Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - yar-79

#501
Точності великої тут не потрібно, тому що кількості людей були значущі. Поляків, здається було коло 12000тисяч. Поляки стояли табором, поміж болот. Козаки вночі по болотам (непрохідним) обійшли поляків і вдарили з флангів, чого наші сусіди ніяк не могли очікувати. Підчас битви Польська армія була розбита, велика частина командування взята у полон. Саме більше що мене цікавило, це шляхи відступу польського обозу, де по дорозі і губились найцікавіщі речі. На полі битви все велике загалом підбиралось, зброя була досить цінна, але і там можна знайти багато цікавого, а саме: гроші, стріли, кулі, гудзики!
#502
Так, новини досить приємні! Головне щоб не під кукурудзою, треба розвідку зробити! Explorer'у великий плюс!
#503
Взявши карту у Golema виїхав зі самого срання...Гору знайти досить просто, дорога з під гори веде майже до вершини. Але крутий підйом дався в знаки моїм нозям, до вершини я вже доповзав! Трішечки полежавши та оглянувши краєвиди, взявся до лопати:
















Місцина копана перекопана, тільки цього року спустили звідтамти 29 "підсніжників", але там ще є...
По битві можу сказати-земля показала таке:
Російська армія обстрілювала гору шрапнельними та розривними снарядами досить довго. Потім зачався штурм. Висотка була взята за декілька днів, величезною кількістю жертв, яки лишились лежати на схилі через наказ Російсько головнокомандувача-царя відступити.(Вирішили підтягнути лінії залізниці та боєприпаси). Через що своїх там полишили. З російської сторони стріляли з трьохлінійок, Австрія відстрілювалась маузерами та манліхерами та кидала гранати захистного типу. Це все показала земля- а вона не бреше. Ось такий звіт.
#504
Красно дякую за інфу! Ось так і складаються плани на майбутьнє! По козаччині навряд щось знайдеться, а от по КР та татарах досить можливо! А це, навіть ще цікавіше!
#505
Планую завтра поїхати покопати на цю гору, на якій в ПСВ були кровопролитні бої мїж Россійською та Австрійською арміями, яки дуже швидко відтамти відступили, тому залишили багато цікавого. Якщо хтось захоче приєднатись, буду радий, виїзд самоходем о 5.30 ранку.
#506
Ya-Ya maine ДРУЖЕ! Тіко за, ти ж знаеш, що коли є вільна хвилина завжди копав, копаю, і копау буду! Гора цікава, до речі Олеже, ти наче згадував про якусь панську хату в тому районі, теж би не завадило поглянути...
#507
Кшися рулить, на останні фотці той самий ударний детонатор від снаряда, але з іншого ракурсу. Golem, поки що складаю, але не все. Кулі, гільзи патрони- міняю, продаю віддаю в добрі руки. Все інше тримаю поки не визначусь, що мені найбільше до вподоби, потім буду колекціонувати якийсь один напрямок, а інше продам або поміняю на свої інтереси.
Гарна пломба знайшлася:

#508
Блін, ви як діти, треба там початувати і коли хтось прийде "замуровувати" переговорити з тими мудаками ось і все! Впевнено і цивілізовано переговорити що робити так не слід, і навести переконливі аргументи чому.
#509
Остання копанка де я нарешті троха відірвавси:


#510
Вітаю Олеже! Треба буде якось обмити...
#511
Я думаю що ніяких скарбів там нема, хоча цікавого хламу та трохи монет в колодязі обов"язково буде! А покопати в лісі не бачу проблем, археологи тим займатись не будуть щоб по стежках копати, і, якщо не ми, багато цікавих артефактів просто знищуться землеу назавжди...
#512
Так, трішечки покопав, але не по Скіфам, лізла ПСВ та 2Світова, на жаль...

#513
Шкода, шкода, а то би я, ех! А може тихенько? Ямки позакопувати гарно і ніби нікого і не було? ::)
#514
slod  на саме городище ми ще не втрапили, э одна книжечка з його описом, скоро я її буду мати, тоді зайдем з іншого боку, бо там такі джунглі починаються, що й В"єтконг відпочиває...
#515
Хоч там є військовий полігон, та багато військових споруд, що зацікавило поціновувачів цього  сайту більше за мої пошуки, всеж викладу фотки які я зробив  по дорозі до Скіфського городища, проїздом через РАковець та Підтемне:





Костел св.Валентина в Раківці,
+костел в Підтемному

#516
Ні, я в гості до Скіфів їду, за Раківцем є місцини...Дуже довго мріяв, і ось воно, ще трішечки!
#517
inkognito випередив мене, тіко то саме хотів написати, але думав молодьож вже такі мьелочі як важкі хімічні елементи не бентежать- мутували! :o
#518
І основне- ГРОЩІ не забудьте! ;D Мене у всіх вилазках з МД виручала гостра лопата, що я нею тіко не робив, і кавун та диню різав, і дрова рубав, і яйка на вогні смажив! Короче якщо є гроші, туалетна бумага і лопата - ти вже вижив будь-де!!! ;D
#519
Тоді спробуй знайти в інтернеті  ИГА-1, прибор, хоч і москальський, але реальна альтернатива георадарам, +компактний. Якщо такий зробиш, я перший в черзі на закупи!
#520
Таки покопалися непогано... Знаю одну місцину в Карпатах, де буде набагато цікавіше ніж навіть на Четових скелях, хоча й вони не розкрили нам всіх своїх таємниць- я, наприклад, в цьому просто впевнений, там лежить ще багато цікавого! На ВЗ будуть купи сміття, а я так не люблю ті бробки. Хоча в дитинстві бачив де вели розкопки археологи, там має обов"язково щось бути по козаччині! А ще непогано було би біля Арпади прозондувати, думаю знахідки приємно б  здивували!