Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Parsifal

#1
Знайшов самий дешевий підходящий телефон в Китаї коштує 60 баксів.
http://www.aliexpress.com/item/Huawei-U8150-Ideos-Unlocked-GSM-android-smart-phone-with-3-1-MP-Camera-WiFi-GPS-Support/666935363.html
Думаю, що можна знайти б/у, або якийсь з несправним динаміком чи ще чимось не важливим, дешевше.
Ще як варіант багатофункційного пристрою може бути автомобільний відео реєстратор з вбудованим GPS.
#2
Самий простий спосіб інтервальної фотозйомки, це купити б/у мильницю Кенон, і поставити на неї програму CHDK. Можна керувати будь якими функціями фотіка програмно, в тому числі і інтервальна зйомка. Хто має Кенон Повер шот можете спробувати, багато нових функцій з'являється. Ось і ссилка.
http://chdk.clan.su/faq/1-1
Мінуси- вага, є рухомі частини, ціна (але думаю що можна знайти б/у недорого)
Плюси- якість фотографій, можна задавати інтервал, фотографувати з брекетінгом і в рав.

Але найоптимальніший варіант, на мою думку, це телефон з камерою, джіпіесом і включеним інтернетом і на андроіді. Чому?
1. Телефон легкий (приблизно 100г) і маленький і має всі потрібні функції в одному корпусі.
2. Акумулятора телефону гарантовано вистачить на 1 годину роботи джіпіесу і камери і навіть інтернету.
3. Чому Андроїд і чому інтернет? Якщо увімкнути синхронізацію андроїду і по вмикати всі гуглівські сервіси, то під час польоту фотки чи відео з телефону будуть завантажуватись з мобільного на пікасу чи гугл+, може навіть на пошту. Тобто навіть якщо все розіб'ється при приземленні чи потоне, то фото лишаться.
4. Відповідно до п.3 після приземлення можна буде бачити те що бачить камера апарату, і його буде легше знайти.
5. В андроїді є функція знайти друга, телефон через інет передає свої координати на інший пристрій з інетом, і на гугл мапсі показує місцезнаходження першого телефону.
6. Думаю, що є не одна програма на андроїд що дозволяє вести серійну зйомку, якщо і нема, не думаю що її складно написати.
7. Є багато іншого софту що працює з джіпіесом і камерою, можна і на розєм навушників повісити якусь функцію, наприклад маленький зовнішній динамік для полегшення пошуку після приземлення.
8. А ще краще 2 телефони з джіпіесом, один відео знімає, другий фото, і надійність підвищується.
#3
Може хто знає як полагодити світлодіодний ліхтарик ось такий?
Перша проблема шо він садить батарейки коли не включений, я так два комплекти батарейок посадив поки зрозумів.
Друга проблема, режими роботи не правильні. Мае працювати так 1-світло макс. потужн. 2- наполовину потужність. 3- червоний блимаючий світлодіод. 4- вимк.
А світить при одному і двох натисканнях на повну.
Хоча я підозрюю шо він не ремонтопридатний   :(
Купував у китайців, декларувалось що він водозахисний. Насправді корпус досить якісний стягується гвинтом, але ущільнюючу гумку забули покласти.
#4
Ось надибав китайські рації, деякі виглядають досить серйозно, і ціна не кусається. Може хто бачив такі вживу?
http://www.dealextreme.com/p/rechargeable-5w-440-480mhz-16-channel-walkie-talkies-40193
http://www.dealextreme.com/p/bellsouth-22-channel-frs-walkie-talkie-2-pack-5127
#5
Я теж собі поставив таку яндекс карту. Єдиний плюс порівняно з нокіа мапс тільки то, шо завантаження супутникового виду через інет безкоштовне.
Тепер мінус, тормознутість інтернету. Недавно їздив в Київ, в автомобілі пасажиром, заодно  подивився як та навігація працює. Ми іхали швидше ніж 100 км/год, так от при максимальному збільшенні карти вона не встигає завантажитись по мірі руху машини. Навіть коли стоїш на місці також задовбує чекати поки вона завантажиться.
І ще цікаво хто ті тянучки туди вносить і наскільки оперативно?
Висновок, халява, однозначно качати. Але нокіа мапс, як на мене то краще.
І ще, хто буде качати, з яндекс картами ставиться ще яндекс мобайл (чи щось таке) от він то в інтернет не безплатно ходить, будьте уважні.
#6
Випадково наткнувся на чудові фотки британських експлорерів з поштової підземної залізної дороги.
http://www.silentuk.com/?p=2792

#7
Мене теж цікавить про газ. Хочу собі купити пальничок для подорожів у місця де мало дров. Пишуть що за 3-5 хв кипятять 1л. води. Виходить що одного балону має надовго вистачити якщо на чай та мівіну гріти воду. І якщо можливо, то якісь рекомендації щодо вибору портавного газового пальника?
#8
КРУТЬ! І письменний талант явно має місце бути. З нетерпінням чекаю на продовження  :)
Сюди можна давати ссилку з теми про виживання.
І ще питання до автора, скільки важило все спорядження на початку подорожі?
#9
Думаю оператор не повинен їсти консерви, а виживальщик що знайде, має бути якось порівну. Оператор несе камеру 0,5 кг, а виживальщик сокиру 0,7 кг.  ;D буде порівну. Не обов'язково має бути завдання кудись іти, може бути завдання зловити дичину, хоч качку, хоч зайця, хоч щура... і зісти але ловити без зброї а підручними засобами. Знайти 10 їстівних рослин... і .т.д.

P.S. Можу бути оператором, але обмежений в часі 2-ма вихідними днями, нажаль.
#10
Тре чекати поки трава виросте і листя щоб було що їсти  ;D
#11
Цитата: Dima_ber від 14.04.2011 22:05:20
а я живу недалеко  (Костопіль) і небув :-(
Може там у вас ще партизани десь лишились?  ;D
#12
Я дивлюсь по маршруту там від вузькоколійки до білого озера 17 км. по прямій. Сам там не був, але кажуть чудове озеро. Можна влаштувати похід на виживання до озера. Ліси там справжні партизанські, мене колись на рибалку возили в ту сторону, то я сам би назад дорогу не знайшов, хіба б тупо йти прямо на південь.
#13
Думаю, для початку буде достатньо екстрім туру вихідного дня. Зі спорядження ніяких палаток, спальників, і каріматів (вони стільки місця займають, шо мені їх впадло тягати за собою  ;D) замісь того можна брати різний одяг і кусок цилофану, або парашут якщо в кого завалявся  ;D. З їжі тільки пляшечку води 0,5-1л. з інструменту ніж, сокиру, лопату, мачете, рогатку, спінінг, кресало, металошукач, дозиметр, ноутбук і дизельну електростанцію , звичайно не всі предмети зразу а по одному на групу.
Тоді і рюкзак може бути не трьох поверховий, а звичайний міський, що і обмежить кількість спорядження, і заставить думати що важливіше взяти.
А коли всі бажаючі будуть вміти добувати вогонь кресалом, смажити жаб, і знати які корінці можна їсти, можна і в Карпати.
P.S. А що то за Розточчя?
порадьте де можна придбати справжню саперну лопатку?
#14
Можна почати з того що йти на 2-3 дня без продуктів і палатки і пробувати добувати підножний корм, зажарити його і зїсти. Звичайно що починати треба літом.
Можна провести випробування всіх способів добування вогню і записати на відео, (2-га серія). Наші прадіди якось без сірників обходились...
#15
Цитувати
на шо так ускладнювати. просто всі бажаючі виходять на різних зупинках раховоза чи тому подібного і зустрічаються в певний час за день другий на домовленому місці горі чи тому подібне
Оце думаю може бути цікаво, якщо кожен буде сам і з відеокамерою але без їжі і без палатки, буде вести відео щоденник, а потім змонтувати в один фільм хто що робив в один той самий час і як всі зустрілись.
#16
Цитата: Lesyk від 11.04.2011 21:24:40
практичного досвіду не маю, лише читав.і з розрахунку на те шо зараз в лісі "голяк" - виживання там буде справді важким, сумніваюсь шо буде ше якісь можливості бавитися у сюжет і т.д.
хоча це лише моє імхо.
Осінню є гриби, ягоди, горіхи і всяке таке, а весною дійсно важко знайти щось їстівне. Треба чекати перших бруньок, і коли з'являться кульбаби і кропива.
А стосовно сюжету... можна зняти серію відеороликів що робити у разі аварії на на умовній АЕС. І не обов'язково в лісі, як декорації чудово підійдуть об'єкти які описані на цьому форумі. І викласти на ютубі чи в контакті чи де там ще, думаю, людям сподобається. Звичайно ентузіазм має бути присутній.
А вже як природа по зеленіє то можна і в ліс, корінці збирати. Печені кореневища лопуха і очерету досить смачні скажу я вам... а цикорій то взагалі як шоколадне печиво на смак  ;D
#17
Аж так щоб великий досвід то нема, але досвід спання під відкритим небом деякий є. Самий екстремальний то був чотириденний похід по Карпатам в кінці вересня, ми розраховували на два дні, і їжі було на 2 дні, прийшлось збирати гриби і дикі яблука. З мінімумом спорядження, (палатка в нас була, але толку з неї ніякої бо каріматів не було і приходилось палити здоровенний вогонь цілу ніч щоб не замерзнути) мінімумом людей (двоє нас було, я і кум), проти вовків і ведмедів в нас була одна сокира і один ніж  ;D  і взагалі то досить цікава історія, але мабуть треба нову тему починати.
Ось фото https://picasaweb.google.com/rmarkophoto/Karpaty?feat=directlink
В мене є знайомі які на Говерлу зимою ходили, і на Кавказ їздили, ото виживання, мені до них ще далеко.
#18
Підтримую, особливо якщо записати на відео. Але щоб цікаво було дивитись треба хоча б мінімальний сценарій скласти. Щоб тему знайти, далеко ходити не треба... про Японію кожен день в новинах говорять. Ото дивлюсь я на те що там робиться і думаю, якщо перестануть працювати всі електростанції, зникне мобільний зв'язок, інтернет, телебачення, бензин зникне і дизпаливо... і буде всім армагедец. Ну якщо не в світовому масштабі, то в масштабі однієї країни, як ми бачимо в новинах, це цілком ймовірно.
#19
Я купляв  акумулятори АА 2700, 4 шт. в пачці за 80 грн виробник "Євроенерджі" (Китай якийсь), поки працюють.
Продає фірма Чако
#20
Був якось у Карпатах, і з одної вершини гори побачив білі куполи на іншій горі. Тоді ми вертались назад і було не до того щоб туди йти. Погугливши знайшов де то є на карті.
http://maps.google.com.ua/maps?hl=uk&ie=UTF8&ll=47.765667,25.032821&spn=0.011798,0.038581&t=h&z=15
Місцеві жителі казали що там вже давно військових нема.