Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Олесь

#81
Пройшов ще раз цей же маршрут. З Ділового до Квасів за 3.5 днів. Одну добу просидів на ПІМ, отже в  дорозі був 2.5 дня.
Люди йдуть 7-9 діб цей маршрут. Йшов неспіша від 19 до 5 привал на ніч. ну і ще зупинявся посеред дня на годину, пів. Тобто, не поспішав. Мав тиждень часу, думав пройдусь, помилуюся природою... та не виходить в мене повільно проходити.

Отож 15 годин добирався до Ділового. О 3:40 ночі був під прикордонною частиною, за дозволом. Казали чекати до 8. Минулого ж разу видали о 4. Отож, махнув рукою і рушив на маршрут.
О 4 ночі за Діловим вийшов на погранпост. якого попереднього разу не було. Йшов без ліхтаря, хоч була ніч, але очі звикли. Погранка вимагала дозвіл, показав їм паспорт, який вони не перевірили,
та роздруковану заяву яку надсилав в Ділове на отрмання дозволу. Пропустили. Ще біля Пікету (Межипотоки) 5 чоловік йшло і питали чи маю дозвіл. Махнув, що маю. Біля Стогу погранка спала ще, тож ніхто не перевіряв.

Отож, за 5.5 годин, о 9:30 уже був на Попі Івані Мармароському. По дорозі зустрів багато груп різних туристів і одиночок, які цей підйом розділили на два дні.
Під попом в колибі зупинився на добу. Перечекав грозовий фрон, пофотографував вдосталь.


Будиночок на 5 чоловік, супер. Проте мушкари стільки, що ніякий спрей не допомагав.




По дорозі до Попа.




Будз цього разу не купляв. Бачив ведро з молоком, жах, сантиметр гною зверху плаває.




Вечеря


Декілька фото з ПІМ


Червона рута, або рододендрон карпатський






Сон-трава, багато її.


Нарцис вузьколистий














Місцями лежить ще сніг, на Чорногорі і на Мармаросах.


Туристів хмара, значно більше ніж минулого разу. Групами 8-20 чоловік. Є і одиночки, поляків одиночок бачив. Біла Говерли групу індусів зустрів, чоловік 6-7. Бородаті, як типові сикхи. Один розмовляв ламаною українською, піднялись з Заросляка, хотіли ночувати під Говерлою з боку Несамовитого, біля джерела. А на наступний день йти на Несамовите. На ПІЧ не планували. Веселі хлопці.

Стіг, свою половину ромуни вирізали, ліс. Ночував під вирубкою. Це 28 км. від вершини ПІМ, пройшов до 19 цей відрізок. Зустрів 4 групи від 8 до 15 чоловік. Йшли дуже повільно. Ну гроза з градом на годинку
зачепила. Десь о 15 годині, другий день поспіль.   




Коні під Стогом. Спершу побачивши мене налякались, відбігли метрів на 200 далі по дорозі. Тоді ж я почав підходити до них посвистуючи і вони позитивно мене сприняли.




Це вже на підйомі на ПІЧ.








Тут народу ще більше. На Попі дві групи по 20+ чоловік і це лише з одного боку будівлі. І стільки ж з іншого. Куди не глянь всюди групи туристів туди сюди по маршруту ходять.


Збирають цвіт рододендрону, машинами, і вивозять на Румунію, десятками мішків.




Загинули на маршруті під час грози.




Шпиці






Біла, червона рута біля Шпиць. Більше ніде таку не зустрічав.


Сон-трава на Шпицях. Біля Несамовитого більше 20 палаток. Зо 200 чоловік і здоровенний пласт снігу лежить. Діти покупались в озері, покидались сніжками і знову побігли покупались. Просто рай. Як не дивно,
на маршруті чисто, навіть дуже. Деякі колиби розвалились, деякі нові поставили. Ті купи сміття, по 3-5 метрів які були на Несамовитому минулого разу, усі прибрали. Мабуть, спалили. Зате посеред долини височіє груда
ржавілих концервниз банок, висотою в людський ріст, і діаметром метрів 5. Мабуть, зібрали з усієї околиці і зробили таку собі піраміду.


Ночував під Говерлою в наметі, тож за день пройшов від Стогу, з протилежної сторони, до Говерли. Приблизно 30+ км. Будиночок під Говерлою пліснявий, трухлявий, неприємний запах.
Вийшов з під Говерли о 6, і приблизно о 13 був в Квасах. Це 20+ км.

Капличка на екопункті "Перемичка".




Петрос


Екопункт "Рогнеска"


Зараз якраз хороша пора відвідати цей маршрут, поки ще все цвіте. Отож, захопливих усім мандрів і сприятливої погоди. : )
#82
Декілька фото з Вододільного.




На Пікуї встановили плиту та статую.




Туристів ще більше, якщо минулого разу 5 чоловік було на вершині, то цього разу 30, 10 сходить, 10 виходить.




Панська долина, тут заночував. Це між Гострим Верхом та Високим Верхом. Добре місце, десятки джере і руїни якоїсь споруди, залишились лише фундаменти 10х20м і одна колона.


Це виявляється звичайна купальниця європейська. Вона як правило росте маленькою, 10-15 см. А тут півметрової висоти виросла.






Другий день - тумани, дощі, град...




Дві години просвіту на просушку речей і знову град.


Косуля, зовсім не боїться людей.










Цей шлях півколом і ще 4 вершини які залишились за кадром довелось пройти під дощем в тумані за 4,5 год. Це в горах хіба виглядає далеко. Під дощем теж доволі комфортно йти, не жарко, правда видимість обмежена.
#83
+
Скоріш за все, але не берусь прогнозувати щось на таку далеку дату.
#85
Колись давно в цих місцях уже бував, цього разу вибралось нас троє: я, Андрій74, STALKER.
Походили, пофотографували, ось результати вилазки:




Спершу відвідали шанці №1 (на карті)
Усе заросло, але відсутність зелені дозволяє оглянути загальний план укріплень.








Шанці №2. Вежа зв'язку побудована до олімпіади ще за союзу. Інформація від STALKER.








Артилерійська позиція на Тарандовій, кажуть що раніше тут був храмовий комплекс (капище).


Ткацьке озеро


Старе єврейське кладовище.








Комплекс №1








Вівтарна ніша та ніші-костниці


Вівтарна ніша та ніші-костниці - схема.


Вівтарна ніша


















Карніз в кінці сьомої потерни






Поруч з першим комплексом зустрівся нам Корчинський Орест Мирославович. З його слів всі ці потерни являються храмовими комплексами.
Посилання на результати досліджень Корчинського О.М. -

Комплекс №2,3








Третій комплекс




Частина третього комплексу засипана, при бажанні можна відкопати. Також третій ком. з другим поєднані тунелем з різким перепадом висоти.








Комплекс 4 (залишки)


Ком. 5 (вхід зверху)








Ком. 5




ДОТ  (спостережний пункт)


Місцина це популярна серед місцевих, судячи з кількості сміття та битого скла.




Кар'єр






Поки ми фотографували, знімали даний об'єкт хтось з місцевих почав випалювати траву. Далеко не всі ще усвідомили всю шкоди яку цим спричиняють, та нераціональність випалювання трави.




Ком №7 наша кінцева точка. Є ще 3 комплекси які так і не встигли відвідати, знайти, але все ще попереду...


Також обвалені тунелі які можна розкопати.














#86
Цитата: Electri4king від 26.03.2019 23:20:36
Цитата: Олесь від 26.03.2019 21:53:29
Так, їдемо, субота 30.03.19, о 10 маршруткою з приміського жд. Там ж і збираємось. 9:40 збір.

Ти приїжджаєш до Львова чи чекатимеш у Миколаєві? Бо я хотів тягою їхати.

Їду, до речі теж хотів електричкою.
#87
Так, їдемо, субота 30.03.19, о 10 маршруткою з приміського жд. Там ж і збираємось. 9:40 збір.
#88
+
Але якщо вже їхати, то потрібно обійти і відзняти усе по максимуму.
#89
+ (піший)
Якщо буде хороша погода.
#93
А самі фігури теж знесуть?      У нас в Самборі на 50 метрах якимось чудом мирно уживаються щось коло 6 -7 пам'ятників.    Там і подібна стелла з фігурою "матері- батьківщини" ,    за 20м. пам'ятник Степану Бандері,    10м. праворуч  монумент афганцям ,    10м. ліворуч два бюсти діячам УПА,    збоку  величезна " хрест-булава"присвячена галодомору (по ній циганчата як по гірці лазять),  ну і ще щось там стоїть.      Просто поле чудес,  бо кожен сра...  мер хоче після себе слід залишити.
#95
Що до трагедії на Чорногорі
http://report.if.ua/lyudy/na-popivani-zagynuv-kolomyyanyn-yakyj-ranishe-pidkoryv-monblan-ta-kazbek/?fbclid=IwAR3_XYzFKVU_qSOj-Z-Kv8sbRE-eSXsGo9YE8uPYzo00ugecSDbrwez43cM

Чому з групи 8 чоловік загинули двоє: один з них багаторічний керівник станції Юний турист, інший досвідчений альпініст (Казбек, Монблан...). Йти там годину до колиби. може й менше. Погода ні при чому, це не морські шторми, не -40. При -20 ходив на Піп, був вітер, була видимість нульова, нічого страшного. Злегковажили в горах. Люди йшли в гори у флісі та футболці (і це досвідчені, сам таких зустрічав в горах, їм жарко)

Ось так ходити в гори, як на фото, не можна, погода міняється несподівано. Ну але досвідчені не понесуть 22кг. рюкзак, вони бач "легкоходи". Шкода хлопців, мало людей, які гори люблять, та легковажити не можна ними, це не міський парк. Я в ці дні був на Темнатику, це 45 км. далі, ночували. Сніг, мороз, вітер ну в горах як в горах.

І це ще мене вразило:
"Троє рятувальників обморозили руки та обличчя, коли евакуювали туристів з гори Попіван"

Рятувальник без рукавиць, без балаклав на фото, звісно, що обморозив руки, лице (трохи дивно бачити таке від рятувальників, професіоналів). Я мав дві балаклави, дві пари рукавиць, два спальника, куртку аляска..., ну я ж аматор тож підготувався. А чому снігоходами не везли, які їм подарували поляки, на лижах не везли, хто з лижами, а хто як хоче, де стандартизація екіпіровки ? Чому тягнули як звичайні туристи, аматори, а не професіонали ?
#96
  Кілька фото з ночівлі. До нас приєдналось ще 9 туристів,з них 2 дівчини,львівяни.  Всі спали ,ми ж ножовкою пиляли дошки на нари,тож мали найкращі місця,біля грубки ,в теплі.)



Наш обігрівач) ,піч супер.







О 3 ночі встав ,розтопив грубку ,о 6год.  усіх розбудив,зустріли схід сонця і рушили вниз.Машину залишили десь біля 4 км. нижче.



Їдемо  назад.
#97

Сьогодні 2 туристів загинуло (замерзли) на Попі Івані,6 обморожених рятувальники знесли вниз(((. Нашу компанію занесло 45 км. далі ,в глухий закуток Карпат ,під Румунію.Сніги ,провалюємось по пояс,тут і ночуватимемо.Круглі купола ,це колишня секретна радіолокаційна станція Памір ,були там сьогодні. Природа супер))









#98
https://www.facebook.com/100017169012127/videos/337450650170566/UzpfSTEwMDAyMTI1NTc5NTMxNzozMDA3NTk1NjczMDkyMzQ/   Погранка в Селятині. То  якраз там де ми їдемо))),початок підйому на Темнатик .Во як заводить , привик до комфорту.
#99
Максимальна група 8 людей,вище пише. Куди решту бажаючих подінете і яка процедура відбору щасливців?