Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Electri4king

#81
В будівлю радіоцентру приникнути не намагались?
#82
Цитата: Golem від 30.09.2018 11:45:57
Ти своїм ходом чи підібрати? Я з Лугандонської поїду

Своїм
#83
Постараюся бути. Хто ще планує?
#84
Хочу зо три штучки
#85
Бардак з кабелями такий по причині того, що перш ніж добратися до дефектного кабеля потрібно зняти ті що перешкоджають доступу до нього, а ставити їх назад не завжди є можливість. Пізніше це все поправиться. На тій підстанції регулярно "стріляють" кабеля, тому до грінок тут всі ставляться як до буденного)
#86
Кабельний колектор 6-ти і 10-ти кільвольтних кабелів ПС 110/10/6 кВ «Львів-11»



#87
Цитата: Golem від 15.08.2018 06:02:01
Таке враження шо вона в горизонтальній площині на дротах тримається. За нею далі і перед нею стоять стандартні опори на 4 ногах. А ця так собі, в одній точці до землі і все.

Не зовсім типова опора на відтяжках, але тут немає нічого надприродного) Можливо просто в наших широтах не так юзається як в гірських.
#90
Є у цьому місті декілька житлових будинків, підвали яких тісно пов'язані з торговими приміщеннями на перших поверхах. В один з таких мені дозволили спуститись і побродити з камерою не більше години. Все це файно, тільки стан його вже не такий, який би вартувало очікувати..

1. Бігом спочатку пробігаюся по всіх приміщеннях і вже після того беру фотоапарат в руки. Довжина тунелю — 50 метрів. З настанням дев'яностих, потреба в цих громіздких приміщеннях відпала — все цінне винесли, доступний метал зрізали, і підвал переобладнали більше під будинкові потреби (вода, тепло, електрика). Під ногами в більшості сухо, але є й добряче зболочені місця.


2. По боках тунелю, почергово вклинюються просторі кімнати, де, можливо, й знаходилось складське. Прямо, на фотографії знаходиться шахта вантажного ліфта (з протилежної сторони тунелю аналогічно), настільки глибока, що мене сюди й вагались впускати щоб не булькнув. Справа знаходиться розваленозамурований прохід на сходову клітку, яка вела колись до торгового місця — магазину (зараз вона забарекажена дерев'яними балками, а приміщення колишніх магазів в руках ППешників на різних потребах).


3. Вставляв двометрову палицю — до дна не дістав. Можливо є ще нижчі рівні?)


4. Колхозу тут, шо мама не горюй. Труби як ті черв'яки — в любі місця запхані.


5.


6.


7.


8. Проходимо через проміжну кімнату.


9. Усюди стоять такі постаменти. Для чого вони я лише здогадуюсь. Скоріше за все стояв циклон для очищення повітря, повітропровід кріпився до стіни і виходив в стелю на рівень 1,5 поверху, де й проходять всі комунікації (тому другий поверх будинку не зовсім на другому). Далі коробом все йшло до витяжної установки, яка міститься в окремому відсіку будівлі.


10.


11. Основна кімната (?)


12. Каналізейшин or no? І плафон від вибухозахищеного світильника, дві штучки якого ще висіли в одній з кімнат, але при евакуації й забув зазняти >:( В деяких навіть ще згнивші люмінесцентні світильники лежали.


13. Тільки захисну сітку скоріше.


14. Докази моїх здогадувань. Не винесли так як коридор завузький.


15.


16.


17. Знайшов де можна увімкнути світло.


18. Короба, що простягались з правої на ліву стіну, можна побачити як обрізані.


19. Справа я так розумію аварійний вихід, за дверима металева драбина.


20. Тепловий лічильник, вперше в житті такого призначення бачу.


21.


22. Прийшли і сказали щоб вже на вихід йшов. Навіть не помітив, що швидко година пройшла. Яке їхнє здивування було, коли побачили увімкнуте світло) Випрошую ще паро кадрів і випльовуюсь.


23. Ще кімната з аварійкою.


24. По дорозі ще в щитову забіг.


25.


26. 380 В, які розходяться по під'їздах.


27. На EXIT
#91
1) Варіант_1, колір білий, розмір М, Electri4king
2) Варіант_1, колір чорний, розмір М, Electri4king
3) Варіант_3, колір білий, розмір М, Electri4king, як і для Bottlehunter - мені БЕЗ написів на рукавах.
#92
Олесь вітряків немає, тому що не виконано один з основних етапів будівництва ВЕС – детальне дослідження вітрових характеристик району. Саме для цього і призначені ті новоспоруджені 120-метрові щогли з "вертольотіками" на різних висотах, вони й знімають покази (швидкість вітру, напрямок і тд). Всі дані логуються і в режимі онлайн передаються на сервер в Німеччину за допомогою тієї штуки з сонячними панелями – CDMA станції. Дослідження проводитимуться мінімум рік, для повноцінного огляду всіх сезонів. В разі позитивних результатів дослідження, на місці тієї щогли в небо піднімуться вітрогенератори. Ось так!
#93
Ходив сьогодні дивитись туди до хлопців і як виявилось все так і є, як писав Ростислав. Дійсно, один проліт між двома анкерами ховають в землю, на глибину 1,5 м у бетонному коробі. Спонсорує це все діло буратіно, чиє будівництво чотириповерхового будинку заплановане поряд. Як виявилось, подібне захоронення лінії роблять ще й поблизу АС-2. В кінці всіх монтажних робіт дротики, що простягались над головою обріжуть і звільниться повітряний простір.

#94
Цитата: Ростислав від 09.05.2018 12:01:29
Цікаво чи часто в межах Львова 110 кВ або вище проведено в землі.
В межах Львова є лише одне таке місце – поблизу Скнилева (тиц)

Цитата: Андрій74 від 09.05.2018 14:08:10
Є нормативні документи ПУЕ( правила улаштування електроустановок),там прописані всі вимоги.
Документи-то є, а в даному контексті людина хоче знати чи в дійсності дотримано тих вимог.
#95
Буду, 5 хв від дому.

Цитата: Roy від 02.05.2018 10:11:42
якщо вам вдалось вийти біля знаку "Новояворівськ"
Там ніхто не зупиняє. Простіше вийти на автостанції, а там можна й провести того кому потрібно.
#96
Цитата: RomanMiller від 07.04.2018 11:13:09
Друге місце знаходиться біля села Звертів, там є дуже гарні бетонні опори.

Кинь координати розташування тих опор. Може буду поблизу і зможу глянути.
#97
Малі птахи також цьому піддаються. Не раз вже виїжджали на вимкнення ліній спричинених саме невеликими птахами, які в кінці або прилипають до частин опори або вже на землі лежать.
#98
Цитата: Driver від 08.03.2018 11:54:55
Спостерігав колись в селі мертвих шпаків під одною з малих опор, теоретично вони ж не можуть замкнути коло на опору, та й розміри в них малі, то як їх б'є тоді?

Чому не можуть? Ще й як можуть, випадки різноманітні. Хвостом, крилами зачепив заземлену ділянку сидячи на ізоляторі або траверсі, і все, багато не потрібно.
#99
Цитата: Тереза від 19.01.2018 19:14:45
Привіт)
А де саме ця друкарня розташована?

Якщо хтось і знає, то цього точно не скаже для збереження її цілісності.
#100
Цитата: Golem від 08.01.2018 11:53:11
Чи правильне моє розуміння: щоб на око визначити напругу лінії можна запамятат число приблизно 12кВ на ізолятор. +- попадеш в потрібний діапазон.

Можна й так, але з полімерними така система може не пройти, так як вони довші і їхня конструкція суцільна.

Цитата: Golem від 08.01.2018 11:53:11
На рахунок ЛЕП коло жилих будинків -> Луганська 20. На перший погляд споруда і стадіон просто інтегровані в опору. АЛЕ, це резервна ЛЕП, тому нічого шкідливого в тому нема.

Ті лінії всі діючі, це якщо ти про опору одразу біля Cypress.

Цитата: Golem від 08.01.2018 11:53:11
Також маю питання про лінію на Підголоско тут Вона діюча? Характерного потріскування не чути. Навколо побудувалися люди живуть. Як крім неонки визначити чи вона діюча?

Коротким замиканням. Жартую) Якщо чесно не цікавився тим, але ж є різноманітні прилади для вимірювання напруженості електричного поля, от він і покаже різницю.
А стосовно побудов довкола ЛЕП, то це вже банальність, я на таке навіть не звертаю уваги. Люди самі не задумуються на цим, поки не відкликнуться проблеми.

Цитата: Golem від 08.01.2018 11:53:11
До речі, сайт з картою ЛЕП не відображає лінії тільки в мене на компі?

Аналогічно. Ще місяць тому в мене все працювало, тепер - знову ні.