Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Roy

#2481
Цитата: T.a.Z.z.Z від 17.11.2010 17:53:35
Ура знайшов свій перший бомбік, вхід під землю трошки доріжки і гермо двері, тільки чомусь 3 заржавілих речага на них, і з боку щось похоже на віконце з великою металевою решіткою, завтра буде перша вилазка будем пробувати через то вінко але там завіси теж поржавіли треба буде ломіка взяти якщо поліземо то закину фотки, бомбік знаходится на тереторії автопарку, один вхід на тереторіії, а другий через паркан. може хтось скаже як гермодвері відкрити з заржавілими ручками?
WD-40 тобі в поміч.
#2482
Дуже гарний звіт! Чітко, пізнавально, інформативно, а головне романтично! +
#2483
Доречі чайки були, тільки вони літали кругами на значній висоті. Може тому що висоту зайняли ворони. :)
#2484
Тільки будьте обережніші, охорона там таки є. Незнаю як у вихідні, в будні є точно. Як виходили в понеділок з об'єкту до нас на ровері під'їхав мужик і спитав мене, що я тут шукаю. Не дуже культурним тоном пропонував покинути територію, мотивуючи тим, що це приватна власність. В свою чергу я йому зробив зауваження за його тон розмови а також за відсутність будь яких ознак приватної території, а саме відстутність загорожі та табличок. У відповідь він судорожно почав лякати нас якимсь телефонним дзвінком, шо з нами розберутьтся. Не хотів розятрювати ситуації, запропонував йому попуститись. Розвернулись і пішли. Ну і проблем не треба було, йшли вже не сухогрузом ;D.
#2485
Вперше був у штольні такого типу. Враження - супер.
Довгі галереї, дуже вузькі проходи, нависаюча порода - це все там.
Штольні вириті вгорі, і як вдало висловився Bottlehunter, вони виглядають там як сир з дірками. Навколо пагорб огортала вузькоколійка. Залишився від неї тільки насип. Зустрічались кажани, були маленькі і великі, жирні такі. Виглядали агресивно. Ну, ми їх не рухали, роздивились та пофоткали.
Планував полазити, походити з МД, пофоткати, але ніц з того не вийшло добре. Попався хороший сигнал, з Зелею рили камяний грунт пів години, результат - кусок ржавої арматури. Далі пішли по спуску до Дністра, по дорозі піднімав настріл манліхера та ППШ, шрапнель, осколки. Ну все не то що хотілося, і час вже збігав. Біля річки балакав з місцевими, розказали нам про експедиції копачів, котрі там викопували зброю, зокрема Мг 42 :). Ну й повідав мені місцевий, про панську садибу, куди з Зелею бігом подались. Найшли місце, трохи засмічене правда, і пішов монетний сигнал. Аж зрадів! Підняв 3 по 50 наших копійок та радянські копійки від 20-х до 60-х років. І на тому дякую :) Все, більше часу не було, треба було їхати. Обов'язково пообіцяв собі туди навідатись ще раз.
І ще, згадав, як тільки зранку приїхали в село, година була рання, зустріли біля магазину місцевого парубка, років тридцяти. Фляшкохантер, як годиться, через "прошу Пана" запитав коли відкривається магазин. Дав він відповідь, а потім пауза і чуємо наступний монолог від нього: "%лядь, який пан? Пацан нах, пацан я %ля.." От так!  ;D
Ну і взагалі, місця там знатні. На вихідні з палатками можна спокійно чухати. З добиранням проблем ніяких, і часу для дослідження буде більше.

Один з входів


галерея



прохід вузький


Зелько в процесі дослідження



навколишня природа (посередині цвинтар)



порода


наші друзі  :)

і один великий друг


залишки смолоскипа


чекаємо тру-фоток від Зелі  ;)
#2486
Таааа, покинуті дачі шикарні, особливо коли золота осінь. Хочеться туди ще раз!
Я б навіть сказав, що там віє якоюсь містикою. Щось незбагненне! І питання, чому? Чому все пусте та покинуте?
Одна дача за одною, котрі загубили своїх господарів...чи навпаки?!











То SANECKA: твоє фото білки тру, гарно розбавляє цю сумну атмосферу.
#2488
Без сумніву, це одне з "найпахучіших" місць, котре як виявилось бурлить не тільки бактеріями та хімічними процесами, а й своїм життям. Таке собі "городище". :)
Наша мандрівка до цього місця розпочалася з вулиці Миколайчука, та пролягала через покинуті дачі, повз UJECIE ZRODEL, згодом через лісистий пагорб.
Маршрут описаний тут.
Отож, цікавість мене просто розпирала. Усіма своїми чуттями хотів побачити та "відчути" це місце, і якраз, обійшовши UJECIE ZRODEL, піднявшись у лісок, і тут, мій нюх вловлює характерний запашок. Воно. Ми на правильному шляху, виходимо...


І ось, перед нами постає вал, який роками вимуровувався з продуктів людської діяльності.


Рухаємося вперед, долаємо потічок з темно-коричневим кольором рідини та різким запахом. В той момент згадуються заяви екологів :)

Зауважуємо бетонні кільця в землі, мабуть дренажний відвід, подумали. Також дивувались за відсутність противних запахів, як виявилось сприяв тому вітер.




Деремся в гору. В гору сміття!
Піднімаємося по вузенькій стежині, навколо нас стирчить багатошарове сміття двометрової висоти, з якого розповзаються таракани.



Все. Ми дійшли до бажаної цілі. Виходимо на плато. Здалось, що тут зупиняється час. Цвіркочуть цвіркуни, а ХМАРИ мух вбачають у нас "своїх", одразу ж кидаються в обійми, моментально обліплюють одяг, відкриті ділянки тіла, сунуться в ніздрі та у вуха. Зміна об'єктиву при таких обставинах ставала проблемою, літаючі зарази чимдуж рвалися у камерний простір.
Постає такий собі  постапокаліптичний пейзаж, від плеску моїх лодонь здіймаються у повітря ворони, а на краю звалища проглядається силует людини з гачком та пакетами. Шукає щось...
Пекуче сонце, значно вища температура - через тепло, яке виділяє гниюче сміття з надр звалища. Тут відчуття екологічного лиха. Поспішаючи, Lesyk одягає протигаз а слідом за ним Л-1...


цікава деталь...

про мух:






житло





Запах.

Хоча ні, це не запах, це їдка роз'їдаюча смердота, яка усім, крім Lesyk'a не давала дихати, й навіть бачити. Йдеш по смітті, зісовуєш його і зісередини виходить такий смрад, що огого... Без гіперболізації звісно. Тай Лесику не довго везло, зконденсувався зісередини так, що мусів зняти протигаз та приєднатися до нашої бідуючої компанії.




Далі, вийшли власне на те місце, де кипить життя! І хто б міг подумати, тут, вже на відсортованому бомжами у місті сміттям, для місцевих воно може бути корисним. Під'їзджає сміттєвоз, висипає сміття, до нього бомжі та цигани з сапками моментально підбігають, і технічно починають сікти свіже сміття, вибираючи звідти бажану тару чи щось інше. Без бійок та суперечок там не обходилось. Підійшовши ближче до працюючих людей, я, вірніше я з фотоапаратом викликав підозру у цигана, згодом у бомжа (певно ватажок їхній), який гордо сидів на мішку, і спостерігав за дійством. Пішов мат в нашу сторону. Далі, ті півсотні людей що працювали, збирали пляшки, сортували папір, на мить припинили роботу. Настав такий момент, коли вся увага була прикута до наших персон. В повітрі з'явилась певна напруга. Щоб її ліквідувати, вирішили неспішно покинути це місце, благо, це вже була наша фінальна точка. Та чого гріха таїти, я собі позволив так легенько гаркнути на бомжу крикливу, чого не слід було робити, зважаючи на кількісне співвідношення нас та туземців.






В їхній поведінці вбачається логіка, тобто ясно що вони захищають свої інтереси, "журналюг" з камерами вони не люблять як і всіляких екологів :). Адже звалище їх кормить, закриття об'єкту для них - біда.


Спустились вниз, побачили кислотні потічки, мертві ставки. Картина сумна...
От такі там моменти протистояння.

сміття тліє


є там також склад ГСМ'у


ну і наостанок, життєдайні потічки


Цікавий момент. Їдучи в маршрутці до Львова, зауважили як від нас "несе". Й не тільки ми...:) Ще разом з запахом принесли з собою мух.
На майбутнє: бажаючим відвідати місце варто мати протигаз або распіратор хоча б, гумові рукавички, взуття на грубій підошві.
Ну й хотілось б поспілкуватись з кимось з місцевих, вийти на контакт.

Дякую Lesyk'у, SANEC'ці, Fetol'у за витримку та компанію. + їм в карму.


Усі мої фото на Пікассі
Обговорення теми тут
#2489
Цитата: Yuriy від 16.11.2010 00:10:48
Одне питання мене ще дуже гризе, невже на такому великому обєкті, де працювали тисячі людей жодного бомбіка?
Це трохи дивно, як на мене. Є комлекти аптечок, протигазів, фільтрів та інших допоміжних штукенцій, але чомусь в адмін споруді. Чому? Можливо перенесені звідкись? Можливо з якогось підвалу, а може, десь там таки є бомбік? Ну, це все спогади наразі.
#2490
В Брюхах таких "сюрпризів" повно в землі. А для сучасних любителів пастрілять треба памятати, в яких місцях вони знаходяться. Що такі знахідки там трапляються - це для них має бути очевидним.
Ну і такі знахідки треба добряче закопувати(засипати), і також, нікому не повідомляти, особливо з таких місць...Спокійніше буде.
#2491
Цитата: SANECKA від 16.11.2010 00:53:30
Львівсільмаш є ще на Городоцькій 207,от там дійсно є два бомбаря,правда незнаю як там з охороною. Цікавить мене ще такий обєкт як Конвеєр що неподалік від сільмашу на рясне, чи там є охорона?
Охорона там є, але не всюди  ;). На наступний раз сміло можна планувати вилазку, але треба бути там максимально обережними.
#2492
Цитата: Цезар від 15.11.2010 17:59:36
риба уже зачекалась , коли то щастя трапиться?
Мушу тобі признатись, що це є одна з тих справ, котра була відкладена у "довгий ящик". Але я про це дійство звісно не забув, ба, навіть видумую собі нові постановки атракції. Щодо коли, то "як тільки - так зразу". Якщо конкретніше, то до кінця цього місяця.
#2493
І від мене по +. Молодці.
Сьогодні докинемо по пару слів та фоток.
#2494
Після довгих потуг твердо вирішено, завтра йдемо на розвідку. Я та SANECKA. Збираємось біля бомбіка на Добробуті. 8:30.
А серед тижня або на вихідних катнемся з Romchick'ом. Вибирайте, кому як зручно.
#2495
Соррі люди, але завтрішня вилазка переноситься. :( В Romchick'а трабли. Є пропозиція перенести на середу. Ну і в довгий ящик не хочу то відкладати.
#2496
 ;D
на моїй вулиці...
#2497
Дійові особи: Romchick+1, Lesyk, Я. Якщо машиною, то є ще одне вакантне місце :)
#2498
Цитата: Lesyk від 12.11.2010 17:17:30
ліпше б було якби ми були на бібіці - я б взяв повну л-1, гарні фото б вийшли..якшо будемо чесати пішки - ну його нафіг тягнути таку важкезну бадягу  :-\
Л-1 зі всім решта бери в будь-якому випадку. Якшо шо допоможу.
#2499
Час збору - година так десь дев'ята. Місце уточнимо завтра ввечері.
Якщо нас назбирається більше ніж 5 чоловік, тоді доцільно буде йти пішки через Миколайчука. Якщо ні, тоді машиною по трасі, як на Жовкву, і там вже основною дорогою через КПП.
#2500
Ок, значить веселою компанією їде Roy та Bottlehunter.  :)
Upd: ше плюс Zelja  :)