Водокачки у Львові та області

Автор Indigo, 13.03.2016 14:08:30

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Docent

Цитата: STALKER від 13.03.2016 22:21:48
маю фото майже всіх колонок львівських(ну я так принаймі думаю). Ще хіба 3 не сфоткав. Колекція фотографій величезна. Ще в 2012 році то почав.
Пам'ятаю, в дитинстві на вулиці Дібровній була колонка, де всі діти звідти пили, або ж набирали воду, коли були відключення. Зараз вже її немає.

А чи є фото і інформація про такі колонки на території Стрийського парку? Або ж про свердловини в Стрийському парку?

Чому запитую. Є ідея відновлення доступу мешканців Львова до безкоштовної питної води із свердловин. І оформлення цього задуму у формі бюветів з можливістю набирання води в тару. Спочатку - у верхній частині Стрийського парку (як пілотний проект). Для прикладу, у Києві нараховується близько 200 таких бюветів, в Тернополі вже встановлено приблизно 5.
При цьому свердловини бурять часто на місці старих закинутих свердловин, зокрема на яких були такі водокачки.

На рівні міськради питання розгортання таких бюветів точно піднімалось у 2018 р., але щось втілення цього задуму загальмувалось.

Для реалізації цієї ідеї було розроблено проект для громадського бюджету Львова на 2021 рік. Посилання на проект: 
Громадський бюджет міста.
Це пілотний проект, який потім можна буде поширювати на інші райони міста. Проект потребує додаткових досліджень (наприклад, щодо старих свердловин, зокрема у Стрийському парку).

Найближчим часом буде проводитись поширення інформації про цей проект.
До речі, зараз є можливість виграти конкурс на медіапідтримку цього проекту (зйомка відеоролику (з історією цього питання), просування і т.д.). Хто хоче підтримати проект у конкурсі - прохання перейти на один львівський ресурс (посилання нижче) і під дописом про конкурс в коментарях вподобати проект № 190 "Облаштування бювету з альтанкою з питною артезіанською водою у верхній частині Стрийського парку".
Посилання на конкурс в фейсбуці для голосування

Прохання не розглядати це як рекламу, це намагання втілити ідею для покращання життя громади міста з використанням історичного досвіду. Дякую!  :)

YserL

Цитата: STALKER від 13.03.2016 22:21:48
маю фото майже всіх колонок львівських(ну я так принаймі думаю). Ще хіба 3 не сфоткав. Колекція фотографій величезна. Ще в 2012 році то почав.
Сталкер, виклади свою базу!

Андрій74

Сталкер пішов в партизани)))
Най го качка копне...

42 Гості, 0 Користувачів