Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - :-)

#681
ГГ, мені спочатку було весело - потусити а районі, але те що мій будинок - не мій будинок і зроблено без багатого рель'єфу та проходів у довжелезних будинках слєгка засмутило. Але загалом так нічьо. Було, доки я не взявся за місії і після того як вдало втік від  нацгвардійських хаммерів, вони навіть дупля не дали, що до чого, отримав респект і всьо, більше місій немає. Це знову ж таки демка виходить.

Розважав себе розбиванням на великій швидкості "бобіків", що гналися за мною об кути будівель - вони кагбе тупили і влітали в стінкуза 2-3 метри від мого бампера. ;D Кароч розвага і всьо такоє.
Так само доколупувався за цивільними, щоб ганялися за мною.
Знайдений гранатомет встав у пригоді відносно банд та для заробляння в такий спосіб зірочок. більше двох "сцуки" не дали, хоча старався як міг.
Шуварівське радіо задрало росрепом. Інше просто неможливо слухати.


Зате біжучи від мосту на Зеленій. намагався пробратися на Коломийську, там труби і земля, перед магазином, вискочив я на дах магазину , пробігся і зіскочив з іншої сторони - на Коломийській. :o
Добіг до задвірків АРСЕНА, зробив прінтскрін

і от вертався назад,

але гра впала в надцяте. :-[

Кароч, демка №2.
#682
Цитата: Roy від 20.03.2010 19:31:49
Буду біля Бурштинської ТЕС, обов'язково походжу з дозиметром навколо, з цікавості.
Якщо вийде - зайди на  паливний склад і на золошлаковідвал (новий зробили десь біля села Більшівці кажися), це кілька км від станції, старий ближче.
Бо просто довкола станції буде вище за 8.
#683

2 Roy
http://www.xaec.org.ua/index-ua.html -> Новини -> Актуальне інтерв'ю
Цитувати- Яка електростанція характеризується більшим питомим викидом радіоактивних речовин у навколишнє середовище - атомна чи вугільна? Які екологічні  переваги атомної  енергії?

- Енерговиробництво - одне з головних джерел забруднення навколишнього середовища. Теплові електростанції (ТЕС) «відповідальні» за кислотні дощі, що різко знижують родючість земель і врожайність сільськогосподарських культур, спричиняють загибель лісів. Лише одна вугільна електростанція потужністю 1 млн. кВт викидає щорічно в навколишнє середовище близько 90 т миш'яку, 300 т барію, 20 т ртуті та інших токсичних елементів – усього близько двох мільярдів (!) смертельних для людини доз. Навіть радіоактивних речовин у викидах вугільних електростанцій у 2-5 разів більше, ніж у викидах АЕС.  Загальновизнано, що АЕС при нормальній експлуатації набагато (не менше ніж у 5-10 разів) чистіші в екологічному плані, ніж теплові електростанції (ТЕС).

Ці показники коливаються для різного виду вугілля в ту чи іншу сторону, а також і від способу спалювання. Проводиться для викидів в атмосферу (~5%(т.зв. "винос")*к-ть вугілля, яке подалося в паливню(витрата палива)*98-99%(ефективність електрофільтрів)) за нормальної роботи електростанції на номінальній потужності в базовому режимі. Такого практично немає, бо протягом доби навантаження ТЕС коливається для пилевугільних блоків без "підсвітки" мазутом чи газом в межах (70-100%), тому викиди менші+зупинки, аварійні і планові - це кагбе зменшує такі викиди. :D Але часом електрофільтри виходять з ладу - це збільшує викиди. :(

P.S. Ксаті, для виготовлення 1 шт сонячної панелі площею 1 м2 потрібно значно більше шкідливих речовин, ніж викиди пилевугільної ТЕС на ту ж потужність за той же строк служби. Принаймні на 2005 рік так було.


Фото з РАЕС - впізнаєте ту байду? ;)
#684
2 Roy
http://www.xaec.org.ua/index-ua.html -> Новини -> Актуальне інтерв'ю
Цитувати- Яка електростанція характеризується більшим питомим викидом радіоактивних речовин у навколишнє середовище - атомна чи вугільна? Які екологічні  переваги атомної  енергії?

- Енерговиробництво - одне з головних джерел забруднення навколишнього середовища. Теплові електростанції (ТЕС) «відповідальні» за кислотні дощі, що різко знижують родючість земель і врожайність сільськогосподарських культур, спричиняють загибель лісів. Лише одна вугільна електростанція потужністю 1 млн. кВт викидає щорічно в навколишнє середовище близько 90 т миш'яку, 300 т барію, 20 т ртуті та інших токсичних елементів – усього близько двох мільярдів (!) смертельних для людини доз. Навіть радіоактивних речовин у викидах вугільних електростанцій у 2-5 разів більше, ніж у викидах АЕС.  Загальновизнано, що АЕС при нормальній експлуатації набагато (не менше ніж у 5-10 разів) чистіші в екологічному плані, ніж теплові електростанції (ТЕС).

Ці показники коливаються для різного виду вугілля в ту чи іншу сторону, а також і від способу спалювання. Проводиться для викидів в атмосферу (~5%(т.зв. "винос")*к-ть вугілля, яке подалося в паливню(витрата палива)*98-99%(ефективність електрофільтрів)) за нормальної роботи електростанції на номінальній потужності в базовому режимі. Такого практично немає, бо протягом доби навантаження ТЕС коливається для пилевугільних блоків без "підсвітки" мазутом чи газом в межах (70-100%), тому викиди менші+зупинки, аварійні і планові - це кагбе зменшує такі викиди. :D Але часом електрофільтри виходять з ладу - це збільшує викиди. :(

P.S. Ксаті, для виготовлення 1 шт сонячної панелі площею 1 м2 потрібно значно більше шкідливих речовин, ніж викиди пилевугільної ТЕС на ту ж потужність за той же строк служби. Принаймні на 2005 рік так було.
#686
Сало є, аби хліба стало. ;D
І до сала.
Наразі вагаюся "Старий ринок" в термос, чи в кишеню. 8)
#687
#688
Власна підбірка матеріалів на тему т.зв. "атомної" енергетики. (прочитеєте і знатимете, що правильно "ядерної"  ;D)
Запхано 7z в архів, що саморозпаковується.

14. Ядерна енергетика.exe на FileShare.in.ua

P.S. Якщо потрібно матеріали по енергетиці загалом - звертайтеся, в силу специфіки спеціальності маю літературку зі всіх галузей енергетики.
#689
Цитата: explorer від 17.03.2010 01:34:44
тойво, околиці Верховини, Косова, Чорткова, Снятина, Чернівців радіоактивно дуже забруднені виходить?
Власне ці всі дані - після аварії на ЧАЕС поміряли і т.д. Кажуть що це частина хмари радіоактивної пішла. Цікаво, чи є такі карти України до 1986-го року?
#690
Закидаймо сюди офіційні листи, прохання, клопотання тощо, що використовувалися для потреб форуму, із затертими особистими даними.



      Організовуючи поїздку на ХАЕС стикнувся з таким явищем, як потреба в листі на ім'я гендиректора, для отримання дозволу на відвідання та екскурсію.

      Крім того, поговоривши із кількома посадовцями, дізнався, що за допомогою таких от листів, можна потрапити на територію багатьох, можливо не настільки режимних, але все ж закритих за нормальних умов, підприємств. Такі листи, хоч закріплені лише підписом відповідальної за організацію особи, але все ж є документом, який можна покласти в течку з ярликом "Робота з громадськістю" тощо, і відзвітуватися вищому керівництву на тему "Які ми хороші - працюємо з людЯми".

      Приклад оформлення: лист гендиректору ВП ХАЕС.


      P.S.Тут "Опціонально" - якщо в групі є люди, які за освітою, чи професією дотичні до галузі підприємства - бажано вказувати - дає +1 (харизмі) до рішення на Вашу користь. ;)
#691
Це вентшахта витяжки, чи то навпаки нагнітання повітря з/до лабораторій. Чи туди чи звідти можуть сказати нам вентиляційники, хоча при нагоді гляну на короби. В підвалі знаходяться лабораторії ІХХТ і і ІМФН (кафедри пластмас і матеріалознавства відповідно, можливо ще якісь) - відповідно випари там такі ого. :-X

Sasha1990 - у Вас надзвичайно слушні думки. ;D
Цікаво чи перечитували повністю теми про вентшахти тут і наведені в посиланнях на інші сайти. ;)
#692
Щодо хрестика - гелікоптерний майданчик, на якому важкувато одним ударом знищити всі машини. Тому і рознесені метрів так на 60-80 відносно центру, відповідно 80-100 - один від одного. Хоча з відстанями можу і тупити - немаю як поміряти.
А от за кругле хз.
#693
Цитата: RedShift від 11.03.2010 22:50:20
А зміни внести у список відвідувачів? Ще тиждень залишився. Може якось можна попросити на одну людину більше оформити пропусків?
Ні. Там перепустки на нас не робитимуть напевне. Список вже підписаний гендиректором.
#694
4 з 6 за п'ятницю - рішення прийняте. ;D

Коли в суботу зустрінемося - остаточно визначимо програму поїздки.
Бажано - головний вокзал, або каси на Гнатюка, після обіду.
#695
Цитата: inkognito від 11.03.2010 16:55:50
2 :-) у нашому полку не прибуло? Ніхто новий не зголошувався?
Питав про те чи можна додати когось - кажуть ні.
#696
Ха, грейт нюз! Ворота ХАЕС перед нами майже що відкриті. :D

Все ж інженер по роботі з громадськістю удостоїла мене уваги, коли пишу ці рядки - втретє.
Щойно з'явилася пропозиція, а чи можна в четвер, 18-го? Якби приїхали в четвер на 09.27 - то вони б забрали нас машиною. Інакше доведеться їхати маршруткою за 2-3 грн. + шукати інформаційний центр - адресу маю, і оріентири, тому все ок. ;)
Чекатиму до завтрашнього ранку на відповіді бажаючих.
Мені все ж бажано п'ятниця.

Отже, є 2 поїзди, якими було б зручно:
113
13Л

e-kvytok каже, що на них залишилося ще не так вже й багато місць. Тому бажано в суботу-неділю взяти квитки.

Також треба визначитися із програмою після екскурсії - чи відразу на поїзди, після відвідин РТБ:
99
134
чи ще в Рівне/Остріг погуляти - звідти ті ж поїзди + електрини нічні.
e-kvytok каже, що на них залишилося ще менше місць.

Фото-відео зйомка на території ХАЕС є забороненою, >:( хоча в інформаційному центрі щось зазнимкувати дозволять. З собою обов'язково мати паспорт - для остаточної перевірки - режим.
Про дозиметри не питав - розберемося на місці. ;)
#697
Цитата: Roy від 10.03.2010 22:48:06
Цікаво, яка вага того пластмасового люку?
Легший за нормальний чугіній. ;D
Менше 5 кг, за наявності бажання можна з безміном поважити.

Цікаво що знизу на ньому є "лапки", які повертаються ключем, схожим на залізнодорожній, хоча не роздивився січення. Таке ж передбачалося і на стандартних чугунках, і ливневих решітках але крихкість і висока здатність до корозії змусили відмовитися від такого задуму. Натомість примітивні "замки" ставили на бляшаних "підстилках" до чавунних люків. Як правило не витримують гарного удару каблуком.
#698
Виникла мисля, що то все ж не підвал, а бомбосховище, бо переріз аналогічний тим що в парку Франка - полички для лавок. Але є баг - коли будувалися - позасипали + поруйнували все.
#699
Цитата: Golem від 08.03.2010 13:37:15
МОлодці. Пара так, це проблема. Але якось народ робить фотки, довга витримка, відповідний час доби...

Про байдарки всі говорять, але є проблеми:
- як її туда спустити?
- Зупинитися реально аж на очисних
- А Якшо перевернешся?
- Скільки часу вона потім штинятиме :)
Може краще камеру від колеса? Якщо змайструвати якісь підстилку, щоб зад не мок, то цілком навіть зручний спосіб пересування потоком. Керувати за допомогою тих же весел.
- спустити не проблема,
- за правильного використання не перевернеться,
- викинути не шкода, або в клульок і хай десь в підвалі валяється до наступної атракції.
#700
Саперка є, вільний час - час до часу. Хоч сьогодні, ібо влом вдома сидіти. :D