Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Bottlehunter

#901
ЦитуватиОк, мона наприклад майонезом із пакета їх в темряві помастити

Майонез я і сам з'їм. З батоном. В Лощині є інші субстанції, якими можна повимазуватися)
#902
Цитувативломити учасникам квесту у цьому підземному тунелі

Я думав, Смайли мають бути веселі, а не агресивні. Але та, ми одного разу вигнали цілий табун школоти, закричавши дурним голосом з глибини коридорів) 

А загалом, як казав класик, повинні ми любити...
#903
Отримав відповідь від організаторів. Дігерського в тому квесті мало, зверніть увагу на фразу " і найцікавіше - ви спуститеся у підземний тунель, що колись був реальним військовим об"єктом. тому вам знадобляться ліхтарики ;)". Тому мабуть цього разу я пас, буду вдома порєдки до свят робити.

ЦитуватиДень добрий! квест буде відбуватися як класичний квест, але з усякими цікавими елементами. Ви отримаєте аркуш із завданнями. Треба буде здогадатися, в яке місце бігти - там буде розгадка. А ще будуть агенти - тобто треба буде здогадатися і за картою вирахувати, де знаходиться агент, та ще й правильно до нього звернутися (кодовою фразою). Кожен агент дасть вам якесь завдання, щоб виконати на місці: це може бути гра когось із команди проти агента, це може бути стрільба (на влучність), це може бути якесь завдання на те, щоб проявити сміливість, це може бути завдання впорядкувати назви бойових машин / артилерії / пістолетів тощо за порядком їх випуску (тобто якщо ви навіть не знаєте, то за зовнішніми ознаками можете здогадатися), буде азбука морзе, кидання азимутів за компасом. і найцікавіше - ви спуститеся у підземний тунель, що колись був реальним військовим об"єктом. тому вам знадобляться ліхтарики ;) а вкінці - призи переможцям, купа веселого настрою і афтер-паті для всіх бажаючих у нашій домівці (палац Гната Хоткевича). Ось :)))
#904
Ідея непогана, тільки дивно, що не зустрів інфи про проведення квесту раніше. Організатори чомусь не написали ні в нас, ні в котійсь з популярних груп ВК. Сподіваюся, причина не в тому, що уроки треба було робити і не було часу))) Крім того, не зовсім зрозуміло, куди підуть зібрані з команд гроші. "На АТО" - дуже розпливчасте пояснення.

Написав чувакам в приват, щоб трохи прояснили ситуацію.
#905
Плани / Re: Допомога АТО
03.12.2014 10:31:01
У Фейсбуці натрапив на такий пост. Думаю, кожен з нас має що передати хлопцям. Планую завтра позбирати чим хата багата і занести після роботи.

ЦитуватиСолдати ДУЖЕ просять: ліхтарики (любі), батарейки (любі), свічки, лопати для снігу, Термоса! Сухий спирт. Мішки! Залізні скоби П образної форми з загостреними кінцями для зкріплення деревини для бліндажів, схронів, криївок.
Ліки від застуди (люди - несіть такі як для себе б брали. Від порошків до пшикалок). (Багато). Отримав прохання від хлопців щодо інструментів для ремонту Гвинтокрилів. Хлопці високих вимог не ставлять. Будуть раді любим. Ось що пишуть: " в нас ще є ключі... ще СССРовскі... і деякі з них вже просять пенсії... ". Приносіть до Д.Галицького у вів, чет, суб з 17-19 год. Слава Україні!
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Як ще допомогти:
Картка Привату для збору коштів для Допоможи фронту
5168 7420 1409 6287, Sergey Glotov - найнагальніші потреби
#906
Залаз на трубу висотою 280м. в Румунії. Лесик, терміново роби візу  :P

#907
Сьогодні святкують День народження відразу двоє наших побратимів - Drusja та Student

Міцного вам здоров'я, миру та злагоди в сім'ї! Многая літа!!!
#908
Старі футболки вже зносилися. Хто хоче нову, прошу залишати нижче замовлення у форматі: Розмір-колір-кількість-напис на рукаві. До прикладу: L, чорна, 1 шт., Bottlehunter. Замовлення збираємо тиждень часу, далі несемо на друк. Замовляти, думаю, будемо там же, де й минулого разу, якістю всі залишилися задоволені. Ціну уточню і напишу тут пізніше.

Шінуймосі!
#909
Перепрошую за некропост, але я раптом згадав, що не бачив жодної фотки з того славного дійства  ::) Міг би хтось допомогти?
#910
Гумор / Re: Смішне Відео
25.11.2014 10:02:54
Відео ніразу не смішне, а сумне і печальне. Звичайний день на пішохідному переході до Польщі "Шегині - Медика".

#911
Гарно написаний матеріал про дослідження закинутих уранових штолень Бештау: http://deepdig.ru/exp/beshtau2005.html
#913
Дуже класні фотки, ви молодці. Зєлі незачот за вандалізм  :P
#914
Я б радо допоміг, але найближчі вихідні маю розплановані  :(

А для чого/кого цей сюжет має бути?
#915
Привіт. Перепрошую за офтоп, але фото, які ти залив, може побачити тільки той, хто має акаунт на мейл.ру і на момент перегляду залогінений. Перезалий їх. будь ласка, на якийсь інший ресурс.
#916
Чи то може дійсно відсунути плиту та пофоткати колектор, поки на його місці не поставили унилу пластмасову трубу  :-\

Як думаєте, кілько людей з ломами треба?
#917
Залив трохи свого, скинув лінк в приват Фіделю.
#918


Десь із півроку тому я побачив на 28dayslater два звіти з підземних річок польського міста Лодзь, і відтоді вже не міг спокійно спати. Ну як, спати міг, звичайно, але коли просинався, то думав, як би то було файно побачити ці цегляні коридори на свої очі. Шукав інфу, дивився фотки, карти, читав форуми. Списався з місцевими експлорерами, вони несподівано легко і просто скинули  координати кількох входів і розказали згрубша що там де. Після такого подарунка долі лишалося тільки спакувати рюкзак і сісти в автобус, що ми з Христиною і зробили минулої п'ятниці. Дорогою, ще у Львові, з вікна побачили пана Інкогніто в природньому середовищі проживання, він саме спацерував кудись по Коперніка. Ми радісно заусміхалися і почали махати руками, але  потім згадали, що вікна з того боку затемнені  8) 8) 8)

За графіком автобус повинен їхати майже 12 годин і прибувати в Лодзь о 6:45 ранку. Але насправді він припхався на дві години швидше і викинув нас сонних на автостанції десь посеред естакад і залізничних колій. Було темно і холодно, ми забрели на вокзал і там на лавках старалися зігрітися, час від часу поповнюючи рахунок кавового автомату, що стояв в куті. Коли трохи потепліло і розсвітало, вирішили йти до підземель.



Лодзь має розгалужену систему річок, більшість з який в кінці 19 - на початку 20-го століття здебільшого були опущені під землю. Причина та ж сама, що й у Львові - води в струмках ставало чимраз менше, а клопоту від них чимраз більше. Каналізація відділена від дренажної системи, я навіть зустрів місце, де вони проходять паралельно: в одному жолобі потужна "пахуча" річка, а збоку напівкругла і суха арка дренажки. Матеріалів українською чи російською мовою я майже не знайшов, натомість польською є чимало цікавого. Наприклад, оці блоги:
http://podwodnalodz.blogspot.com та  http://lodzkiekanaly.blogspot.com А ось FB спільнота експлорерів Лодзі.

Візитівкою підземель міста є червона цегла, якою обкладені канали. Ось я зібрав кілька історичних фото з будівництва каналізації.



Першим місцем, яке ми хотіли відвідати, було оце: http://plurbex.pl/Lindley.html





Це щось типу великої кімнати в одній із дренажок, де встановлено меморіальні таблиці працівникам водоканалу, що загинули при виконанні службових обов'язків. Розміщене це місце під самісіньким вокзалом, десь на території повинен бути спеціальний люк зі сходами вниз. Зрозуміло, що такий залаз нам не підходив. Був ще варіант обійти, пройшовши кілька кілометрів дренажкою.



На місці виявилося два входи в дві різні дренажні системи. Найперше вирішили йти до великого квадратного колектора. На вході - масивна металева решітка, одному залізти було б проблемно, бо треба, щоб хтось один відхилив ґрати, а інший переліз і забрав рюкзаки.



Невеликі бічні притоки



Всередині виявився широкий бетонний колектор з сухими хідниками. Бахіл ми не мали. Проблема в тому, що йти тротуаром можна лише зігнувшись. А то трафляє, особливо коли на спині великий рюкзак. На наступний день ми його залишили на вокзалі в спеціяльному зберігальному автоматі, котрий коштує 8 злотих на добу.





Деколи траплялося пару метрів, де можна було розігнутися, але в основному це була ходьба навприсядки. Після приблизно кілометра такого маршу я вирішив, що най його качка копне. Попереду були ще майже дві доби прогулянок містом, а ноги в мене не в лотерею виграні. Було вирішено підніматися наверх і повернутися до точки інсталу, щоб дослідити наступну дренажку.





Люк розміщений просто ідеально - з одного боку залізничний насип, з іншого - глуха стіна якогось заводу.



Підійшовши до другого входу, почули потужний шум далеко в глибині. Дуже дивно, враховуючи те, що звідси витікає малесенький струмок, сантиметрів 8 зашироких. Решітка на вході цього разу менше і легша, зате до неї прикручені дві дебелі пружини по краях, від чого конструкція нагадує мишоловку.







Метрів за 100 ми підійшли до високої кімнати, де в окремому жолобі шуміла брудна річка з характерним запахом Полтви. А ще там був спеціальний металевий місток і щось типу другого поверху  :)









Скоби ведуть до люку, а на них місцеві дігери забули банки з-під "Зубру"





Поки ми отако лазили, вже підходив час обіду. Ми пішли дивитися місто, яке, без сумніву, можна назвати визначним польським центром Urban Exploration. Постараюся про це написати наступного разу.



На наступний день випадково дізналися, що в місті є музей каналізації, єдиний в Польщі. Таку нагоду не можна було пропускати! Платимо 5 злотих за квиток, чекаємо початку екскурсії і спускаємося з гідом та невеличкою групою в підземелля. Ось сайт музею: http://www.muzeum-lodz.pl/pl/muzeum-kanalu-detka

Зверніть увагу, що з початку листопада до кінця квітня музей не працює




Саме приміщення - це велике цегляне підземне кільце, частина старої дренажної системи. Всередині також розміщена невелика експозиція. Екскурсовод дуже цікаво розповідав про історію міської каналізації, технології, що застосовувалися колись, видатних інженерів старої Польщі. Далі кілька фото з гугла, бо своїх я тут не робив.

Загалом система міської каналізації така величезна, що тут, напевно, треба тиждень не вилазити на поверхню, щоб обійти хоч частину. А ще в Агнєшка Холанд саме тут знімала свій фільм W ciemno?ci  про львівських євреїв під час Другої світової війни і підземна річка Лудка "грала роль" нашої Полтви.

Якщо хтось має питання чи пропозиції, прошу питати чи пропонувати в тему з обговоренням.


#919
Основна тема тут

Happy Halloween! (Ця фотка теж з Лодзі, тому не офтоп  ;))

#920
На калійному комбінаті якраз охорони багато є, ніхто там фоткати не дозволить. Я туди колись потрапив тільки тому, що поїхав на Великдень зранку, відразу як паску посвятив. І на території нікого не було.

Олег правий, пішки там невесело буде ходити. Дуже великі відстані і дуже багато об'єктів, навіть якщо не брати до уваги працюючу промзону на півночі міста.

Готелі в Калуші є і вони порівняно недорогі. Коли італійці приїжджали, то жили тут: https://plus.google.com/109429273584356710622/about?hl=uk
Цей готель - викуплений і відремонтований під'їзд п'ятиповерхівки. За 240 грн отримували трикімнатну квартиру))) Зараз не знаю які ціни, можна передзвонити до них