Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Golem

#1221
Зрозумів. Ти напевно про цей

Що ж, матимеш якісь світлини - кидай сюди!
#1222
На самий Міндунок жигулі заїжджає без проблем. Далі кілометр грунтом і стрімко вверх, далі хіба що джипом. Ми тоді йшли пішки.

Також доволі непогана дорога в суху погоду на полонину Мшана. На легковій можна проїхати аж під саму трубу і ліс. Тобто міст зараз справний і проблем нема.

Якщо ціль Яйко - то я б йшов через Мшану, найшвидше і найцікавіше. До речі - йтимеш то напиши до нас в Плани, тут є кілька охочих приєднатися якшо ти звісно шо не проти ;)
#1223
Цитата: Bottlehunter від 31.10.2018 10:51:58
Цитата: Luna_R. від 31.10.2018 09:26:08
Правда, як то все організувати, я без поняття зеленого.

Як то все організувати, детальна інструкція, видання пітнайціте, перероблене та доповнене згідно ДСТУ 4165:2003:

1. Вибрати вільний вечір або день для походу.
2. На explorer.lviv.ua в розділі "Плани" створити тему з назвою "Йдемо в будинок з привидами", де вказати коли власне йдемо, що з собою брати і що люди, які, наприклад, не їдять сала на вилазку не допускаються. Бажано також вказати час і місце зустрічі.
3. В день "Х" взяти все необхідне спорядження (зручне взуття, ліхтарики, фотоапарат, термос з чаєм і канапки, нунчаки і портрет Мао Дзедуна чи що ви зазвичай берете в такі походи) і вчасно прийти на місце збору.
4. Далі ніхто не знає як все пройде, бо експлорер - то банда анархістів. Точно знаю, що буде весело і цікаво.
5. Написати враження від пригод і викласти фото на форумі.
6. Придумати куди поїхати/піти на наступні вихідні і написати нову тему в планах.

Треба в окрему тему винести типу як писати в Плани :) мене заперло!
#1224
Знайшов в тих ще краях ще одну засідку-окоп, на цей раз куди посерйознішу з піддоном внизу аби болота не було.





Напевно їх там багато водиться якшо походити полями
#1225
Привіт Всім!

Планую наступного тижня скочити на Сахарова і глянути як та ділянка після потопу. Хто бажає приєднатися з тих хто вже хоча б раз був в Полтві? Потрібно буде одну людина на поверхні шоб сторожила вхід бо там часто паркуються авто. також файно було б зайняти ще вдень це місце шоб там ніхто не став.

Дату і час напишу в понеділок по погоді.

#1226
Цитата: STALKER від 31.10.2018 11:46:25
Я буду в пятницю у пана Роберта - хай робить робочий варіант мінусовки потрохи?

Я пропоную зачекати будь-ласка. Конкурс ще не закінчився. Нехай інші подадуть свої пропозиції також.
#1227
Цитата: Bottlehunter від 31.10.2018 10:26:25
Ти ж казав, що проти конкурсів, нє?  :)

Запропонований гімн мені подобається, хіба що приспів треба простіший ІМХО. Бо на п'яну голову не згадаєш, що там за чим має бути.

Так, можна зробити і простіше. Наприклад тільки

Гарних дівчат Там, Гарних дівчат Там, Гарних дівчат Там Любив!

Трушні об'єкти, Трушні об'єкти, Трушні об'єкти палив

Гарно тягла там, Гарно тягла там, Гарно тягла получив

Звіти з мандрівок, Звіти з мандрівок, Звіти з мандрівок писав

А щодо змагань то для мене це троха інше як конкурс. Типу різниця між "змагання краси" і "конкурс бігу". Зрештою яка різниця, головне шоб Експлорер розвивався!


#1229
Цитата: Svyatodiy від 31.10.2018 13:00:51
А ще є експлорівскький чат у телеграмі, де можна зручніше координуватись з учасниками вилазки.

Що доповнює, але не заміняє теми в Планах ;) Просто в цьому вся суть як працює експлорер. Ми пишемо звіти, люди їх читають і після чого хочуть піти з нами і тому реєструються.

Якшо нема теми в планах як піти - мало хто новий буде реєструватися. Тоді і зникає сенс звіти писати. Тобто звіти без планів це те саме шо в інстограм писати. Для самозадоволення.
#1230
Не сци! Ми ж не на МТV це зібралися крутити, а співати в своє задоволення :) Ну і Мох то свій чувак, з ним проблем не буде
#1231
Я от вчора собі подумав шо Експлореру вже скоро як десіть років а в нас ще досі нема гімна! Тобто гівна в нас на форумі вистачає, а от Гімну - нема. Такого розкатистого і заливного, шоб можна було дружньо цілою лавкою дерти горлянку десь у пабі чи на бардюрчику у Полтві.

А тут вчора ше Сталкер каже що хоче записатися в якості соліста якоїсь авторські пісні. Оооо, тема! У нас є Голос Експлорера! :) Залишилося зовсім трішки - придумати текст.

А тут якраз жопа. Бо шо шо, а поезію складати це вам не звіти строчити. Чого не вмію того не вмію. Тому я вирішив оголосити конкурс на Гімн Експлорера. Переможцю від мене пиздлімітний абонемент на пиво на день в 100 ренген, тобто пє скільки зможе упити. А далі всі разом йдемо в затишний підвальчик що навпроти до пана Роберта в студію, записувати всім разом цей гімн.

А щоб якось подати приклад я взяв готову пісню Кафельний Памятник і переробив її на наш манер. Кради украдене як то кажеться, Кафельний Памятник тягне коріння з баварських Октоберфестівських пісень, то ж совість моя чиста

---


Гімн Експлорера

Я народився у Полтві
Іграшки там погубив
Потім прогулював школу
Гарних дівчат там любив

Приспів:

Гарних дівчат Там, Красивих дівчат Там, Вродливих дівчат Там Любив!
Гарних дівчат Там, Красивих дівчат Там, Багато дівчат Там Любив!

Потім я лазив по Львову
Трушні об'єкти палив
Потім зайшов на Експлорер я
Ну і тягла получив

Приспів:
Трушні об'єкти, зачотні об'єкти, секретні об'єкти палив
Гарно тягла там, моцно тягла там, добряче тягла получив

З часом зустрів там кулєгів я
Разом із ними бухав
Якби не звіти з мандрівок
То ніц би і не памятав

Приспів:
Звіти з мандрівок, звіти з поїздок, звіти про Полтву писав
Звіти з мандрівок, звіти із пянок, звіти з Лощини читав

Ну і далі скільки вистачить натхнення:
Звіти з Пивнички, звіти із ЛАЗ-у, звіти з Річниці писав...


Звісно шо зачот буде тому хто придумає свою, «авторську» як каже Сталкер, пісню. Це вищий пілотаж.

Ну або беріть як я, якусь готову та переробляйте. Чи цю давайте разом допиляємо до пуття. Мені в ній не подобається рядок про школу. Я думав замінити його на «Потім курив сигарети я». Але це теж якось не дуже.

Тож чекаю до кінця листопада! А далі голосування і запис!
#1232
Цитата: Luna_R. від 30.10.2018 23:46:14
Дякую за інфу! І за все решта теж) (от заздрю по-доброму тим, кому не ліньки і не шкода часу строчити таку простиню чисто заради фану (легенда №1))
Цікаво, що відбувалося в цьому будинку до того кривавого 2017го...
Мабуть таки треба знайти час, мобілізувати когось з подруг, і полізуть дві-три старі тьотки в гадах у нехороший дім на розвідку, доки не знесли його разом з усіма його привидами...)

Пасправді вдячний вам за наводку, мені це писати зайняло 20 хв і я отримав масу задоволення.

Будете йти - пишіть обовязково в Плани, приєднаємося!
#1233
Вав, дякую Нелегал! Справді дуже цінна інформація, бо в неті про той будинок дісно мало відомостей. Сподіваюся майбутні жителі прочитають  її і будуть обізнані що і до чого. Якшо чсено то я дуже вдячний автору цієї теми яка на перший погляд була доволі непрммітна, а з часом пеерросла в таку от дискусію.
#1234
Звичайно шо є.

В циганському таборі виросла красива білокура дівчинка, натуральна блондинка. Все своє життя вона називала мамою стару згорблену циганку а тата ніхто не знав. Вона ходила по вокзалах разом з братами та сестрами жебраючи на таборовий общак. З часом дівчинка підросла і стала дуже красивою. Якось ввечері повертаючись сама додому з роботи(а хто з циганами буде звязуватися) її хтось ззаді почав душити і тягнути в закитнутий будинок. Від нападника сильно тхнуло алкоголем та він стискав міцно її за шию так що вона мало не втратила свідомість. Бідна дівчина виривалася як могла, але доволі скоро опинилася на дирявому матраці в одній з кімнат особняка на Розточчя 122, а навколо неї стояли кілька брудних бомжів спустивши штани . "Від смерті мене врятує тільки диво!", думала вона.

І диво сталося. Саме в цей час в будинок навідалася пофотографувати група дослідників Львова. Молоді і сильні вони доволі швидко спустили в Полтву всіх нападників, шоб помилися троха і атк не смерділи. Після чого почали голосно сміятися з дівчини. "Та яка ти циганка, подивися на себе!!!". А й справді, дівчина вже давно помічала шо сильно відрізняється від решти табору і не тільки розумом.

Брат одного з учасників знав друга в чиїй сімї колись давно сталося лихо. Його сестру, ще маленьку, були викрали з одного з приватних садочків під час прогулянки. А ця дівчина якраз була чимось на нього схожа. З роками батьки змирилися її шукати, але не брат. Всі соцмережі були обліплені її манюньою гарнюньою фоткою.

Звісно шо написали тему в Обговорення, всі дослідники уважно подивилися на фотки брата, батьків і дівчини та одноголосно винесли вердикт шо треба здати аналіз калу, тьфу ДНК. Після чого на Експлорері зявилося ще +2 учасника :)
#1235
До речі, виникла вчора ідея але було вже запізно. Щоб не тратити час на безперспективні обєкти які діючі і під охороною можна було б просто мені туди скочити ввечері у вільний час і глянути одним оком з машини. Це так на майбутнє щоб перед тим як ломитися на обєкти з Вікімапії файно по можливості подзвонити "мєсним" і попросити глянути шо і як. Нас на експлорері багато, завжди хтось знайдеться шо живе недалеко. Та сама історія і з Бориславом і ВЧ, t309 запросто міг глянути її перед нами.
#1236
Я там додав про печери під церквою в Щирцю. ХЗ чи то правда, Але Андрій Книш серйозний чувак, фігні би не писав. Ну і там нечсно чи то печери були коло Хороснянського монастиря чи коло Щирецького
#1237
"В часі війни 1915р. від розриву бомби на горі біля церкви відкрились на огляд залишки підземних ходів. До речі, про підземні ходи, чи то природні печери, мені доводилось чути від поважних старших чоловіків у Хоросні. Буцімто, в дитинстві  їм заборонялось відвідувати місцину між Хоросно і Добрянами – де колись розташовувався  Василіанський монастир. Мовляв, там ще тоді частково зберігся вхід у печеру- підземелля, котра в свій час використовувалась ченцями, як комунікація між монастирями у Хоросно і на Золотій горі у Щирці.  У документах XVII ст. зафіксована назва щирецької гори – Монастир. У «Жерелах до іст. України Руси» ще у 1565 р згадується монастир Щирець."  звідси
#1238
Цитата: stinger від 26.10.2018 15:28:34
То фото не з України)

Ширина колії не та?
#1239
Привіт Всім!

Можливо ці світлини 2008 року під час ремонту дороги допоможуть вийти до церкви М. Сніжної





Здається це цей люк


Бо для тих хто не в курсі, вхід в цю притоку з основного русла через водопад, без драбини троха тєжко. І навіть з драбиною якось мокро.


Ну і це місце на діггерській Карті Львова



#1240
Відтепер книжку можна придбати і в Горганах







Це дуже класний магазин який я люблю. Приємно шо вони погодилися підтримати цю книжку. Ну і шо гріха таїти, самим же охота почитати поки вона лежатиме наприлавку ;)