Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Topics - inkognito

#174
    А ось і обіцяне продовження:

   Спустились донизу на Коперніка, взяли собі поїсти попити і залізли у трамвайне депо, що на Сахарова-Гвардійській-Вітовського, одразу навпроти зупинки трамваю через невеликий такий собі парканчик - і одразу до бомбіка, котрий виявився зачиненим на нещасну колодку, але мав люк ззаду - чим ми і скористали - зробили фото. Не спускались, бо шнурів не мали взагалі, а дестрой ми вже у п'ятницю робили. Цікаво, що коло бомбіка є щось схоже на залишки крану, яким ймовірно у бомбік щось завантажували через оний люк. А, забув сказати - вже як виходили зафоткали план об'єкту і бомбік значиться там як "підземний склад лакофарб."

   Зауважу, на території нас ніхто не ганяв (та й нікого не було в принципі), але оглядаючи бомбік коло нас пройшла дама (нуль реакції на нас), відкрила ключиком си двері у сусідній будівлі (було видно), що вона йде на роботу.  Перефоткавши бомбік ззовні ми вирішили йти ва-банк і попросити ключів чи екскурсію у бомбік, тому власне зайшли на цією панею у двері.

   Ми чесно перестукали усі двері, сходили до кльозети і помили си руки - але нікого небуло. Потому піднялись по крутих сходах на другий поверх будівлі і знайшли там "відпочинковий зал" - диваничики та тенісний стіл, а також купу старого джеліза і робочий (на око) ксерокс.  Оскільки нікого просто небуло ми пішли далі, побачили відкриті великі двері - щось типу проходу довгого де стояло два Запора 968М та мотори від них. Відкривши другі внутрішні двері увійли у невеликий дворик із мийкою для рук, люком у землі (де очевидно заюзане масло зливалось), і бункером опилок. Далі пройти не змогли і виріши повернутись.
 
   Зайшовши в чергові двері ми побачили закриту машинну залу (двері із вікнами, проте замкнені, фото робилось через брудне скло - далі на фото). Повернулись до того місця де пані заходила (до кльозету хтілось) і таки вже вона була на місці, проте просила не фотографувати, бо можуть бути у неї проблема. Для фотографування радила звернутись у будні дні до керництва, що сидитись навпроти...Із 09-00 до 18-00. Чому так цікаво? У цій великій кімнаті міститься пульт керування (здоровенний такий) усіма тяговими підстанціями трамваїв міста Лева. На око таке враження як опинився у центрі керування ядерним реактором.

  Виходивши вже на перехрестя Сахарова-Гвардійської-Вітовського ми по дорозі залізли у ремонтний трамвайчик, що мирно дрімав на колії. Двері були відкриті, тому ми без проблем перефоткались усередині усі та й вийшли на охорону, де ще мирно із сторожем перекинулись парою-другою слівець (там і зафоткали план об'єкту). Тут нас покинув Стінгер (ну мусів чоловік тікати), а ми зауважили ще один відкритий вхід у будівлю, у великий ангар - там власне ремонтна машина приїхали і робітники відкрили бокс. Недовго думаючи, ми попросились всередину де наробили ще фоток гарних, в тому числі 4-ох котів. Потому пішли із Зелею на пиво та розбіглись.

  Це мабуть і усе, фото із коментами буду вставляти нижче.

  P.S. Усі фото із вилазки тут
#175
    Плануємо методом локального неінвазійного дестроя відкрити останню закриту кімнату в "Лощині", поки що нас тілько двоє - Зеля та я. Потрібна додаткова сила у пятницю в обід! Прохання зголошуватись друзі!!!
#176
    Підбірка сканів (DJVU та DOC) книг Цивільній Обороні, нормативно-технічна документація, бомбіки, гідромеханіка та гідравліка тощо. Знайшов на caves.ru і перезалив сюди поближче (+копія на рапідшарі). Розмір 158,18 Мбайт, паковано WinRAR v.3.71 -  індекс книг прикріплений до цього повідомлення.  Особливо сподобалась книга "Эксплуатация убежищ гражданской обороны", зараз читаю. Must Have!
#177
Гумор / FunStuff в тему
28.05.2009 19:28:59
   Пропоную тут дописувати анегдоти в тему форуму
#178
    Знайшов на закутках одного угорського сайту. Карта клікабельна, розмір кожного сектору по 2,5-3 Мбайти, загалом усі карти важать 935 Мбайт.
#179
     Як я вже писав тут, було знайдено два цікаві обєкти для дослідження - частина А2021 та Закинута Військова база у рідних горах.  Після довгих мук із Google Earth, координати баз було встановлено - читати можна (і треба) тут.

    Нас із Зелею цікавить потенційний круг учасників вилазки на ці об'єкти, на машинах на два дні. Прикидуємо розклад орієнтовно так:

    День №1:  прибуття Космач (власне на базу А2021), розбиття табору (машина туди заїде легко, по фото із  GE видно[на одному фото, що цього року зроблено видно кавалок транспортного засобу, котрий навіть до паркетників не відноситься], що там проїхати можна легко при стабільно бездощовій погоді), дослідження прилеглих територій, матрац увечері.

    День №2: дуємо у Івано-Франківськ (точніше не доїжаючи до него 17-20 км на об'єкт №2), пробуємо купити сторожа і досліджуємо. Не купимо - заліземо самі звісно якщо вийде, а як вже не вийде = то тоді one way - Сан-Франциско (місцеві об`єкти - треба буде до вилазки визначитись, із місцевими контактувати) та тоді назад до Славетного Міста!

   Остаточної дати виїзду не видно поки, навіть плани ще не складені = прохання писати, зголошуватись, уточняти!
#180
  Усім рекомендую до прочитання, правда блог не соловїною мовою та троха кацапський якийсь чи що... Але поміж того всього можна багато чого почерпнути із історії міста часів 2-ої світової--совіцького часу, де що було. Навіть в одному подальшому пості згадали про славетну кнайпу "Унітаз", що коло "Політехніки"(була нажаль), а також про "Катрусин Кінозал" що недалеко від неї. Зверніть увагу на переміщення між постами внизу сторінки, там їх на даний момент 22 штуки. Багато букв  :)
#181
   Колективним рішенням було визнано, що в Полтву ми не йдемо (ймовірно несприятливі метеорологічні умови) – тому із Зелею вирішили запропонувати перейтись районом заводу «Іскра», потому до Полярону, а вже відти до «Львівприладу».

        Насправді погода була зраня супер і цілком могли йти в Полтву, Чугайстер вибач (у Полтву наразі пропоную йти якщо не меньше доби перед цим суха погода була, жити дуже просто хочеться)

   Напередодні увечері із мною зконтактувався Андрій AKA Mazafaka та виявив готовність йти з нами, вітаю нового активного колєгу на експлрері!

   Отож, в суботу зраня ми здибались об 07-30 із Андрієм навпроти ТЦ «Іскра» на Психові, а Зеля нас чекав коло заводу жарувок «Іскра» - ми швиденько туди підійшли дорогою зустрівший колоритну особу жіночої статі котра бажала нам усяких благ і запрошувала стати нас зятями – бо у неї дочка як виявляється є. Ми вирішили не користуватись нагодою (бо маму вже бачили), побажали їх щастя та здоров'я та поспішили відкланятись. Тим не менше, незадоволена «теща» нас переслідувала до місця зустрічі із Зелею.

   Зустівшись із Ігором, ми оціними оперативну обстановку – нам на територію Іскри не пробратись – завод активно працює, купа сторожів, собак та камер. Вирішили йти дещо далі по Зеленій, в район незбудованого мікрорайону «Пасічний». Ситуацію, що там твориться можете зацінити по фото, що будуть далі в постах.

   Тим не менше, два корпуси невідомого мені заводу ще збереглись, проте із низ було витягнуте усе більш-менш цінне, проте свого масштабу корпус не втратив. Із одного боку корпус примикає до відновленого будинку (там де страйк колись добрі люди ганяли часто по вихідних), з другого боку була котельня, доволі масштабна (хоча її комин як мінімум у два 2-2,5 рази нижчий ніж той, що ми бачили на «немирівській сірці». Посередині службові приміщення та цехи, по центральному коридору без проблем би проїхав «Урал».

   Усього в комплексі було три поверхи(третій розвалений зовсім), кожен поверх як мінімум по 6 - 9 м. висоти. Наробивши купу знимок всередині, ми видерлись на дах.

   УВАГА! УВАГА! УВАГА! Якщо хто планує туди йти – пильнуйте, що у вас під ногами. Справа у тому, що на поверхах бетон у певних місцях товщиною лише 1-2 см, багато де протерся, торчить арматура. Стрих у свою чергу складається просто із металевих пластин товщиною у пару міліметрів, що наварені на опорну арматуру. Зверху пластини або залиті сантиметровим шаром бетону+смола зверху або смолою+щебінь зверху. Реально можна завалитись і пролетіти 6-7 поверхів донизу, тому ДБАЙТЕ ПРО СВОЮ БЕЗПЕКУ і ходіть якомога далі один від одного (шоб не створювати лишнього тиску на гнилі та ржаві елементи конструкції).  Оркім цього на території є охорона та пси, і вони як як я бачив роблять регулярні обходи території – тому не паліться якшо підете.

   Після того, як ми видерлись на сам стрих і ще піднялись по 3-ох арматурних сходах (то вже ух як високо – перша площадка на комині булла практично коло нас) -  наробили фоток Сихова та прилеглих територій і успішно пішечки звалили на Луганську до Полярону, подорозі засмакувавши пару снеків із ковбасов на кільці коло ДБК.

   Не встигли ми зайти на територію Полярону і зробити хоча б 10 фото, із ТВД нас запас сторож (тут сам винуватий – у мою зеркалку попала вія і поки Зеля та я пробували звільнити зеркало від непотрібного артефакту), сторож вже до нас підійшов і чемно попросив не робити йому проблем.

Ми чемні дослідники – і якщо проблеми, то тільки для нас – некоректно щоб хтось отримував «тумаки» та «пенделі» за нас. Пішли ми звідти, обійшли корпуси Полярону коло банку і Сихівського мосту, вийшли на Угорську, де між двома корпусами «Полярону» є міні-КПП і застукали у двері. Представившись простими дослідниками, добра та адекватна охорона  впустила нас на  територію і дозволили «фотографувати, але не попадатись на камери «тої другої охорони», що із ТВД. Репліки опускаю...

   Тут також було дуже цікаво -  Андрій АКА mazafaka віджигав на тих стільцях, на котрих ми мали можливість бачити красиву дівчину під світлом сонця, що заходить (читайте пости Golem'a). Ті шо професійний фотограф робив.

   Знайшли троха hardware'у на вже на першому поверсі, із ностальгією згадав стару х86 архітектуру,    8-ми та 16-ти бітну ISA-шину (навіть був один монстр, із шиною МСА, 8086), математичний со-процесеор котрий дивно ніхто не видрав із мамки.

   Окрім цього Зеля на «Поляроні» зробив стратегічні запаси нетравленого текстоліту та ємних конденсаторів (номінал зараз просто не пригадаю). Далі окрім трьох поверхів пустих залів (тут також увага, купа дир) ніц не знайшли та піднялись на стрих.

   Була вже година перша і реально небо почало затягатись хмарами, парило нещадно – наробили фото навколишніх територій, mazafaka демонстрував чудеса бойових мистецтв на прикладі старої цегли, фото у Зелі) і спустились донизу. Як спускались, зобачили вхід у бомбік, зразу за будков охорони, на жаль туди нас не пустили – думаю просто по причині вичерпання нашого часу. Тре буде взяти горівки та пару гривень та сходити ще раз, думаю охорона пропустить без проблем.

   Потому ми ся розбігли, на Львівприлад вже не було як йти – скоро мав дощ починатись, субота на вулиці і закосити під шукачів роботи вже ніяк – тому ми і розбіглись...
#182
    Дня доброго шановне Панство, було значить так: зустрілись ми із Зелею коло головного входу в дурку, а потому ще Негативний_Кріп (negative_creep) підтянувся. Поки чекали Чугайстра (на жаль не зміг прийти, буває) бачили як машинку із нашими поліцаями пару хвилин на дурку не пускали (невезе хлопакам, додому не дають заїхати :) ).

    { фото будуть у наступних постах, а загалом усі будуть викладені у вівторок на пікасу --> тарийфний план МТС-Конекту та мої поточні доходи не дозволяють зробити це зараз }

    Пішли ми через центральний вхід на дурку і направо проти годинникової стрілки її обходити. Попутно робили знимки. Ніц цікавого за 20 хв. не надибали, потому стало цікавіше - здибали білочок, 2 штуки - якраз по одній на мене та Зелю, бо negative_creep мав смілість відлучитись, "пішли на дурочку - зловили білочок". Зосталось пару гарних знимок...

   Потому знайшли кухню дурки та її котельню, як одне так і друге справляло незабутнє враження. На кухню не йшли, смерділо кепсько.Зато у котельню нас добрий чоловік пустив і дозволив зробити досхочу знимок. Справляє враження я вам скажу. Також по наших прикидках знайшли підземне водосховище та бомбік дурки, все акуратно закрите і на видному місці = шансів попасти без знайомств нуль, місце запальне і купу народу вештається кругом.

   Потому підійшли до водонапірної вежі, якась прикра скотина обірвала увесь плющ (чи виноград) котрим башта до самого верху заросла...До середини не попали, оскільки чергового не було на місці, змогли тілько у вікно заглянути - є великі гвинтові сходи у ній наверх, там само і вниз, як думаю до комунікацій та локального водопроводу.

   Далі було невелике коло, зокрема із ким корпусом, що колючкою затянутий, де тримають тих хто хоче закосити від правосуддя про причині ускладнень в голові(ми си із Зелею подумали, що тут навіть коти якісь дурнуваті, бо такого власне і здибали). За тим корпусом був ще один де голосно співали " я Вова із Львова" і паркан до джелізобетонного заводу.  Перед парканом (за корпусом у котрому зараз ремонт, шансів попасти небуло  = усе якісно заварено) у ліску знайшли дві будочки, усі засрані у прямому смислі цього слова. Одна була завалена гнилими матрацами, друга гівном, причому гівном не смерділо, а скоріш тяжкою хімією. У другій будці було щось схоже на вхід під землю, але знову ж тому гувні не хотілось копатись. Як на мене, то друга будка використовувалась яко місце для збереження отрутохімікатів. Ми тікали відти як ракета із Зелею.

   Через розбитий паркан продерлись на територію джелізобетонного заводу, зразу знайшли купу пустих хімаптечок, фільтр від протигазу та звісно бомбік, що виявся якісно закритим. Ймовірно навть знайшли вхід у нього із другого боку, але він виявся заваленим ( збоку будують чергову нову споруду джелізобетонного комбінату). Що найли оркім пустих хімаптечок, так це стару електронну лямпу (буде на фото) та покоцаний велосипед "Гномик". Тру USSR.

   Погуляли  територією заводу, ніхто не гнав нас, знайшли елктричну підстанцію. Словами це не описати - наприклад у мене коли фоткав волосся на руці дибом стало (електризувалось), відчував явний дискомфорт та легке пощипування в руках (було сиро, вже збиралось на дощ). Оркім двох величезних трансформаторів (уявіть собі, вони на колі на кулках стоять - я такі давно тілько в Москві бачив на ВДНХ), а  є ще купа меньших і розв'язки між ними.

   Полазили ще по території джелізобетонного заводу, знимки є - більш ніц цікавого не знайшли. Вирішили рушати на Кінескоп на Садовій. Тутка ніц вже не знайшли, уже все так комерціалізовано, що навіть у будівді локальної ТЕЦ зара жалюзі продають...Зеля знайшов пару ВШ, проте всі вони були заблокаовані джелізними джалюзями, що відкриваються із середини - по його словах такими самими, як на будівлі укртелекомівської АТС, що коло Нового ЦУМу...

   На останній завод, що коло Кінескопу нас просто не пустили (тра було лізти через стінку із боку колій мабуть -  ми вломились через цетральний вхід). 

    Погода паскудилась, була субота (на Сільмаш тілько через паркан попасти мона було, запал і недобре), у 5-ий парк йти під дощ із зеркалкою не хтілось, тому власне і розбіглись. Було супер, але мало (срана погода, вибачте).
   


   
#183
       Яко вже тут писалось скалічив си руку, доволі глибоко і якісно в поході на рідну Полтву. Якщо була б аптечка - мав би змогу подорожувати із друзями далі та діставати кайф від того. Аптечки не було у нікого...

       Відси і питання - що саме має на Вашу думку увійти у тру-дігерську аптечку (бинти, вата, пероксид водню(дві банки мінімум Н2О2), розчин йоду, порошкові антибіотики, жгути, АЛКОГОЛЬ (С2Н5ОН звісно) - не пропонувати, це базис.
#184
  Так сьогодні кепсько було - дивлюсь "останні повідомлення" та "докладну статистику" на форумі - за сьогодні тілько два пости від Зелі...Шановне панство шо гостями сюди ходит - не стидайтесь, тутка не кусають і москалів не нищат...(серйозно).

  Пропоную створити топік для анонімів - куди право писати матиме кожен, навіть не зареєстрований користувач форуму - комусь реєструватись впадло, комусь си не хоче із тих чи інших причин - але ІМХО то буде для форуму гуд(може якась добра інфа випливе чи після цього зареєструється активний користувач). А на ботів я би просто забив - підчистити можна (готовий допомогати у благородній справі)

  Ваша думка дописувачі?
#185
   Оскільки особливої активності у темі про "Стебницький Калійний Комбінат" не спостерігається, тому нас із Зелею виникла думка чи не провести славетне св'ято 9-го травня, суботу за дослідженням заводу джелізобетонних виробів та прилеглих районів дурки (Кульпарківська), "Кінескоп"у (на Садовій), "Сільмаш"у (Любінська-Городоцька) = а далі якщо позволить час і(чи) наснага індастріалу в районі 5-го парку в районі колій(паралельно Городоцькій-до Левандівського мосту). Прохання визначатись і писати пости ASAP.
#186
   Здається Golem щось писав, що банда із Екстріму пішла чистити "Лощину". А я думаю чим ми гірші? А давайте наприклад поєднаємо благородне із потенційно цікавим для дослідження? Маю наувазі Цитадель, а саме останній її вільний (та й зрештою розвалений) форпост, а саме гвинтові сходи, що ведуть вниз...Так там смердить, але хіба це проблема?
   
   Коли вчився у Рідній Політехніці, ходили пити горівку у ту споруду, що найближча по праву сторону від в'їзду в Цитадель, так шо зара загороджена парканом і відновлена, принаймі ззовні. Спуск до низу був, причому
на рівень навколишнього рову. А от власне, що цікаве - спуск і далі був, просто таки був завалений цеглою, так само як зараз є заваленим вхід у напівзруйнованій будівлі.

   Згоден посильно тєжко працювати, оскільки шалено цікаво. Але так си думаю, треба для початку не меньше 4-5 охочих для оптимізації процесу вигрібання сміття.
   
   Прошу зголошуватись шановні Пані та Панове!
#187
  Мабуть усі знають, що на Цитаделі споруджують готель у Форті №2 (східна сторона, ближча до центру)  - власне надибав на його веб-сторінку, буде ся звати Citadel Inn. Рекомендую ознайомитись із цінами на номери...А тут ще троха інфи із незалежного джерела.
#188
   Німецькі топографічні карти 1937 - 1944 років західного регіону, Львову в тому числі. Всього 4 штуки, розмір сканів від 16 до 32 Мбайт, роздільна здатність здається коло 11000 х 14500 пікселів. Оскільки пікселів явно багацько, то Пікаса 3 вклєкла мертво --> тому залив на upload.com.ua

   1) Перший файл;
   2) Другий файл;
   3) Третій файл;
   4) Четвертий файл.
#189
   
   Сьогодні, ширяючи безмежними просторами інтернету в пошуках однієї цікавої книженції надибав на форум Share.net.ua, а зокрема у розділ КНИГИ. Там представлено багацько книг (електронних/аудіо) виключно українською, є немало старих і унікальних книг. А на самому порталі купа національної музики та фільмів, смію рекомендувати усім поціновувачам!

   Сподіваючись на милість адміністраторів  ::) , у цій темі пропоную ділитись лінками на виключно україномовну літературу, навіть якщо вона трішки не в тему.

   
 
#190
    Чи є бажаючі відвідати це місце? Поїздка 12 квітня, але до того часу ми
мабуть не встигнем якісно підготуватись, тому як варіянт пропоную орієнтовно
кінець квітня. Усі деталі тут. Десь на форумі читав, що організатори практично
завжди це діло організовують два рази у місяць - на початку місяця та в останню
суботу місяця. Рекомендую почитати сайт про Прип'ять та облазити там
увесь форум. Дуже пізнавально + купа гарних фото!

 Повертаючись до теми про Чорнобиль! Спробую завтра-позавтра довести Golem'у,
що дітей хоче (і правильно між іншим хоче [було б із його боку Державною Зрадою
такий генофонд не відтворити в нащадках]- я також і багацько дітей хочу, проте
поки ся так не стало нажаль) , що ніц із ним не може кепського статись під час
одноденного туру в зону.

    Насправді, мене мене на 4-му курсі у Політехніці БЖД так промучило, що я
принципово взявся за родіяцію, її вплив на організм ітд ітп (К-19 дивився, боян
реальний)...Результатом була праця під 130 сторінок (100 чисто списав у москалів
із referat.ru), 30 моїх розрахунків і висновків.Не буду брехати, я не впевнений,
що її знайду, але знову ж таки - спробую написати чесно і точно для всіх отих хто ся
лякає альфа, бета і особливо гамма-розпад. Nothing fu**en specail I say...

    Нарід  - більшості тут сподобалось би полазити по аналогічних об'єктах де був
Golem, але ніхто не задумався про наприклад наведену радіацію на конструкції...
(можливо ракетний полковник із подорожі Golema тільки тому не хтів так довго під
землею затримуватись, хоча мені спочатку здалось, що то могла бути ностальгія за
минулим)...Хоча і вона ніц кепського Вам не зробить [родіяція наведена себто].
     
     Ядрена фізика - наука не точна, скоріш навіть десь статистична, досить навтіть
згадати пана Шредінгера та його кота, рівняння квантової невизначеності... Та й фіг із
ними - нас цікавит result, а його нескладно передбачити на основі за півстоліття
надбаних знань про цю заразу.
#191
Хоча дещо не в тему форуму проте думаю, що мабуть комусь буде цікаво прочитати.
Книга не зла, правда доволі сухувата - ось прямий лінк на закачку:
http://www.cbio.ru/modules/mydownloads/visit.php?lid=57 , RAR, 276 кБайт.
#192
    Планую поїздку, виявляю потенційних учасників. Як я вже писав Golem'у у пості в "Звіти та Плани --> Інженерні Споруди --> Звіти --> Новояворівська Сірка та Крокуючі Екскаватори" є гарне місце куди можна вибратись, а там ніхто ще не був. Фото лежать на http://picasaweb.google.com.ua/oleg.shewchyk у розділі "Немирівська Сірка", місцезнаходження об'єкту показане на топографічній карті у розділі карти: 1 - власне об'єкт, 2 - "місячне поле", 3 - моє село де є стара хата і ніхто як 10 років не живе, але при потребі можна буде проінсталитись там наніч, на день, на будь-яку частину доби,  поспати, погудіти ітд ітп... "Х" - грибні місця якщо бува кого туди занесе(у місці що найближче до "1" можна набрати чудових лісових глив, ніде таких не купите, "Х" - на Пн-Сх - опеньки, багато. останній "Х" що південніше - білі, польські та маслята" - соррі за офтоп - гриби дуже люблю.

    Спробую конкретизувати тему - планую їхати десь за місяць від today(), звісно за умов супер-погоди,  краще на вихідні субота зраня - неділя увечері із ночівкою в Щеплотах, цікавить хто бажає їхати.

    Для початку погляньте на мою карту, а потому ще й на карту топографічну Яворівського району - призначенням  об'єкту №1 було генерувати перегріту пару котра по теплотрасі гналась на місце №2 - місячне поле, там заганялась під землю і витоплювала сірку котра по другій трубі піднімалась нагору і зливалась у вагонні цистерни, що потому котились на збагачувальний комбінат під Шклом (НовоЯворівськ) і там вже перероблялась.

    Озеро що ви бачите на карті було маленьким потічком річки Завадівки, потому поставили дамбу у два кілометри (на карті видно) і за пару років стало у нас велике озеро. Багато карпів, окуня та щуки. Старожили говорять що є затоплена частина села там, можна це перевірити.

     Власне це озеро і робилось для того, щоб коли на збагачувальному комбінаті вода закінчиться ( у них був запас рівно на годину) швидко качати воду із під Немирова, для чого була побудована насосна станція на протилежному від "Місячного поля" березі, фактично у мому селі.
     
     Багато знаю чого про ці місця, оскільки вуйко моєї мами був начальником відділу постачання "Сірки" більше 15 років до самого її розвалу, а малим сам там лазив на канікулах, що власне у селі і проводив.

      Отож Шановні Пані та Панове, прошу висувати побажання та пропозиції!
     
#193
Ось власне сабж, але на торентах руських. Необхідна реєстрація, вага - 583 метри

http://torrents.ru/forum/viewtopic.php?t=888203