Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Bottlehunter

#481
  Сподіваюся, що до того часу вже +3)
#482
Є ще третій бункер розташований фактично в самому місті, на Пасічній. Ось трохи фото з нього https://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,6810
Схожі колодці на території є, весь метал, звичайно, давно викопали.

Якщо перший бункер для прийому, другий для передачі, то третій тоді нащо? Чи ще десь є четвертий?  ;)
#483
Тебе чекає жостке розчарування  ;D
#484
Надибав в мережі кілька старих фото. Ділюся  :)







#485
За Польщі там дійсно був хоспіс, а після війни, наскільки я зрозумів, будівлі використовував завод Телеграфної апаратури

http://lvivforever.org.ua/index.php/vulytsiamy-lvova/824-vulytsia-smal-stotskoho

Свіжа стаття про будівлю у Високому замку:

http://wz.lviv.ua/far-and-near/191284-vid-hospisu-do-polohovoho
#486
Цитата: maxiWELL від 21.02.2017 13:25:06
+30? Вгадав?
А взагалі, мабуть це стереотипи, что експлорять лише молодь і школярі.


Швидше +- 30)
Школярі експлорять в пост-совку. В цивілізованому світі Urban Exploration досить поширене хобі незалежно від віку.
Приїжджай в травні на річницю, познайомитись)
#487
Гарна прогулянка! Було б класно ще якусь невеличку карту викласти, для тих, хто захоче повторити маршрут.
#488
Хочу поділитися своїм досвідом декору зі старої цегли, може комусь пригодиться.

Нові меблі в кухні приблизно на 7см виступали за димохід котла. Виглядало воно негарно, треба було щось придумати. Христині дуже вчасно спало на думку, що товщина польської цегли - якраз 7 см. Чудово! Я завжди хотів собі таку стінку, але не знав де її притулити, а тут така нагода)

Оскільки справа була термінова, то більшість цегли я купив за оголошеннями на OLX. В хід також пішли дві, знайдені в калабані за будинком і одна вижебрана в Цезара. В результаті назбиралося біля 15 унікальних, що на таку невелику площу ок, як на мене.

Чистив те все щастя водою і дротяною щіткою. Найгірше відчищався білуватий розчин з австрійської цегли. Деколи його треба було просто збивати чимось або легенько шліфувати болгаркою. Загалом я зрозумів, що на наступний раз добряче вимочу і вимию всю цеглу спершу, це вирішить 75% проблем.

Як розчин використовував звичайний клей для плитки. Обидві поверхні треба трохи змочити водою або грунтовкою і цеглина чудово тримається у вертикальному положенні. Єдиний його мінус - треба відразу ж витирати цеглу вологою ганчіркою, якщо розчин потрапить на лицеву поверхню.

Щоб відмежувати цеглини одна від одної і зберегти однакову відстань між ними, підкладав шматки плитки, що залишилася після укладання.

Виявилося, що стара цегла чудово ріжеться болгаркою, вона м'яка і міцна. Тільки різати треба обов'язково не в приміщенні, пилюки ДУЖЕ багато.

Після укладання двічі покрив цеглу грунтовкою для стін, щоб краще виглядала. Пробував також для експерименту покрити тестовий шматок цегли лаком для каменю - виглядало так, ніби хтось їв печену курку і оселедець, а руки витирав об цеглину. Грунтовка ж дала рівномірне матове покриття і насиченіший колір.

Вся робота зайняла біля трьох днів. Дуже дякую Декстеру за допомогу.

Ось результат:

Пе.Ес: буду вдячний за інфу зі схронами старої клеймованої цегли. Ну і за такі ж сувеніри теж)








#489
Скала-Подільська, Тернопільська область. Походження цегли не знаю, на жаль. Просто сфоткав чийсь паркан.





#490


В часи холодної війни однією з найбільших загроз для Штатів були радянські швидкісні бомбардувальники. Як засіб протидії, був розроблений зенітно-ракетний комплекс "Найкі-Аякс", перший масовий ЗРК. Ефективна дальність дії ракети - 48 км, максимальна висота ураження цілі - 21300м. Зброя була революційною: Nike-Ajax перша ракета, яка на випробовуваннях змогла перехопити бойову частину балвстичної ракети.

ЗРК був прийнятий на озброєння в 1953 році і прослужив до кінця 70-х. Загалом по всій території США біло розміщено майже 300 пускових точок, переважно на Східному узбережжі.




Приблизно рік тому мені пощастило побувати в музеї, зробленого волонтерами на базі закритої в 1979 та закинутої пускової установки SF-88. Музей відкритий тільки в суботу з 12-30 до 15-30, вхід є безкоштовним. Екскурсії проводять волонтери, а раз в місяць запрошують ветеранів-ракетчиків, які розповідають салагам колись секретні подробиці бойових чергувань. Це місце - єдине в США, де можна побачити відновлену пускову установку "Найкі-Аякс". Американці дуже гордяться тим, що виграли холодну війну і завжди наголошують на цьому на ескурсіях у військових музеях)

Ось їх офіційний сайт: https://www.nps.gov/goga/nike-missile-site.htm



Дорога до музею починається біля Голден Гейт - мабуть, найвідомішого мосту в світі. Тут треба сісти на автобус 76Х і вийти на зупинці біля самого музею.

Взагалі, Сан Франциско неймовірне місто. Тут відбувається і відбулося чимало знакових подій та винаходів, ось кілька моїх улюблених:
- літак вперше злетів з палуби авіаносця
- тут вигадали значок радіоактивності, джинси і мартіні
- тут вигадали термін Urban Exploration, ще наприкінці 70-х років. Автори - група експлорерів, які називали себе Suicide squad club



Ось так колишня військова частина виглядає збоку. Нічим непримітна бетонна площадка, залишки радару в горах та океан за кілька сотень метрів.

Заходимо на територію. Люди вже зібралися та чекають на початок екскурсії.





Спочатку оглядаємо наземні ангари з частинами різних ракет, пультами управління і різним військовим начинням.











Спускаємося в неглибокий бункер. Це - найцікавіше місце - гніздо, де живуть ракети.













Ракети закріплені на спеціальних рейках, звідки по одній вручну подаються на місце пуску, піднімаються на поверхню, приводяться в положення 85 градусів і запускаються в синє небо по кацапських бомбомйотах.
Екскурсовод вибрав з групи найменшу дівчинку і попросив допомогти йому з запуском) Мала без зусиль штовхнула 10-ти метрову ракету на підйомник, дорослий чоловік взагалі може це зробити одним пальцем.
А далі почалося найцікавіше:





Отаке. Годинна екскурсія проминула як п'ять хвилин, а ми пішли купатися в холодний океан. Але це вже зовсім інша історія.




#491
Я може на афтепаті прийду. Хе-хе...
#492
На полювання їздили? Як там з охороною зараз?
#493
Вісім років тому була запущена оновлена версія Експлорера.

Вітаю всіх з нашим Днем народження. Дякую за чудові моменти разом та просто за те, що ви є.

#494
Дякую! Зокрема і за те, що підтвердилися постійне відчуття, що за мною слідкують)
#495
Чотири роки пройшло)
#496
Цитата: ІНТРОВЕРТ 997 від 26.10.2016 21:09:21
Roy це буде актуально

Трохи запізно, щоб бути актуальним, нє?
#497
Цитата: ІНТРОВЕРТ 997 від 24.10.2016 19:31:33
Чому влітку  планів на Полтву не було ?
П.С. Банальне питання, та все ж мене цікавить відповідь.

Бо ніхто не написав?
#498
Або не відбулась, або я про то ніц не знаю)
#499
Тепер ві Львові є своя сталкерська Кімната. Цікаво, хто перший її побачить?
#500
Інтерактивна карта залізничної історії
https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1LwcbrlThk7oB_3HJzuxBD3GsT4c

Якщо комусь відомо про об'єкти, які сюди можна додати, пишіть авторам http://uz.gov.ua/about/technical_and_social_policy/retro_sector/