Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Bottlehunter

#721
Знайшов щось цікаве?
#722


Шикарний закинутий палац, розміщений біля села Приозерне, що до 1961 року називалося Псари. Колись він належав давньому роду Реїв (не Роїв, на жаль), після приходу совєтів в будівлі облаштували свинарник, а пізніше - психоневрологічну лікарню. Дізнався я про це місце від Івана Федорича, його відео з циклу "Проект Галичина" можна подивитися на "Полтва ТБ": http://poltva.tv/palats-u-psarah-palac-w-psarach/

Більше фото та розповідь про палац: http://neo7777vitaha.livejournal.com/40476.html

#723
Знайшов на фейсбукови ще одну стару фотографію, на якій зображене місце, де Малий Уж впадає в Уж. Додам до цієї теми, може і сучасні фотографії невдовзі з'являться  ;)

#724
Сьогодні в Горганах купив компактну аптечку Lifesystems. Водонепроникна сумка має ромір 125x80x45 мм., в комплект входять матеріали для перев'язки, еластичний бинт, пластирі, ножиці і шпильки, антисептичний крем, антисептичні серветки, пінцет і є достатньо місця, щоб покласти необхідні медикаменти.  Ціна питання - 405грн (на Амазоні бачив за 10 фунтів). Сподіваюся, ніколи не стане в нагоді  8)



#725
Дякую всім, хто прийшов за теплу компанію. Було направду класно. Не лиш ми одні здогадалися залізти на недобудови, Тракт Глинянський цього вечора переживав неслабий наплив туристів. Навіть співи під гітару були, і ровер на даху. Зірки, прада, трохи мене розчарували. В нас на Прикарпатті в серпні вони зазвичай світять значно яскравіше (в ті рідкісні моменти коли дощ не падає).

Чекаємо на фотки від Насті.
#726
Та завтикав в тексті, 12 серпня має бути, тобто нині. А вчора було завтра. Неважко ж з тексту здогадатися. Вже виправив.
#727
Цитата: ІНТРОВЕРТ 997 від 12.08.2015 11:33:22
П.С. То коли все таки зустріч  ?

Ану почитай текст в першому пості, що там написано?
#728
Цитата з інтернетів:

ЦитуватиВ ніч з 12 на 13 серпня в нічному небі можна буде спостерігати рідкісної краси явище - метеорний потік Персеїд. Близько 20:40 наша планета максимально наблизиться до шлейфу, який залишає за собою комета Свіфта-Таттла.

Пилові частинки, які залишає після себе болід, зовсім крихітні, але потрапляючи в атмосферу Землі згорають, осяваючи небо яскравими розчерками.

Пік зорепаду доведеться на північ. В цей час на Землю зі швидкістю 60 кілометрів на секунду будуть падати до 60 метеорів в годину.

З цієї нагоди збираємося завтра, 12 серпня, орієнтовно на 22:00 біля недобудов, що на Тракті Глинянському (місце на карті), щоб піднятися на дах недобудованої дев'ятиповерхівки, подивитися на зорепад та гарно провести час.

Чому саме там?
Маємо надію, що буде менше світла від міста, відповідно краще буде видно зірки. Крім того, залізти разом на що-небудь закинуте - непоганий спосіб провести час, на думку багатьох форумчан.

Де зустрічаємося та як добиратися?
На вул. Тракт Глинянський їдуть маршрутки №№ 23, 29 та 217А. Виходити треба біля зупинки "Кладовище", а далі ще трохи пройти пішкарусом. Назад, хто без авта, будемо кооперуватися на таксо. Ровер та ноги теж ніхтоне відміняв. Здибаємся орієнтовно на 10 вечора, піднімаємося на дах та мостимо собі гніздечко))) Погода має бути люкс, напрочуд тепло та безхмарно.

Що з собою брати?
Ліхтарики, каремати, фотоапарати, чай і каву в термосах, канапки і пляцки, закарпатське вино, газові пальники, щоб зварити бульби і мамалигу, і таке інше. Можна ще біноклі чи стаціонарні телескопи.


Скільки часу ми там будемо?
Хто скільки захоче, можна там же і заночувати. Я буду біля 12 вертатися додому, бо зранку на роботу  :(

Десь людей з п'ятнадцять сьогодні підтвердило, що точно будуть завтра. Виглядає на спонтанний Експлорер-фестиваль і я дуже з того тішуся :D Відпишіться, будь ласка, нижче хто буде і до зустрічі на даху!



#729
Хтось буде їхати в Турку на вихідні може?
#730
Ще минулого року Іван Федорич записав наше з Роєм інтерв'ю про Експлорер та дослідження всього інтересного, сьогодні воно нарешті змонтоване. Дивіться і коментуйте  8)

#731
Заклик віддати Старий Ринок в руки народу з львівської стіни та оголошення про продаж козячих яєць в одному з приморських сіл Бессарабії





Фен, якого звати Валєра. Як казав колись наркоман Павлік, настав твій час, Валєра )))

#732
З'явився інтернет-сервіс для боротьби з незаконним паркуванням. Текст з espreso.tv:

Новий сервіс BadParking ускладнить життя порушникам правил паркування. Раніше цю проблему жваво обговорювали в соцмережах, але на ситуацію це не впливало, адже не завдавало проблем порушникам. Тепер новий сервіс BadParking спростив процедуру відправлення скарги до ДАІ.

Сервіс BadParking.in.ua призначено для створення скарг до Державної автомобільної інспекції України на дії водіїв автомобілів, які, на думку користувача сервісу, порушують Правила дорожнього руху, зокрема, у частині зупинки/стоянки транспортних засобів.

Після публікації фото на сайт сервіс створює форму і надає адресу відділення ДАІ, на яку слід відправити заповнений і роздрукований документ. "Навіть якщо ДАІ не випише штраф, а лише проведе профілактичну бесіду з власником автомобіля, наступного разу він двічі подумає, чи не створює його автівка перешкод для руху або псує газон", - стверджують автори проекту.

Для подання скарги необхідно вказати власні контактні дані: прізвище, ім'я, по батькові, адресу для листування та телефон. ДАІ не розглядатиме скаргу, подану анонімно, тому П.І.Б. заявника є обов'язковими. Адреса для листування потрібна для отримання відповіді від інспектора ДАІ, який розглядатиме скаргу, а телефон може бути використаний інспектором для уточнення деталей справи. Персональні дані заявників будуть використовуватись лише для заповнення форми заявки та в жодному разі не будуть надані стороннім особам чи опубліковані на сайті.

На сайті також працює карта зареєстрованих порушень.
#733
Кидай сюди, я тему перенесу в інший розділ.
#734
Як виявилося, Юрій Андрухович теж полюбляв (а може і зараз ще деколи експлорить) полазити по заводах. Уривок про 63-й завод з його книги "Таємниця. Замість роману":

Цитувати
- Хто такий Лопез?

- Можливо, я познайомлю вас. Тобі варто з ним запізнатися. Таке враження, що ми потрапили в епоху ранньо-промислового капіталізму.

- Чому раптом?

- Я теж не знаю «чому раптом», але поглянь на ці території за вікном. Ти ж усе одно не зможеш пояснити мені, що тут до чого в усьому цьому індастріалі. Бо ти ніколи не цікавився старими заводами.

- Але мені цікаво те, що ти ними цікавишся.

- Як це називалося — Паппельштрассе? Не бачу там жодної тополі.

- Папештрассе. Їх і не повинно бути.

- Розумієш, те, що я ними цікавлюся — це трохи заслабко сказано. Це як вічне дежа вю. У дитинстві ми потаємно лазили на територію 63-го заводу і намагалися потягнути звідти всілякий хлам. Для самопалів, наприклад. Безумовно, що нашим ворогом номер один був пан Кайда, тамтешній сторож. Ми залягали в порослому закіптюженими лопухами рові і пильнували за кожним його кроком. Там ще був ставок і в ньому розводили якихось рахітичних коропів. Пан Кайда любив порибалити і тоді він забував про все на світі. А ми в цей час устигали напиздити всяких дротів і залізяк.

- Що таке «самопал»?

- Саморобний пістолет. За великого бажання з нього можна було вбити людину.

- Чим він стріляв?

- Ми робили такі спеціальні скобки з металевого дроту. При влучанні ними в кожному разі можна було викликати больовий шок. Ну от — дивись, яка краса під нами внизу, ці колії і ця зелень між ними, цей мох! Я найбільше люблю, коли зелене продирається крізь метал, обростає його, обвиває, коли трава захоплює промислові руїни.

- Це Шьонеберґ.

- Ясно. Скільки нам ще зупинок?

- До Весткройцу шість. Витримаємо.

- Так от — пан Кайда, сторож, у жодному разі не зміг би нас наздогнати самотужки, бо в нього була дерев'яна нога. Чи якась там інша, не знаю. Головне, що протез. Але його сука, ця чорна Аза з вічно обвислими до землі цицьками! Це вона прокусила стегно меншому Твердохлібові.

- Тепер зрозуміло.
...
#735
Сфоткав молдавські номера ниніка  ;D

#736
Так займалися вже. Хріново вийшло, як бачиш)
#737
Гм, я думав, Драйвер якусь інтригу залишив. Перенесу в Інженерні споруди.
#738
Чув, що з переходу на вул. Листопадового Чину теж можна потрапити в схожий бомбік.
#739


Є в Росії закрите місто Озерськ. Раніше воно називалося Челябінськ-65, а ще раніше - Челябінськ-40. Як і в кожному номерному місті колишнього Союзу, тут було дещо дуже-дуже секретне та важливе. В даному випадку, виробниче об'єднання "Маяк", де займалися виготовленням чогось такого, що могло б стати в пригоді для виробництва атомної бомби. Керівником проекту був сам Ігор Васильович Курчатов.

Зрозуміло, що потужне хімічне виробництво не могло обходитися без утилізації ядерних відходів. На "Маяку" особливо над цим не заморочувалися: середньоактивні відходи зливали просто в озеро Карачай, високоактивні утилізували в спеціальних бочках, котрі поміщали в бетонних ємностях під землею. Ємності потребували постійного охолодження та моніторингу їх стану через специфічний вміст. За офіційною версією, саме через поломку системи охолодження і сталася ца трагедія.

29 вересня 1957 року одна з ємностей, де на той момент квасилося біля 80 кубічних метрів радіоактивних відходів, вибухнула. В навколишнє середовище потрапило близько 20 млн кюрі радіоактивних речовин (практично вдвічі більше, ніж на Фукусімі). Вітер відніс радіоактивну хмару на 350 кілометрів на схід, утворивши такзваний Східноуральський радіоактивний слід. Загальна кількість населення на постраждалій території - близько 270 тис. людей, було відселено 12 сіл. Проте більше 90 відсотків забруднення припало на територію самого комбінату і ліквідовувалося воно переважно підручними засобами, буквально лопатами та тачками, без жодних особливих спецзасобів. На той час дія радіації на організм людини ще не була вивчена, тому до уваги бралися переважно короткостроковий ефект. Пішла кров носом або волосся вилізло - пора на лікарняний.



З 1968-го року на забрудненій території утворений Східноуральський державний заповідник, а "Маяк" функціонує і зараз. Кажуть, радіоактивний фон там і досі підвищений, але в межах норми.

Ця аварія входить до списку найбільших атомних катастроф в історії людства. Ось цей список, до речі (російською):
Цитувати
1945— США, бомбардировка японских городов Хиросима и Нагасаки

1957 — СССР, авария на заводе «Маяк»

1957 — Великобритания, авария на реакторе в Виндскейле

1961 — СССР, авария на подлодке К-19

1964 — СССР, падение спутника «Транзит-5В» с ядерной установкой

1966 — Испания, разрушение трех ядерных бомб в деревне Паломарес

1968 — США, разрушение четырех термоядерных бомб в авиакатастрофе над Гренландией

1970 — СССР, авария на заводе «Красное Сормово»

1979 — США, авария на АЭС «Три-Майл-Айленд»

1980 — СССР, радиоактивное заражение в Краматорске

1985 — СССР, авария в бухте Чажма

1986 — СССР, Чернобыльская авария

2011 — Япония, авария на АЭС «Фукусима-1»

Статті по темі:

Стаття на Лурку
Хроніки катастрофи
Geektimes. Як завжди, коментарі цікавіші за основний текст.
Спогади будівельників об'єкту.

І документальний фільм про Киштимську трагедію

#740
Відео про Бібрку від Івана Федорича та "Полтва ТБ"