eXplorer.lviv.ua

Форум => Всяке-Різне => Тема розпочата: Golem від 07.10.2009 22:37:32

Назва: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: Golem від 07.10.2009 22:37:32
Досить давно ношу ідею мати спеціалізовану кнайпу для себе і своїх однодумців. Умовно її назвемо "Діґґерською", бо не секрет шо в сучасній мові це слово означає всіх людей, які цікавляться будь-чим іншим крім пива і футболу :) Кнайпа повинна бути офррмлена повністю в автентично діггерсько - сталкерському стилі і розташовуватися обовязково на обєкті. Для цього треба заорендувати старе бомбосховище, просто Львіське підземелля, найкраще Лощину. Шоб було і надійно, і таємно, і автентично. І шоб кожний дослідник або людина, яка хоче себе ним відчути була як у своїй тарілці. Вхід у заклад повинен бути замаскований, наприклад виходити у вентиляційну шахту чи похилу будку тильною стороною до дороги і без освітлення. Ржаві залізні двері додадуть колориту. Хоча всередині все повинно бути зроблено чисто і культурно. На вивісці слід вказати точні ЖПС координати і висоту над рівнем моря, знимку з ГуглЕрз і область на карті, де вхід слід шукати. Тобто вхід доступний всім, але його пошук - вже настроїть клієнта на відповідну хвилю.

Деякі фічі кнайпи:
- Охорона чи офіціант на вході вдітий у міліцейську форму і замість "Добрий день" каже "Шо ви тут робите. Ваші документи. Ану пройдемо у відділок."
- В кнайпі стоять круглі столи зроблені з  листа шкла покладеного на стару бочку з написом "радіоактивно", крісла - фільтри повітря від бомбосховищ.
- В оформленні обовязково мають бути використані гермодвері, вентиляція через клапани надлишкового тиску (КИД), бажано демонтована з справжнього бомбіка
- В кожного на столику червона кнопка з написом "Пуск". Для виклику офіціанта.
- Біля входу в туалет повинен висіти протигаз. Бажаючі можуть заходити в ньому.
- В туалеті на дверях повинен бути напис "Не сри на Обєкті!". Світло час від часу пропадати, знизу чути писк щурів.
- Вода з умивальника і тунітаза має йти прозорим жолобом у формі колектора, жеби кожен видів свій вклад у Полтву.
- Можна приносити свою гречку і консерви. В меню пункт: Пальник і манашка з водою.
- Продукти можна лишати на полицях для інших відвідувачів.
- Окреме місце в кнайпі для написів на стінах фарбою.
- Чай подавати в термосах, горілку - в залізних стопках. Їжу - в кришках від манашки.
- Для бажаючих можна лишитися ночувати в наметі в кутку У спеціальній кімнаті. Думаю буде популярна фіча.
- Одна стіна з ямками і горбиками, шоб можна було поальпінізити
- Для бажаючих доступна хімза і протигази шоб пофотографуватися.
- Ломики, ліхтарики, каски, системи, шнурки, палки, рюказки і решта споряги як декорація
- Кнайпа як справжній обєкт відкритий цілодобово. Можна поселити якогось бездомного студіка шоб там жив, працював і наливав, бажаючих знайдеться
- Тренажер і вузький хід в стіні шоб лізти. Адже хороший діггер - тренований діггер
- На стінах фотки з обєктів, походів, куски звітів
- В меню всякі види похідних Канапок, гречок з консервами, напої, смажені ковбаски.
- Окремі місця з постеленим матрасом де сидітимуть новачки хто перший раз
- Повинна горіти пічка або грубка з дровами. там можна грітися, смажити самому собі ковбаски.
- Попри стіни і столики має бути наскладана стара цегла, залізо, паки з документацією, електричні ящики, фільтри від протигазів.
- Світла мінімум, при вході кожному видаються а при виході забираються циклопи. Контролюється точкою на руці.
- Страви з назвами "Сто грам для дезінфекції", Шаурма зі Щурятини, Ковбаса "Чорнобильська", спеції "Запах Полтви" і так далі.

Короче придумати антуражу можна багато. Питання де взяти приміщення за дрібні гроші шоб можна було то зробити самому або знайти спонсора. Як виробити дозволи(треба знайомих в МР) і хто тим буде займатися(постачання, слідкування, організація). Хоча проект думаю, був би досить таки успішним при наявності шарового приміщення. Низькі антикризові ціни і оригінальний задум. Сиділи б не тільки діггери і готи, а й купу іншого народу. Лощина якраз гуд - бо занйти нелегко в зоні дерев, купа місця, можна палити надворі вогонь, влаштовувати концерти просто неба нікому не мішаючи. Проста одностайна атмосфера, мінімум офіціозу.

Короче хто які ше має ідеї та пропозиції - викладайте. Мо раптом зайде сюда Юрко Назарук і шось таке нам зробить. Чи знайдеться спонсор.
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: Akella від 07.10.2009 22:58:05
Андрійку,ти просто геній!!!підтримую цю ідею і чим можу-допоможу!!
тримай плюса)))
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: inkognito від 07.10.2009 23:14:06
  То є супер ідея! Різнобоко підтримую - Лощина є гуд, але коштів на її реконструкцію потрібно мільйони! Коли їх хто назбирає, можна там готель організовувати на зразок швейцарського Zero-Star-Ноtel (http://www.null-stern-hotel.ch/crbst_0_en.html#anchor-top). А ось обжект де ми були today() - ідеально для початку кнайпи підходить! Фотогалерея готелю тутко (http://www.theonlystarisyou.net/). Ну і + звісно тут
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: Akella від 07.10.2009 23:47:53
а ізюминкою меню може бути мясне рагу "дохлий рататуй"))як основна випивка-коктейль "Лошина",гірка настійка "Таренівка",супермоцний спиртяга "Коллекторна хвиля"(типу як вип"єш-то відчуєш як хвилею накриває)
час від часу жеби гасло світло повністю і вискакував монтер з великим гайковим ключем і кричав "АГА!!ПОПАЛИСЬ!!!"
зара спробую ще шось придумати)
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: Chuhaystur від 08.10.2009 00:02:49
Сильно, однозначно! +!))) Правда троха хаотично-шумне вийде місце (уявіть як хтось лізе по стіні, другий за 15 м збоку пролазить в тренажері-колекторі, третій ше за яких 8 метрів сидить в кутку і смажить ковбаски))) На таку кількість атракцій потрібно або велика площа, або розгалужена система кімнат (тут варіант Лощини просто суперовим би був). +то все тре поділити на участки-зони (в одному - самоприготування їжі і приносна їжа (там за санітарію ми не зможемо до кінця відповідати (?), віншому мотель (палатка\ки). Короче, гроші тре великі, дуууже. (А ше як подумати про можливу бюрократичну тяганину, уХ! ::)
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: Chuhaystur від 08.10.2009 00:13:02
Музичне оформлення теж би було не зле організувати. Нуу, скажімо, коли ти лізеш у тренажері-колекторі, чи дряпаєшся на стіну, то там шось у стилі індастріал-метал, шоб додавати бойово-прохідницького настрою тру-дослідника ;D А в туалєтах шось типу хоррор, чи готчне шось, ну, шоб була така таємнича атмосфера. + саундтрек із забавки AlienShooter (хто бавився, то обов язково мене зрозуміє)))))))))
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: Golem від 08.10.2009 08:05:58
Дякую за підтримку і цікаві ідеї. Так, покинуте бомбосховище як під Добробутом (http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,72.0.html) підійте ідеально. І ремонту практично не потрібно, все вже є.

Також правильно висловився Чугайстур: одні йдуть в кнайпу побухати-пошуміти, а інші - споїти дівчину. Відповідно і атмасфєра має бути зовсім іншою. Зонність бомбосховищ якраз то шо треба.
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: YserL від 08.10.2009 09:04:11
Я всіма руками за. Частину бюджету можу знайти. Мона подати проект арт-кафе, але тоді який нам понт. Доставкою і постачанням товару можу зайнятися я. Треба дозволи пробити) і великий блат у МР. Від мене великий +, вчора після зустрічі я щось хотів подібнее викласти. Випередив мене)
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: Romchick від 08.10.2009 09:26:04
Наші СНиПи не дозволяють розміщувати заклади громадського харчування в підвалах і підземних спорудах. От так-то.
Спочатку треба знайти діру в тих документах.
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: YserL від 08.10.2009 09:28:56
Криївка? --- можна перекваліфікувати у розважальний центр із баром. таке пройде.
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: Romchick від 08.10.2009 09:38:00
Ні ні, перекваліфікація не допоможе. Такий приклад як Криївка, Домс, Академія ітд. розташовані не в підвалах, а в цокольних поверхах. Для цього потрібен висновок експерта (ну і його підпис і печатка звісно), що це цокльний поверх. Потім потрібно дати невеличку матеріальну допомогу пожежникам. А от як бомбосховище назвати чимось іншим не уявляю. Треба думати.
P.S. Думати - не в Doom грати!!
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: inkognito від 08.10.2009 09:43:38
 ну із усіма вищенаведеними ідеями, то вже не Діґґерська кнайпа буде,а справжній Діґґ-Парк :) На мою думку треба починати із малого проекту, котрий згодом може вирости у якийсь більший. Ну із організацією також би допоміг якшо б шось почало рухатись
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: Akella від 08.10.2009 09:52:15
теж вірно,дійсно,краще почати з невеликого кафе-бару,а далі по мірі розростатись
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: Akella від 08.10.2009 09:56:39
хоча все таки вприготування їжі самим клієнтом і смажка ковбасок на грубці-помоєму ризикове діло,хтось випадково отравиться а всіх собак  на тебе повісять,ризиковано дуже :(
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: Golem від 08.10.2009 10:35:14
От так в нашій державі все робиться. Тому й пустують всі ті бомбіки, шо не можна там ніц розміщувати. Як і руйнуються військові частини бо не можна їх продавати. Безгосподарність. Ок. Перейдемо до конструктивізму:

Питання перше: приміщення. Де і яке взяти? Як го пропихнути? Хто які має ідеї?
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: inkognito від 08.10.2009 11:16:48
  Маю надію задати ті питання yar-79 коли в суботу побачимось. А приміщення - не треба закидати відразу ідею бомбіка під Добробутом, я маю надію якісь обхідні шляхи знайдуться. Також незрозуміло кому зараз належить об'єкт і як класифікується. Може не як бомбосховище, а якийсь склад? = усе це до вияснення
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: Bigdan від 08.10.2009 11:38:55
Файна ідея. Замість бомбіка може підійти гараж з ямою  ;D . Геморою з владою ніякого 300-500 грн в місяць можна без проблем поставити буржуйку. Мінус воно буде знаходитись в якомось коопереативі, потрібно буде проходити через прохідну яку в ночі закривають, треба просии щоб відкрили-закрили.
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: yar-79 від 08.10.2009 13:29:57
Хлопці, це все дуже гарно, але з поставою цілей у вас проблеми! По-перше, якщо відкривати кнайпу вона має себе окуповувати, бо в іншому разі не бачу сенсу вкладати гроші в дозвільну документацію, відкриття як мінімум "ПП", та щомісячна оренда, ліцензії на алкоголь, запас продуктів та л/г виробів, зарплата персоналу і т.п. Golem замахається платити. Тому кнайпа має бути прибуткова. Звідци треба будувати інші пункти: 1) Вхід має бути доступний, а не замаскований! 2)місце не в чортячій сраці, а десь поблизу центру3) антураж специфічний, але добре продуманий, зручний  та інтригуючий.
Кнайпа як і форум, має нести культуру в люди, а не бути притулком напівтаємної організації, тому має бути відповідна адаптація інформації.
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: inkognito від 08.10.2009 13:39:54
1) відповідає бомбік коло Добробуту;
2) аналогічно пункту №1;
3) то все можна придумати, а більшість із цього дописувачі запостили зверху. Дешо звісно треба забрати - бо годиться виключно для Діґґ-Парку, а не тематичної забігалівки.

P.S. 1)-2) відвідаємо десь на вихідних під пиво, як забажаєш звісно. Йти макс 10 хв від тебе чи мене  :)
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: yar-79 від 08.10.2009 15:58:16
ОК! З задоволенням!
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: Yuriy від 08.10.2009 19:58:58
Ідея дуже прикільна!!! Тільки яб краще замість мінта на вході поставив чувака в ОЗК і противогазі з дозиметром типу ДП-5, який би тіпа провіряв прихожих на їх радіаційний фон. І ніби казав, що ваш фон дозволяє пройти, пройдіть будь ласка в карантинну зону. А грошенят можна для початку, як мені здається заробити на екскурсіях. Все ж таки у нашому місті туристів не бракує, от і зацікавити їх індустріальним туризмом. Показати як ви знаєте є що!!!
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: Golem від 08.10.2009 20:17:41
Так, чувак з дозиметром це навіть краще :) Більш ідейно. Та будь-яка кнайпа в межах центру досить прибуткова структура. Принаймні я ше не бачив шоб якісь закривалися, тільки все нові й нові відкриваються. А справді добрих і оригінальних не так вже і багато.
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: Yuriy від 08.10.2009 20:28:23
Тему бомбосховища можна ровивати на скільки хватає фантазії, є ще дуже багато хороших ідей, тим більше, що такого ще у Львові не було.
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: yar-79 від 08.10.2009 21:10:49
Чувак в ОЗК і в протигазі- це дійсно круто, хоча чисто по людськи, мені його шкода, особливо влітку...Ідею з Добробутом відкидати зарано, бо Бабло завжди перемагає зло, просто треба взнати ціну питання. Чув про мужика, який в Києві на своїй лодці поставив мотор від німецького юнкерса і з паперами все добре :o
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: Yuriy від 08.10.2009 21:32:10
Можна полекшений варіант, ОЗК залишаем, а на морду совецкий респіратор і з боку табличка "СТОЙ".
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: inkognito від 08.10.2009 21:37:26
   А себто це означає, що перед проектним планом (читай бізнес-планом) має пройти передпроектне дослідження.Дійсно чувака в ОЗК літом жаль і то дуже...
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: wanderer від 08.10.2009 22:00:34
Як завше лишається головне питання - хто дасть на це тон так 40-50 грошей :-)
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: inkognito від 08.10.2009 22:07:28
 для того і є бізнес-план, щоб із ним залучати інвестора.
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: Golem від 08.10.2009 22:13:41
ya-ya, за ідеї дехто гроші бере. А тут безплатно.
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: Chuhaystur від 08.10.2009 22:14:09
Нууу, якби не настільки паскудна фінансово-економічна ситуація  в країні, то я б написав, шо можна взяти кредит в банку, під власний бізнес. . . Але. Кредити зара походу є ризикованою справою :-\ + Перш ніж брати гроші тре собі все те точно уявляти. тобто знати конретно місце, мати дозволи  всеможливих структур (від міліції і аж до санстанціїї) + питання з постійним постачанням харчів + персонал. Ехх, непроста справа!)))  А на рахунок худ. оформлення, то, скажімо, сидіння-фільтри банально теж треба десь дістати ( не тягати ж їх з Лощини та інших львівських бомбікув))))))))) ;D
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: Yuriy від 08.10.2009 22:21:18
inkognito правий потрібно все почати з бізнес плану, а там буде видно.
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: Akella від 09.10.2009 00:04:20
чуг,за персонал тут по-моєму не варто переживати,багато хто з учасників форуму пішов би працювати тудия думаю))
особисто я,якщо все пройде  добре і дозволи з бабосами будуть на руках піду помогати робити ремонт і антураж,а потому лишусь там працювати в якості офіціянта або бармена))
можна звісно і менеджера,але думаю шо мені такої посади не довірять))))
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: Stinger від 09.10.2009 02:38:59
Я теж з радістю би приєднався до проекту в якості робочіх рук, та при можливості залишився на роботу, адже це було би зроблено своїми руками, і стало би часткою нас самих) я за проект!
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: Golem від 09.10.2009 14:47:37
Шо цікаво, таматичні кнайпи є у Льотчиків на Аеродромі Цунів, у байкерів зараз на Рогатці раніше біля Макдональдса. Правда всі вони не у Бомбосховищах, просто обстановка відповідна.
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: Akella від 09.10.2009 19:06:18
хех))там же казали в темі що якшо поверх ЦОКОЛЬНИЙ то можна робити кнайпу!)))
зверніть на це увагу!))
з таким самим успіхом можна орендувати або викупити підвал ,який по документації являється ЦОКОЛЬНИМ поверхом і зробити в ньому інтер"єр бомбосховища
принаймі так менше буде тяганини з паперами
доречі на рахунок атракія яко ночівлі в кнайпі прийдеться забути якщо нема лишніх грошей,ібо то вже виходить готельний бізнес за який набагато більший податок гребуть
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: Chuhaystur від 09.10.2009 22:05:32
До речі, я яко будущий архітектор теж міг би долучитися до організації внутрішньго антуражу, та й руки робочі ше одні! ;D Тіки залишитися працювати не зможу, бо ше вчуся)))) Хех, але ж я там буду гроші потім спускати)))))))))))) Виручка гарантовано буде!
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: Golem від 04.12.2009 16:26:35
шось дуже далеко подібне зробили (http://dfaw.livejournal.com/76297.html) в Києві. Знайшов Петро Ландер.
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: Dexter від 04.12.2009 23:06:59
    Ухххх ідейка хороша.навідь дуже..але як хтось сказав в цій темі що потрібні гроші і за гроші вирішується все.тобто потрібно інвестора.так само потрібно бізнес план(це основне) тому думаю краще його почати складати а тоді вже думати хто що буде з нас там робити чи як і коли=)то му що як я вже казав шо ідея дуже хороша.і я дуже надіюся шо вона вийде(і як зможу так буду помагати тому) але якшо вона не получеться,представте наскільки ми себе обламємо(адже зараз ми себе онадіюємо, а надія помирає останьою.але наскільки боляче коли вже і вона зникає)
    Такщо я б пропонував починати складати план і шукати інвестора в першу чергу адже приблизно ми знаєм як це все буде виглядати.а за фінансову справу ще ніхто не брався.жаль що в плані з паперами не зможу помогти(бо скорше нахімічу лишнього)
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: Roy від 05.12.2009 10:36:07
Цитуватишось дуже далеко подібне зробили в Києві. Знайшов Петро Ландер.
Так, ідея подібно зреалізована. Це для Києва. В нас б пасувало трохи менше совкових елементів, менше простору і світла, ну і загадковості більше. ;)
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: yar-79 від 05.12.2009 12:17:54
На рахунок совкових елементів, поясни? Я щось у бомбіку окрім совкових нічого ніколи не бачив, чи ти хочеш німецький бомбосхов?
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: Roy від 05.12.2009 12:24:37
Маю наувазі типу портретів і бюстів леніна,...а решта предметів того часу будуть актуальні, будь якого періоду. Головне щоб створювало відповідну "атмосферу", без конкретної привязки до політичного минулого.
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: yar-79 від 05.12.2009 14:01:50
Я думаю, то не принципово. Хоча не поділяю думки деяких громадян, про те, що всі згадки і пам"ятки того часу тре демонтувати. Мене лякає, що теперешні школяри не знають кто такий Ленін, я якщо і знають- то декілька сточок з вікіпедії. Історії притаманна така риса-як повернення. і я вважаю, що всі мають знати кто такий Ленін, Сталін і Гітлер. Головне знати, що значить відстояти чергу за молоком в дві години, їсти морську капусту бо в магазині більше ніц нема, ходити в однакових вашкелезних пальто, в чоботях на яких полюбому розходяться замки, їздити з горок на однакових санчатах. Боятися піти в церкву, та сказати щось зайве.То всьо я відчув на своїй шкурі! -Не тре того забувати, а то може прийти ще один "товаріщ і вождь" Не требя відбивати носа Леніну-хай стоїть той пам"ятник, нехай діти цікавляться-шо воно було! Як це і робиться в цивілізованій Європі. А стосовно нашої кнайпи, я повністю з тобою згоден, якщо вона не буде нести історичної нагрузки, а буде зроблена "для своїх", то тре знайти такий підхід до тої справи, щоб усім там було зручно і затишно!
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: Самая рыжая від 10.12.2009 17:07:17
Маю знайомих в МР + знайомих  архітекторів-дизайнерів які проектували Криївку, Мазох, Масонське кафе і т.д. СНиПи і ДБНи то все дрібниці, викрутитись з того можна (дякуючи знайомим в МР) Чим зможу, допоможу. + Ми з Чугайстром таки майбутні архітектори.=)))))  Ідея просто мего бомбова!!! Підтримую!!!!!!  :) :) :)
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: Caesar від 06.12.2010 22:19:33
Ех, заглохла тема.

А є дуже навіть хороший обєкт який знаходиться на території яка продаєтся... Біда що 20 хв від центру

Хочу ще додати що можна трішки сталкера докинути. Уявіть ви спокійно пєте пиво тут заскакує "снорк" і починає шастати по залу забігає дядечко і ефктоно одним пострілом в голову кладе снорка а потім за ногу витягує з залу при цьому на підлозі залишається тріки мозку і потік крові)

При вході є маленькі кімнатки в яких можна посадити дядечка з арсеналом) Час від часу влаштовувати "виброс"

Ви далі сидите пєте пиво , до вас підходять Монолітовці і з криками це він спер наші артефакти заберают вас геть ...
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: inkognito від 06.12.2010 22:48:24
  посміхнуло...оосбливо як за столом буде неТверезий Зеля сидіти(за умови наявності лому), я чи Yar-79(останній воріянт практично неможливий, але все ж таки), я чи будь-хто в кінці-кінців. Можливі масові побиття "Оноліту" із усякими витікаючими наслідками відти. Окрім того далеко від центру, отож вбухати бабла в розкрутку як мінімум тра буде супер багато.
  Краще накопати тунелів та зробити Львів діґерською Меккою світового маштабу.
Назва: Re: Кнайпа "Діґґерська"
Відправлено: Roy від 06.12.2010 22:58:13
Ідея дуже, дуже тру! Але гроші...і це є саме той чинник, який спиняє реалізацію ідеї.
Все може бути, можливо хтось прочитає та й втілить нашу тему в життя...