Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Alter

#601
То вже друге питання :( Зсученість ще ніхто не відміняв, то вже хай модератори вибачать на слові.
#602
Ну раз на те пішло, то тоді кожен кухонний ніж має проходити спочатку експертизу, а потім допускатись до ізання хліба. Якщо вже візьмуть за яйця, то на то є суд, і експертиза, яка має проводитись саме в доказ того, що то є ХЗ. Я не спорю, то любий мєнт буде на таку річ дивитись із писком, повним слюни (і пустою кишенею), але в законодавстві чітко сказано, що для визнання ножа хз в нього мають буди всі параметри відповідності, і якщо ХОЧА Б ОДИН не підходить під ту класифікацію, то то вже не є холодна зборя.
#603
Подивився першу частину вчора. Операторам і режисерам - по п'ять з плюсом. А от спецефекти так собі, та і локацій добавити могли б. Особисто мене як ужастік він не вразив. Там треба було атмосферу бункера більш розкрити, а не м'ясне місилово показувати.
#604
Цитуватинаселення от сприйняло таку постанову яко боротьбу за їхнє здоров'я та свідомість

    Тобто в повоєнний період, коли майже кожен чоловік воював і перейшов через пекло Другої Світової Війни, коли як не половина, то близько того гасили спогади про фронт і його жахіття в самогоні, почувши заклики про свідомість і здоров'я СВІДОМО взяли та й здали на металолом свої самогонні апарати? Алкаша не перепреш і не переконаєш, а гучні гасла про свідомість і здоров'я йому тим більше до дупи. Прикладів - не те що море, окіян!
#605
ЦитуватиНа нього вже дозвільну документацію треба, або робити його з нержавіючої сталі. 17см лезо + пила. За такого бучера можна і статтю получити, навіть дві виготовлення і зберігання, в обох випадках без дозвільної документації.
А ніфіга! Якщо товщина менше 2,4 мм, то хай він там хоч весь в напилах і "кровостоках" ;D буде. Ми про то свого часу з Лесиком холіварили. Читай вище.

ЦитуватиА навіщо наплив там? Тобто рубати збираєшся чи як?
Планую зробити такий собі універсальний ножичок, а пилка завди пригодиться. тіпа якесь деревце підпиляти, альбо канавку нарізати. Та і фрезерується вона досить легко за умови наявності відповідного обладнання.
#606
Позавчора блудив Краківським та Джерельною. Зайшов в один господарський магазим із всяким даного роду тематичним причандаллям. Поки роздивлявся що там є, натрапив на один ножичок цікавий. Кухонний. Взяв до рук і відразу зрозумів, що мені вдома бракує кухонного ножа! ;D Купив. Так от, детальніше про нього:

    Виробник - якась контора у Дніпропетровську (тобто не китаєць, та то і зразу видно);

     Матеріал - 65Х13. Російська контора "Кизляр" з того металу майже всі моделі своїх ножів клепає. А ціни на їх ножі дай Боже. Можна         зацінити ось тут http://rozetka.com.ua/knives/kizlyar/c87073/v674/;

    Лезо - товшина-1.5мм, довжина-190мм, ріжуча кромка-185мм. За відсутності мікрометра міряв лінійкою, так що похибка +/-0.2 мм по товшині і +/-2мм по довжинах;

    Заводська заточка - на тройочку. Преточував на наждачному папері-нульовці із доводкою на пасті ГОИ. Папір густиною 80г/м.кв (стандартний А4 ;) )на макарони теше.

    Чистота бокових поверхонь - на чотири - чотири з плюсом. Покриття ніякого, тобто не хромований і не анодований (ага, ще би!), поліровка нормальна, але додому поїду - підшліфую на войлочному крузі. (на фотці воно якось ужасно коряво виглядає, але на практиці під нігтем шорсткостей не чути);

    Гартуваня - твердість норм, скільки по Брінелю і по Роквеллу не скажу, але робив краш-тест зі звичайним китайцем - зазубрина в китайця в кінцевому результаті вийшла десь в 3 рази глибшою.

    Ручка - на 5. Матеріал по ходу чи то ясінь, чи то граб. Хз. Тверда короче. Прикріплена трьома алюмінієвими заклепками. Ніде нічого не торчить, не муляє, лежить в руці добре. Особисто я трохи канти поспилював, але то таке. то на любителя.

    Гравіровка - що там робить, мені і досі не ясно. Швидше за все це спроба закосу під мисливський ніж. Її якість на 3, плюс мені попалась така, що потерта під час виготовлення спусків. Знову ж таки, буду вдома - стешу нафіг.

    Ціна - 50-75 грн в залежності від моделі.

     Загальні враження - ніж класний, не до порівняння із китайцем. Ріже як дємон. Вигляд - знизу. Кому бракує якісного ножа на хаті - докладіть тих пару рублів вже і купіть оту НАШУ вєщь. Не пожалієте.

    П.С. Же би не виглядало рекламою, кому тра точки, де його купити - пишіть в ОП.
#607
      Хочу зробити собі ось таку красу. Матеріал - ШХ15, товщина 2,3мм. Хто що скаже? Не замало товщини буде? Бо більше то вже ХЗ.
#608
Ну і не втримався, щоб не перепостити кавалок форуму, що знаходиться ось тут http://www.pirotek.info/forum/~thread__mid=963682114.html. Мова - оригінал.

ЦитуватиОдним из самых популярных веществ для игр со светящимися составами является люминол. ЛЮМИНОЛ это гидразид 3-аминофталевой кислоты. Можно синтезировать самому в лаборатории (http://chemister.mailru.com/Chemie/SINTEZ/luminol.htm). Хотя, если у вас есть доступ к такой лаборатории , то и достать люминол не составит проблемы. Можно купить в магазинах торгующих химреактивами. Несколько грамм вам хватит надолго. Люминол представляет собой желтый порошок, в нейтральном и кислом растворе дает голубую флуоресценцию. Используется в качестве индикатора кислотности, но в основном, в специфических реакциях с хемолюминесценцией. Хемолюминесценция люминола возникает при окислении его перекисными соединениями в щелочной среде в присутствии ионов с переменной валентностью.

Опыт 1 (классический). В химстакан налить ~100 мл раствора люминола (1-2%) и немного меньшее количество перекиси водорода (2-3%). Добавьте щепотку красной кровяной соли K3Fe(CN)6. Возникает голубая флуоресценция. Прибавьте не много раствора щелочи (0.1 н. NaOH). Выключите свет и увидите, как жидкость в стакане светится ярким голубым цветом. Красную кровяную соль можно заменить медным купоросом (CuSO4) или хлорным железом (FeCl3). Гурманы могу использовать раствор крови. Только без расчленёнки! Выдавите из куриного окорочка. Практически эту же реакцию используют наши доблестные опера при поисках следов крови, которая, как известно из курса общей патолого-анатомии, содержит железо.

Опыт 2. В колбу 500 мл поместить сухой щелочи 35 гр.(KOH. Осторожно, едкое!). Добавить диметилсульфоксид 30 мл и 0.1-0.15 гр. сухого люминола. Закрыть колбу пробкой и сильно потрясти. Появляется яркое голубое свечение. Если свечение ослабевает, впустить в колбу воздух, открыв пробку.Эффект можно повторять в течение целого дня (или ночи, если подружка не против голубого...э-э.. света :-)). Диметилсульфоксид (99%) покупается в аптеке без рецепта под названием "Димексид".

Опыт 3. Растворите 0.12 гр. люминола в 250 мл воды. В другой таре 25 мл концентрированного раствора хлорной извести разбавьте в 225 мл воды. Оба раствора сильно охладите. Сливайте через воронку или Т-образный соединитель в длинную стеклянную трубку или спираль. Возникает интенсивное свечение по всей длине. Если растворы плохо охладить, то реакция протекает слишком быстро и вы не успеете ничего рассмотреть.

Опыт 4. В высокий стакан налейте 20 мл раствора стирального порошка. Добавьте 10 мл 3%-раствора перекиси водорода и 5 мл 3%-раствора люминола. Отдельно разотрите несколько кристаллов перманганата калия и высыпьте в стакан. При перемешивании смесь вспенивается и возникает красивое искрение.
#609
    Від мене + за новизну та нестандартність! А взагалі можливо компоненти розібрати по шприцам, а потім при потребі їх разом впорснути в одну ємність, де вони й будуть світитись? Ящо те компактно зробити, то вийде досить цікава штука аварійного освітлення, в якій буде можливість онлайн-регулювання яскравості, тобто якщо починає гаснути - давиш на шприц одного з компонентів, і їдем далі.

    П.С. А на місцевих конторах, що займаються всякого роду хімікаліями, такі інградієнти, як
Цитуватифенілоксалат, флюоресцетний барвник та ще якась несмачна хімія.
водяться? Думаю то не є рідкістю враховуючи ціну і собівартість виробу? В разі чого при великому бажанні його можна було б замутити і самому. Деальніше тут http://elements.dp.ua/Articles/Diphenyloxalate/index.html.
А ось навіть ДУЖЕ ЦІКАВЕ відео)
#610
    ІМХО такі питання одним лиш кнутом не вилікуєш. Мають бути ще і пряники (не закуска!!!), але їх не дають, ну не можуть вони до того додуматись, проконсультуватись із психологами, соціологами, створити експертну якусь комісію, хай і мінімальну. А так якийсь йолоп, типу відомого комуністичного вождя на букву Х... (Хрущов ;) )кидають фразу типу "А давайте не бухати!", а під тим розуміється лише жорстока система санкцій. І все. Тут я повністю солідарний із yaroslav21 - висновків ну ніхолєри не роблять. Ну не буде народ менше бухати! Навіть якщо алкаша в підвалі закрити, він всерівно знайде чим нализатись.
    Тож, як на  мене, проблема потребує рішень саме зі соціальної сторони, а не законодавчої. Чого народ п'є? (То не про пляшку пива раз у два-три дні мова). Та бо із безвихідності і відсутності любої преспективи крім тої, щоб батрачити собі і сім'ї на хавчик і виживання. А це вганяє в депресію, яку і знімає водяра. Все це відомі прописні істини, але чому ж їх не беруть до уваги чиновники? Ну не перестане пес срати ходити в туалет лиш від того, що йому менше їсти дадуть! Не дадуть вдома, так він собі на мусорнику якусь падаль знайде.
    Ех... Печально те все, і перш за все що рішення вісх проблем ось такі твердолобі та безапеляційні. Ну ніякої тобі новизни.
#611
    оу, соррі) Щось я захопився. Ну тоді Фенікси тут не канають, бо дорогі як чорти. Мені і мого польського VIPOW хватає для вилазок (аналог бюджетного китаю, но якийсь файний попався. Відносно. За 40 грн). Гамає мало, світить так собі, на 4, інколи і з мінусом, зате ще не ламався, та і не шкода мені його в разі чого. Як на мене, то основне світло все ж краще в руках носити. Але то таке, всім не догодиш.

2 linuxoid. Слухай, а то норм що Cree-діод з'їдає стоковий мініпальчик за 3-4 години? То я про той свій міні-Фенікс. А то я чота хвилююсь, що там драйвер кривуватий.
#612
http://rozetka.com.ua/fenix_e21_nw/p176279/
Колись хотів його собі взяти. Фенікси рулять, хто б що не казав. Ціна питання - 400 грн. Якість - фіктично безсмертний (якщо цеглою з розгону не гладити).

Осьо репост характеристик для того Fenix E21 Cree XP-E Neutral White LED

Вид   Ручные
Мощность светового потока   135 лм
Количество светодиодов   1
Источник энергии   Батарейки
Защищенность   Водонепроницаемые
Материал корпуса   Алюминий
Размеры   164 мм (Длина) x 25.4 мм (Диаметр)
Вес   90 г
Гарантия   24 месяца
#613
    Мав Поліси. Мож мені так везло, але постійно як не один то другий - і все гімно брухт неякісний. Реально, не пошкодуй тих 200 чи 300 рублів і купи собі полюдський агрегат. Отобисто в мене кожен день зі мною Fenix E05. Мацьопство розміром з мізинець, гамає АА, а фігачить Cree-діодом на добрих 20-25 метрів. Прада світло розсіяне  (рефлектор як пів нігтя), але хватає норм.
    ІМХО поліси без переробки - дарма трачені гроші. Хоча можу і помилятись, але досвід каже саме то. За 50-100 рублів трушний фонарік? Незнаю, незнаю. Тим більше коли на фотках стоїть ватермарк BAILONG :)
#614
Тролям - NO PASARAN!!! ;D
ДемотіваторСру порадував тематичним джіпегом)
#615
У зв'язку із великим ентузіазмом побудови Полтвотаніка треба трохи матеріалів. Особливо треба грубої фанери. У зв'язку з цим: мож хто має якісь кавалки грубої фанери (8мм і більше) або щось з того зроблене, і воно вже от-от піде на мусорник, прохання надати дані штукенції за велике СПАСИБІ  ;) на переробку в інтересах підкорення львівської підземної річки.

П.С. Знаю що з того напевно і так ніфіга не вийде, але рельно, мож в кого що валяється непотрібне по чердаках і підвалах, а то витрачати по 300 рублів за лист фанери якось неохота...
#617
Можна про третю фотку детальніше?
#618
     Хлопці хочут і надалі видіти оті грохочучі металоломо-подібні псевдо-ТЗ?

    В мене Сестра в Празі живе, і там саме такі трамваї і їздять. І ніякого дисонансу дизайн того трамвая на вулицях (Прага, доречі, дуже на Львів схожа) не спричиняє. І їде тихенько, і швидко, і по графіку.
    Так що ІМХО модернізація то є гуд. Ну хіба би вже їм трохи фейс підкорегували, але як то кажуть "на колір і смак всі фломастери різні".
#619
Ото мав відсутність нету, тож щойно перший раз за 10 днів дорвався.

1. Значить по матчастині я +1, як і казав.
2. Раз рішили плоскодонку, то шляк трафить, робим її (хоча мені трушним видається все ж суцільна байда з пінки. Краще щоб армована).
3. Ту Лесик. Ну які нафіг пляшки? Ти сам-то туди сядеш потім? Я вже не кажу про спуск на воду.
4. Ту ZED. Хтось щось вже починав робити? Якщо що - давайте знати, благо час і можливість поки що є.