Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Bottlehunter

#1461
Та це ж знаменита і бояниста Неглинка, по ній в Москві не ходив хіба лінивий. В мережі є багато звітів і фоток звідти.

Ось цитата з Урбантріпу:

ЦитуватиСамая известная река в Москве. Основной коллектор имеет внушительную длину в 8 км, плюс есть еще множество ответвлений более 1, 5 м. диаметром. Притоки: Напрудная, Капелька, Петровский ручей, Успенский вражек. Впадает в Москву-реку (в этом месте находятся довольно большие решетчатые ворота). Воды в основном по голень, можно пройти в ОЗК или болотных сапогах.
В реке встречаются порой толпы подземных туристов, кависов-фотодрочеров, и «толпы с экскурсоводами», растущие на глазах.
В сильные ливни коллектор реки в нижних участках заполняется полностью.
#1462
Минулої неділі знову їздили до Тернополя. Фонтани на цетральній алеї вже відреставровані:



І катер по озері ще ходить, хоча кататися на верхній палубі вже не так приємно як влітку - через холодний осінній вітер.



Вуличні музики грають веселий фолк



А ще ми відкрили для себе нову кнайпу - "Буфет", розташовану в самому центрі міста, на вул. Старий Ринок, 3. Інтер'єр і страви стилізовані під 70-ті роки (минулого століття, звичайно ж). На стелі висять догори дригом гітара, чайники та радіоприймачі, а люстри зроблені зі скляних пляшок від кефіру.







Страви смачні і порівняно недорогі - добряча порція дерунів вартує біля 15 грн, 12 коштує і великий смачний чебурек. А ще там роблять суперовий глінтвейн.



Стіни обклеєні старими газетами, на столі під склом стоять журнали "Перець". Мені, як любителю читати за обідом, це дуже сподобалося.





І всілякі радянські артефакти на полицях.







#1463
Посилання на цю статтю в інтернет-виданні "Вголос" люб'язно скинув мені якось пан Лендер.

ЦитуватиМешканці будинків на вул. Сербській № 5, 7, 9 у Львові попереджають міського голову Львова Андрія Садового про катастрофічну ситуацію, котра склалась з технічним станом будинків, у яких вони проживають...

...Руйнування вищезазначених будинків відбувається у наслідок розпочатого будівництва готельного комплексу в умовах регенерації історичного кварталу на ділянках по вул. Івана Федорова 23, 28 з реставрацією та пристосуванням будинку № 28 по вул. І.Федорова під готельні функції.  Будівництво, яке й надалі залишається поза правовим полем знищує історичну частину міста Львова.

Фото, чесно кажучи, вражають - справжнє глибоке озеро, дестрой і руйнація 80-го левела за кілька кроків від міської ратуші!!! Я сьогодні ходив на розвідку - вся територія надійно обгороджена парканом, два входи закриті на замок зсередини. Через під'їзди будинків з Сербської потрапити також проблематично. Проте фото зроблені журналістом явно зсередини, з боку вул. Федорова, отже при бажанні шлях знайдеться. Давайте зберемся найближчим часом та підем познимкуєм ту красу. Заодно і Полтвочовен можна випробувати ;D









#1464
Ну чому ж на кожній фотці привид. Сталкер явно Чужого сфоткав



#1465
SANECKA дуже хтів їхати. Я теж дуже хотів, але на роботі на вихідних.
#1466
І як сходили? Бачили щось варте уваги?
#1467
Ми з Христиною теж плануємо покласти квіти Героям, незалежно від того, чи буде транспорт.

Цього року маємо 70-ту річницю створення УПА, з цього приводу в місті курсуватиме "Повстанський  трамвай", цитата з інтернет-видання "Вголос":

Цитувати13-го жовтня, з 14 години, центром Львова почне курсувати «Повстанський трамвай», інформують організатори – молодіжне об'єднання «Граніт».

Організатори приурочили до 70-тої  річниці з дня створення Української Повстанської Армії.

Формат заходу – виконання акустичними гуртами та бардами патріотичних пісень безпосередньо у трамваї, що курсуватиме Львовом за звичним маршрутом.  Окрім того, корпус транспортного засобу прикрасять ілюстрації повстанської тематики. Планується, що таким чином оформлений трамвай їздитиме вулицями Львова впродовж декількох місяців.

«У такий спосіб будь-хто, навіть випадкові пасажири зможуть послухати повстанську пісню, що створюватиме відповідну атмосферу, – коментує Андрій Мочурад, член Молодіжного Об'днання «Граніт». –  Це не будуть плачевні сумні пісні, а скоріш жартівливі, емоційні. Ми маємо свято, а не похорон, тому потрібно святкувати, радіти, пишатись своєю історією. Загалом, ця акція – лише частина із цілої низки заходів, які ми підготували до 70-річчя УПА».
За словами організаторів, захід носитиме виключно аполітичний характер.

Початок руху повстанського трамваю – кінцева зупинка біля залізничного вокзалу.

Також 14 жовтня відбудеться Марш слави УПА:

Цитувати14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, у Львові відбудеться вручення нагороди «Пластовий залізний хрест».

Вручення відбудеться перед будівлею міської Ратуші.

«Вперше, за всю історію організації «Пласт», будуть вручатись посмертно нагороди найвідомішим членам куренів. Загалом 35 нагород «Пластового залізного хреста» отримають діти та внуки тих, хто багато зробив для визволення нашої країни від окупантів і кого вважають найвизначнішими членами організації «Пласт». Нащадки цих людей зараз проживають по цілому світі. А це близько 90 осіб», – розповіли організатори дійства.

Також організація «Пласт», спільно з громадською організацією «Товариство пошуку жертв війни «Пам'ять» та членами військово-історичних клубів у неділю проведуть Марш слави УПА від площі Митної через проспект Свободи до площі Ринок.

І програма святкувань у Львові 14 жовтня цего року:

Цитувати13-14 жовтня, у Львові з нагоди 70-річчя створення УПА відбудуться масштабні святкування, інформує прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема у неділю, 14 жовтня, у Зубрівському лісопарку, що на Сихові, учасники театралізованого військово-історичного дійства відтворять бій підрозділів УПА проти підрозділів військ НКВД. Переодягнені реконструктори події, а їх близько сотні учасників, проведуть демонстрацію бою. Організатори заходу – ГО «Товариство пошуку жертв війни «Пам`ять» та члени військово-історичних клубів з усієї України.

Водночас громадська організація «Товариство пошуку жертв війни «Пам'ять» спільно з організацією «Пласт» та учасниками військово-історичних клубів проведуть піший Марш слави УПА. Участь у дійстві візьмуть близько трьохсот осіб, перевдягнених у форму повстанців, з використанням кінноти.

Все дійство розпочнеться о 12:00 з площі Митної, далі пройде площею Галицькою, Міцкевича, проспектом Свободи, перед Оперним Театром на вулицю П. Беринди. Закінчиться ця урочиста хода на площі Ринок, перед будинком міської Ратуші. Організатори маршу запрошують всіх охочих та свідомих громадян долучитись до акції.

Також у неділю на площі Ринок перед будівлею міської Ратуші відбудеться вручення нагороди «Пластовий залізний хрест». Як повідомили в управлінні культури, під час заходу буде тимчасово призупинення руху транспорту на 5 хв. для проходження колони.

Кульмінацією заходів на пл. Ринок стане Святкове співоче дійство «Зродились ми великої години» з нагоди 70-ї річниці створення УПА. Львівський муніципальний хор «Гомін», хор «Повстанець», хор «Благовіст», хори міських музичних шкіл, самодіяльні хори виконуватимуть повстанських пісень. Зокрема виконуватимуться композиції «Зродились ми великої години», «Гей, на півночі, на Волині», «Там, під Львівським замком», «Лента за лентою», «Не пора, не пора, не пора», «Боже Великий, Єдиний» та ін. До участі у акції запрошуються всі охочі.



#1468
ОК, якщо плани не поміняються, в четвер давайте здибаємся біля філармонії на Чайковського на 20:00. Вип'ємо пива в знаменитій Пивниці  і заодно вирішимо куди йти. Як показує досвід, хороший нічний тріп завжди спонтанний і непланований. Лінки з доказами нижче:

http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,5456.0.html

http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,5516.0.html

http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,1797.msg33343.html#msg33343

І прошу зрозуміти, що табуном ходити не будемо, тобто четверо київських хлопак + наших максимум двоє-троє. Принаймні в четвер. В п'ятницю можна кудись інакше сходити. Але мене не буде швидше за все.

Astranotus, а ви спати взагалі збираєтеся? :)



#1469
18 ввечері буду вільний швидше за все, можемо разом кудись влізти. Контакти в приват скинув.
#1470
З радістю би поїхав з тобою, але в неділю їду на Океан Ельзи до Тернополя. Дуже прошу про схожі плани повідомляти трохи швидше надалі.
#1471
Гарний сюжет вийшов. Вітаю Дахолазів! До речі, слово якесь більше галицьке, ніж "руфери", красивіше. Хіба нє?
#1472
Нещодавно також спробував, як воно - відпочивати з наметом в Криму. Забігаючи наперед, скажу, що незле. Але насамперед треба подбати про хороше місце для стоянки і про воду для пиття та купання (в морській же голову не помиєш). І ще добре, коли є велика компанія, тоді і їсти легше приготувати і відлучитися від намету можна. Але про все по порядку.

Знаєте, ото є в мене така звичка - асоціювати різні місця чи міста з певною музикою. Навіть не звичка, а якось воно само по собі думається, що до осіннього Львова найбільше пасують пісні Піккардійської Терції і Мертвого Півня. Саундтрек до Новояворівська - старі індастріал-пісні Скрябіна. З Франківськом чомусь асоціюються Карна, Фліт і інша така весела рочара. А коли заїжджаєш в Горгани, то душа зразу співає про "свято грибів і форелів".

Так-от, а з Кримом в мене пов'язана музика місцевих чуваків, що сі називают "Ундервуд". Для того, щоб пройнятися настроєм, гляньте їхній кліп, що нижче. Він знімався на найдовшому тролейбусному маршруті в Україні, що йде з Сімферополя до Ялти.



Поїздка на кримському тролейбусі була для нас з Христиною одним з обов'язкових пунктів. Запущена ця лінія була ще в 1959р. А в 2010 потрапила в Книгу рекордів якк така, що має найстаріший рухомий склад. Зараз тролейбусний парк оновився і ми були навіть трохи розчаровані, що їдемо не на старенькій Шкоді (такій, як в кліпі), а новим "Богданом".

До речі, кримський тролейбус має свій сайт. Ось тут, наприклад, фотогалерея. Квиток до Алушти коштує 7,50 і ще 2 грн за багаж, що взагалі дивно для Криму. Тут дрібна розмінна монета - 10 гривень :) Тролейбуси від'їжджають кожні 8-10 хв., квитки треба купляти в касі і продаються вони на конкретний рейс, тобто на квитку чітко вказано номер рейсу і час відправлення.

Ось морда "Шкоди", що їхала перед нами. Перед Алуштою наш тролейбус її перегнав. Ви ніколи не бачили, як обганяють один одного тролейбуси? Водій заднього на зупинці сигналить, чувак, що їде на передньому вилазить, знімає роги, а потім пропускає заднього. І заклеймйонний позором їде далі.



А оце наш "Богдан" зсередини.Середні двері в салоні заблоковані, а в проході встановлені додаткові сидіння.



Краєвиди з вікна просто чудові, справа гори, зліва гори і виноградники.





По приїзді в Алушту трохи погуляли там, пообідали. Скажу чесно, місто не вразило. Якийсь суцільний базар, море брудне, а на березі як тюлені тіснесенько лежать "атдихающіє". Є ось такий регіональний кінотеатр. А на тролейбусному кільці розташований акваріум, в точно такій же потворній будівлі, яка стоїть у Львові на кінцевій трамваю біля Головного вокзалу.





А ми поїхали маршруткою на Рибаче, приблизно 15 км в напрямку Судака, до повороту на базу відпочинку "Семидворье". До речі, з маршрутками в тому напрямку є проблеми. Якщо їдеш не з вокзалу, а ловиш її на трасі, як робили ми, водій може і не зупинитися. А може зупинитися, спитати куди їдете і якщо кудись близько - не взяти. З автостопом ситуація взагалі пропаща.

Біля "Семидворья", а саме отут, є затишні місця для відпочинку з наметом. Ми були в "Лимонії", принаймні так стверджував вказівник на розваленій опорі водопровідної гілки. Море підмило опори, неймовірно покручений водопровід лежав просто на землі, а в одному місці з дірки текла вода, справжня знахідка для туристів. Місце для намету довго шукати не доводиться – просто піднімаєшся круто вгору метрів зо 30 по ледь помітній стежині і шукаєш собі галявину до смаку. Галявин тут безліч і всі на початок вересня були вже порожні. До нашого приїзду всі ті, хто жив тут влітку, вже поїхали додому, залишивши по собі прибрані вогнища і пластмасові бутелі для води. Ще можна було здибати артефакти типу квитка на літак з Санкт-Петербурга до Сімферополя, тролейбусного квитка з Черкас або не ідентифікованого алюмінієвого чайника. Ми коли від'їжджали, теж залишили згадку про Експлорер.

Бетонні опори і початок Лимонії





А це – наш табір. Через відсутність людей поблизу, його можна було залишити без нагляду і йти обідати в кафе на базу відпочинку, купатися в морі або просто досліджувати околиці.





Пальник я розпалював тільки раз, та й то більше з цікавості. В решті випадків цілком вистачало назбираних дрів. Дуже круто було вечеряти на стрімкому обриві, а внизу хлюпало море. Море біля Алушти було досить холодне, чого не скажеш про Гурзуф, Кацівелі чи Симеїз.
Спати ми лягали досить рано – в Криму темніє швидше, ніж на рідній Галичині. В першу ж ніч навколо намету щось почало тупати, шурхотіти листям, хрюкати і цямкати. Ну все – промайнула в голові думка – прийшли кримські оборотні, пожираючі мосх!!! Промінь ліхтарика, проте, виявив тільки зграю тлустих їжаків. Вони все літо годувалися біля туристів і цілком закономірно прийшли дружити до нас, коли не знайшли нічого їстівного на звичних місцях. Один навіть пригрівся біля Христини, по той бік намету, а коли вона його пробувала відіпхнути – незадоволено пищав. На наступну ніч ми все їстівне порозвішували на дерева, їжаки були, напевно, дуже розчаровані. Але я того не чув, бо міцно спав)))





А оце краєвиди навколо «Семидворья».




На високому горбі стояв цементовий баран, видно було це чудо радянської архітектури здалеку. Ми знайшли стежку і добрих півгодини йшли туди. Коли ж дійшли, виявилося, що той баран – насправді кінь. Просто викапаний. Ось, помилуйтеся:



Прожили ми біля Алушти тільки два дні. Ще одну ніч переночували біля Симеїзу, а потім схарилися і знайшли собі хату і вже звідти здійснювали набіги на культурні і не дуже місця Криму. Ось ще кілька місць, де можна стати табором:

Скелі біля гори Кішка, під Сімеїзом. Поміж деревами і кам'яними брилами живе безліч неформального люду, причому навіть у вересні їх було дуже багато.



Стоянка біля Кацівелі, під закинутим пансіонатом. Гарне, затишне місце. Дуже чисте і тепле море,  а поруч ще й нудистський пляж. Правда, не знаю як там справи з прісною водою.





Оце і все наразі. На Вікімапії позначено ще багато місць де можна стати з наметом. Треба тільки вибрати собі, зібрати компанію і відважитися поїхати. І буде вам щастя ;)
#1473
Плани / Re: Скнилів 29.09
30.09.2012 17:22:53
Ну що, ходив хтось літачки фоткати?
#1474
Класно покаталися!  А хто ще їздив?

Ями в лісі за Фак-парком - то Сихів Байк Парк. http://vk.com/velolviv_sbp - оце їхня сторінка. Хлопці молодці - регулярно збираються, щоб покататися, а ще регулярно допрацьовують трасу.
#1475
Кацівелі - маленьке наукове містечко на Південному березі Криму. Населення складає тільки трохи більше, ніж 600 людей. Розвиватися Кацівелі почав на початку 20-го століття, коли тут була заснована Чорноморська гідрофізична станція. Зараз це тихе, спокійне місце, залите сонцем і заросле пахучими хвойними деревами. Парки, що були при різних наукових установах, розрослися і більше схожі на ліс з доріжками. Є зо два продуктові магазини і палатка з невиправдано дорогим розливним пивом. Раз в 10-15 хв. ходить маршрутка на Ялту. Ніхто нікуди не поспішає, всюди шастають розімлілі від спеки коти.

Ми йшли пішки з Сімеїза вузькою асфальтованою дорогою. Зліва було море і кам'яні брили. Справа - скеля Кішка. звідки ті брили колись впали донизу. Попереду маячила біла тарілка радіотелескопа РТ-22, що належить Кримській астрофізичній обсеваторії.





Телескоп був запущений в 60-х роках і був він першим таким радіотелескопом в світі. So schpracht Вікіпедія. Ось тут можна помилуватися ТТХ цієї машини. Крутиться вона, до речі, досить шустро. І підійти близько можна, метрів за 50 від телескопа розташований пляж.

Я зняв той весь процес на відео, але закидати на Ютуб полінувався, бо знайшов схожий ролик  ;) Ось він, насолоджуйтесі аматорською зйомкою:



На пляжі вилежуватися довго не довелося, спокою не давала думка про об'єкт, що лежав десь там попереду, за горбом - величезний недобудований санаторій!



Цього бетонного монстра я вперше побачив на фото кілька місців тому в блозі франкенштейна. Будівля мала стати пансіонатом Академії наук, але через зсув грунту роботи припинили. Територія огороджена і охороняється, але хіба ж львівшький експлорер не обійде кримського охоронця? ;) Будівля являє собою два корпуси, розміщені один до одного під тупим кутом. Загальна довжина від краю до краю - близько 200м.

Від пляжу до пансіонату веде серпантин з бетонованої дороги. По ній давно вже ніхто не їздив, щілини між плитами поросли травою, а подекуди і цілими кущами. Про те, щоб підніматися напряму не було й мови - схил пагорба густо встелений сухою хвоєю. І та зараза слизька як скло. Я спробував лізти, чуть си шию не скрутив і погубив тапки. Після чого сказав сам собі "Окай" і пішов дорогою під пекучим сонцем.







Залазити вирішив з лівого (від моря) краю, бо охорона дислокувалася на протилежному. Сходова клітка була закрита гратами, але грати були не приварені, а прив'язані алюмінієвим ізольованим дротом. Відповідно інстал зайняв мінімум часу і пройшов майже безшумно.





На поверхах не було нічого цікавого, звичайні бетонні коробки кімнат, залишки вікон - примітивний совковий мінімалізм. Громадяни мали би ся тішити не кімнатами, а краєвидами навколо. А ще - густим і приємним запахом розігрітої на сонці хвої, який у мене стійко асоціюється з Кримом. Я відразу піднявся на дах.









Як деколи каже Голем, "Сфотографуюся, бо ще не повірять, що я тут був." :)





Все, повертаюся назад, на пляж. Він тут дуже чистий, з прозорою і теплою водою. А ще на пляж з пансіонату мав вести ліфт! Ось як виглядав тунель до ліфту кілька років тому (фото з Вікімапії):



Зараз його, на жаль, закрили на замок



А ще на бетоні набережної присутні непогані графіті







Ще про один закинутий об'єкт Кацивелі я дізнався вже по приїзді додому. Це - Океанографічна платформа, стоїть в морі метрів за 450 від берега. Платформа була збудована 1980 року, а в 1992 потужний шторм змив все обладнання і добряче її похилив. Поруч з платформою розташована ферма мідій. Дістатися туди можна тільки на човнику, але, думаю, результат буде вартий затрачених зусиль і коштів.



Наразі все. Отут альбом на Пікасі.

А тут обговорення. Прошу коментувати і ділитися досвідом. До нових зустрічей в ефірі.







#1476
Основна тема. Згодом буде ще кілька тем з цьогорічного Криму, де ми з Христиною були на початку вересня.
#1477
Зісканував історичну статтю, де шкала Садового, котру придумав Angry Moderator отримала офіційне визнання львівської громади. "Андрію на прізвисько Roy" дякуємо за те, що пролив світло на проблему з підземної точки зору, яко справжній дігер (див. останній стовпчик статті). Допис з теми Штинь-Лог 2 переніс сюди.



#1478
Може поділишсі, де знайшов і за що заміняв?
#1479
Хтів-бим приїхати, на цей раз Промзону дослідити трохи))

У вівторок пізно ввечері був проїздом на вокзалі, бачив грунтовний ремонт колії на самому вокзалі. І машини там дуже цікаві були. На жаль, фото не робив, темно було. Не маєш випадково знимок того історичного процесу? :)
#1480
Гарно реалізована сторінка з описом закинутих об'єктів Кримського півострова. Є карта та коротка стаття з фото до кожного з об'єктів.

http://suntime.com.ua/sight.php?cat=402