським поїздом без квитка можна заїхати було за 30 грн у загальному вагоні при вартості плацкарту у касі 24- чи десь у цьому районі.

Ось такі розцінки з якими з стикався особисто.
#530
Квіти Атлантиди

Унікальною прикрасою Атлантиди є дивовижні кристали у формі квіток(якщо гарно пофантазувати :)),

Ці унікальні кристали називаються Геліктитами(що походить від грецького Нelicts - звивається)..утворюються вони таким чином:
у тоненьких тріщина які є у товщі гіпсової лінзи є кристалічна речовина на яку у деяких частина здійснюється постійний тиск маси гіпсової лінзи і у тих місця де тиск найбільший і постійний і немає перепон з зовнішньої частини тріщини народжуються ці прекрасні утворення.

Подібний принцип ми кожного ранку і вечора(а дехто може і частіше) використовуємо з тюбиком зубної пасти) тільки у випадку кристалів це триває тисячі років, а може й міліони років
#531
Велопрогулянка, обкатування туристичного вело маршруту околицями Завалля...

Цей маршрут включає в себе Кудринецький замок
#532
На минулих вихідних, відбулись збори спелеоклубу Атлантида.

Було прийнято багато рішень, визначились з планом копок як у Атлантиді так і на понорі Абра-Кадабра. Прийняли нових членів клубу. Після зборів вже вніч на неділю трошки покопали в печері пройшли 2 метри висипки на районі Соборності.

Я особисто зранку був змушений в неділю покинути Завалля а хлопці обкатали один з вело маршрутів 35 км задоволення :) по околицях Завалля. Веломаршрути по околицях Кам'яньця, Хотина і Завалля з часом відокремлю в окрему.

В обговорення закинув відео  з цієї вело-прогулянки:
#533
Це питання до кінця ще не узгодженне, на нього відповідь дам завтра...
#534
Всім привіт!

Львівський Міський Дитячий Еколого Натуралістичний Центр спільно з компанією "АВЕ Львів", 5 травня проведуть екологічну акцію у печері Медовій.
Буде здійснено прибирання як самої печери від засмічення не сумлінними відвідувачами, а також прилеглої території парку.

Всіх бажаючих прошу приєднуватись.
Збираємось на 10:45 на кінцевій маршруток 15, 24, 44.. що на вул.Медової Печери, на всю подію маємо 2 години, десь перед 14:00 під'їде смітєвоз компанії "АВЕ" і забере зібране сміття.

Не будьмо байдужими підтримаймо чистоту у цьому унікальному об'єкті нашого міста.
#535
А також У сусідніму селі Кудренці є руїни замку.також можна відвідати, і до Хотина 15 км)
На ці вихідні їду на збору клубу.
ось фото руїн в Кудренцях
#536
обговорення тут
#538
 
  Печера знаходиться в селі Завалля, Камянець-Поділського Району, Хмельницької області. Є легенда що у селі колись була церква я провалилась під землю і через це село назвали Завалля. Можливо залишки храму щей досі десі у невідомих лабіринтах Атлантиди?
   Атлантида це горизонтальна гіпсова печера, карстового походження, з явно вираженими трьома поверхами, яка на 80% вкрита кристалами гіпсу різних форм і типів.
   
Отже трошки історії:
    У 1957 році в Кам'янець-Подільської газеті вийшла стаття про те, що в гіпсовому кар'єрі, який біля села Завалля, під час чергового вибуху породи, відкрився вхід у величезну печеру. Коли приїхали дослідники, то цієї величезної печерою виявився невеликий лабіринт тупикових ходів, і про печеру забули ... Через одинадцять років вивченням печер подільського регіону зайнявся київський спелеолог Валерій Янович Рогожников. Допомагали йому його вихованці - діти з київського палацу піонерів.
   Влітку 1969 року було знайдено продовження Печери Атлантида і перший зал в який ви потрапляєте зал "Радості".
   
   Ось уже дев'ять років печерою опікується Хмельницький Спелео Клуб "Атлантида", який  цього року у жовтні відсвяткує свою десяту річницю.
   У лютому 2011 року силами вищезгаданого клубу був відкритий новий район який отримав назву "Соборності".

Перше моє знайомство з Атлантидою відбулось у травні минулого року, попавши у другій ночі на тоді ще стару базу клубу був вражений кількістю людей, позитивом і атмосферою яка там панує. Пісні під гітару, цікаві спелео-розповіді і кумедні історії, це все захопило настільки що ще в ночі зрозумів що навіть без печери повернусь сюди!

На ранок настільний теніс, сніданок, і підготовка до вилазки в печеру, екіпіруємось власним одягом, кофтинку в штанічки, штанішки в теплі шкарпеточки позаправляли надівеєм комбез, шапку, ліхтарик і рукавички. Вроді все готові, проте ні забули сходити в туалет а це саме основне, оскільки в печері в туалет не сходиш а стандартна екскурсія триває близько 5 годин.

Вхід в печеру знаходится на висоті 7-8 метрів, підніматись потрібно на шнурку. Одразу ви потрапляєте у лабіринти це 2 поверх печери. Через лабіринти проходити потрібно коли переходиш між частинами печери які не з'єднані першим поверхом.

Докладного опису екскурсій описувати не буду, оскільки на кожному кроці вас чекає сюрприз, несподіванка, цікава історія(а як викладу все тут екскурсія буде не цікавою для відвідувача), скажу тільки що вона триває 5 годин і ви отримаєте масу задоволення від побаченого і відчутого).

У цій темі частинами буду викладати інформацію про печеру, тобто оремо про певні зали, райони, про кристали, який вік і як утворились, також новини які сталися і пов'язані з відкриттями.

Робити буду поступо бо інформації дуже багато, і що б все гарно описати треба час..а найкраще все побачити вживу)

Ось перша порція світлин, загальні фотки з перших двох поїздок:
#539
Плани / Re: Красна 2012!!!
20.04.2012 09:50:51
Цитата: Mike від 20.04.2012 09:00:05
По-перше, Тячів - цілком українське місто.
По-друге, не зовсім розумію навіщо топікстартеру цей похід, якщо рік тому він ходив цим же маршрутом. Хіба не цікавіше пройтись деінде, де ще не був і не бачив? Карпати то великі)

По перше: може не зовсім вдало висловився, не зовсім Ураїнське місто мав наувазі, що української мови там не чув, суміш російської і угорської, ще з якимись дуже особливими словами, деяких людей у маршрутці взагалі не розумів, а на дошці "пошани міліції" розшукуюся тільки іноземні громадяни. Може зробив помилкові висновки але об'єктивно по тому що побачив.

А щодо доцільності походу маю купу обєктивних пояснень особистого характеру:
1) Минулого року просто не встигав попасти на Стримбу, цього року везу туди малого і свою дівчину з Вінниці;
2)На Красній можна побачити Тетеруків з відстані 3 метра, дуже хотів би їх пофоткати і ще раз побачити;
3)Весна найкраща пора щоб відвідати Красну, цвітуть крокуси, немає проблем з водою.і ще купа причин;
4)Дуже оптимальне добирання;
5)У Колочаві маю зустріч з людиною яка займається розмноженням папуг.

А оскільки поїздка відбуваєтся то хотів запросити бажаючих.

Звісно Карпати великі, але на даний час вирішив завершити цей маршрут. Чорногору бачив, Боржаву сильно полюбив, а Красна просто назавжди захопила своїми маштабними крайовидами. Попереду ще купа гір і хребтів і не тільки Українських. Ну і взагалі якби не бажання дівчини побачити цей хребет то всі вихідні просидів би в перері Атлантида)
#540
Плани / Re: Красна 2012!!!
19.04.2012 13:33:55
Ось декілька фото з минулого року, поки що часу якісний звіт зробити немає