Сихівська теплотрасса

Автор lvivsky_digger, 09.07.2021 11:32:04

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

lvivsky_digger

Ходили якось з Таріком сихівськими дворами і біля будки з трансформаторами натрапили на привідкритий люк. Барикада з арматури швидко піддалась і ось ми вже всередині.
Підозри що це просто кімнатка з кранами швидко розвіялись. Пішли в сторону де менше води:

(1)

За метрів 10 поворот:

(2)

Води стає менше

(3)


(4)


(5)

Колектор сильно заріс павутиною

(6)

І ось тупік :(

(7)

Хтось тут вже був

(8.)

Вертаємось до люка і йдем в іншу сторону, там вже води по коліно

(9)

Спочатку йшли по трубах а потім роззулись і пішли так

(10)


(11)

Але через метрів 20 знов був тупік

(12)

Там прорвало трубу і в воді ходити було тепло.

Банька парілка

(13)

Вертаючись назад знайли ще один хід з драбиною в кінці

(14)

Піднімаємось:

(15)

І попадаєм в насосну станцію:

(16)


(17)


(18)

Є хто?

(19)

Нікого не було

(20)

Крім охоронця який спав на дивані за вікном

(21)


(22)
urban explorer

_Tarik_


І попадаєм в насосну станцію:


Трохи поправлю. Це машинний зал, ще мене дуже цікавить чому теплак був прохідним, якщо в основному проходу в таких люках немає. Ну, цікавий райончик все-таки)
Das Leben ist kurz - lebe mit Würde

Golem

Крім старих підвалів, бомбосховищ та підземних річок у Львові є ще один тип підземель. Це трубно-кабельні канали (ТКК). Їх призначення зрозуміле з назви. Деякі ТКК настільки великі що ними легко можуть пересуватися люди. Відповідно, при аварії трубопроводу не потрібно розкопувати дорогу. Такі канали є, наприклад, під заводом ЛАЗ, під ТЕЦ1, на Сихові. Вони вражають тим же що і Полтва. А саме: по ТКК можна під землею пройти з точки А в точку Б. В ТКК можна сховатися від міської суєти. Адже в них, зазвичай, сухо та тепло.











Ви напевно помічали дивні будівлі в сихівських дворах. В них ніби і світиться, але ніхто не живе. Часто це і є входи в ТКК. Тепло по трубам надходить з ТЕЦ-1. В цих будівлях розподіляють теплоносій між окремими будинками. Я про теплу воду та батареї. Також тут стоять додаткові насоси та проводять облік спожитих гігакалорій.





















В одну з таких споруд ми випадково потрапили. Піднімали люки, шукали вхід у Зубру а опинилися посеред гарячих труб. В обидва боки йшли довгі темні коридори звідки приємно віяло теплом. Наче бомжі ми полізли туди грітися. Адже перед тим були на даху і добряче змерзли.





















Цей ТКК є кількасот метрів завдовжки та має два повороти. Далі труби розходяться меншими півметровими каналами. З цього ТКК є зручний вихід в приміщення. По драбині можна полізти та подивитися на різні насоси, вентилі та лічильники. А також зробити селфі при хорошому освітленні. Чи перекрити воду неплатникам ;)















Дякую Дімі та Таріку що показали ще одне цікаве підземелля у Львові. Точно знаю що в інших мікрорайонах є аналогічні підземелля які чекають на своїх дослідників.



Дігери всіх країн єднайтеся!

244 Гості, 1 Користувач