Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Roy

#2881
ЦитуватиЦитувати
- Яка електростанція характеризується більшим питомим викидом радіоактивних речовин у навколишнє середовище - атомна чи вугільна? Які екологічні  переваги атомної  енергії?

- Енерговиробництво - одне з головних джерел забруднення навколишнього середовища. Теплові електростанції (ТЕС) «відповідальні» за кислотні дощі, що різко знижують родючість земель і врожайність сільськогосподарських культур, спричиняють загибель лісів. Лише одна вугільна електростанція потужністю 1 млн. кВт викидає щорічно в навколишнє середовище близько 90 т миш'яку, 300 т барію, 20 т ртуті та інших токсичних елементів – усього близько двох мільярдів (!) смертельних для людини доз. Навіть радіоактивних речовин у викидах вугільних електростанцій у 2-5 разів більше, ніж у викидах АЕС.  Загальновизнано, що АЕС при нормальній експлуатації набагато (не менше ніж у 5-10 разів) чистіші в екологічному плані, ніж теплові електростанції (ТЕС).

Ці показники коливаються для різного виду вугілля в ту чи іншу сторону, а також і від способу спалювання. Проводиться для викидів в атмосферу (~5%(т.зв. "винос")*к-ть вугілля, яке подалося в паливню(витрата палива)*98-99%(ефективність електрофільтрів)) за нормальної роботи електростанції на номінальній потужності в базовому режимі. Такого практично немає, бо протягом доби навантаження ТЕС коливається для пилевугільних блоків без "підсвітки" мазутом чи газом в межах (70-100%), тому викиди менші+зупинки, аварійні і планові - це кагбе зменшує такі викиди.  Але часом електрофільтри виходять з ладу - це збільшує викиди.
Буду біля Бурштинської ТЕС, обов'язково походжу з дозиметром навколо, з цікавості.
P.S. Всім учасникам експедиції + в рейтинг та великий респект від мене! Дякую за чудову компанію та цікаво проведений час.
#2882
Цитата: VeNick від 20.03.2010 14:56:24
Львівський технікум залізничного транспорту вул. Снопківська, 47
Взагалі й не тільки технікум. :)  В тій будівлі міситься коледж ім.Труша, ще кавалок будівлі належить Академії мистецтв. Протягом багатьох років між технікумом та коледжом ведуться палкі дискисії та суперечки, проте кому ж все таки історично належить будівля.
Будівля зведена в 1907-1909 роках (архітектори Вл. Садловський, А. Вейс)  у 1920-х р. добудували. По стилю - це хороший зразок віденської сецесії.
Побудований для художньо-промислової школи. У цій же будівлі від 1946 року була Львівська дитяча художня школа, опісля – училище прикладного мистецтва імені Труша. У 50-х роках утворене залізничне училище, згодом технікум.
#2883
Було вражаюче!

Атомне місто - Нетішин, дуже схоже на сумнозвісну відселену Прип'ять. Подібна архітектура, принцип забудови, вулиці, педантично підстрижені кущі. Проходячи містом, в голові уявлялася Прип'ять, ті ж  будинки, сонце, діти... Є схожість, і також місто та станція розташовані в мальовничому місці, посеред соснового лісу. Приємне місто, захотілося мені залишитись надовше у ньому.
Цікаво було у тренувальній кімнаті БЩУ (блочний щит управління реактором), якраз застали тренування майбутнього персоналу, що нам дало можливість краще відчути процес побаченого. Дуже відповідальна робота, яка вимагає 100% концетрації уваги та міцних нервів. Ну і знань відповідно. Компенсує те висока зарплата, швидкий вихід на пенсію та різні премії й відпустки. Майбутній працівник БЩУ ретельно відбирається з кращих запропонованих кандидатів на місце. Мусить мати вчений ступінь. Загалом має пройти від 8 років (з початку навчання) до роботи, включно з річним тренуванням в БЩУ.
Гарно було в машинному залі 1 блоку. Звук, розміри, запах - створювали неповторні враження про цього атомного гіганта. На фоні турбогенератора, незвично для наших очей виглядала симпатична працівниця АЕС в оранжевій касці. Увага нашого хлопчачого товариства на мить сфокусувалося на ній, та й спровокувало не дуже пристойні фантазії :)

Загалом приємно було з того як до нас віднеслися та приділили увагу. Поїли, кормили, возили, були в ролі якоїсь важливої делегації. :)
Добрі та приємні люди були, на тому фоні ми собі файно релакснули. Таке тепер нажаль, рідкість.

P.S. Фотки та ще може й відео будуть чуть пізніше. Як писалось вище, були трабли в поїзді, які були розбавлені ГСМ'ом, та грубим порушенням техніки безпеки. Екстримально було, якраз в нашому стилі. ;D
#2884
+1,  обов'язково дослідимо!
#2885
Якщо то всьо змішати - то вийде БОМБА, у всіх значеннях  ;D
А той абсентик цікавий та унікальний!
#2886
Згідно карти, так і є. Все забруднення в цьому регіоні являється плямами різного розміру, від 1кв.м. до 1 кв. кілометра, до прикладу. В тих умовах радіонукліди можуть проникати в організм тільки через органи травлення.
#2887
Спорядження / Re: Напої
17.03.2010 01:14:47
Курча, а файний коктейль! Правда для мене мене молоко в мінус. Ну не всі лактозу переносять...)))
Молочко можна замінити згущиком, заодно ним і закусити-запити можна склад коктейлю.
Та й ще можливо утворяться шари густини  :)
#2888
Супер-модератор, друг та просто хороша людина! Вітаю!!! :)
#2889
Звісно ще не проти, навіть двома руками ЗА! І решта з нас, переконаний, теж так вважають.
Якось треба розбавляти нашу чоловічу компанію ;)
#2890
Ну і незабуваймо про хитро замасковану ВШ, що біля головного входу хімічного корпусу на пл.Юра. 8 корпус здається.
#2891
   Що ж, скажу так, що впровадження таких норм є НЕ зле. Звісно, такі, скажемо європейські норми все таки суперечать з нашою ментальністю. Ну як не попити пивка на свіжому повітрі? А де ж це? А такими місцями в нас і є дитмайданчики та парки. От і ми перші "попалися" на цьому нововеденні.
Результат від такого закону в нас може бути передбачено позитивним. Менше агресії на вулицях, для молодшого алкопокоління менше спокуси випити десь на вулиці, та головне може стати чистіше, пляшки, корки та окурки то основне сміття.
Знову ж таки, повертаючись до нашої ментальності, цей закон - є прекрасним методом для здирництва грошей зі сторони правоохоронців. Ну навіщо складати акт, кудись йти, якщо можна все вирішити на місці та спокійно допивати своє пивце? :)
   Все таки, було б дуже добре знати ці закони, які є є утотожнені до нашої діяльності. Зазделегідь бути готовим до таких випадків.
Менти необізнаністю затримуваного часто користуються. Хоча зачасту самі при тому не виблискують подібними юридичними знаннями, мають на різні випадки завчені фрази та дії, які доведені до рефлекторності. Висловлюються вони як правило різко, з метою зламати позицію затримуваного.
Сьогодні в одного з нас був лом, гільзи,кулі, ліхтарі, балончики газові, бінокль. Перша реакція зі сторони ппс - лом заборонений для носіння в сумці, гільзи - зброя. ;D І телефоном забороняли користуватися, мотивуючи тим що затримані. І ще дозиметр був класифікований як мобільний телефон, теж заборонений був до використання. ;D От такі були казуси сьогодні... :)

Ось фото нашого майна, яке було витягнуте та розкладене на опис.
#2892
Що ж, так ніби виходить  ;). Раніше на місці цього будинку, або ж прибудови (важко назвати це), були ковані ворота, з входом на внутрішнє подвір'я, між двома будинками.
Тепер, думаю, ця будівля мала б з'єднуватися з будівлею що з правої сторони, відносно фото.
#2893
Красота...Доволі низький рівень води при відлизі. Однозначно треба лізти! Цікаво, яка висота порівняно?
#2894
Сьогодні були недалеко цього місця Yserl, Fenriz, :-), та й вирішили разом глянути на цей ліфт. Недалеко від нього замітили металеву кришку, під якою відчувалась пустота. Одразу за парканом була замічена і ВШ. Металевий квадратний люк міг бути колись ВШ, можливо зруйнували з часом, а отвір накрили.
Ліфт стоїть на рівні поверхні землі.
#2895
Ось похвалюсь, яке я сьогодні отримав поповнення з Дойчляндії ... :D Вах!
#2896
Гумор / Re: Смішне Відео
13.03.2010 00:59:13
Mr. Freeman, part 58

#2897
Цікавий сайт з великим вибором костюмів та інших девайсів по ГО - http://suura.by.ru/index.htm
#2898
Та, фотки найс, дуже характерно! +
#2899
Сорочка в тц "Метро"
#2900
Цитата: RedShift від 11.03.2010 22:35:01
Я щось завтикав з цією темою. Ще можна підконнектитись до Вас?
Вже нажаль ні. Список учасників затверджений адміністрацією ХАЕС, вище все описано.